Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak mám první kadění do Popolini. Jak je Maty nemocnej, tak i kaká víc, dneska při kojení a pěknou nálož. Na vlňákách nic nebylo, ale taky jsem ho valila převlíct rychlostí blesku. Kdyby se v tom chvíli hemžal, tak by asi nehoda byla.
Tak že by zase začal kakošit???? ![]()
Jo tak včera jsem z nedostatku plen a lenosti balila i do čtvercovky s vv na draka a dobrý! Vypadal jak pravý miminečko
. Takže občas asi budu balit i takto.
A prodali jsme naši starou kárku, tak koupím Matymu i ty longiesky. Hurá! A babička zainvestuje další HHS na noc.
Teď jak byl nemocnej, dala jsem na noc papírovku a mě prostě protýká kolem, takže na to už kašlu a pojedu jen v látce.
Jo! A pokakal se v noci, tak se trochu oprduil, protože jsem to vůůůůbec nezaregistrovala. Ale myslím, že v papírovce by to bylo horší. Sudocrem to vyzmizíkoval ![]()
Jak se máte holčiny? Pište, furt nakukuju a nic ![]()
Ahojky,
tak my se máme tak tak všelijak, dnes jsme byli zase s Eliškou na chirurgii ve fakultní nemocnici v Ostravě s tříselnou kýlou, máme jí vyklenutou skoro pořád, tak že máme termín operace a to 29.10, do té doby to musíme nějak vydržet. ![]()
Jo a taky budeme mít asi sušičku, se mi snad podaří manžela zlomit, ale je to něco za něco, já sušičku a on novou televizi. ![]()
Dneska mi přišly dvě HHS co jsem koupila přes mimi bazar, tak jsem na ně zvědavá, budu je teda dávat na noc do toho tu hemp haur vkládačku a ještě asi vicevrstvou no a možná ještě něco, na to samozřejmě vlňáčky. ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, jsou vaše děti více nevrlé v látkovce? Mě se Eliška totiž zdá taková nevrlá, že nemá moc volný pohyb jako v papírovce, srovná se to až bude trošku větší? Zatím má 4680g. Jo a co motorický vývoj, není nějak opožděný? Předsi jen ty děti v látkovkách jsou větší balík než jen papírovka na zadku.
Katy , vy si teda užíváte
29.10., to je víc jak měsíc, beruška malá, tak ať to rychle uteče. A je dobře, že vás vezmou takto, ten půl rok, co jsi psala, že to u vás dělají, to by bylo dost hrozné.
A sušičku prosaď, je to moje nejoblíbenější „hračka“. ![]()
Motorický vývoj, hele já jsem měla zadeček v bavlnce, stejně jako všichni kolem mě, přetáčela jsem se ve 2m, takže mě to rozhodně nezastavilo.
Mates je trochu línější, taže první opravdu samostatnou otočku jsme zaznamenali včera, jen si pod sebou nechal ruku. A měl látkovku. Přijde mi, že mnohem víc záleží na povrchu, většinou největší výkony podává na koženkové stole u dr nebo na rehabkách, teď má ohrádku, na dně poměrně pevné pěnové matrace a tam se právě otočil. Na posteli mu to jde hůř, je měkčí.
čičinko ty chodíš s Matýskem na rehabky?
Eliška se právě dnes málem otočila u dr. když byla nahatá, tak čučela i dr., že jí chyběl jen kousíček a byla by na břiše. ![]()
Sušičku určitě pro:,–(ím, manža chce ale tu AEG v A třídě, na netu je už i za 20 tis. tak že to by šlo, no uvidíme, možná by bylo lepší kdyby byla někde v obchodě za lepší peníz, než to brát přes net, sice brácha tak bral a jsou spokojeni.
Katy, taky moc držíme palce ať to uteče!!!! A hlavně ať vám to dobře dopadne, vy si teda fakt „užíváte“ ![]()
Já jsem taky nezaznamenala nějaký opoždění. Malej se otočil na bříško když mu byli 4 měsíce a týden. V 6 m začal lézt a točit se na všechny strany a teď se tak týden staví na nožičky. Vypadá to, že bude do roka chodit.No uvidíme.
Včera jsme byli na návštěvě a jejich holčička která je o 14 dní mladší a v papírovce se teprve otáčí. Nemá to vůbec žádný vliv. Teda když nepočítám to noční balení, to kdyby nosil pořád tak nevím
To je fakt balík
Ale v postýlce teď teda taky už metá pomalu kozelce ![]()
Čiči, to chápu, to musí být zábava
Já ho prostě nezlomím, ale je to škoda. I když možná kdyby chtěl další dítko, tak by to bylo něco za něco
250,– měsíčně jde. No já si počkám, jak to bude v reálu.
Holky normálně dnes se Maty neuvěřitelně počůral. Jak se může někdo neuvěřitelně počůrat? Takto:
měl kalhotovku, občas mu trochu dostává od nohy a vlňáky (impregnovala jsem je tak před 3 týdny)…já ho zvedla na odbrknutí, byl bříškem na mě, ještě u toho vykládám s kamarádkama a najednou cítím mokro, ale jaký mokro, úplně čůrek…on prostě čůral bokem (asi) přes plenku a totálně přemočil i vlňáky…
![]()
Suvi , to se mi stalo, když byl malinkej s papírovkou, zkrátka tam měl nějak naštělovanýho pinďu na stranu a čůral si na nohu a neměl to dobře dotažený, tak se zčural a plínka zůstala suchá ![]()
On teda Mates teď má občas toho pinďu v látkovce pěkně zmáčklýho, mi ho je vždycky líto, ale nestěžuje si…
Jo a Katy, Mates je nevrlý jen v plínce, která ho nějak škrábe, látkovokou jko takovou to snad není.
Katy já myslím, že v pohybu je to sice omezuje, ale nakonec se to naučí i tak. Někdy Matyho nechávám jen v bodýčku apod tím látkovku na čtverec a na nohách má návleky, aby se mohl válet do alejujá. A co myslíš že dělá? Leží tam jak placka
. (jinak teda termín operace opravdu ne moc brzký, nejdřív jsem myslela, že teď 29. a divila se, co se Čiči diví a on je to až říjen
).
Čiči byla jsem straěně překvapená…i holky…přímo viděli, jak čůrá - na mě
.
A začal kakat…tak si užívám mazlení se žlučovým mýdlem
![]()
Suvi , typická ženská, neví co che, jednou aby kakal, pak se jí to zase nelíbí… Jako tobě se ten Mates nezavděčí
![]()
Já už jsem žlučáka spotřebovala dvě flaštičky a jednu kostku… A to jsem první tři měsíce téměř nelátkovala…
Nejhorší je, že budu muset koupit nějakej sajrajt do odpadu vany, jak tam splachuju kakance a svoje vlasy (jako pelichám jak… to nemá obdoby), tak bych se narada dočkala „chutného“ špuntíku.
Jako ségře kadí prcek do každý plínky a její spotřeba je: do středy jedno mýdlo, do neděle druhý
.
No jak si dnes Maty ukáknul podruhý (to jel v kočáře), tak jsem se musela strašně smát. To byla řacha jak z děla a já nevěřila, no vážně ne, že už podruhý za den (!!!
) kajdí ![]()
No mě Eliška taky kadí skoro do každé plíny, tak že s žlučovým mýdlem se taky mazlím skoro pořád. ![]()
Holky nebojte, až začnou příkrmy, tak se nebudete mazlit se žlučákem jenom na plínky, ale i na pobryndaný oblečení
To jsou teprve ty správný fleky
Jo a já teda ( mě tak napadá ) jsem žlučáka předtím na ty nepřikrmovaný kakoše vůbec nepoužívala a neměla jsem plíny flekatý. Vy jo?
Suvi, prý se ti zalíbilo motání čtvercovek
Má to něco do sebe, viď?
![]()
Pastelko , já dávám příkrmy něco přes týden a už to zvládáme jen s běžným bryndákem, Mates papá jak kdyby to už pár měsíců nacvičoval, Včera teda foukal do jabka s broskví, ale to bylo spíš tím, že mu to nejelo, mrkev s bramborem zblajznul kultivovaně, jen pořvával, když jsem ho neládovala dostatečně rychle ![]()
Čiči, tak to je šikulka
Taky jsme to tak měli. Teď ale nastalo období „já sám“ takže se neustále sápe po lžičce, občas se stane, že mi hrábne do jídla, nebo tu lžičku čapne a to máme potom všude oba
Aby ho krmil manžel vůbec nepřipadá v úvahu, není tak rychlej jako já
![]()