Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak už mám i sůl z dm, tak se snad flíčků zbavím.
Katy , já mám přebalovák hned vedle vany a hovňajze vysprchovávám, jde to dobře, akorát musím před koupáním vždy umýt vanu ![]()
Předpírání plínky se dá krásně využít i jako čas na větrání pro mimino. jen nám to už skončilo, otočila jsem se na cca 2 vteřina a Mates už byl na boku, to by mi z toho pultíku brzo spadnul.
Jdu impregnovat nový vlňáky a asi i přemáchnu ty hhs, ať už je můžu vyzkoušet, už se těším.
jinak musím ještě říct, že jak jsem si nakoupila pár kalhotkových plínek, tak je zase prodávám, strašně dluho to schne a má v tom dupku neumístitelnou do jakýchkoli kalhot. Takže já jsem prozatím plenkové vyhraněná na hd pastelkách a hhs vázačkách (už jsem je zkoušela i navázat jen tak nanečisto a super, žádnej ploncající chobot se mi nepletl do cesty ![]()
čičinko já mám bohužel přebalovák v ložnici, do koupelny by se nám fakt nevlezl, dávám separačky a ty hovňajze s ní taky pak hezky spláchnu, zatím kaká fakt po troškách tak to jde.
Jinak já si pořídila jedny flisové svrchní kalhotky a po dnešní noci jsem s nimi nad míru spokojená, fakt jsou super, tak že 100% půjdu i do vlňáčku, protože ty budou určitě ještě lepší. ![]()
Tak ahoj Katy…
To teda koukám, že Ti takhle čůrá, mně malý pije celke často a tolik nepročůral. Dávala jsem od začátku jednu čtver. s vkládačkou.. Jinak na vlňáčky nedám dopustit je to perfektní. Flísky jsem si šila a taky super.
Ale Čičinka má pravdu, po spinkání děti čůrají. Já zrovna zkouším bezplenkovou metodu a to je úplně zajímavé sledovat, kdy to dítko čůrá. Tak jsem zjistila, že i malé mimi ve spánku nečůrá, vyčůrá se jak se začne vrtět a ono pak třeba spinká dál..
Jen je to pro mne dost náročné se 2dětma naráz(1r., 2měs.).
Jinak já se orientovala na ekologické prostředky. Po kakání tu plínku buď hned, nebo později přeperu v ruce tím tuhým žluč. s DM a dám do kýble k ostatním, pak jak je plný kýbl dám do pračky máchat a vyperu teď nejčastěji na 50stupňů s pracím prostředkem (teď mám prášek Sodasan, jinak ořechy atd) k tomu vždy přidám sodu na praní nebo bělící prášek Puer (je nejlevnější z těch eko solí) http://www.webareal.cz/…-Puer-2000-g . A jsem teď zatím spokojená, když něco po vyprání zůstane, tak to vytáhne sluníčko a nebo zmizí při dalším praní.
Dajmo, malá fakt strašně čůrá, asi fakt více pije, vždyť při propuštění necelý 4 dny po porodu měla už zpět porodní váhu.
Přes den když je více vzhůru tak fakt přebaluji často, ale když spí tak jí nebudím, uvidím jak bude vypadat teď až se vzbudí, není přebalena už 3 hodiny, tak snad nebudu převlékat celou. ![]()
Vlňáčky určítě pořídím, ale počkám až začneme jezdit do školky, nebudu zbytečně platit to poštovné, když ten obchod v Ostravě mám kousek od školky. A ty flisáčky jsou fakt super, moc se mi líbí. ![]()
Holky potřebuju poradit.
Malý má ve dne v noci natahovací BI vlňáčky.Jsou super. Extra štíhlý. Teď přes léto přes to jen bodyčko a je to akorát. Jsou mu od prsou až po kolena.
Jak oblékáte děti pokud je chladno a nosí natahovací vlňáky? Mají na tom ještě tepláčky? Není to pak moc teplé? Nebo třeba nějaký návleky alá nadkolenky?
