Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
TAk malá teĎ zase snědla nálož mrkve s bramborem a zapila to mlíkem a já teď nevím jak ji udržet v klidu
Mám potom všechno oranžové
![]()
Brunifid píše:zuzanecka81 píše:Já bych se na to na půl roce už vyprdla.
no hele já ty zásoby na horší časy průběžně obměnuju už skoro 6 měsícůteď zrovna tahám únorové mlíko a rvu tam nové
Ja na mrazeni taky, ale to odstrikany je treba fajn na kase.
pomeranca píše:
Bolí mě zubPrávě jsem se objednala k zubařce… za měsíc a půl
To mi z toho zubu asi už nic nezbyde
(jako kdyby to fakt moc bolelo, tak tam můžu přijít a čekat půl dne, jestli náhodou nebude mít volno)
no hele to je prd! já volala před měsícem zubákovi, že mě jako bolí zub. objednali mě na říjen
takže už mám 3 týdny jiného zubaře ![]()
asha píše:Brunifid píše:Ja na mrazeni taky, ale to odstrikany je treba fajn na kase.zuzanecka81 píše:Já bych se na to na půl roce už vyprdla.
no hele já ty zásoby na horší časy průběžně obměnuju už skoro 6 měsícůteď zrovna tahám únorové mlíko a rvu tam nové
jenže holky, když já už končím s odsáváním několik měsíců
prostě se na to nějak nemůžu vykašlat, když mě to mlíko stálo tolik dřiny…
asho, a ostatní holky, poradíte, jaké potraviny jsou pro dítě nej? jí nechci zahlcovat milionem chutí, tak chci vybrat jen pár potravin, co bude dlabat. no a nechci vybrat nějakou, která zrovna není moc přínosná.
zatím měla rýži, mrkev a ochutnala brambor (ale ten nešmakoval)
teď uvažuju o pohance, jáhlech (kaše), cuketě, červené řepě
jaké ovoce? a co maso? a vajíčka jsou nutná? ![]()
Zuzi malé samotný brambor taky nechutnal, ale s mrkví ho dlabe jedna báseň ![]()
Já se teď chytám, že jí dám dýni, ale nevím do čeho ji mám přimíchat ![]()
Rýži jsem teda ještě nedávala
S čím jsi jí t dávala?
maji, já dávala rýžovou kaši ze zdravé výživy do svého mléka. takže jen takhle. ale pak se tu kašičku chystám míchat i do jídla - třeba do mrkve, až budu vařit.
zuzanecka81 píše:asha píše:Brunifid píše:Ja na mrazeni taky, ale to odstrikany je treba fajn na kase.zuzanecka81 píše:Já bych se na to na půl roce už vyprdla.
asho, a ostatní holky, poradíte, jaké potraviny jsou pro dítě nej? jí nechci zahlcovat milionem chutí, tak chci vybrat jen pár potravin, co bude dlabat. no a nechci vybrat nějakou, která zrovna není moc přínosná.prostě se na to nějak nemůžu vykašlat, když mě to mlíko stálo tolik dřiny…
teď uvažuju o pohance, jáhlech (kaše), cuketě, červené řepějaké ovoce? a co maso? a vajíčka jsou nutná?
tys mne teda dostala
Tak to mliko vraz k ryzi, udelej kasi a mas to. Jinak ten jidelnicek mi prijde v pohode i to mnozstvi. My meli misto repy fenykl…
Maso jsem zkusila bio kure, pak meli (teda spis Tyna, B. flusal vsechno) kralika a pstrosa
ze sklenicky (to jsme ale dotahli z It.) a jehneci. Ovoce jablko, hruska, svestka, merunka (neco vyber, nemusi vsechno). My s masem zacinali az dyl a jak jsem to davala postupne, tak se to treba u Tyny pretahlo hodne pres ten rok… a po tom roce i ryby, losos, platys…ze sklenicky.
Asho a za jak dlouho po zelenině můžu dát ovoce?
Zuzi tak to jo. Já jsem kaši ještě nezkoušela.
asha píše:zuzanecka81 píše:asha píše:Brunifid píše:Ja na mrazeni taky, ale to odstrikany je treba fajn na kase.zuzanecka81 píše:Já bych se na to na půl roce už vyprdla.
asho, a ostatní holky, poradíte, jaké potraviny jsou pro dítě nej? jí nechci zahlcovat milionem chutí, tak chci vybrat jen pár potravin, co bude dlabat. no a nechci vybrat nějakou, která zrovna není moc přínosná.prostě se na to nějak nemůžu vykašlat, když mě to mlíko stálo tolik dřiny…
teď uvažuju o pohance, jáhlech (kaše), cuketě, červené řepějaké ovoce? a co maso? a vajíčka jsou nutná?
tys mne teda dostala
Tak to mliko vraz k ryzi, udelej kasi a mas to. Jinak ten jidelnicek mi prijde v pohode i to mnozstvi. My meli misto repy fenykl…
Maso jsem zkusila bio kure, pak meli (teda spis Tyna, B. flusal vsechno) kralika a pstrosaze sklenicky (to jsme ale dotahli z It.) a jehneci. Ovoce jablko, hruska, svestka, merunka (neco vyber, nemusi vsechno). My s masem zacinali az dyl a jak jsem to davala postupne, tak se to treba u Tyny pretahlo hodne pres ten rok… a po tom roce i ryby, losos, platys…ze sklenicky.
jenže ona tý kaše sní tak 4 čajový lžičky (a ještě s ksichtíkama) a já mám mražený 300ml pytlíky
teď teda mrazím menší, jen 180ky ![]()
a ten fenykl je dobrý v čem? a co vajíčka (teda žloutek), je nutný? maso bych teda asi jen jeden druh, stačí? třeba králík?
