Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
čičinko ten dokaz jak jsi mi poslala tak to jsou fakt hezké plenky.
Na pop in jsme taky koukala ale přijdou mi dražší.
Katy jen moc nechápu jak to děláš. ty teda máš kalhotky a do těch vkládáč různé plenky od různých firem?
Keny myslela jsem to jako tak, že do těch kalhotek jdou vložit i jiné vkládačky, prostě je položíš a nasadíš na dítě, drží to dobře i když ty jiné vkládačky nemají ty cvočky.
Keny, ale uvědom si, že je to kapsovka, sice k ní jedno savé jádro je, ale to by bylo tak pro novorozence, pro větší už tam toho musí být víc. Takže ještě by to chtělo pak nějaké vkládací plenky, nejlépe z bambusu.
Takže k tomu připočti nějaké vkládačky a jsi v podstatě na ceně těch pop in…
U kapsovek je výhoda, že rychle schnou, takže když ji po počůrání jen přemáchneš v ruce, tak ji budeš moct rychleji točit, normálně se uvádí, že je třeba např. 20ks kalhotkových plen, tak u těch kapsovek by mohlo stačit tak 12ks (to je jen hrubý odhad). To už by bylo reálnější na těch cca 5000, co jsi psala.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Takže myslíte, že tohle je to co já chci? ty by mi na den stačili. Dcerce je půl roku a je to divoch ![]()
Keny, 10ks se mi zda malo, Pocitam na den cca 7-8 prebaleni, tj. po dvou hodinach a jedna na noc, tak ti na druhy den zbude 2-3 plenky, tak jsi druhy den v poledne bez plen. Pokud bys prala kazdy den, tj vecer vzdy hodila do pracky, pak jeste povesila, tak by treba za 12h uschly, ale prala bys poloprazdne pracky. Myslim, ze 14ks je minimum. Jinak ta pop-in zni dobre, to jo.
Dalsi moznost je tech 10ks, a kombinovat s papirovyma, ty brat treba na cesty a latkovky na doma, na noc a na blzke okoli.
ale fakt si myslim, ze kupovat na blind za tolik penez, to je risk. Bala bych se, ze nesednou a co pak.
Katy2 píše:
Baba tak já se teda taky přidám k chvále Longiesek, jsou fakt božíííííííííííííííííííííííííííííííí.![]()
![]()
![]()
![]()
Hele, Tebe je taky dost, koukam ![]()
No jo, tak ja toho Jeziska ukecam. Sem si teda nemyslela, ze nekdy budu chtit pod stromecek nadelit pliny… ![]()
Příspěvek upraven 30.11.09 v 15:11
Babo a o jakou velikost budeš psát ježíškovi? Já vzala rovnou L a už jí dávám Elišce měsíc, dělám to tak, že zahnu dole i na hoře a je to.
no, ja zatim zkejsla na vybirani toho dulezitejsiho - barvy ![]()
ale kobliha je velka tlusta, tak asi taky ta elka. jeste objednam ty kopretinove pliny, co na ne dala odkaz cici a drahou polovicku budou zas omejvat. stesti je, ze ten muj si vetsinou necha nakecat, ze ty pliny mame prece uz daaaaavno,jen on si jich nevsim. tak to snad vyjde
a prosim nedavejte sem chvilku nikdo odkazy na nejake nove prdacke pliny ![]()
dekuji za pochopeni ![]()
Babo, kolik teda váží malá? Prosím tě, jestli je to moc, tak to raději nepiš, ať nemám depku, že moje Eli která je jen o něco maličko starší je podvyživená.
No a s těma plenkama to máš jak já, taky chlapovi vždy tvrdím, že ty už mám dávno, jen že on si jich nevšimnul.
Jinak my máme ty vínově červené, jsou fakt pěkné.
Babo, tak az budes mit ty kopretinove, tak poreferuj, jsem zvedava, jake budou. Hlavne me zajima, jak by reagovali na pobyt na brisku s nasaklym vnitrkem, Mates ted travi na brise hodne casu a nevypada to, ze by se z nej chtel zvedat ![]()
No tos teda uhodla
TY sem neco hodis, cloveka uplne zblbnes a ja pak jeste budu psat referaty, ne? ![]()
Katy, na trimesicni prohlidce mela bez par gramu sedm kilo. (Sama bych asi nad tim, jak je velka zas tak nepremyslela, ale okoli furt vykrikuje, jak je tlusta. A vlastne na prohlidkach to je trochu videt, kdyz vedle sebe je par nahatych deti. Mimo si tam leze, neco pozvatlava, natahuje se po hrackach a vedle na zadech rozplacla Kobliha, ktera teda jeste neudela nic, ale je o kus vetsi.
Ze by bylo krasny mit tabulkovy prumerny dite? )
Babo tak to my ve třech měsících měli 5600g, tak že takového malého ubožáčka mám. Jo a ty teda jen kojíš? A nebo je na UM? Já Eli jen kojím, teda ona moc tomu jídlu nedá, no ale co už s ní. ![]()
Babo, no jo no, kdyz me uz by to asi neproslo ted, kupovala jsem ty hamburgery, tak zase az na novy rok. A schvalne jsem se koukala do tabulky, ve 3,5m jsme meli 6,74kg, tak jste jeste o kousek tlustejsi. Ale taky se me v tom veku lidi ptali, jestli je mu pul roku. A na rehabkach v 5m byl chlapecek, ktery lezl jako dabel, fakt motorova mys a byl mensi nez nas burtik, ktery se v te dobe ani nepretacel, zkratka nic, jen koukal a jedl. ![]()
A jak to mate s oblecenim na latkovku? Matesovi musim tak jako tak kupovat vetsi veci, jeste v nich musi byt misto na latkovku… Treba overalky z Tesca mame velikost od 1,5r ![]()
čiči tak my jsme teda asi hubení, ale zrovna dnes se mě jedna paní ptala kolik jí je a tipla si 5 měsíců, ona je totiž fakt dlouháááááááá, tak že tím klame, no a hlavně svým výrazem, každý jí opravdu tipuje víc než jí je.
Jo a včera měla večer 6 kg a to jsou jí skoro 4 měsíce. ![]()
Hele, kolik máš těch hambáču? Já teda koupila jeden nový a teď předminulý týdne jsem koupila z mimibazaru za 100 používaný, jen prý zhrublý, ale v sušičce mi to fakt vůbec neva, je jak nový, tak že dobrá koupě. ![]()
Jinak jak to máme s oblečením? No tak bodýčka to už běžně nosí vel. 80, sem tam je jí dobrá vel. 74. Overálky jí teda nedávám skoro vůbec, nechce se mi do nich zbytečně investovat, tak že já jedu hodně v bodýčkách, tepláčcích a polodupačkách. Tepláčky a polodupky dávám taky vel. 74. Jo a pořídila jsem si extendor na bodýčka, tak že sem tam jí je ještě vel. 68, ale s tím extendorem.
Katy, jakej ubozacek prosimte? Krasna slecna a aspon nema 3 brady a vecne opruzenej krk jako nekdo
Jenom kojim a sem se svou lenosti rada. Tak snad to jeste chvilku vydrzi.
V obleceni se moc neorientuju, prakticky vsechno jsme dostali, ale kdyz si nejake cedule vsimnu, tak je to vetsinou 6-9 mesicu, neco 68, 74 nebo 80, tomu cislovani nerozumim. Kobliha neni moc dlouha, ale je tlusta, takze by ji byly dlouhe rukavy nebo nohavice, ale nezapne to pres pupek.