Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Čiči bane, musela bych je pořád mrazit
. Vyřešila jsem to jednoduše, už je nežehlím
. Smrděly totiž jen u napařování. Dělala jsem to kvůli tomu, aby byly měkčí, však víš jak tu bojuju s tvrdou vodou, ale zjistila jsem, že když je omlátím o nohu, jsou mnohem měkčí a ušetřím si práci a energii.
čičinka píše:
Babo,no jo, je to zavislost, ale takova hezka, prakticka
Prosimte vysvetli to memu parnterovi. Dekuji.
Julie5 píše:
Quinny, moc díky. Taky mě to pak napadlo. A také starší dítko už nebude chtět mít velikej balík mezi nožkama.
on by to asi megabalik nebyl ani tak, protoze IB delaji vseobecne hodne malou prcku, ale to protykani by se ti asi nelibilo
Me se to obcas stava, kdyz dojdou streva a vycpu to vsim moznym, jako cc, vv a nekde mi to zustane koukat
![]()
Hlavne asi nekupuj nejaky velky zasoby, at se toho pak tezko nezbyvujes.
Za nas jsou IB dokonaly, ale vim ze ne kazdy je z nich tak nadseny ![]()
jinak mi teda davate s tema longies
byl by to asi krasnej kousek do satniku, a na noseni znacka ideal, jenze u nas se uz nosi o hodne min, kdyz jsme behaci, tak to mi asi doma neprojde
sakris jak ja to jen navlecu ![]()
Holky, verte intuici. Dneska sem mela pocit, ze se mimo po tydnu posrandi, stejne sem ji tu blbou jednorazovku nedala a protoze mi schly vrchnacky, dala sem ji bilou chlupatou Itti.
Pulka zlucoveho mydla na to padla. Ale plina to udrzela. Stejne nepochopim, jak se muze mimo, ktere si hraje pod hrazdickou a spokojene se smeje, soucasne posrat.
Na takové případy jsou lepší ty zavazovačky, vycpávám je čč a u nich mi ani není moc líto, když mi je posrajdí.
Holky, ani jsem se nezaptala, můžu k Vám občas nakouknout? ![]()
A jak tady probíráte ty Longies - začala jsem po nich toužit
![]()
Ahoj mám dotaz ohledně plínek včera jsem si jeden dala do diskusí a pak jsem objevila tady vaše. něco jsem pročítala ale vůbec se nečapu. Já si chci koupit látkové plínky teda spíš celé ty kalhotky vše v jednom.
Mám žívé dítě a dávat jí separačku pak plínku a ještě kalhotky to by bylo děsný.
Mělajsem objednaná od Popoliny nějakou novinku ale pořád nejsou, tak jsem uvažovala o Tots bots - pocket tot kapsovka. Budou v akci tak vyjdou dobře.
Ale vůbec nemám s žádnými zkušenost tak nevím jestli volím dobře.
Chci to prát v mýdle, ale u nich jsem vyčetla, že to nejde a prý se nesmí ani sušit na topení.
Ještě jsem zapoměla napsat, že bych nejraději univerzální.
Můžete mi poradit jaké máte vy akteré jsou naopak uplně naprd. abych do toho nevrazila 5000,– a pak zjistila že jsou k ničemu.
Moc děkuji za jakoukoliv radu. ![]()
Baba píše:
Holky, verte intuici. Dneska sem mela pocit, ze se mimo po tydnu posrandi, stejne sem ji tu blbou jednorazovku nedala a protoze mi schly vrchnacky, dala sem ji bilou chlupatou Itti.Pulka zlucoveho mydla na to padla. Ale plina to udrzela. Stejne nepochopim, jak se muze mimo, ktere si hraje pod hrazdickou a spokojene se smeje, soucasne posrat.
![]()
fakt jsem se pobavila, jeste ze ten zlucak existuje ![]()
Jinak nase dite je taky zahada vedy a techniky pac se skoro pravidelne pos*** behem ranniho dospavani
takhle na ten nocnik asi nikdy nedojdeme ![]()
Mates se zas právě po…na břiše. Opravdu je mi záhadou, jak se dá se sraženýma půlkama tlačit.
