Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak u nás je zatím s pořizováním nových plen stop stav, než budu vědět co budu potřebovat. Po malé toho mám docela dost, tak pak dle potřeb budu doplňovat či obměňovat sortiment.
Jaktože nekrafete ženský
? ![]()
Dovolím si jeden inzerát, snad mě za něj nikdo nepožene. Zvažuju prodej Tots bots bambusek patentkových velikost 2, používaných asi 11 měsíců, za 190,–-. Mám jich asi 11 kusů, nevím přesně. V případě zájmu prosím SZ. Děkuji
.
Nj, Pimpo, já sem třeba chodím jen zkontrolovat Ajuli, jak jí to utíká
Jinak už jsem zkušenosti posbírala … zrovna začínám s přechodem na nočník, kdyby tak tam chtěl dělat aspoň bobky ![]()
No jó, já taky nemůžu o plenách krafat celou mateřskou
. Nehledě na to, že jak tu diskuzi přesunuli, nikdy si nevzpomenu sem nakouknout
.
Ahoj holky můžu mít dotaz? Přemýšlím, že bych možná látkovala, ale moc si nevěřím. Říkala jsem si, že koupím asi Moltexky jednorázovky na začátek a k tomu obyč. čtvercovky, se kterýma to začnu na prďocha zkoušet. Ale o co mi jde. Chtěla bych asi vyzkoušet i kalhotkový pleny, nejvíc se mi zamlouvá Baby Lucy bambus popř. Tots Bots bamboozles, ale ty jsou samo dražší než obyč. čtvercovky, takže na začátek nechci nic kupovat. Našla jsem ale na MMB jedny tyhle kaťata za levnější peníz, konkrétně tady http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a tady http://www.mimibazar.cz/foto.php?… myslíte si, že je blbost si je koupit, že bych je jako zkusila k těm čtvercovkám třeba na noc, abych se s nima v noci nemusela balit nebo pro mého muže, když by přebaloval. Vejdou se mi do svrchních kalhotek velikosti S, které k tomu jsou i ty čtvercovky? Dík moc za názory ![]()
Používáme látkovky od narození a u nás to bylo vždycky naopak, když dceru měla hlídat některá z babiček, tak se vždy ujišťovaly, že ji nebudou muset přebalovat do papírovek - špatné zkušenosti s protékáním a věčným převlékáním celého miminka.
Moc spokojená jsem s nákupem na ekoplenách, kde mají snad nejlepší ceny plen Baby Lucy, ale i jiných výrobců.
můžete mi pomoci?? našemu téměř ročnímu synovi se v tříslech a na vnitřní straně stehen udělaly červené flíčky,jakoby trochu nateklé,zkoušeli jsme potírat mastičkami na opruzeniny ale nic nepomáhá,nebolí ho to a jako opruzenina to nevypadá,myslíte že to může být alergická reakce na jiné jednorázové pleny???už si nevíme rady,zřejmě to budeme muset řešit přes kožní,jelikož naše dětská doktorka umí poradit jen dokud děti nejsou nemocné. děkuji za rady ![]()
Suvik - pleny z druhé ruky nakupuju běžně a stačí si dobře prohlédnout fotku, jak vypadají. Velikost S - záleží na značce kalhotek. Třeba jsme se shodly, že bummies M jsou univerzální, pasujou na novorozence i na chodící dítko
Já osobně jsem S nekupovala žádné, miminka rostou ze začátku moooo rychle
A čtvercovky jsou fakt univerzální a vydrží hodně.
A v papírovkách se navíc klučíkům přehřívají kulky, už teď jsou na tom chlapi s plodností mizerně, tak co teprve až doroste tahle generace
klorane - všechno možné, těžko radit
![]()
JO tak jsem teda koukla na ty inzeráty a - do porodu máš ještě čas, tak tam občas zabrous a uvidíš, že seženeš i levněji ![]()
Klorane, měli jsme to taky ve stejném věku a nepomohly žádné mastičky na opruzeniny nebo plísně. Doktorka to odhadovala na alergii, ale žádnou alergii dcera před tím ani po tom neměla. Myslím, že to bylo z dlouhodobého zapaření, používala jsem látkové pleny s PUL kalhotkama a nenechávala jsem jí mezi přebalováním moc větrat. Trvalo dlouho, než se toho zbavila, ještě po roce měla červený flíček. Pomohlo nám: běhat bez plen, učit na nočník, vlněné kalhotky, hodně savé pleny (bambusové) a rychlá pomoc v nejhorší fázi je léčivá vlna. Tak hodně štěstí.
terem,děkuji za rady,snad nám něco pomůže,zkoušíme zasypávat pudrem a o něco je to lepší,zjistila jsem že místa nám zrůžoví po oddělání plenky,jinak by na kůži nešlo nic až tak vidět,na hrnec taky dáváme už témeř 3měsíce a s holou prdelkou ho necháváme taky tak uvidíme časem,děkuji a mějte se hezky i vy ostatní
![]()
Ještě mám jeden dotaz, moc sem asi nechodíte, kdyžtak ho hodím pak na BC, ale zkusím…
Když budu mít čtvercovky a používat na maloša novorozenecký sklad, tak…
dovnitř se dává zase buď čtvercovka, nebo vícevrstevná plenka nebo prý i savé vkládačky (froté, konopné apod.).
Jak to s novorozenci bývá? Zezačátku čmordí moc, ale málo…stačí třeba dávat jen jedna čč na novorozen. sklad a dovnitř i nic (na Bráně říkali, že uvidím, ale občas dávla fakt jen jednu a hned na to PUL)? Pokud by čmordil víc, že by mi jedna čč protekla, tak co je nejlepší dát dovnitř? Jde mi jak o savost, tak o objem, raději bych něco míň objemnýho. Je lepší tam teda dát pak zase čč, nebo vv (a jakou velikost, paní v Bráně mi říkala, že by si koupila klidně hned ty větší, že se dají ohnout a obzvlášť u kluka to bude spíš k užitku než na škodu…akorát si teda nesplním ten požadavek na objem, ale zas ušetřím).
Nebo co teda ty konopné vkládačky…docela jsem slyšela chválu na Ellashouse…nebo ručně šité vkládačky froté z IKEA ručníků?
Ahoj všichni. Prodám svrchní vlňáčky imse vimse ( 7-10 kg ) + lanolinovou kůru Ulrich. Kalhotky jsou zcela prodyšné. Původní cena 534, nová cena 450. kalhotky jsou pouze jednou použité.
Lanolinová kůra je nepoužitá- původní cena 260, nová cena 160,–
fotky ráda zašlu na e-mail. Jsem z Hořic, možno i osobně.
vkládací plínku, ty jsou fajn. Ty z ručníků bych nedělala, šla bych do jakýchkoli orig.