Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Phoebe píše:
holky co mi můžete říct o těchhle plenkách? COTTON HOUR PREFOLD http://www.ekopleny.cz/…l156340.html
těch dotazů budu mít postupně víc
za me nejsou uplne spatny, akorat teda docela hrubnou, aspon v nasi vode jo a pak teda me pobavil ten sklad co je tam na obrazku, tak ten jsem udelala maly tak mozna naposledy v 5 mesici, pak uz se mi nevesla, coz me pekne stve, ja mam tenhle sklad na vv plenach rada ![]()
cimzto jsem zase nastvana ptz mam jenom jednu vv od anavy biobavlnu velikosti M, to uz je taky maly na tenhle sklad
a pak mam bambus vv anavy L, to je zase velky
no neva prehrne se ale je jenom jedna a kde mam kurna vzit na dalsi ![]()
i kdyz kdybych si kazdej mesic dala 200 stranou na tuhle plinku tak to je jako kdybych koupila nejaky levnejsi jednorazovky ze jo jednou mesicne
![]()
asho: Docela jsi mě uklidnila.
Já vím, že srovnávat nemám, ale vlastně skoro všechny mladší děti jsou rychlejší jak ta moje.
A to jídlo mě štve kvůli alergii, nechce se mi jí pak nechat zkoušet jogurt, když nejí hlavní jídlo. No snad se nějak domluvím s doktorkou. Jinak tvořítka na led manžel koupil, abych mohla pěkně mrazit, včera jsem už vyklápěla, dneska zas. ![]()
Zuzko: Jenže zase se ti hýbe, ta moje se nehýbe a nejí.
pomeranca píše:petka.konecna píše:tak třeba nám někdo zkušenější odpoví…pomeranca píše:To by mě taky zajímalo, jako malá už stojí, akorát ne ták krásně
Jak dlouho začně dítě chodit po tom, co se samo postaví u nábytku?Kurňa, zas blbě otočená… emimino se nekamarádí s mýma fotkama
Ondra u nábytku stojí tak 3 měsíce, obchází tak měsíc a něco, do prostoru se ještě nepouští. Bude to asi dost individuální v závislosti na odvaze/sebevražednosti dítěte ![]()
ivuska.h píše:pomeranca píše:Ondra u nábytku stojí tak 3 měsíce, obchází tak měsíc a něco, do prostoru se ještě nepouští. Bude to asi dost individuální v závislosti na odvaze/sebevražednosti dítětepetka.konecna píše:tak třeba nám někdo zkušenější odpoví…pomeranca píše:To by mě taky zajímalo, jako malá už stojí, akorát ne ták krásně
Jak dlouho začně dítě chodit po tom, co se samo postaví u nábytku?Kurňa, zas blbě otočená… emimino se nekamarádí s mýma fotkama
Malá je teda sebevrah - ona se klidně postaví a pustí
- takže několikrát za den hodí záda
…
petka.konecna píše:ivuska.h píše:Malá je teda sebevrah - ona se klidně postaví a pustípomeranca píše:Ondra u nábytku stojí tak 3 měsíce, obchází tak měsíc a něco, do prostoru se ještě nepouští. Bude to asi dost individuální v závislosti na odvaze/sebevražednosti dítětepetka.konecna píše:tak třeba nám někdo zkušenější odpoví…pomeranca píše:To by mě taky zajímalo, jako malá už stojí, akorát ne ták krásně
Jak dlouho začně dítě chodit po tom, co se samo postaví u nábytku?Kurňa, zas blbě otočená… emimino se nekamarádí s mýma fotkama- takže několikrát za den hodí záda
![]()
…
To Ondra úplně ze začátku dělal taky, celkem rychle to pak naštěstí pochopil.
Ivu: díky, je mi jasný, že to je hodně individuání, ale abych měla aspoň rámcově představu…
Mimochodem, jak si užíváš dovolenou? ![]()
Flyingfrog píše:
asho: Docela jsi mě uklidnila.Já vím, že srovnávat nemám, ale vlastně skoro všechny mladší děti jsou rychlejší jak ta moje.
A to jídlo mě štve kvůli alergii, nechce se mi jí pak nechat zkoušet jogurt, když nejí hlavní jídlo. No snad se nějak domluvím s doktorkou. Jinak tvořítka na led manžel koupil, abych mohla pěkně mrazit, včera jsem už vyklápěla, dneska zas.
Zuzko: Jenže zase se ti hýbe, ta moje se nehýbe a nejí.
A proc chce zkouset jogurt uz ted? Je to nutny? Ono se to o nejaky mesic snad nezblazni, ne? ![]()
ivuska.h píše:pomeranca píše:Ondra u nábytku stojí tak 3 měsíce, obchází tak měsíc a něco, do prostoru se ještě nepouští. Bude to asi dost individuální v závislosti na odvaze/sebevražednosti dítětepetka.konecna píše:tak třeba nám někdo zkušenější odpoví…pomeranca píše:To by mě taky zajímalo, jako malá už stojí, akorát ne ták krásně
Ahojky mě se Klárka postavila přesně na den v 7.měsící a od 9.měsíce se začla pouštět do prostoru,a v 10.měsících už chodila s naprostou jistotou ![]()
takže každý prcek je jiný a jinak si dává na čas
Holky ve čtvrtek objednávám dedru (hlavně teda pro pražačky) kdyby někdo něco, tak osobní odběr v Dolních počernicích
(podle velikosti objednávky jsem schopná se pohybovat na trase Libeň, Masarykovo nádraží a na druhou stranu směr český brod
bylo by to asi v pondělí nebo úterý doma, jen bych teda potřebovala penízky dopředu na účet, musí se to platit hotově a rodičák se fláká kdesi v nedohlednu ![]()
Když tak pište do zprávy, nějak poslední dobou nestíhám ![]()
pomeranca píše:
Ivu: díky, je mi jasný, že to je hodně individuání, ale abych měla aspoň rámcově představu…Mimochodem, jak si užíváš dovolenou?
Zatím nijak, objednávky ještě pořád jsou, příští týden ještě vložim zbytek plínek, co jsem teď nechala bokem (dokonce budou dva nové vzory
) a až se všechno vyprodá, začne dovolená
Mám plán, že budu šít tréningáče, aby se aspoň něco na eshopu objevilo, ale nevím, jak budu stíhat. Mimochodem mám tu jedny kapsové vel. M (cca 2-3 roky), šité pro jednu zdejší členku, ale vyšly větší, než jsem myslela, takže jí budu šít jiné
Tak kdyby někdo chtěl, dám foto a podrobnější informace.
Fly: Buď v klidu a užívej si miminko. Chodit bude celý život. Však ona se taky rozleze, taky bude jíst - i když to není zas tak jisté, jsou děti, co jsou na jídlo prevíti pořád, ctím svůj vlastní příklad. A taky jsem vyrostla ![]()
Bolí mě zub
Právě jsem se objednala k zubařce… za měsíc a půl
To mi z toho zubu asi už nic nezbyde
(jako kdyby to fakt moc bolelo, tak tam můžu přijít a čekat půl dne, jestli náhodou nebude mít volno)
Je po průjmu, právě jsem vyklepla do záchoda kráááááásnej bobo, chvíli jsem přemýšlela, že vám ho i vyfotím
![]()
Děkujeme za rady na mrkev s rýží, za laktobacily a hlavně mám hroznou radost!
Ty laktobacily asi může dobrat, co? Když jich mám celkem 5ks. A dnešní příkrm dám mrkev s bramborou a trošku rýže asi můžu přidat?