Kdo tu touží po longies? Obecně tužte holky, tužte, oproti Disanám jsou BI fakt boží. Na den bych rozhodně jiný nekoupila. Jsou asi tak jednou míň (co to je za patvar?) objemný.
Babo to je tím, žes jí dala tu bílou
. Je to něco jako rudá mrcha, to jsme v Psychice vypozorvaly, že si to přifaří zásadně když máš bílý kalhoty a žádnou vložku v kabelce. Pak jsme to používaly jako vyvolávadlo, Agolutin se může jít zahrabat.
Keny to je na dýl, co kdo máme, napíšu až bude víc času, tj. asi někdy večer. Jak máš starý dítě?
Keny, to jsem ti psala vlastně já do té diskuze, jsem tě od nich asi zradila, co… Obecně, chce to fakt koupit jen jeden kousek a vyzkoušet. Já mám třeba kapsovku Baby Idea, tu vícevelikostní. A teda protéká jak blázen, Mates je hodně na břiše a zkrátka se to protlačí, je to, jako by měl na sobě vlňáky. Takže předpokládám, že ta vícevelikostní bude ze stejného matroše. Já momentálně slintám u této Hlavně kvůli těm vzorům. Vůbec nevím, jak materiál, když jsem byla v Látkovkách, tak jsem ji schválně ani nehledala, abych pak neměla nutkání rozprodávat členy rodiny do otroctví ![]()
Takže pro tebe buď kalhotkovku a svrchňáky, nebo kapsovku nebo all-in-one.
Kalhotkovku asi na sucháče, ať je to nejrychlejší. No vzhledem k tomu, že mám kalhotkovku jen bumhugger na noc, to by asi nebyla moc dobrá denní plenka, asi by to bylo moc objemné.
A u AIO jsem už psala, děsně dlouho to schne, musela bys jich mít moc.
Co zkusit tu itti bitti
Záleží na tvaru dítěte, každému sedne něco jiného.
Cici, co mi to delaaaaaas! Kopretiny miluju.
A s tema longies uz jdete taky do haje. Jeste jedna pochvala a Jezisek ma praci.
Nejde si nekde nastavit zakaz pristupu do for o latkovych plinach?
Babo, jsou krásný, že jo?
Ale já se utěšuju, že je třeba z nějakého matroše, co by se mi nelíbil. No ale už jsem rozhodnutá, že si jednu koupím, ale až to L, Mates má 9kg, L je od 11kg. A vycpávku si šiju vlastní, docela tím ušetřím.
Což mi připomíná, Pastelko, jak fungují doma šité vkládačky? Saje to dobře? Já jestli mám vyhlížet ten tlustý fleece, nebo se spokojit s více vrstvami tenkého.
Baba tak já se teda taky přidám k chvále Longiesek, jsou fakt božíííííííííííííííííííííííííííííííí.
![]()
Keny tak já si dovolím zmínit tady tuto plenku , mám sice doma zatím jeden kus, ale naprostá spokojenost, příjemný materiál ve vnitř dvě bambusové vkládačky, tak že jde celá rozebrat. Svrchní vrstva se sice nesmí sušit na topení, ale schne dobře. Navíc, když jí dítě neposrandí, tak jdou svrchní kalhotky použít třeba i s nějakou obyčejnou vkládačkou, mám vyzkoušeno a dobrý. Co mě velice na těchto plenkách potěšilo je, že mají boční gumičky, kolem nožiček, tady na tomto "obrázku ":http://img.mimibazar.cz/…25545775.jpg je to hezky vidět, tak že i kakoše miminek to hezky zachytí a nikam to neuteče, taky máme odzkoušeno a fakt to ta plena pochytala. Neni to sice plenka all in one, ale je fakt super, když si je skompletuješ předem, tak přebalení je raz dva.
Toď můj návrh a moje poznatky.
Ještě dodám, že obě vkládačky tam drží patentkama, tak že nikde nic neutíká. Jo a jsou jednovelikostní a opravdu nejsou nějak objemné.