Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
11.9.09 11:32

No tak že je teda znovu naimpregnuji........ještě teda ta impregnace, dává se trochu toho lanolinu, mám z lékárny, no a trochu šamponu, kolik tak asi v ml?
Jinak dneska mi došel šampon s lanolinem na vlnu, tady ten http://www.strelbova.cz/…p/detail.php?… , doporučila mi ho známá. My totiž máme Novofundlandské psy a ti mají od přírody mastnou srst, a zjistili jsme že tento šampon je pro ně nejlepší, tak že zabiji dvě mochy jednou ranou, budu mít na vlněné věci a zároveň na psy. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.9.09 11:32

Jo a mám ty vlňáčky znovu vyprat? A nebo jen je prostě suché vzít a napočit znovu do impregnace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.9.09 12:41

Katy, já bych je neprala, pokud zrovna nejsou znečištěné nebo nesmrdí, tak stačí promačkat v té impregnaci. šamponu dávám tak, aby se lanolin rozpustil, takže vždy cmrndnu, zamíchám, když je to ještě v kouscích, tak zase. Ono se to pak krásně rozpustí, když tam je horká voda a ten šampon. Ale šamponu maximálně dám tak 2polžíce? Nedokážu to odhadnout. A lanolinu 1polžíci, pak je to teda pořádně mastné. Ale já to dělám fakt od oka, návod jsem moc nečetla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
11.9.09 12:50

Katy - rovnou je namoč, prát znovu netřeba :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.9.09 13:20

Dík holky, tak je teda znovu namočím do impregnace, snad už se mi to tentokrát povede a budou hezky držet.
Ještě, co je nejelepší za plenky používat na noc? Já teda jsem dala sketch biobavlněnou na snapku, do toho vkládačku a fleecovou separačku, je to dost a nebo mám dát více? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
11.9.09 19:12

Jdu tapetovat :wink:

Tohleto jsou Disany stejné velikosti i stejně prané:

Ono to nevypadá na až tak velkej rozdíl, ale ty barevný jsou míň natahovací, míň to prostě pruží, je to vidět i na té pletenině…viz další fotos:

…blbá fotka, ale je snad i vidět, jak jsou oka hodně hustě u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.9.09 22:35

Suvi, chápu, to je teda smůla, ale holt ta vlna je cimprlich, s tím toho člověk moc nenadělá.

My jsme teď v papíru, vlňáky ještě neuschly a dnes pokadil oboje pulky… Jenže mám tam várku ani ne na půl pračky, takže zítra nás ten papír asi ještě nemine, pokud to rychle nedoschne.

Ještě ke všemu teď nějak divně kadí, zase je to hrozně vodový a jasně světle žlutý. Takže zítra asi budeme smectovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.9.09 19:46

No já se picnu, jen tak brouzdám po mmb a natrefím na přírodní Popolinky za poloviční cenu a jsou jen jednou praný, navíc z Brna, takže si je můžu i prohlídnout, jestli nekecá :wink: . Tož budu mít asi dalších 10 kósků (aby stíhalo schnout) a opouštím tím pádem vázačky (za prvně jsem zpohodlněla, za druho Matesovi Popo už hezky sedí, za třeťa vázajdy schovám na další mimčo). Juchů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.9.09 21:02

Tak to gratuluju ke skvělému úlovku.
Já už mám asi vybranou sušičku, takže mě pak budou svrbět ruce i na nějaké déle schnoucí plínky, ojoj, to bude.

Tak já dnes konečně vyzkoušela BI na druky, jsou dobré, vejdou se mi i pod neplenkové tepláčky, jen mi po 2h začali vepředu provlhat, tak budu muset znova impregnovat. A vyzkoušela jsem longies, jsou skvělé, jsem z nich unešená, je to takové hladké, no super, a přitom nejsou nijak objemné, takže je asi navlíknu i pod farmers tepláky, myslím, že na studené plovoučky to bude ideální. Jenže mám jen jedny, tak se druhé pokusím uplést.
Objednala jsem si vlnu a taky teplákovinu a fleece a vyrobím mu tepláky s flísovou podšívkou, hezky je střihnu podle farmers, no už se těším, vyplním tak podzimní večery, kdy Matýsek už spí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.9.09 21:11

Čiči to jsi dobrá, já jsem nešič (jediný co jsem kdy ušila byla chňapka, a to ještě na několikrát protože jsem asi 3× přišila blbě rub a líc). Ty longies taky plánuju koupit, taky se mi ty BI moc líbí. Disanu máme na noc a shortky na den. Hlavně doufám, že se zbavím těch barevnejch mrch. Sice posloužily (a ještě chvíli asi vydrží), ale čekala bych delší životnost. Doufám, že pak už nic moc kupovat nebudu. Naštěstí jsem docela konzerva jak si něco oblíbím, tak se mi to pak nechce měnit (ale uvidíme, raději neříkám nikdy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.9.09 21:18

No ono to s tím šitím bude všelijaké, já jsem si šila maximálně tak na panenky, později přešívala tílka na supersexy svršky na discotancování, jo to byli časy.

Plést umím hladce, obrace si budu muset zopakovat dle návodu. A na tom pletení měláká, že to je dost tlustá vlna, tak to bude přibývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
13.9.09 13:25

Ahoj holky,
potřebuji opět poradit, nevím co dělám špatně a nebo mám špatné plenky.
Dnes na noc jsem dala Eli biobavlněnou sketch plenu, do toho vícevrstvou plenku a ještě fleecovou separačku, na to fleecové svrchní kalhotky Tots bots.....byla v tom od půl osmé a v půl třetí ráno jsem jí musela přebalit, už byla úplně provlhlá. Dávám teda málo do vnitř? A nebo mám tak hodně učůrané ditě? Dnes teda vyzkouším na noc Bamboo hour vkládačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
13.9.09 15:02
Katy, tu scatch neznám, tak nevím, jak je tlustá.
Já teď dávám na noc papír, ale když jsem párkrát dala látku, tak jsem dávala takto:
čičinka píše:
takže jsem na něj namotala 2vv, jeden HD ručníček, ještě jednu vkládačku, přes to hhs a moje vlňáky-mastňáky. Mrtvolka je skoro jak ta bábuška, co nešla zvrhnout, pamatujete na tu hračku s kulatým spodkem? :lol:

Tenhle zábal byl dostačující. takže já bych tipovala, žes toho dala málo, obzvlášť když jsi nedávala navrch vlňáky.

A bylo mokré všechno, nebo jen část a hned to šlo krz? On ten fleece je sice vodoodpudivý, ale tlakem prosákne. A teď se mi nejlépe osvědčili bambusové a konopné vkládačky, hodně nasajou a promoči se celé, mokro se navzlíná i do části, kam nečůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
13.9.09 15:23

čičinko to ale předsi nemůžu na tak malé mimino nabalit, vždyť má tak 4,5 kg. :lol:
Jinak v těch zkratkách se zatím moc nevyznám HHS jsou HEMP HOUR STRAP? 2vv to je co? Vícevrstvé? No ptám se jako pako, ale fakt se v tom zatím moc nevyznám.
V pátek jsem byla v OV V bavlnce, koupila ty dvě bambusové vkládačky tak dnes zkusím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
13.9.09 19:29

Katy já jsem dávala 1 vícevrstvou a pod to bambusovej ručníček od Baby Lucy a na to zavazovací Disanu (ta nenasákne skoro nic), teď místo ní dávám právě Hemp hour strap. Přebaluju obvykle nad ránem, po druhým kojení. Zatím mi provlhnul tak dvakrát (myslím, že to bylo s těma Disanama). Někdy jsem dokonce ten bambus ani nedávala. Bambus je dobrej v tom, že není tak objemnej na to, co nasaje. Dvě vícevrtsvý mi přijdou hodně objemný. Fleecový kalhotyk nevlastním, tak neporadím, na noc bych dávala vlňáky, ten fleece to podle mě neudrží (jak říká Čiči, jak leží, tak to tama určitě jde ven).

Jinak ale jsem spokojená právě s tím, že když už je hodně počůranej nebo leží na boku a provlhne, tak že je spíš jakoby vyloženě jen vlhkej ne mokrej jako s jednorázovkama, který mi prostě protečou bokem a je na boku pak úplně durch. Tohle se přes ty vlňáky tak jakoby rozpije a jde to pomalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure