Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Quinny, pastelka má plochý lem, klasika kulatý. V praxi to znamená, že kulatý lem lépe těsní kolem nožiček, tak je lepší na tekutý kakání. Ale ten kulatý šev je takový neohrabaný, na zádech je hodně pevný, že z toho mám skoro pocit, že musí tlačit ![]()
Plochý šev netlačí, pokud má dítko už tužší kakoš, tak udrží, jen na ty miminčí vajíčka to protýká, protože je to kolem nožičky nařasené a v tom nařasení vznikají mezery.
Pastelko, no jo, s tím kusem vepředu je to takové provizorium… Já mám thirsties, mají vsadku u nožiček, takže to skvěle dolehne na nožku. Stejnou vsadku mají i popowrap, jen nejsou tak jemné jako jako thirsties. Ještě mám tots bots, ty mají jen jednoduše materiál nařasený kolem nohy, tolik mi nevyhovují, jsou i z tužšího materiálu. Imse vimse soft jsem měla, ty byly příjemné, jen jsou hodně bokové. Ještě jsem měla Vento v malé velikosti, byly podle mě dobré, jenže měly druky, ty mi v té době nevyhovovaly. TeĎ bych je možná i brala, druky mi teď na bumhuggerech vyhovují a asi je to pro větší dítko i lepší, protože druky se hůř rozepínají.
Za mě vedou thirsties, jen mi trochu vadí, že ty části, co jdou přes boky jsou málo vykrojené, tak mu nedovolují dobrý pohyb nohama nahoru a do pusy.
Pastelko já asi moc neporadím, my teď máme jen PUL Haipa Daipa, ale to jen tak aby se neřeklo, snažím se dávat jen vlňáky.
Jo a taky mám problém s Longies, jsem je impregnovala, a dned jak je měla prvně na sobě, pod nimi plenku Bio bavlna skecht, něco jako haipa daipa, no a jen jednou se vyčůrala a měla na longies kolco až na bodyčko, tak teda nevím čím to bylo. Hodila jsem je znovu do impregnace, snad to bude pak držet.
Dnes jsem si v lékarně koupila zase zásobu lanolinu, rovných 100g za 60kč.
Taky máme dnes po prvním očkování, tak jsem zědavá zda bude nějaká reakce. ![]()
čičinka píše:Cici diky moc, no my ted uz chytat vajecinku fakt nepotrebujeme, tak to pro nas asi nebude uplne onco
Quinny, pastelka má plochý lem, klasika kulatý. V praxi to znamená, že kulatý lem lépe těsní kolem nožiček, tak je lepší na tekutý kakání. Ale ten kulatý šev je takový neohrabaný, na zádech je hodně pevný, že z toho mám skoro pocit, že musí tlačit
Plochý šev netlačí, pokud má dítko už tužší kakoš, tak udrží, jen na ty miminčí vajíčka to protýká, protože je to kolem nožičky nařasené a v tom nařasení vznikají mezery.
Katy, tak doufám, že žádná reakce nebude
Impregnuješ longies naruby? Jinak je potřeba, aby byly fakt na omak trochu mastné zevnitř. Bude to tou impregnací, Mates v nich vydrží i 2h, plenka úplně promáčená a logies maxomálně trochu studené na omak.
čiči, jj impregnuji je naruby, no uvidím co to udělá teď až uschnou. ![]()
Katy mám tď longiesky taky v lázni resp. už na věšáku, snad budou OK, dělám děsný mastňáky, tak by měly. Minule dobrý.
Čiči ještě furt vám Pastelky jsou?
Holky koupila jsem balík Alan a už je tam mám 14 dní a ještě jsem ani jednu nevytáhla. Od té doby, co mám i ty Itti, tak je vlastně nepotřebuju. Dávala jsem je na cesty s kočárkem apod.
Suvik kolik dáváš lanolinu na ty longis a kolik šamponu a kolik vody?
Jo a mohla by jsi mi poslat odkaz na ty Itti?
Suvi, celkem jo, akorat uz je neprekladam na dvakrat, ale jen jednou. Ale uz spekuluju, co poridim.
dneska se mi pekne prokadil, kdyz byl v pulkach a s vv a kapsovka od BI je bohuzel desne protekaci
Zitra uz snad pujdu pro material, tak pak zkusim vlastni kapsovku a kdyz to nedopadne, tak se zacnu pidit po necem, co by mu bylo tak od tech 10-11m.
Katy střelíš mě, když ti napíšu od oka že?
. Ne tak vážně - lanolinu asi čajovou lžičku, šamponu šprcku, prostě jedno menší zmáčknutí lahvičky, do horké vody ve skleničce od zavařovačky, tam z toho dělám emulzi a až pak leju do vody v lavoru, takový na ruku teplotu to dělám.
itti bitti: http://www.branakdetem.cz/…p-in-one.htm
Holky díky za tipy na ty PULky, docela mě oslovily ty Thirtiesky(určitě jsem to napsala blbě
)mám radši, když je má vejš a né bokovky. Našla jsem i paní, co u ní můžu bez poštovnýho odebrat zboží objednané na Plinky.cz. Jen mě prostě s..e, že si to nemůžu vklidu ochmatat.
Takhle přes net je to blbý. No nedá se svítit. Teď je užiju minimálně do kočáru. To by byl ve vlňákách durch. Tohle max ustojí ty flísáky. UUUUaaaaa už aby bylo zase lééééto ![]()
2:ihpastelka
Pulky sme zkouseli Bambino Mio - nic moc a popolinkovy - ty docela usly, ale nejlepsi mi prijdou Imse Vimse organic. Mekky, nikdy neprotekly, rychle schnou a suchac drzi. A taky jdou dat na vsechny druhy a sklady plin.
Pastelko, a ty asi nejsi z Prahy, co?
Protoze ted je tu konecne dostatek latkovych obchudku. No ale Thirsties se ti materialem budou libit, jsou takove jemne, na povrchu jsou takove sametove, jsou hezky ohebne.
Tak uz mam matros doma, ten PUL material je jako na thirstieskach, takze super, mam k nemu lemovaci gumicku s rybickama
Tak ted to jeste spichnout.
Suvi, ti itti bitti, jsem na ne kouakala a maji teda fakt dobry ten system nacvakavani, neco podobneho planuju, ale usiju si to z vlneneho materialu, pry je podobny longies. Akorat se do toho pustim, az jak se mi povedou ty pulky, protoze ten vlneny matros stoji hruzu penez. A budu kvuli tomu muset koupit kleste na ty patenty.
Čiči, no to právě že nejsem.V tomhle máte výhodu. Krásně si všechno prohlídnete a tak…ale zase je fakt, že to pak člověka láká a nechá tam majlant, že?
Vlastně nechápu, proč nejsou takové obchody i jinde, než v Praze a Brně. Klidně bych si takový obchůdek otevřela ![]()
Tak já ti věřím, jestli jsi s nima spokojená, tak do nich půjdu. On je teď pořád mokrej a teď v zimě se mi to vůbec nelíbí.
Odpařuje to aspon trochu vlhkost, nebo je v tom to dítě pak jak v igelitce? Asi propouští, že? To je blbá otázka… ![]()