Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Disany barevny maji myslim Suvik a jeste nekdo, nepamatuju se, ale pry se jim trochu srazili.
Ja barevne disany mam, momentalne jsou teda pujcene, nesrazili se, jen mam ty oranzove a obcas si nejsem jista, zda na ne neco neuteklo nohavickou plenky ![]()
Jinak mam popoliny natahovaci, ty mi prijdou, ze krasne chytaji impregnaci, Pak mam Baby Idea na druky a bohuzel uz se mi ty druky zacinaji vytahovat
A apk mam od BI longies, ty jsou super, natahovaci, jen mam pocit, ze se mi trosinku srazili.
Z Pul mam vyzkousene Imse Vimse soft, prijemne, ale dost bokove. Tots bots wrap, dost igelitove. Popoliny popowrap, prijemne, dobry strih u nozicek. Thirsties, moje oblibene, jemne, dobry strih, pro me nej nej nej.
ahoj!Dovoluju si se vložit do diskuze.Vlňáčky jsou nej od Bybyidea,protože ty jediný nám vydržely celou noc bez protečení.Disany jsou moc objemný a i po řádné impregnaci nám protekly.Z pul kalhotek mám nejraději Imse fox oliv a popo wrap,nebo jak se jmenují.To,co jsem Ti jmenovala,tak je sice dražší,ale to prodáš v bazárku ještě klidně za poloviční cenu,tak jak jsem to udělala já.Co budeš používat do vlňáčků?Já jen,že jsem používala popolini one size bambus,sice skvělý a hooodně toho nasáknou,ale přišly mě objemný a tak jsem je odprodala a přešla jsem na vícevrstvé a na obyč.čtvercovky.Obzvlášť,když už máš prcka velkýho.Ještě jsem si pořídila vkládačky-bambusové a je to.Používám jen pulky,ale pokud by jsi chtěl přece jen vlňáčky,tak vícevrstvou a čtvercovku na sklad na draka.Je to levný.Jo,a nevím jak ostatní,ale mě příjde,že se ty bambusky atd..pořádně nepropere a nevymáchá a po čase při počůrání silně zapáchají.Toť můj názor
Můžu také dotaz? Ráda bych si nějakou Itti pořídila, ale nevím, zda by šla třeba ta náhradní sada vkládaček L nacpat do M kalhotek. ![]()
Je to závislost.Můj muž kvůli mé závislosti málem vyhlásil krach domácnosti.A tak jsem musela přestat,ale chodím do obchůdku s plínkama a jen slintám.Ne,my už je skoro nepotřebujem.Malýmu je 10.měs a vypadá to,že za pár budem chodit jen na nočník
Julie5 jedna maminka na Mimibazaru mi psala, že vkládačky z M, jdou dávat do kalhotek L, tak že si myslím, že by to šlo i opačně.
Hm, tak to asi na šíři patentků mohlo pasovat. A pokud to bude přesahovat do délky nebo šířky, tak to asi nějak vecpu. To by snad nemělo tak vadit. Já vím, uvažuje nad tím jak magor a proto se omlouvám, ale ještě čekám až se mimčo narodí a všechno okolo látkovek mi není jasné. Pak mě praxe vyškolí. ![]()
Juli, tak na tu šířku patentků to pasuje určitěm, když jdou dát M do L.
holkyyy smekam, jste zlaticka, fakt vam vsem diky moc
![]()
Baba píše:
Muzu jen k tem Disanam - barevny pri prvnich pranich pousti, jinak jsou fajn. V pulkach lobuju za IV organic, do tech nacpes vsechno.
Vic nevim a ani vedet nechci, priste jdu do jednorazovak at usetrim…
tomu neverim, ja naopak propadla latkovkam az dost pozde, ale uz ted se tesim jak je budu pouzivat i u pristiho ditka, dneska uz moc nechapu jak jsem mohla nelatkovat
![]()
čičinka píše:
Disany barevny maji myslim Suvik a jeste nekdo, nepamatuju se, ale pry se jim trochu srazili.
Ja barevne disany mam, momentalne jsou teda pujcene, nesrazili se, jen mam ty oranzove a obcas si nejsem jista, zda na ne neco neuteklo nohavickou plenky![]()
Jinak mam popoliny natahovaci, ty mi prijdou, ze krasne chytaji impregnaci, Pak mam Baby Idea na druky a bohuzel uz se mi ty druky zacinaji vytahovat
Z Pul mam vyzkousene Imse Vimse soft, prijemne, ale dost bokove. Tots bots wrap, dost igelitove. Popoliny popowrap, prijemne, dobry strih u nozicek. Thirsties, moje oblibene, jemne, dobry strih, pro me nej nej nej.A apk mam od BI longies, ty jsou super, natahovaci, jen mam pocit, ze se mi trosinku srazili.
tak asi vzhledem k cene zkusim ty disany nebo popoliny.
IV soft bokovky jo? ono to nakonec asi neva IB mame taky tak, ono taky co chtit jinak u skoro 18m prcka co ma skoro 13kg ![]()
Tak ze by ty Thirsties
sakris uz to musim rozseknout.
Nejhorsi je, ze v tehle velkejch velikostech je toho po bazarcich zalostne malo ![]()
Efík píše:
ahoj!Dovoluju si se vložit do diskuze.Vlňáčky jsou nej od Bybyidea,protože ty jediný nám vydržely celou noc bez protečení.Disany jsou moc objemný a i po řádné impregnaci nám protekly.Z pul kalhotek mám nejraději Imse fox oliv a popo wrap,nebo jak se jmenují.To,co jsem Ti jmenovala,tak je sice dražší,ale to prodáš v bazárku ještě klidně za poloviční cenu,tak jak jsem to udělala já.Co budeš používat do vlňáčků?Já jen,že jsem používala popolini one size bambus,sice skvělý a hooodně toho nasáknou,ale přišly mě objemný a tak jsem je odprodala a přešla jsem na vícevrstvé a na obyč.čtvercovky.Obzvlášť,když už máš prcka velkýho.Ještě jsem si pořídila vkládačky-bambusové a je to.Používám jen pulky,ale pokud by jsi chtěl přece jen vlňáčky,tak vícevrstvou a čtvercovku na sklad na draka.Je to levný.Jo,a nevím jak ostatní,ale mě příjde,že se ty bambusky atd..pořádně nepropere a nevymáchá a po čase při počůrání silně zapáchají.Toť můj názor
jj na ty BI jsem koukala, ale ta cena je proste uz moc velka investice, to si ted pred vanocema nemuzu doprat, kdyz tech kousku potrebuju vic. Ale diky za ref. jak bude moznost udelat si radost jdu do nich ![]()
Co budu pouzivat dovnitr. Zatim budu testovat co mi prijde pod ruku, koupila jsem nejaky bambusky z druhy ruky, a pak samo klasika cc, vv, prefoldy, vkladacky…
A tedy nebetycne zaaavidim ten nocnik, u nas je to nasili nejvetsi
, tak to moc nehrotim
asi budeme plenkovat az do 3 let
![]()
*****Ktery ty vlnacky natahovaci od BI myslite, ze jsou lepsi? ty dlouhy nebo ty kratky ??
Julie5 píše:
Můžu také dotaz? Ráda bych si nějakou Itti pořídila, ale nevím, zda by šla třeba ta náhradní sada vkládaček L nacpat do M kalhotek.
Jee konecne taky muzu doporucit ja…jako urcite by to slo, ale moc to nedoporucuju, vzhledem k tomu, ze i v tech Lkach jsou ty L streva dost na tesno, z tech M by to koukalo minimalne nahore a to by ti protykalo. Lepsi varianta je ta opacna, nakoupit si vic tech strivek do M a pak je vyuzit i do L ![]()
Zdravím ![]()
Též máme plenkové zkušenosti (i když zatím malé).
Používáme jen vlňáčky, mám doma zelené natahovací Disany - pořád protékaly, až jsem je naložila v roztoku s adeps lanae - teď jsou OK, máme je na noc.
Přes den používám vlňáky Babyidea wool cover - ty jsou naprosto super, akorát když dám kalhotkovou plenu, tak má Maty mega prcku ![]()
Ale my si spíš ujíždíme na zavazovacích plenách a na ty jsou super ![]()
Ahoj,
tak já mám na noc Disany, na den longiesky i shortky od BI. Na noc mi ty Disany vyhovují, ségra si koupila na noc shortky a prý jí provlhávají. Nevím teda jak moc je naimpregnovala a kde je zádrhel, my jsme je omylem na noc taky daly a vydržely. Nicméně ty Disany nám vydrží víc.
Disany barevný - s těma jsem nebyla vůbec spokojená, divně se zdrcly, ty nebarevný vůbec a přitom je peru stejně.
Jinak ohledně BI, na longiesky jsem se těšila, dávám je vlastně místo kaťat, ale paradoxně raději mám ty shortky. Líp se mi do nich oblíká. Zas ty longiesky dávám do nosítka, jsou hezky teplý, co víc si přát, takový žádný punčocháče nejsou, leda snad nějaký ty termopunčochy (nemám, nemůžu porovnat).
Quinny, moc díky. Taky mě to pak napadlo. A také starší dítko už nebude chtět mít velikej balík mezi nožkama.
Longies, to už je kus oblečení, používám je ráda, když jdeme ven pod tepláčky, je to akorát do šátku, do fusaku. Shorties nemám.
smrdici plenky, Suvikovi též smrděli, ale vv a nakonec je přemrazila a je klid, že jo Suvi? Vydrželo to celou dobu, nebo mrazíš průběžně?