Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jo, longies jsou taky v procesu, máme L, aby byli na zimu.
Jako když už něco na noc, tak radši bambusový vkládačky, splní to svůj účel a je to praktičtejší, než celý kalhotky. A jak hamburger, tak bamboo extra mají integrovanou fleecovou separačku, to by ti možná nevyhovovalo.
Čiči fleece taky na noc dávám. Jakej sis to chválila oproti Haipě? Já mám od nich a jestli je nějakej lepší, sem s ním.
No jám mám od tots bots, přijde mi, že líp propouští, po tom HD to hodně stékalo, zase jsou ty HD delší, což je šikovné. A myslím, že už se trochu oprala, tak pouští líp. Akorát já teď fleece téměř nedávám, jak měl ten rzdý zadek, tak stačí málo a už zase růžový, tak teď dávám ty viskozové z krabičky, aby to měl maximálně prodyčné. Ale ty viskozové se mi v pračce už po jednom použití začali trhat
Nevím, čím to, ale štve mě to.
Čágos!!!
Tak já mám s barevnýma Disanama taky takový rozpačitý zkušenosti. Mám modrý a přijdou mi taky takový jako sražený. Mezi nožičkama jsou prostě takový jako zdrcnutý a tvrdší a žmolkovatý náplety. Vůbec netuším, čím by to mohlo být. Ale nic jinýho než natahovacího nechci, páč mám taky ten pocit, že by to pak tlačilo a bojím se vytrhání cvočků.
Jinak Medvídka mám a používám, emulzi mám namíchanou tuším teď tak měsíc. Zatím drží a je v pohodě. Nekazí se. ![]()
A na noc dávám froté organic TotsBots s viskozovou vkládačkou jak jinak než do vlňáků. Pokud kojím jen 2×, tak to v pohodě stačí. Pokud třeba 3× a víc, tak v noci přebalím do Alany. Ale to se stalo asi 3×.
![]()
Čiči, na ty separačky jsem si ušila ze starý záclony malej pytlík. Peru je v něm a zatím drží a jsou téměř jako nové.
Tak se jdu taky pochlubit s vlňáčkama, zkouším je dnes dávat přes den, jsou zakoupeny na aukru za 19 kč. ![]()
Katy, za 19,–
No teda, to přece ani nepokryje náklady na vlnu
A Eliška se krásně směje ![]()
Pastelko, no já mám takový ten pytel na pleny síťový, ale nepoužívám, protože mi přišlo, že než se ty plenky z něj vymotají, že se pořádně nevyperou. Tak že bych házela separačky extra do pytlíku? Se mi moc nechce
No zkusím to nějak vymyslet.
čičinko jj za 19 kč, paní je měla od korunky, že jim nějak nevyhovovaly, tak že je posílá dál. ![]()
Čiči, fakt je zkus dávat zvlášť, ono to ve finále práci ulehčí, páč je nemusíš lovit mezi plenama a máš je pohromadě.
Hlavně jsem četla, že se jedný holčině dostala separačka někam vnu pračky a oprava pak stála za to
Nejdražší separačka
Takže se docela bojím a dávám to fakt zvlášť. Ale zezačátku jsem to taky tak nedělala. Musím se ovšem přiznat, že mi to začalo vyhovovat. ![]()
katy, za 19 kachlí, to je vážně šupa!!! ![]()
Kde se nám loudá Suvajs??? ![]()
Já uvažuju, že ty Disany prodám, sice jsou furt v pohodě a daly by se schovat pro druhé, ale potřebuju penízky a chci koupit ty BI…navíc jsou mu malý (a prala jsem je skoro ve studený vodě, podle mě to musí být fakt tím barvením, jsou úplně jiný…schválně vám je oboje vyfotím, abyste viděly ten rozdíl).
Separačky taky peru v síťce a už drží hrozně dlouho, jsou praný nejmíň 50× a furt dobrý. Taky bych se bála, že se někam vcucne, jak píše Pastelka, jednou jsme takhle dolovali kostici a ta je aspoň foremná.
Ty vlňáky za 19,– jako supa dupa!!! A i jsou hezký!
Jináč u nás nic novýho, furt akorát čekám až se zajedou Popoše, jak nejsou furt opraný, tak mi občas normálně vytečou ven (jako čůrání, jak málo sajou). JInak jsem moc spokojená, sedí dobře. Akorát toho kakoša nemáme vyzkoušenýho, prostě s Matym to je na dlouhé lokte a ješta aby se trefil, když chci do týhle plenky…smůůůůla
![]()
Suvik co jsou to ty BI, můžeš mi poslat na ně odkaz jak vypadají?
Jinak separačky taky peru v síťce, ať se ji někde nějaká nevcucne.
BI= Babyidea a jsou buď Wool shorties (krátký nohavičky) nebo longies (dlouhý nohavičky) - ty má teď Čiči.
No to mě nenapadlo, že by se to někam mohlo vcucnout. A že mohlo, když se mi to tam roztrhá na proužky… No ale jak to budu skladovat extra, to by chtělo ještě nějakou nádobu nebo něco…
U BI longies mě překvapilo, že jsou zase trocu jiné než disany, není to klasická pletenina, je to takové hladké pevnější. A mám i BI na patentky, mají dvě vrstvy, ale mezi nimi jde vložit ještě pletenina, tak si tam asi upletu vložku z merino vlny, to bude odpružená dupka ![]()
A dnes jsem byla s manžou u mýho taťky a celou dobu hrdě v látce.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak oblíkáte/budete oblíkat lezoucí dítě po plovoučkách ve vlňíkách? Stačí návleky, nebo nějaká kombinace návleky - dupačky? My máme všude plovoučky a dům schodištěm otevřený, takže když jó topíme, tak 21 stupňů… Takže ho budu asi dost oblíkat, ale zase přes ty vlňáky toho moc nenatáhnu, jen farmers tepláčky a ty mi nepřijdou moc hřejivé. Mám teď sice 4 tepláčky, vel 86, z HM, ale ty mu kolem vánoc už určitě nebudou. Tak kdybyste někdo měl tip na tlustší tepláčky na látkovku, tak by to bylo super
Holky chtěla jsem se zeptat, dnes v noci měla Eliška prvně vlňáčky Disany, měla je od půl osmé do tří rána a provlhly, znamená to, že jsou špatně naimpregnovaný a mám impregnovat znovu?
jojo, impregnuj znovu, mě vydrží celou noc. a nejlépe drželi, když to byly mastňáky ulepkané ![]()