Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Vlna dobrá, zjistila jsem, že by to byla bezva separačka na noc
.
Místo léčebných mastiček by bylo určitě dobré bambucké máslo. Indulona (modrá) obsahuje myslím velké množství lanolinu, což je fajn, ale bohužel má i nějaké sysntetické oleje - trochu bych se bála vytvoření nepropustného filmu na zadečku. Ale jinak mi ta indulona složením připadá z těch komerčních docela dobrá (není tam toho zbytečně moc).
možná ten mandlový dětský krém od Lavery je dobrý, koukala jsem na složení a zinek tam myslím není. Nebo ten weledí dětský (ne kojenecký na opruzeniny).
na bradavky byly bezva i ty vložky do podprsenky z buret.hedvábí a vlny.
rozprašovač - hydrolát je bezva, ještě dneska ho občas používám. Vydrží kupodivu docela dost dlouho. Podle mě ideální kombinace voda-hydrolát. Kdysi jsem přílišným kombinováním a vymýšlením nálevu na ubrousky přivodila opruzeninu.
Ivo bambucké máslo samo o sobě plně stačí. Ten olej tam dávám aby se to lépe roztíralo. A dělám si toho tak 50ml, odmáznu do malé krabičky a zbytek mám v lednici a vydrží to dlouho. Naprosto chápu, že jsi unavená, naše dítko mi taky dávalo dost do těla a časem mě to čeká znovu
.
Nebo si kup třeba to Dětské bambucké máslo od Saloos, to už je s oleji rovnou, takže by se to mělo dobře roztírat.
Indulona je složením opravdu jedna z nejméně hrozných, nicméně díky minerálním olejům z ropy zalepí póry a kůže nedýchá, což není zrovna ideální a při dlouhodobém používání vysušuje (z vlastní zkušenosti, léčila jsem si jí ekzém, než jsem zjistila, že tudy cesta nevede).
Od Saloos je to možná nejlepší varianta. Cenově i kvalitou vypadají dobře. Na miminko bych klidně zkusila čistě, dětské i růžové by mohlo být fajn (je míchané s šípkovým olejem) nebo i rakytníkové.
http://www.belle.cz/…i_balzam.jpg
původně jsem chtěla dát tento dokaz: http://www.belle.cz/…/Detsky1.jpg
ale pak jsem si všimla, že mají zase další nové. Třeba konopné, měsíčkové atd..
ha ha, koukám že to nějak narostlo, aspoň se to nepřehlédne.. ![]()
Děkuji za rady.
Od Salose mám jak čisté bambucké máslo (opravdu se dost špatně roztírá) a pak taky ten Atopikderm - ten je skutečně skvělý a asi ho budeme teda používat (kdyby jste se mi ale mrkly jsetli se to může pořád??). Jo a ten nosní balzám jsem koupila nedávno a obě holky s ním rýmu odbyly rychle a miminko se ani nedusilo u kojení tkaže doporučuju.
Ajule No já tu únavu myslela spíše z těch opakujících se zánětů pořád jsem měla kolem 37,5 a to vyčerpává. Ale vypadá to že se mojí Dr. a částečně i syrovátce podařilo to doléčit. Uffff.
Sofie je zlatá spinká, papá no ukázkové miminko.
Budeš mít taky takové neboj. ![]()
Ivo, ještě mě napadá extrakt z grep.jádra: http://www.nobilis.cz/index.php?…
Používám ho třeba když zjistím, že na mě něco leze (vnitřně). Myslím, že skutečně silný a účinný a působí preventivně. Nedávno mi pomohl proti kvasinkám.
Eliza Hmm to vypadá taky zajímavě. ![]()
Tak jedno dítko odevzdáno do školky druhé mi tu kvílí jelikož bez sestry je nuda. Tak jdu bavit. ![]()
Eliza píše:
Mám pocit že i bepanthen obsahuje zinek (navíc se doporučuje na bradavky při problémech). To se mi nějak příčilo dávat, naštěstí mi někdo doporučil ten Purelan (čistý lanolin).
Jo, Purelan je opravdu bezva, nám ho dávali v porodnici právě na popraskaný bradavky. Bepanthenu mám doma ještě starý zbytek z doby kdy jsem přírodní kosmetiku neřešila
, ale ve složení zinek nevidím - dexpanthenolum, masťový základ, cetylalkohol, stearylalkohol, bílý vosk, tuk z ovčí vlny, bílá vazelína, panenský mandlový olej, tekutý parafín, čištěná voda .
Na dolekarny.cz teď mají akci na moltexky , třeba se to bude někomu hodit
- Ekologické plenky MOLTEX EKO za NAPROSTO MIMOŘÁDNÉ CENY !
Nabídka platí od 5. do 15.9.2008 nebo do vyprodání zásob.
Například nejprodávanější plenku vel. 3 můžete nyní koupit za necelou pětikorunu !
MEGA BALENÍ 10×20 ks vel. 3 za 990,– Kč (běžná cena 1.360,– Kč)
MEGA BALENÍ 10×18 ks vel. 4 za 910,– Kč (běžná cena 1.200,– Kč)
Pozn. na jedno poštovné je možné objednat pouze jedno zvýhodněné 10-ti balení, počet objednávek není omezen.
sedire nebo kdokoliv kdo má zkušenost:
dá se ta velikost 3 (7-18kg) využít i na novorozence? Potřebuju mít jednorázovky do porodnice a pak jen jako takové záložní (plánuju látkovat). Jenže menší velikost tam v akci nemaj ![]()
Tak v tom bepanthenu zinek asi neni. Aspoň něco.
Mno, řekla bych že ta velikost bude asi dost veliká. Spíš bych brala tu menší (nám nebyla v porodnici ani ta
) ale neboj, vydží docela dlouho velikostně.
jamap No to by miminko mělo asi až pod paže - možná i dál.
Jo moje nabídka někde se sejít na okouknutí pleneček trvá. ![]()
IvaV: Ahojky, tak tu nabídku jsem tak nějak zazdila
njn…je vidět jak mi všechny ty informace o těhotenství a mateřství zaplňují „můj hardisk“
prostě už není kam zaznamenávat nové data ![]()
Co se týče plenek, tak už v podstatě základní výbavu mám…40ks čč plenek; 11ks tvarovek od haipy daipy; 4+2 svrchních kalhotek (něco IV něco HD) - to celé za 2000,– z druhé ruky. Takže tohle beru jako základ na začátek a zbytek budu kupovat dle potřeby a toho co zrovna budu chtít zkusit. Už se na to experimentování těším.
Docela mě zklamalo, že do porodnice musí být jednorázovky…jsem si říkala, že by bylo fajn, kdyby se tam používali látkovky - možná by to přesvědčilo dost maminek, že to není taková hrůza a problém látkovat, jak si některé představují…zas na druhou stranu je chápu, sami tam mají co dělat, aby uhlídali kojení a vše ostatní a kdyby jim k tomu přibyli ještě plíny… ![]()
Jinak nejvíc mě šokla moje tchýně, která se na mě nechápavě dívala, když jsem řekla, že chci normální plenky…v ten moment jsem si připadala, jak kdybych jí řekla, že chci do práce lítat vzducholodí
. Moje máti to vzala v pohodě…jen byla lehce překvapená, že jsem si nezvolila jednodušší variantu jednorázovek. A co se týče kamarádek (netěhotných i těhotných) tak ty se dívaj skepticky a říkaj, že se soudem počkaj až mě uvidí v „akci“…takže je možná ještě zviklám na stranu látkovek ![]()
Jamap do porodnice by ti mohlo možná stačit jenom to testovací balení plenek, jinak vel.3 je opravdu na prďolu velmi velká. Nebo místo Moltexek zkus ty Alany z DM, asi budou vycházet levněji. Taky budu kupovat buď Moltexky, Alany, nebo pokud seženu opravdu plně kompostovatelné plenky z Německa.
Ivo tak to mi nedocvaklo
, no už se začíná projevovat těhotenská přiblblost
. Je skvělé, že ti teplota už klesla a můžeš nabrat víc sil.
Nám na nachlazení mimča zase dobře zabírali nosní kapky od Eoné a když na ní něco lezlo, mázla jsem jí tlapky zředěným Eukalyptem citronovonným.
Ten Atopikderm jsem v plném složení nenašla, ale oleje nevadí určitě a uvedené EO u dětí nad 6 měsíců taky ne. Do 6 měsíců se mají EO používat jen při zdravotních komplikacích.
Elizo to zní moc zajímavě, myslíš že se grepový extrakt může používat vnitřně i v těhotenství? Já mám Citrovital z lékárny, ale je to to samé co od Nobilisu.
Bepanthen sice zinek neobsahuje, ale platí totéž jak u indulony - ropné produkty, které vytvoří film na pokožce, která pak nedýchá. Lépe čistý lanolin, mateřské mléko nebo EO levandule, plus hedvábné vložky (ty mě docela lákají).
jamap Tak to potom už máš dost.
A co se kamarádek týče no tak s tím se stýkám taky (ovšem tchýně i máma to vzali super). Ale když vidí že to stíhám i se dvěma dětmi. ![]()
Ajule Neboj já se připomenu.
A děkuji že jsi se mi mrkla na ten Atopikderm takže ho raději nebudu dávat často.