M-a-j-a píše:
Asho a za jak dlouho po zelenině můžu dát ovoce?Zuzi tak to jo. Já jsem kaši ještě nezkoušela.
To zalezi na tobe
Ja delala zhruba mesicni odstupy, zelenina-ovoce-maso. U exota B. teda ne…
Uvidis, jak ti bude jist zeleninu, ovoce se vetsinou pak dava jako svaca, tak taky zalezi, jakym tempem chces odstavovat.
Ja dam na intuici, takze se neridim ani podle ostatnich deti, ani podle doporuceni, to jen tak ramcove. Ono to muze vypadat jako veda, ale v podstate jsem to tak nejak flakala, podle toho, co obcas ctu na emimi ![]()
A ta kase taky neni nutna, Mates ji mel, protoze se proste davala vecer… Tyna ji mela parkrat, pak uz jedla k veceri normalne zeleninu. A B. ji nemel vubec. Pokud nepocitam tu lzicku, kterou nestihnul vyplivnout ![]()
zuzanecka81 píše:asha píše:jenže ona tý kaše sní tak 4 čajový lžičky (a ještě s ksichtíkama) a já mám mražený 300ml pytlíkyzuzanecka81 píše:asha píše:Brunifid píše:Ja na mrazeni taky, ale to odstrikany je treba fajn na kase.zuzanecka81 píše:Já bych se na to na půl roce už vyprdla.
tys mne teda dostala
Maso jsem zkusila bio kure, pak meli (teda spis Tyna, B. flusal vsechno) kralika a pstrosaze sklenicky (to jsme ale dotahli z It.) a jehneci. Ovoce jablko, hruska, svestka, merunka (neco vyber, nemusi vsechno). My s masem zacinali az dyl a jak jsem to davala postupne, tak se to treba u Tyny pretahlo hodne pres ten rok… a po tom roce i ryby, losos, platys…ze sklenicky.
teď teda mrazím menší, jen 180ky
a ten fenykl je dobrý v čem? a co vajíčka (teda žloutek), je nutný? maso bych teda asi jen jeden druh, stačí? třeba králík?
Ty bys to mliko mohla prodavat
Fenykl je proste zelenina dobra pro mimina… brokolici mi moc nejedli, tak meli tohle…jezisi ja se v tom motam, jak mam v tech detech zmatek, kazdy to mel jinak
Fenykl mela Tyna, brokoliici jedl jen Mates ![]()
Zloutek je fajn, Matysovi jsem ho davala asi jednou tydne, ale az pozdeji, Tyna ho mela jen parkrat, B. vubec. Zivotne nutny neni. A kralik je super, pokud neni ze supermarketu ![]()
asha píše:M-a-j-a píše:
Asho a za jak dlouho po zelenině můžu dát ovoce?Zuzi tak to jo. Já jsem kaši ještě nezkoušela.To zalezi na tobe
Ja delala zhruba mesicni odstupy, zelenina-ovoce-maso. U exota B. teda ne…
Uvidis, jak ti bude jist zeleninu, ovoce se vetsinou pak dava jako svaca, tak taky zalezi, jakym tempem chces odstavovat.
Ja dam na intuici, takze se neridim ani podle ostatnich deti, ani podle doporuceni, to jen tak ramcove. Ono to muze vypadat jako veda, ale v podstate jsem to tak nejak flakala, podle toho, co obcas ctu na emimi
A ta kase taky neni nutna, Mates ji mel, protoze se proste davala vecer… Tyna ji mela parkrat, pak uz jedla k veceri normalne zeleninu. A B. ji nemel vubec. Pokud nepocitam tu lzicku, kterou nestihnul vyplivnout
Asho já se ptám, protože jsem si říkala, že bych malé dávala kolem desáté k sváči třeba ovocnou přesnídávku. Ona totiž vstává v 7 na první jídlo a potom jí až oběd v 11:30. Dneska třeba do 11ti ještě spala a taky vím, že kdybych jí dala mlíko dříve, tak bude zvracet.
Co se týče zeleniny, tak brokolice u nás neprošla (ani pes to nežral a to už je co říct
) tak teď přemýšlím, co jí mám přidat. A kde se vůbec dá koupit fenykl a jak to chutná? VAří se to stejně jako mrkev a brambor?
No v zelenine by to mit mohli, my tenkrat nebyli v CR, ale pocitam, ze se tu taky sezene
Ja to nakrajela a uvarila jako mrkev.
Asho já jsem to totiž nikdy nejedla a popravdě ani nevím jak to vypadá ![]()
Tak mě dneska mládě překvapilo, 40g cukety s mrkví. Na ni je to až dost. Takže jsem vynechala i kojení, uvidím, kdy si řekne o jídlo.
Zuzko: Smí se žloutek, vmíchat nejlíp k masu, co jsem četla. Stela ho nebude smět kvůli alergii ani náhodou.
A mrkev a bramboru jsi zkusila dát dohromady? To chutná i mně. ![]()