Díky ![]()
Náš má Disany (a ty jsou jo tlustý), taky až ke kolenům, když je chladnějc, tak dávám buď ponožky, co se dají vytáhnout hodně nahoru nebo návleky za 65,– (nevím značku). Jednou měl i tepláčky, co mají hodně širokou gumu a nohavice (to bylo fakt zima). Ty mám bohužel jen jedny, musím ještě koupit. Já myslím, že jim v tom vedro není, hodně to dýchá. My máme vlněný přikrývky a jen v hodně velkých vedrech jsem se odkopávala. Jinak byly mnohem lepší než jakýkoliv jiný přikrývky a nepotila jsem se v tom. Akorá ty děti vypadají pro ostatní asi divně, jakože svetr na dupce
. Už jsem si zvykla se nestydět ![]()
Máme též natahovací, též ocaď pocaď ![]()
Na noc teda dávám alanu, přes den vlňáky. dnes měl vlňáky, triko s dlouhým rukávem, froté ponožky a kdyby měl studené nohy, dostal by návleky na nožky, pak by následoval kabátek a teprve pak pokus o natáhnutí něčeho od pasu po kotníky
No jo, to se mi stalo, že mi sestřička na plicním říkala, jestli mu v těch punčocháčkách není vedro
A manžel jim říká šatičky
Myslíš, že třeba Popolínky natahovací jsou taky tak tlustý jako Disany? Já v rámci úspor jsem chtěla právě dokoupit druhý, protože je má imrvére na sobě, ale 600,– se mi zdá dost…ale jsem zmlsaná…jsou fakt tenoučký
Návleky bych brala, škoda, že nevíš značku. Mám ještě dvoje flísáčky TB, ale proti těm vlňákům jsou prostě takový naducaný. Moc mu je nedávám.
Teď jsem dočetla Čičinku tak přesně takhle vypadá oblečení prcka u nás doma
Teda ale já nemám ty kruciš ty návleky
jsem si říkala, že musí něco existovat…tož jdu zapátrat na netu. Já jsem hlavně asi líná slíkat další vrstvu oblečení při přebalování. ![]()
Na Bráně je mají, i všude jinde, to hned najdeš…stojí fakt těch 65,–. Pak jsou ty druhý, ymslím Design Socks za cca 200,– (nebo taky obráceně, nekoukala jsem se).
My tomu říkáme prostě svetr
. Já o BI vlňácích sním právě, jak jsou hezky tenký. Jedny asi stejně koupím, jak se znám, tak to nevydržím. I když nevím. Máme dvoje Disany a zatím to stačí. Leda by Maty víc kakal. Takhle je aspoň nešpiní, tak dvoje jsou akorát. Na noc taky dávám Alany, zatím jsem se nedokopala k tomu jít koupit plenky na noc, kurnik. A líbí se mi ještě modrý Disany, tak možná vyhrajou ty ![]()
Holky mám další dotaz. V čem skladujete pleny, když přebalujete mimo domov, jako třeba na procházce, nebo prostě kdekoliv jinde, tak do čeho tu plenku dáte?
Holky, díky! Už jsem to našla. Na Bráně těch návleků mají fakt mraky. Ty za těch 65,– jsou super barevný
Drží to na dobře na nožičkách? Neškrtí, nebo nesjíždí?
Suviku , ty BI jsem kupovala na začátku léta, někdy v květnu s tím, že to bude mít zároveň jako kraťasy, takže jsem si nákup takhle zdůvodnila.
Teď chci dokoupit druhý vlňáky na noc, takže půjdu asi do těch barevných Disan, ale kdoví…
. Jako denní už žádný jiný nechci, jsou fakt tenoučký a tak i strašně rychle proschnou když jsou provlhlý. Teď jedeme už tři měsíce jen v nich nonstop, kromě praní a impregnace. Jako náhradní mám flísáky, ale z těch už skoro vyrostl a já už nic jinýho než vlnu nechci.
Katy
Mám takovej origoš pytel(spíš kapsu) na patentku se zátěrem. Dejchá to a dá se vyprat na 60°C. Mají to všude kde prodávají bavlněný plenky. Je to super věc. ![]()
Já mám tenhle http://www.branakdetem.cz/…popolini.htm
Katy já si to dávám jen do igelitu, ty sáčky z kaufu, co odložím třeba ze zeleniny. Když bych potřebovala na víc než 2balení, tak vemu tesco.. Se mi nechce platit ještě i za pytlík na skladování.
Jen v rychlosti, omlouvám se, jestli jsem něco přehlídla-
návleky mám dvoje, jedny DS, na našeho stehýnkatce hodně těsné, tak to dělám tak, že mu je natáhnu a pak horní okraj přetáhnu nazpět, že to má přeložené, stejně jsou ty vlňáky po kolena, pak mám ještě jedny, značku nevím, jsou trochu míň fest a čekám na mokosha návleky, ty by měli být volnější, tak uvidím
pytlík na špinavý mám s pul zátěrem na druk, zvažuju koupi ještě jednoho, asi na stáhnutí šňůrkou. Jen jsem ho jednou prala a pak jsem nemohla otevřít pračku, on se naplnil vodou a pak se tam nazávěr vylil, tak jsem musela znovu odstřeďovat a odčerpávat vodu ![]()
Taky jsem majitelkou pytle na druk s PUL zátěrem. Návleky nejsou úplně volný, ale zas nijak hrozný mi to taky nepřijde. Stehýnka má malej takový průměrně tlustý. Viděla jsem na bráně jedny návleky, co jsou por bezplenkovou metodu (možná jsou to ty, co píše Čiči), ty mi přijdou dobrý. Zkusím najít a hodit odkaz…