Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pomeranca píše:
Dnešní foto … sorry ta špatné otočení
Ty mas dve stejne nove pliny
? ![]()
snad to není zakázaný…
já chtěla velur a na výběr byl už jen růžový… tož radši dvě stejné
pomeranca píše:
Dnešní foto … sorry ta špatné otočení
No jo, cedulky…ty Mája taky miluje ![]()
ahoj!
hoky, jak obíkáte (nebo jste obíkaly) kočárovaný mimina? já mám v kočárku pořád fusak - dávám n. jen tak na něj - a pořád přicvakávám takový to udělátko (nevím, jak se to jmenuje… je to jako nánožník, ale na hlubokou korbu
)
Zuzanečko já jsem teda fusák zrušila už před měsícem, když je chladněji přihodím na malou flísovou deku a na druhé leží.
Malá se potila ve fusáku už v zimě, takže i v zimě měla jen štrample a body, na tom kabátek, rukavice a čepku. ![]()
Teď má většinou štrample, kalhoty, body a kabátek, tenké rukavice a čepku a strčím jí do vložné tašky, nohy má přikryté a jedeme a stejně je i tak zpocená ![]()
Já teda fusak ještě nezrušila, mám ještě po mně z ovečky a sázím na termoregulační schopnost vlny
Malá zpocená není, má ho teda zapnutý jen přes nožičky.
Já zas už dávno zrušila rukavičky ![]()
Hlásím, že Šimon se ráno osypal, takže to opravdu byla šestá nemoc.
Zuzanečko: já fusak zrušila už dávno, ale ne z důvodu tepla, ale pro to, že ho potřebuju připoutat (a to ve fusaku nešlo. Většinou obleču dvě vrstvy dle počasí, takže třeba body a mikinu, punčochy a tenké tepláky - když je teplo, nebo body a bundičku, punčochy a tlusté tepláky a teplé fusky, když je chladněji. A s sebou beru malou flísovou deku, kterou dle potřeby použiju… Rukavice taky nenosí už dlouho, protože si je hned sundá… (následují ponožky
)
Zuzi já fusak taky ještě mám. Je jen na nohy. Malá se nezapotí, tak je to asi ještě OK ![]()
RUkavice už dlouho nemá, protože si je pořád sundávala, tak jsem se naštvala a vzala jsem jí je ![]()
zuzanecka81 píše:
ahoj!
hoky, jak obíkáte (nebo jste obíkaly) kočárovaný mimina? já mám v kočárku pořád fusak - dávám n. jen tak na něj - a pořád přicvakávám takový to udělátko (nevím, jak se to jmenuje… je to jako nánožník, ale na hlubokou korbu)
Já jsem fusak zrušila začátkem března. Dávám teď jen body, tenkou bundičku, nějaký kaťata, deku podle počasí (někdy ani to ne) a ten „nánožník“ na korbu. Studenej nebyl nikdy.
Malá si rukavičky teda nechá, ale nosí už jen ty bavlněné. Ona má venku ruce furt studené, doma ne, ale venku jo, tak je raději má.
A ponožky si taky nesundává
- lenivé to dítě ![]()
petka.konecna píše:
A ponožky si taky nesundává- lenivé to dítě
Pavlínce se sundavají samy, jak se plazí ![]()
Jinak jsem dneska chtěla zkusit dát látkovku na noc a výsledek? Dala jsem v 9 látkovku, malej se probudil ve třičtvrtě na 11, v půl jedný, v půl třetí (dostal papírovku), v půl čtvrtý, to prořval až do půl šestý (takže plínkou to evidentně nebylo), v půl osmý a v devět se probudil definitivně. Mně dneska těžce hrozí klávesnicová vyrážka…
Jinak protivnej je teda pořád, tak nevím. Že by zoubek? Ale to už jsem si myslela víckrát a nikdy nic, tak nevím
…
ja mam teda letni bavlnenej fusak a je tam jen v dupackach, tricko a mikinku. Kdyz se ochladi, dostane jeste deku… je to nejakej teplomil, hned je zpocenej ![]()
Moje dite dneska furt srajdi, od rana dvakrat a uz zas neco cmucham…
Denne ma dve naloze, ale aspon bobanu, to co produkuje ted…
No sama radost po ranu.
Jo a my jezdili vzdycky nalehko a popravde jsem nikdy nechapala ty zakukleny kocarky s nanoznikem az po boudu v takovymhle pocasi, ja kuklila, jen kdyz fucel vitr. Pro mimino to musi byt fakt zabava, pokud nespi, cumet furt do boudy ![]()
Potkavam je docela casto, uvnitr rvouci dite, matka zurive drncajici…no treba by stacil aspon trochu vyhled ![]()
A vcera jsem mela brutalni zazitek ze hriste, travila jsem to docela dlouho…
Byla tam Vietnamka se trema detma, kojenec v kocaru (ve sportaku v sede, ale tohle u nich uz neresim), holcicka pod tri roky a kluk tak zhruba dva. Zenska si sedla na lavicku na jednom konci, decka pobihaly vsude, to ji netankovalo, klidek. Pak holcicka dostala ranu houpackou, lidi se sebehli, co se stalo, mala rvala, po chvili prisla jeji matka, drapla ji a pustila se do ni, jednou s ni smykla, holka vydesena, prestavala brecet ZE STRACHU…ja byla uplne vytrestena, ta zenska ji pak utirala oblicej…no psovi bych takhle tlamu neotrela, dvakrat ji silou zmackla tvare a porad na ni jecela. Mne se udelalo uplne zle. Pak ji posadila na houpacku, takovou tu perovou, sla na druhy konec a houpala ji tak, ze holka nadskakovala, div neslitla.
Kojenci uz predtim nacpala susenky, dite zhrouceny, rvalo, ona s nim drncala, za chvili usnulo, tak pres boudu prehodila deku a nechala ho v SEDE spat. ![]()
No pak jsem se dovedela, ze takhle se chova porad. Kdybyste videly tu holcicku, droboucka, (vyfintena jak do divadla, takze se nesmela umazat), velky ustraseny oci, no chtelo se mi brecet.