Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1426
9.10.09 18:06

To jo další majitelka hambáče.. :roll: A c čeho vlastně ta plína je :?: Jako ten materiál? A cena :?:
No a co říkáte na tu novou verzi emm :idea: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.10.09 18:40

Dajmo, hambáč je ze směsí konopí a bavlny, cena v bavlnce je 336 kč.
nová verze se mi nelíbí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
10.10.09 12:52

Čus ženské…
tady mám jeden postřeh od paní, co si šila z toho bambusového flauše - :TEn bambusový flauš mě nejdřív zklamal, udělala jsem z něj vkládačky a stékalo to po povrchu a vůbec to nic nesálo, ale teď, po několika (více než několika ) vypráních je opravdu perfektně savý.: - tak ať pak nejsi překvapená. :wink:
A ještě vám chci ukázat jednu krásnou plínku..od té paní, co psala o tom bambusu.. http://irenaff.rajce.idnes.cz/…i_bambusova/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.10.09 12:30

Holky, tak máme za sebou první noc v hambáči a jsem nadšená, dala jsem jí teda to něho ještě bambusovou vkládačku Bamboo Twofold, no ale měla to na sobě od 19ti hodin do půl sedmé, tak že téměř 12 hodina vlňáčky byly jen trošku vlhké. :D Tak že já jsem s ní nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.10.09 10:59

Dajmo já vím, ono je to tam i napsané, že savost se zvyšuje několikerým vypráním. Holt to bude chtít trpělivost :D Už se ale moc těším, až zboží dorazím a já to spíchnu.
Paní je moc šikovná, ta plínka vypadá nádherně :wink:
Nepřihlášená Pastelka

• Citovat
  • Upravit
8297
12.10.09 16:39

Tak se mi povedla taková věc, nemám žádné svrchňáky. Oboje PUL špinavé, BI vlňáky schnou po impregnaci, disany se v ní válej, druhý disany měl dopoledne a ještě neuschly, a longies měl přes poledne a též větrají… Takže dostal speciální zábal :lol: , tu minimální vlněnou a na ní HHS, jsem zvědavá, co to udělá, už 1,5h spí, doufám, že ne v loužičce :lol:

Asi dostanu ctí a darem starý šicí stroj od tchýně. Nemá to overlock, škoda, ale má to entl, tak se těším, že budu šít, budu mu muset ušít nějaké tepláky a kalhoty, ta 86 mu začíná být akorát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
12.10.09 17:35

čiči hele, jak tu píšeš o tom schnutí vlňáků, jak je vlastně sušíš?
Já v pátek hodila do impregnace ty longies, v sobotu ráno je vytáhla, vymačkala v ručníku no a od té doby je suším, dnes už teda byly skoro suché, tak jsem je hodila znovu do impregnace.
Pastelko mě už dneska látka přišla, jen teda nevím kdo to spíchne, asi večer když Eli usne, ta mi to manža pomůže nastříhat a pak teda nevím kdy to budu muset nějak oentlovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.10.09 17:57

Katy, suším stejně, na sušičce je sice nějaký program na vlnu, ale bojím se, že bych je pak v tom bubnu musela hledat s lupou. Nemluvě o tom, že by byl asi buben zamatlaný od lanolinu… Takže čekám, a čekám…

A zábal s minimální plenou pod hhs nebyl vůbec špatný, sice většinu času spal, ale i tak se několikrát vzbudil, a nic neprosáklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
12.10.09 20:08

No tak budu teda taky čekat, co jiného mi zbývá, že? :lol:
Super že zábal vydržel. :wink:
JO hele a na topení by se to si vlňáčky neměly dávat, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.10.09 20:12

Ne-e. Moc teplé. Jediný, co trochu pomáhá, je vymačkat v tom ručníku a pak v plínce, ta je hodně savá, pak třeba ještě v jedné a pověsit ty natahovací tak, aby nebyly přes něco přehozené, ale visely a uvnitř byl vzduch, takže čtyřma kolíčkama chytit za 2 prádelní šňůry. Já věším polosuché na zábradlí nad schodištěm, teplý vzduch stoupá vzhůru a je tam jakés takés proudění, které je pomáhá sušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
12.10.09 20:43

čiči díky, vyzkouším. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
14.10.09 07:33

Pastelko už ti došla ta látka? Já teda už něco i nastříhala, no ale teď teda nevím co s tím, já jsem úplně šicí antitalent. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
14.10.09 08:39

Katy, ještě nedorazila :( počítám, že dneska už by mohla pošta přijet s balíkem, budu je vyhlížet. Už se těším.
No jestli budeš šít jen ty vložky a ne celý plíny, tak já bych střihla ty pruhy, dáš dva na sebe a entlem to dle mýho názoru stačí obšít. Aby ti to neujelo, tak to stačí k sobě třeba přistehnout, nebo sešpendlit třá na dvou, třech místech. Ono to ale nebude mít moc tendenci se po sobě smekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
17.10.09 14:02

Tak už to mám taky doma :) Hned jsem je nastříhala. Teď zbývá je jen oentlovat…jenže mi blbne stroj a nechává mi ten spodní steh dost volnej, nakonec to budu snad obšívat v ruce 8O No ještě to zkusím dneska večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.10.09 11:40

Ta co Pastelko, už máš ušito? Já tede jašně ne, zatím mám hotovy tři vkládačky.
Jo hele a na jaký rozměr si to teda stříhala?
Já jim chám 5 po těch 11cm, ale zjistila jsem, že když se to vypere, tak se to ještě srazí, tak že jsem ty ostatní dělala 13 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure