Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1426
24.8.09 17:27

Čiči - to je ale ten opravdový pocit po impregnaci, já to tedy mám na dotek moc ráda i tu vůni oveček… A když je to tak mastné, tak opravdu hodně vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
25.8.09 10:28

Tak mi teď dorazila objednávka z Brány. Ještě v sobotu jsem jim psala, že bych něco přiobjednala, pokud by to šlo přihodit k té mé objednávce, na to nereagovali, jen mi dnes ráno přišel mail, že to poslali. Teď to dorazilo a chybí vlněné tričko. Ale jasně, že je na faktuře a zaplacené :evil: :evil: :evil: Třešinkou na dortu je, že mi přišli ty návleky mokobi a co myslíte? Ano, jsou super, krásně pružné, na našeho cvaldu jak dělané.
Jdu hledat, jestli je nemají jinde, fakt se mi je nechce kupovat na Bráně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
25.8.09 20:17

Poznatek: Oranžové vlňáky disana jsou super. Krásně nám ladí s bodýčkem od manymonths. Ale poznat na nich, zda jsou někde od kakoše je teda oříšek, vyžadující hmatový a čichový průzkum, případně průzkum kouskem toaleťáku :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
26.8.09 22:07

Ahoj, dnesj jsem šla vyzvednout balíček na Bránu. Takže na šňůře už visí jedny vlňáčky BI, zelený, moc se těším (ale ještě musím teda naimpregnovat), pak HHS včeličkový a vínově červený (vypadají moc fajn, kéž by zůstaly tak hezky měkký - u nás bohužel s naší šutrvodou nehrozí) a IV mušelínky - móóc heboučký. Sice obrovský, ale dají se složit do přijatelnýho tvaru (dám do HHS patrně).

Takže ještě aby dorazily Popo a mám na dlouhou dobu s nakupováním utrum. :wink: :cry:

Jinak Čiči myslím si, že pokud máš oblíbený kapsovky, tak ty Itti jsou fakt dobrý. Vevnitř je něco jako fleece, takže i když se tam dostane nějakej čůrek, tak nejsou mokrý a většinu pobere buď ta origoš vložka nebo jsem to zkoušela s vv a v pohodě. Je to vlastně jak PUL kalhotka, ale příjemná na tělo pro mimino a rychloschnoucí. Akorát nemám vyzkoušenýho kakoša, Mates nespolupracuje :wink: , mají dost vykrojený nožičky a mám obavu, jestli to s Matyho kanonádovou palbou udrží. A gumky nejsou těsný ani neotlačují - můj zá:,–(ní požadavek (Pastelky měl hrozně otlačený prostě :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
27.8.09 14:49

Hoj, hoj…
Tak jsem kupovala lanolin v lékárně a normálně mi nachystali ten s vodou. I když jsem je na to uozornila.. Ale obratem to napravili, ještěže.
Jinak jsem se ptala na životnost a skladování. Tak (oni sice píší 1měs. ale to prý musí) životnost 3-4roky úplně normálně a při pokojové teplotě, taky to tak mají. Tož teda nevím proč se na net. návodech uvádí, že v lednici.. Impregnaci zdar. Jinak 50g 43,– . pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
27.8.09 14:54

Dajmo, ale mě se bez ledničky opravdu skazil. Na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí. :lol:

Teda, vy kecáte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
27.8.09 22:22

Už ho mám taky doma (lanolin :wink: ), jen čekám až uschnou. Nemám vlastně ten šampon, my ho nepoužíváme, asi budu muset nejdřív nějakej vyzkoušet na Matym, aby nedělal pak neplechu.

Myslím, že budem mít děsnou spotřebu vody, máchám jak divá.Před praním a pak přidávám i máchání po (s octem). Pokud přežijem do 6 měsíců bez nějakých ekzému, tak se na to jedno asi vyprdnu.

HHS už jsou suchý. Ty včeličkový jsou mnohem měkčí. Dokonce jsem ti už slyšela i od někoho na netu (to bylo u Bamboo extra, tam jsou taky včelky a pak jiný, tak že ty pruhovaný jsou měkčí).
Jo a nevíte jak to je s těmi lemy z biobavlny? Pochopila jsem, že to jsou ty barevný lemy právě. ale že prý se už nedělají (v shopech jsem je ivděla, asi to bude tedy doprodej?). Ty bavlněný lemy prý míň tvrdnou.

Dneska mi došly plínky, nějak jsem to nevychytala, tak jsem musela na:,–(it papírovku. Za chvíli mi ale dojdou, tak už aby došly ty Popo, abych měla zásobu na horší časy (kdy mě přemůže lenora nebo nestíhám prát - hlavně naše věci nějak flinkám, většina praček jde na Matesa :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.8.09 23:11

Tak jsem odpoledne psala a psala a ono se to nejenže neodeslalo, ale i ztratilo :x

Suvi , ty ses mě ptala, jaký mám barvy hhs a já ti na to úplně zapomněla :oops: Těma včeličkovýma myslíš ty okraje oranžovohnědé? Jestli jo, tak ty mám a jsou fakt měkčí než barva petrol.
Dnes mi přišel hamburger a bamboo extra. Ty jsou tááák měkoučký. Už se na ně těším.
A nechoď na mě s itti, už se musím krotit :wink: 8)

Jinak jsem včera byla shnilá, dávala jsem papírovky a Mates měl zas :-) jak pavián. Ale dnes se to celkem srovnalo, v látce. Takže shilost si fakt nemůžu dovolit.

Jo a spotřeba vody bude i u nás vysoká, protože plenku předpírám v ruce hned po rozbalení, pak dávám předpírku a máchání navíc. Zase až nebude kadit 5×denně, tak to taky bude o něšem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.8.09 23:46

Infiltrace :lol: .

suvik píše:
Nevím proč, vzpomněla jsem si na švagrovku zase…když jsme byli u nich a někdo se ptal na plíny - že je teda peru a pak ještě (světe div se, hrůza hrůz), MUSÍM OMOTÁVAT okolo Matesa (strašná dřina). Její reakce: „To by mě mohlo.“ No, když jsem viděla, jak její dítě má na sobě jednorázovku cca 5 hodin v kuse, to by zas mohlo mě :wink: . Přece jen, když si ty plínyk vyperu, je mi jedno kolikrát mu ji nandám, to vidím jako velkou výhodu. Časté přebalování mikupodivu nevadí (myslela jsem, že to bude víc práce).

Mě nějak po třech letech chytla shnilost (plus se mi totálně rozpadky skoro všecky pleny 8O :roll: ) a dobírala jsem Alany z DM, co jsme měli na dovolenou, až včera jsem dala dítěti nové HHS, a chlap mi řekl, cituji „konečně zase přebaluju jako člověk“ :twisted: . Ludra… když si vzpomenu, jak ze začátku děsně remcal, že on takovou složitou plínu přebalit neumíííííí :lol:
S jednorázovkami mám podobný problém - mi je líto to vyhodit, dokud plena není fakt hodně použitá :? . Ale jsou papírovky a papírovky, mamka si aktivně nakoupila pro jistotu nějaký balík u Hrušky, když hlídá M. a nedám jí náhradní plenku, a to je teda takový hnus… asi jako dát dítěti zadek do igelitové tašky :evil: . Alany jsou úplně jiné kafe.

Dajmo - já Ti nevím. Do návodu jsem napsala, že to mám v lednici, protože jsem to brala, že chci několik let skladovat tuk :nevim: . Mám pořád dobrý ten, co jsem kupovala pro Š.
Stálo mě to určitě pod pajcku. Kdyby někdo výrazně nemohl sehnat, tak dejte vědět, u nás (ťukťuk) bez problémů, sháněla jsem nedávno kamarádce, která sjezdila půl Ostravy.

Dočetla jsem jen tři strany, tak jsem se v debatě o biobavlně ztratila :lol: , ale mě u materiálu většinou zajímá, jak to schne, neb nemám balkón, ni sušičku :-( . HHS schnou úplně super.
Jinak Haipa teď začala dělat BIO plínky, to by Tě, Suviku , možná mohlo zajímat.

Jo a jestli někdo čeká na zásilku z e-shopu, tak to soucítím, já čekám na cukrářské potřeby. Objednávala jsem ve dvou obchodech, oba super refererence… no… z jednoho mi dneska přišla zásilka, není tam doklad, nepřišel mi žádný mailem, vlastně mi nepřišel vůbec žádný mail, mám podezření, že mi tam chybí položka (nevzpomínám si přesně po těch dvou týdnech, ale tohle jistojistě nesplňuje min. objem zboží potřebný k přijetí objednávky), poštovné netuším, kolik mě stálo, vychází mi to na 164Kč :evil: (i když i tohle snadno překonají lůžkoviny s náplní z ovčího rouna, kde nám teď při objednávce za víc jak tři tisíce naúčtovali 250Kč 8O ). Z druhého na zboží teprv čekám, taktéž žádný mail, takže už zas nevím, co jsem objednala :roll: .
Páčení chybějící položky za bratru 600Kč taky znám. Anebo mi naúčtovali poštovné 80 místo inzerovaných 50 a chlap se divil, že se divím, když je pošta tak drahá. Asi jsem z Marsu 8O .

EDIT: Tak jsem dočetla ještě jednu.
Lanolin v lékárně radši nevysvětlovat, na mě paní taky koukala jak na úplného blba, prý „no ale to je takové tuhé, to jako chcete namazat nebo co… vždyť to bude mastné“. Mám já jí vykládat, jak se tam šprýcne šampón a všechno kolem :lol: ? Prostě jít tam, chtít malý kelímek Adeps/Cera lanae a šmitec :lol: .
A ještě jsem něco chtěla Pastelce, jen kdyby věděla, co to bylo… :lol: :lol: :lol:

Jo, už vím - souhlasit s tím, že zlaté tekuté kakoše, jsem chtěla. čičinko - Ty nevíš, co mluvíš. Teď je to vodička, pak to bude regulérní ***** :-( (už nemusím mladší dítě zkoumat, včera starší přišlo s „přebal, maminko, Mikuláška, on strašně smrdí a mi to vadí“ :lol: - minule se omezil na pokřikování „hovno hovno“ :oops: :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.8.09 09:28

Hele šéfová k nám zavítala :wink: :lol: :lol: .

Bio HD jsem zaregistrovala, vrhla jsem se ale na ty bio Popo, takže zatím utrum. Taky čekám, kdy už kurňa přijdou! :evil: (nejsou z Brány, tam je nemaj)

Mates má teď 1 HHS na sobě. Nedotáhnu ji ale tak hezky jak pletenou zavazovačku, takže kdyby byl kakoš, je venku natotata :-)

Musím letět, jedem k našim (obr zahrada, akorát sušák musím používat ten vysoký, neb mi našich pes pak krade plíny a já ho musím honit po té pláni - nechce je za žádnou cenu dát :-) :-) )

Vkládala jsem obrázek HHS co máme a taky pro Čiči s pruhovaným lemem a nechce se mi to zobrazit kruci… :evil: :evil: :pocitac:

http://www.biomamma.cz/…y/8967_1.jpg

http://www.biomamma.cz/…y/8971_1.jpg

Tak po opravě z jiných stránek už… Pruhovanej lem je pak ještě s oranžovej, tu asi myslíš že?

http://www.hajecek.cz/…ec4ec33f.jpg

Je v tom teda rozdíl? A ten vnějšek je stejnej (ta přírodní v porovnání s tou petrolejovou co máš?). JInak na Bráně mi nachystali jakože modrou jo, byla fialová…asi jsem barvoslepá. Ne nejsem, jen mi ji neobjednali :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.8.09 16:30

Lentilko , hahá, se tlemim jak blbá (hovno, hovno :lol: ) Neber prvomatce iluze, takový miminečko přeci nemůže smrdět :lol: No já jsem už otrkaná na různé pachy a exkrementy, předevčírem jsem zaspala a posral se nám tu pes (30kg psa, hromadu jsem nevážila…)

Suvi , mám tu, co je na druhém fotu. Teď ji má Mates na sobě. Já jsem mu tam teď dala snapku, aby ty boční díly šly k sobě, netěsní to dokonale, ale dostatečně na to, aby se mi z toho během přebalování nevymlel. Chápu, že jsi zvyklá na disany, to jsou punčocháčky přiléhavé.

A já budu muset asi najet jen na látku 8O Ráno jsem Matesa rozbalila, zadek červenej, dala jsem mu alanu, šli jsme do zoo, po třech hodinách zadek rudej a má na něm nějaké pupínky, jakoby mezi půlkama na okraji. Tak jsem dala jen zábal s hhs, dala jsem ho na složenou plínku, jel s náma tak i pro pizzu a krásně vyvětral a vyblednul.

Suvi , protékající kakance řeším tak, že dopoledne vím, že kadí nejvíc, tak má thirsties, kdyžtak to schytají ony, odpoledne už jen tak uprdává, tak můžu dát i hhs, vlňáky a tak.

