Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Třeba toto by mohla taky mít na plíně? Jako aby to nepropustilo, myslíte že je to jako klasické vlňáky?
petka.konecna píše:
Třeba toto by mohla taky mít na plíně? Jako aby to nepropustilo, myslíte že je to jako klasické vlňáky?
Teoreticky ano, ale prakticky nevím, ono záleží jaká ta merino vlna je, zda má tu super wash úpravu a nebo ne, zda ten lanolin na tom bude držet.
![]()
Asho zrovna tu diskzui seqm nedavno cetla…kdo chce kam pomozme mu tam ![]()
Petko ja mam ty BI longiese a stejne je mi je lito nechat jen tak prosoupat
ale zatim mam kalhotkove vlnaky a na tom polodupajdy,tak me to netrapi a ted na leto uz ji stejne longiese na ven davat nebudu
a na zimu uz bude tapkat po svych ![]()
Jsem se vratila ze zoo, stravila jsem 30 zbytecnych minut v aute,protoze jsem se motala jako blbec a nemohla najit cestu k nam dom
, v zaveru jsem se vynorila uplne jinama nez jsem myslela ze jedu
muj orientacni smysl je primo zabijacky ![]()
petka.konecna píše:
Mám zase jeden spešl dotaz![]()
Chtěla bych malé nechat udělat longiesky, ale mám strach, že se jí to prošoupe když lozí pořád po kolenách, máte s tím některá zkušenost?
Třeba i v létě bych jí na prdku dala jen vlňáky, na nohy ponožky a hotovo, ale když se někde zadrhne tak to rozpárá , ne?
Jestli není lepší koupit nějaké longies jiné než doma ručně pletené. Mě třeba ty v tom odkazu příjdou takové jako kamaše, prostě lepší než když se to uplete doma.
Nemáte někdo zkušenost s tím prošoupáním doma pletených?
Tak BI longies mame a na lezeni po kolenou bych je nedala…ja je davam na paradu, pod tim ma hezky svrchnaky
Za ty prachy mi to prijde fakt skoda.
Ty od Disany jsem osahavala, jsou to kamase, lezeni po hrubsim povrchu je zlikviduje urcite. Jako svrchnaky si je moc nedovedu predstavit ![]()
Ale daji se sehnat vylozene nakoleniky, pak by to bylo jedno.
Mirii píše:
Evi ja davam kisy plenu na noc s kratkou BI vkladackou a plena je teda mokra,ale jde to…kojim 2 x a vetsinou kolem pulnoci prebalim,pac latkuji ted chvilu a mala posledni tri dny dela v noci hroznej bordzus( ale to i s hnuskou) pricina neni zub jak jsem naivne myslela,ale zluta hnusna rymado pulnoci davam jinou plenu a ta byva durch. Od pulnoci kisy a je rano taky dost mokra…ale to je ted tim,ze je furt vzhuru a breci. Predtim mi spala s latkou celou noc v kuse a rano byla teda durch( 2 x kojeni) nicmene vlnaky v pohode vydrzely a nikde zadna louze
Já v noci nepřebaluju, malej se mi probudí většinou 2×-3× na kojení, ale je v takovým polospánku a u kojení mi vždycky v pohodě zase usne. Kdybych ho přebalila, tak se mi probudí a polovinu noci bude vzhůru - to už máme odzkoušeno
. Takže plínu dostane těsně před spaním okolo deváté a ráno je teda plína docela těžká. Ale je fakt, že když jsem ho párkrát v noci přebalovala, tak v plíně nebylo skoro nic a ráno byla pěkně nacucaná…
taky v noci nepřebaluju. Jinak neusne. většinou přebalím když jde spát cca v 7,8, pak to někdy zkontroluju v 11 (to když vytuhne předtím aniž ho převlíknu do spacího) a plena je v 99% suchá a ty správné nálože dává až k ránu. Někdy přebalím ještě v 5, ale to jen vyjímečně.
No tak za mě longies vydrží teda všechno, Eli má vel. L od cca 4 měsíců a stále vypadají jak nové a to máme doma koberce a taky se v nich učila lozit. ![]()
Chrániče kolen jsou super věc. U Tobíka jsem je nepotřebovala. Ale s POli jsem je užila fakt hodně. Máme na zahradě na místě, kde parkují auta, štěrk a když po něm v léte lezla, tak její kolena byla fakt hrozná.
Petko - já jsme vše řešila pomocí návleků. Prostě jsem jí třeba natáhla návleky přes tepláky.
longies na lezení nekupovat nebo s nějakými návleky přes kolínka…
koupila jsem takhle BI longies, v době kdy už malej střídal lezení s chozením a stejně je prošoupal ![]()
Návleky jsou fajn, jenže malé se shrnujou když lozí, proto mě napadli ty longies, ale jestli by je měla zničit tak nic, to jí raději budu dávat krátké vlňáky.
Evi ja taky normalne v noci neprebaluji,ale ted poslednich par dni nemam jinou moznost,pac mala deoansilene sceny celou noc a kdyz uz je vzhuru,tak je jasne,ze se pekne pocura a tak ji rovnou prebalim…
tak ja taky neprebaluju, mala nastesti celkem spi, obcas ma nejakej nocni des a vyvadi jako tajfun ale kdyz vylozene netlaci tak neprebaluju, nebo kdyz se nekrouti…
longiesky taky planuju poridit na zimu, a to uz mi mozna bude i chodit tak u nas to snad kolena neodnesou ![]()
jinak navleky ted davam a porad padaj ![]()
Já občas v noci přebalím, hlavně jak měl teptlotu, tak se víc probudil a bylo to jasný. Vždy si večer nachystám nějakou rychlou plínu a když je potřeba, přebalím i poslepu… Ale většinou se budí jen jedenkrát, v polospánku se přisaje a spí hned dál, tak to nemá cenu…
Mám zase jeden spešl dotaz
Chtěla bych malé nechat udělat longiesky, ale mám strach, že se jí to prošoupe když lozí pořád po kolenách, máte s tím některá zkušenost?
Třeba i v létě bych jí na prdku dala jen vlňáky, na nohy ponožky a hotovo, ale když se někde zadrhne tak to rozpárá , ne?
Jestli není lepší koupit nějaké longies jiné než doma ručně pletené. Mě třeba ty v tom odkazu příjdou takové jako kamaše, prostě lepší než když se to uplete doma.
Nemáte někdo zkušenost s tím prošoupáním doma pletených?