Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Čus, já jsem šátek prodala dnes, zatím něvím so ušetřenými penězi, prodala jsem i tu MaM kapsu. Chtěla sjem nosící bundu, ale stále váhám.
Zkoušela jsem ségřino Beco, tak postřehy, resp. vlastně ještě nezkoušela, ale co jsem kukala na ni:
Dítě je v té kapse, tj. mezi ním a mnou je ještě látka, což má usnadˇnovat hození na záda resp. přetočení z břicha na záda. Jak jsem ji při tom pozorovala, nepřišlo mi to jako výhoda, dokonce to vypadalo krkolomnější než u klasika nosítek. Výhodu to má v tom, že když ho má na břiše a odepne jen vršel, tak to dítě v tom pořád jakoby sedí, nemusí se jistit rukama (Manduca se mi vlastně celá odklopí a dítě musím držet normálně na rukách), takže třeba v kavárně ho tak měla, seděla na židli a Jáchym se mohl hezky motat, koukat okolo, ale ona ho přitom nemusel anijak zvlášť držet.
Tolik k nosítkám, noční plenky máme balvněné, bambusovou jen vkládačku, tak to ani nebud popisovat. Přemýšlím, co bych udělala jinka a asi kupodivu nic, na malý mimino zavazovačky, na větší máme kalhotovky One Size od Popolini a natahovací vlňáky BI, na noc Disana. Pak dvoje Itti Bitty na válení se po břiše nebo na cestování. Vícevrstvé plenky jako vkládačky.
suvik píše:
zatím něvím so ušetřenými penězi
To ses latkarka? ![]()
vy jste ukecany to ani nestiham, musim vas postupne docist, ale ditko jaksi moc nedovoluje dneska, tak se mnou mejte trpelivost ![]()
čičinka píše:
Davame BH s dvěma bambusovýma vkládačkama od Baby Idea, ty co se dávají do kapsovek. Pojme to všechno. A to je Mates poslední dobou téměř pořád napojený na kozu v noci, takže je to průtokáč.
Bamboo extra mám jednu, přijde mi to úplně stejné, jen mi víc vyhovuje ten fleece u BH, že je přes celý povrch.výbava, převážně pastelky, nějaké hhs, vv kikko, svrchňáky vlněné longies, natahovací disana a popoliny, na druky BI, PUL thirsties, popowrap. Ještě spousta drobností. A ty BH a BE, vkládačky bambusové.
Nikdy bych už nekoupila kapsovku od BI, jak jsem s tou značkou spokojená, tak kapsovka okamžitě přotéká, protlačuje se to na břiše, když na něm Mates leží - poslední dobou furt.Ani svrchňáky vlněné na druky, bohužel se to opravdu vytrhává, chystám se koupit kleště na druky, budu je průběžně opravovat.
A kupuju už jenom bambus, sice je to dražší, ale vyplatí se svou savostí.
Naprosto mi nevyhovovali kalhotkové plenky od TotsBots, takové celé polyester, uvnitř béžové, navrch bílé,okamžitě jsem je prodala.
jj vkladsacky od BI jsou super, ale bohuzel jich nemam tolik a nez to uschne
susicka by se sikla, ale neni ji kam dat..
a to nacpes dovnitr nebo normalne navrch?
hhs je prosim co ![]()
vlnaky jsou ktery lepsi, ja mam popolinky a ty se mi zdaji super, jen jsem je ted vyprala a jeste je budu muset poradne nalanolinovat.
a disany mam dvoje na ceste, tak uz se taky tesim, ty bych chtela jedny treba i na den.
Ale jak s vlnackama pres den, ty nocni proste od rana do vecera vyvetraji, ale kdyz je ma pres den tak porad jen menite plenky a vyvetraji az od vecera do rana nebo jak ![]()
Kapsovku nemame nastesti zadnou, ten system me nejak nenadchnul. Libi se mi bud cokoliv a vrchnaky nebo aio /popr sio/ ![]()
Hmm a BL bambuska na noc nebude, protoze jeste neni sucha, ta zima v panelaku je na prd, nebo asi budu muset vic zatopit ![]()
Katy to je hezke kdyz si clovek aspon neco zvladne nasit, ja ted bohuzel nemam ani na cem, a nevim kde bych schanela material, ale asi na netu se objedna vod, se to asi financne vyplati. Jsem si rikala ze by se mi hodilo vic bambus vkladacek, prave i treba na den do cc ![]()
Cappy diky, super popis, ale vypada to teda objemne/ mne uz prisel super objem i kdyz to davam na rovno, ale jde asi jen o zvyk, protoze prcek se tvaril ze je mu to srdecne jedno, jen tatinek se mu smal, ze ma vosi prdelku. To skladani vyzkousime a uvidime.
Jakou davate separacku na noc?
ja si ted v ikee koupila tu deku irmu, tak vaham jestli nastrihat nejaky fleecovy z toho/ a tusite jakej rozmer ![]()
teda to je otazek co
![]()
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla…no znáte to, předvánoční čas…a navíc jsem pořád řešila problémy s přihlášením. Nakonec jsem si nainstalovala jiný prohlížeč a je po problému. ![]()
Já momentálně pořád řeším svrchňáky. Pořád se mi nechce ustoupit z vlňáků a nechce se mi do PUlek, ale asi s tím nic nenadělám. Jak to třeba řešíte v šátku, nebo v nosítkách? To vám vlňáky neprotékají?
Já jsem koupila ve slevě Bambino Mio a nejsou teda nic moc, když je v nich dýl(pokud jsme venku) tak má prdelku zarudlou a spraví se to až ve vlňákách. Navíc na noc jsme najeli na Alany, protože se prostě do rána pročůrá. A abych ho pořádně na noc vycpala, tak to mu jsou zase vlňáky dost malý…navíc když se ty modrý Disany takhle srazily
Mám teda povolení nakoupit svrchňáky, ale musím se pro něco rozhodnout, neb rozpočet je našponovaný ![]()
Quinny, HHS = Hemp Hour Strap, jsou to zavazovačky od BI.
Separačky mám Popolinky v krabičce a jsem moc spokojená.
Koupila jsem i obyč v lékárně - Aničky a ty mě moc nenadchly, jsuo tak tenké, lehké a měkké, až mě to štve ![]()
A ten náš noční zábal je mega objemný, Maty v noci hodně pije, kolikrát je skoro celou noc přicuclý (teď nám lezou zuby - všechny najednou, tak máme doma veselo).
Mně se to ale líbí, že má tak naducanou prcku ![]()
V noci mu to ani nevadí.
Vlňáčky před sen mi větrají krásně, já totiž přebaluju hodně často, takže kolikrát ani netihnou moc navlhnout
Cappy a jak často prosím přebaluješ, že nestačí ani zavlhnout?
Pastelko, já přebaluju tehdy, když si myslím, že je tam načůráno.
A to v našem případě je klidně i co 45 minut ![]()
Většinou ale tak po hodině, max hodině a půl - to už pak bývá masakr ![]()
Maty je chlastometr ![]()
A to mu dávám čajík a pitíčko přes den zřídka, to by potom byl mazec.
Ale často si dává MM ![]()
Ty jo holky, já mám fakt asi vadné dítě, málo jící a málo čůrací, já klidně můžu přebalovat co tři hodiny a vlňáky jsou mííírně navlhlé. ![]()
No, není dneska krásný den?
Přišel mi šátek a volali mi ze Slůněte, že mám zítra balík doma ![]()
Přijdou mi ty Longies (zelené bohužel neměli, tak mám vínové), mořská houba, mýdélka a spoustu dalších serepetiček ![]()
Ještě jsem zapoměnla dodat, že přebaluju tak často, protože používáme klasické zavazovací pleny + čč - ty toho moc nenasajou.
Cappy píše:
Quinny, HHS = Hemp Hour Strap, jsou to zavazovačky od BI.A ten náš noční zábal je mega objemný, Maty v noci hodně pije, kolikrát je skoro celou noc přicuclý (teď nám lezou zuby - všechny najednou, tak máme doma veselo).
ahaa HHS uz vim, ktery to jsou, mi to hned nedoslo, dik ![]()
u nas se tedy taky hodne pije, takze kdyz jsme doma prebaluju hoodne casto, cc schnou rychle takze je to pohoda.
Uff jeste ze uz nekojim, u nas ted taky lezou dalsi zuby a je to masakr ![]()
Cappy píše:
No, není dneska krásný den?Přišel mi šátek …
no to je nadhera, ja chci takyyyy
![]()
a jakej satecek, se pochlub ![]()
Vkládačky cpu do BH, právě ten fleece tam tvoří kapsu, což se mi líbí.
Kleště stojí asi 300, takže sami o sobě se moc nevyplatí, ale já chci zkusit něco s těmi druky, co bych si ušila, tak bych je stejně kupovala. Ten druk už asi nepůjde rozdělat a secvaknout znovu (každopádně to zkusím, až mi z těch vlňáků vypadne úplně), ale asi budu muset dát nový. Jenže to už ho pořádně podložím něčím naprosto nepružným, kašlu na přírodno a dám tam něco umělého.
Dala jsem do inzerce bondolino, ale bohužel se teď nějak roztrhl pytel s použitými nosítky, viděla jsem poměrně dost Erg i Manduc, za slušné ceny, tak to nevidím moc nadějně. Ale docela zvažuju, že bych si pak vyzkoušela Liliputi, je za hezkou cenu, tak bych viděla. Pokud neprodám bondolino, tak si budu přát k narozeninám ringsling (to by byl únor), takže budu mít na nošení na břiše bondolino, na boku RS, na zádech šátek ![]()
No vida, konečně někdo, kdo používá staré dobré čtvercovky
si konečně nepřipadám jako exot ![]()
Pastelka píše:
No vida, konečně někdo, kdo používá staré dobré čtvercovky![]()
si konečně nepřipadám jako exot
jsou bezkonkurencni v dobe schnuti, ale je pravda, ze ty moje tak moc dobre nesajou, hold jsou to staricke damy jeste po mne ![]()
ale treba si na dalsi ditko poridim par lepsich ![]()
Quinny, v savosti mi přijdou ty staré lepší, taky mám hafo čtverců po sobě. V kombinaci s sušičkou odtvrdly, jsou sametově heboučké. Mám i čtverce Imse Vimse, nevím, zda je to neopraností, ale moc dobře nesajou, dokonce po nich tekutina stéká ![]()
Používám vícevrstvé jen tak do PUL gatí, když už je vykaděnej, ale zase doba schnutí je delší.
A sušení sušičkou je drahé
Začínám zvažovat nějaký půl/půl systém, že to nechám schnout třeba přes noc a pak to strčím do sušičky jen na půlku času. Ale zase s tím budu lítat jak pako nahoru dolů
po baráku. chjo.
Tak jsem to šla schválnš spočítat, na kolik dílů ty čč vlastně skládám ![]()
A výsledek? Na osminky ![]()
Šátek jsem ještě neviděla, pošta mi hcodí k mým rodičům, ale na 100% došel, máti mě prozváněla jako že tam mám balík ![]()
Mě teda klasické čč nadchly ze všeho nejvíc ![]()
A mám doma většinu ještě po mě a nedám na ně dopustit.
Matýno je na zabití, ještě mi dneska nespal, je protivný jak prcka a dělá jenom všude bordel a navíc se mi teď zesral ![]()
Nestíhám, nestačím, všude kramuje, pořád po něm uklízím a on za 5 min přijde a zas to vyrabuje