čekání na zásilku , mě hlavně dostalo, že když už tak čekám, že zásilka není kompletní a jen tak mimochodem je sděleno, že to není. A to, že nevím, co jsem objednávala je u mě celkem běžný jev, vždycky mi pak přijde balíček a je plný krásných překvapení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.8.09 20:53

Tak vzhledem k dnešní paviání prdelce jsem se konečně rozhodla vyzkoušet látku na noc. Doba příhodná, Mates vytuhnul v půl sedmá, tak jsem ho doteď nechala a přebalovala jsem mrtvolku, takže jsem na něj namotala 2vv, jeden HD ručníček, ještě jednu vkládačku, přes to hhs a moje vlňáky-mastňáky. Mrtvolka je skoro jak ta bábuška, co nešla zvrhnout, pamatujete na tu hračku s kulatým spodkem? :lol: No kdykoli můžu šoupnout do papíru, ale to by bylo za řevu, tak snad to dáme. Jsem napnutá jak struna. :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
28.8.09 21:29

Suviku - jen si dělej srandu :-) .

Já už se v těch plínách vůbec neorientuju, mě to prostě už neba :lol: .
Ale abyste neřekly, tak jsem vám testla obojí typ pruhovaných HHS (fakt už doma nebylo co) a ty s pruhovaným krajem a přírodní zbytkem jsou fakt hoooooooodně měkké (ale nevím, jestli to bude výhoda, moje pračka ty plíny snad žere :( ).

čičinko - no jo, on má i takovou lepší hlášku, kterou třeba uplatnil tuhle na dovolené při večeři v distinguované společnosti - DÁŠ SI KAKOŠ, JÍŠ HO A ZAPIJEŠ TO ČUANÍÍÍÍÍÍÍÍÍM. A jako fakt jsme ho to neučili :oops: :lol: .
S kakošem to máme s chlopkem různě - mně nevadí vaječina, ta je v pohodě, jemu zas nevadí to prakticky dospělácké lejno, ani když si ho dítě vymatlá až někam na zátylek. Nechápu. A taky nechápu, jak jsem mohla Š. tak dlouho omývat s kýblem a žínkou (nenávidí sprchu). :-(

Asi opravdu bude nejlepší vyzkoušet u případného třetího potomka konečně bezplenkovou komunikační metodu.

Z e-shopu se mi nikdo neozval. Já tam snad budu muset volat. A to mám z telefonování lehčí fóbii :roll: (ale už z principu - vždyť vůbec nevím, co jsem zaplatila :evil: ).

Jo a HHS mi těsní velmi dobře. Teď už tedy dítě plodí lepivce, ale těsní mi to i na tekuté kakoše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.8.09 21:40

Ještě se hlásím z vesnice, jdu asi na tu impregnaci :roll: . Sice už toho mám pro dnešek plný kecky (Mates je taky pavián, ale neprojevuje se typickým červeným kaďákem alébrž řevem), tak snad to nezkazím. Nemůžu se dočkat těch BI vlňáků no…už je chci používat :wink: .

To zavazování natrénuju, musím si jen zvyknout, jak o není tak pružný :wink: .

Jinak dík za ozkoušení těch lemovaných! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.8.09 21:47

Já teda, pokud se něco zá:,–(ního nezmění, tak až vyroste z pastelek, půjdu do kapsovek BI, to na ven a tak a jinak hhs a vlňáky, pokud nepřijdou s nějakou vychytávkou, tak beru ty přírodní s barevným okrajem. Fakt je to rozdíl. Jinak jsem zprznila jednu snapku a vyndala z ní ty prostřední „hrabičky“ a fakt to nemá chybu.

srovnání petrol a natural s proužokr. I vnitřek je drzsnější u petrol, takže ty už neberu.

Lentilko , manžel ublívá i z vaječinky, látkovky jsem si vymyslelá já, takže on přebaluje jen papír, prdelku namočenou plenkou též mít nechce, já vlhčené ubrousky v podstatě nepoužívám.
Jo a kté hlášce. Když jsem šla do 1. třídy, tak jsem každé ráno vyprávěla mamce o hovínkách, jak jezdí jako autobusy v čůrankově a jiné výživné hlody. Byla jsem ze školy nervní jak pes a toto mi přišlo děsně vtipné, takže jsem pak šla do školy klidnější…

A bezplenkovku zkouším, ale jsem na to moc líná… Vybalit po každím koju, hned jak se probudí, mazat s ním do koupelny a vybalit, zkoumat, zda zvuky typu ehmmmm jsou tlašení bobku nebo se chystá ublinknout, případně to dělá jen, když si hlodá ruku… Už mě to prvotní nadšení fakt přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure