Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8297
13.9.09 19:40

Katy, no já neříkám, že bys na ni měla dát to samé, to by fakt ležela do kopce :lol:

Ale jen pro ilustraci. A čím víc, tím líp, v noci se nepotřebuje motoricky rozvíjet, tak to nemusí být nějak extra štíhlý a klidně ať to má naširoko. Akorát při kojení vleže si ho nakloním k sobě a za něj dám polštář, aby mu to bylo i na boku pohodlné.
A ve zkratkách se vyznáš skvěle 8)

A s tím pročůráním je to přesné, přeci jen ty vlňáky mají nějakou kapacitu, do kdy jsou na omak jen „studené“, než úplně provlhnou, takže má člověk přehled, kdy už přebalit, aniž by mělo dítě mokro v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
13.9.09 19:43

suvik ona teda nebyla jako že úplně morká, ale na omak měla overálek vlhký. Jinak to přebalování bylo taky po druhém kojení.
Mám v plánu dávat vlňáčky, ale ještě neuschly, včera jsem je znovu impregnovala, tak jsem proto dala na noc flisáčky. :D
Bambusové vkládačky jsem si koupila Bamboo twofold, no a přemýšlím o nějaké noční plence, jen teda nevím zda to není zbytečné zase investovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
13.9.09 19:46

Čiči a ten hamburger, ten jsi na noc zkoušela? Prý to saje hodně.

Katy fakt neporadím. Já jsem si řekla, že zatím ho nechám v těch HHS a kdyby pak začal čůrat víc, pak bych možná o nějaký spešl pleně uvažovala. Nám to naštěstí stačí, ale každý mimino je jiný že jo…

Jinak když mám Matesa vlhkýho na místě, kde je plenka, tak mi to ani nevadí, tam mu to na kůži nejde a pak to po přebalení většinou uschne, prostě to nevzlíná už dál nahoru (to by mi vadilo, kdyby to měl na kůži, jakože přímo na bodýčku už). Prostě jak má jen trochu vlhkou prdku, tak na to kašlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
13.9.09 20:10

No je fakt, že nebyla vlhká nikde jinde jen prostě v místě plenky, tak že jsem jen přebalila a nepřevlíkala když to vlastně neměla mokré na tělíčku, ale v místě plenky.
Ještě děvčata, jaké plenky dáváte přes den a jaké svrchní kalhotky?
Jinak paní prodavačka V Bavlnce mi doporučovala tuto plenku na noc, máte s ní někdo zkušenosti?
Bum hugger
 http://www.baby-eshop.cz/…original.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
13.9.09 20:21

No to je ten Čičinčin hamburger :-) :-).

Já jsem trapka, dávám buď Popolinky One size nebo vázačku s vv, nic jinýho nevlastním. Navrch vlňáky. My vlňáky furt. Říkám, trapný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
13.9.09 20:41

Bumhugger je fajn, dávala jsem do něj jen jednu konopnou dlouhou, na něj vlňáky.

Ale zůstanu u hhs, jsou podle mě víc variabilnější, jsou jednovelikostní, a tím, že to noční balení rozeberu na jednotlivé prvky, tak to schne rychleji.

Podobně savá je Bamboo extra, je příjemně jemňoučká, ale nemá kapsu jako hamburger. Na druhou stranu by mohla asi i trochu plandat, protože hamburger musí sedět velikostně, jinak to po fleecu steče ven.

Asi bych nekupovala tu malou velikost, rychle z toho vyroste. Kdyžtak z druhé ruky.

Obě plenky mám na patentky, přijde mi to lepší, nehrozí, že by se mi vlňáky zachytili v suchém zipu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
13.9.09 20:55

Noční plíny - u Vojty jsem začla používat až od cca 4 měsíců (do té doby jsem přebalovala i v noci u každého kojení, protože kakal snad pokaždé - což bylo klidně i 6× za noc :roll: ). U Šárky jsem myslela, že budu noční plínu taky řešit až tak kolem toho 4. měsíce, ale jak to tak píšu, tak si uvědomuji, že Šárka se tolikrát za noc rozhodně nebudí, na dnešek spala dokonce skoro 8 hodin v kuse 8O (ale zatím to standartní „denní“ balení zvládá a navíc nikde není psáno, že jí to spaní vydrží…). Jinak mám po Vojtovi na noc Popolinky froté a hodně se mi osvědčila jako noční plena BI Bamboo Extra (na suchý zip - ta úplně první, co se začla u nás prodávat - ani nevím, jestli se ještě prodává :oops: ), jenže ta už je jako jediná z plín po Vojtovi nepoužitelná, protože přestaly suchat sucháče a dost se potrhaly lemy na okrajích, takže pokud se ještě prodává, tak ji budu zřejmě kupovat novou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
13.9.09 20:57

jo - a tu Bamboo Extra jsem v těch 4 měsících kupovala už druhou velikost :wink: (přijde mi, že opravdu dřív tu noční plínu nemá smysl řešit, že i s ohledem na cenu je to zbytečná investice - s výjimkou popolin, případně jiných jednovelikostních :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
14.9.09 23:31

Holky, chtěla jsem se zeptat, jaké máte vícevrstvé plenky?

Já mám kikko, a přijdou mi takové prkenné, celkem to jde, když je po uschnutí rozeberu na vrstvičky, jenže to je trochu ztráta času…
Jak mám teď ty hhs, tak do nich jsou super, přes mmb jsem odpověděla na 2 inzeráty, tak bych jich mohla mít ještě víc, nemluvě o tom, že na krátké přebalení, když vím, že třeba za hodinu půjdu z domu, tak je šupnu jen do pulek.

Koukala jsem na popoliny, tak by mě zajímalo, jaké jsou, jaké jsou po vyprání, jak s tou velikostí a tak.

Jinak teď jsem na netu studovala úvazy na bok, tak jsem zvědavá, zítra ozkouším, nosíte někdo? Vím, že Suvík nosí, nosí ještě nějaký jiný úvaz než v kříži s kapsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.9.09 11:03

suvi kojí … takže: mám popolinky S i M (M už bude pro vás lepší). po někom i nový, prknovatí oboje, ty po někom mají i žmolky, jedinej rozdíl, jinak nemá smysl nový kupovat. suvi nosí, ale teď málo, Matylda se vztekloní. na bok nenosím, uvažuju, bo by asi líp viděl a nedělal tyátr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.9.09 11:16

Tak to asi pohledám M z druhé ruky. Ale ještě počkám, jak na tom budeme se sušičkou, abych toho pak neměla moc, když to budu mít suché hned.

Já včera strašila až do jedné, našla jsem posuvný uzel, tak ho musím vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
15.9.09 12:03

Ahojky,
tak já nosím Elišku ve vaku Haipa Daipa, naprostá spokojenost a ELi v něm vždy usne. :wink:
 http://img5.rajce.idnes.cz/…P9120198.JPG

Vícevrstvé pleny mám Bambino mio z druhé ruky a taky prkenatí.

Jinak dnes byla Eli ve vlňáčcích DIsana přes noc, no byla v nich od 19hod do 4hod, to už se mi zdála provlhlá, ale když jsem jí rozbalila, tak zase až tak strašně moc mokrá nebyla.......tak teda nevím, asi si budu muset zvyknout na ten pocit jako by vlhka. :nevim: ALe abych řekla pravdu, tak bych jí nechala v tom dýl, jen ona k ránu dost kadí, tak jsem nechtěla riskovat, že by mi je pokadila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.9.09 16:26

Tak dneska první mrkev v plínce, včera kadil už ráno ještě do papíru… A teda musím říct, nic nesmrdělo, bylo to tužší, takže to nemělo zatéct ven, separačka stay dry, na samotné plíně jen trochu oranžové fleky, ale byla to IV organic, takže má takovou sympatickou barvu, že tam snad nezůstanou fleky.

Posuvný uzel jsem jaksi nevládla - nevím, Lentilka má většinou vše nádherně nafocené, ale tentokrát tam bylo foto půlky uzlu, pak: uděláme zrcadlově jako předtím a už hotový uzel, zkrátka jsem pako, nepochopila jsem :oops: :oops:

Katy , bambulka malá, té je tam dobře :D A o vlňáky mám též strach, hlavně aby mi nezamrkvil longies :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.9.09 16:50

No a Čiči co ty longies? Pocity, dojmy, val to na nás :-).

U nás je dnes úterý, tedy asi před spaním uděláme kakací procedůru, už dva dny zas tlačí a nic a mě už to řvaní při kojení nebaví. (až začne kadit zas sám, si budu stěžovat, že musím prát hovňajze :wink: ).

Včera jsem mu nachystala noční obloženej chlebíček a on mi ho těsně po zavázání (kdy ze mě leje pot kjak z koně, protože se s ním peru při oblíkání) počůral (tak aspoň jsem mu dala hned suchou plenku a nemusel v tom být celou noc, akorátže mám jich furt málo, tak musím zas improvizovat).

Existuje nepřímá úměra: čím savější balík mu na noc dám, tím méně v noci čůrá a naopak :-).

Co jsem to ještě…no, jo ty uzle…tak časem taky mrknu, ale já jsem taky pako, tak ti asi bude muset poradit paní vrchní. Víš co, vona matematička má geniální prostorovou představivost (já stojím před PC a motám se kolem dokola, abych stála jak osoba na fotce, abych věděla, jak to mám vázat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
15.9.09 17:23

Holky jak často vám kadí mimča? Vidím, že Suvik píše, že už dva dny nekadili. My teda kadíme dost hodně, by se mi teda více líbilo kdyby už snížila intenzitu kakání. :roll:

Dnes jsme absolvovali první procházku venku ve vaku.........mám to trochu složitější, starší dcera je dost nemocná, no a má i DMO, u ní teda špatná stabilita, tak že chůze je taková vrávoravá. No tak jsem to dnes vyřešila tak, že Eli byla ve vaku a Týnka byla na trojkolce Loped, co jsme jí koupilil na jaře, je to trojkolka pro tělesně postižené děti, jelikož jí ale nemůžu nechat jet samotnou, tak jí musím držet za vodící tyč, což teda s kočárkem nejde. No a dnes jsme teda měli premiéru a super. Eliška mi ve vaku usnula a spí ještě teď, už dvě hodiny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure