Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1720
13.4.11 11:29
lenholka píše:
evi.an píše:
Holky jdu zase pro radu. Dneska mi došel balík s vlňáčkama z Fleru, jsem celá natěšená, až je zkusím. Neodolám a pochlubím se :-). Akorát si lámu hlavu,všude čtu, jak by měly po použití větrat, ideálně celou noc - kolik bych jich proboha musela mít? Jak to s nima děláte? Doufám, že se mi podaří je správně naimpregnovat,abych pak nebyla rozčarovaná :think: .
Mmch, koukala jsem, že vlňáčky Zlatý blatouch jdou na dračku :-) .
teda tak tys mi ty zlutozeleny vyfrnkla pred nosem :mrgreen: ted na ne cekam, snad za tyden budou :dance:
jinak vlnacky z fleru asi radsi aspon 2× naimpregnovat dle zdejsich zkusenosti… asi se to na ne hur chyta bo co nevim…
treba anavy jsem jenom promackala a hned vyndala a jsou ok, ale holky tady psaly ze z fleru museli vickrat…

Teď tam jedny jsou, ale rezervované pro Ankasz :lol: . Díky za tip s tou dvojitou impregnací, chápu to správně, že vyprat-usušit-naložit do lanolinové lázně-usušit-znovu naložit do lanolinové lázně-usušit-použít? (se omlouvám za tak podrobný popis, ale nerada bych něco zvrtala :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
13.4.11 11:31

evi vyprat, hnedka frknout do lanolinu, ususit, a znova lanolin a ususit…mezi impregnacema neprat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
13.4.11 11:32
lenholka píše:
to moje dite proste zrat nebude :pocitac: fakt uz jsem nasr… ptz kojit by chtela po hodina a moje prsa uz to nejak nezvladaj, tkz kdyby aspon jedno kojeni vymizelo skakala bych do stropu, ale to by princezne muselo neco smakovat :cert:

Adam je teda kyselina, žere jak zjednanej a moje prsa by pro změnu brala, kdyby se jim častěji dostalo úlevy.Zatím nabídka převyšuje poptávku…ale lepší než kdyby to bylo naopak, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
13.4.11 11:33
lenholka píše:
evi vyprat, hnedka frknout do lanolinu, ususit, a znova lanolin a ususit…mezi impregnacema neprat

ok díky. Někde jsem četla,že na suché vlňáčky ten lanolin lépe chytá,tak proto jsem myslela, že se to před impregnací musí usušit. Tím líp, aspoň to bude rychlejší :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
evi.an píše:
Holky jdu zase pro radu. Dneska mi došel balík s vlňáčkama z Fleru, jsem celá natěšená, až je zkusím. Neodolám a pochlubím se :-). Akorát si lámu hlavu,všude čtu, jak by měly po použití větrat, ideálně celou noc - kolik bych jich proboha musela mít? Jak to s nima děláte? Doufám, že se mi podaří je správně naimpregnovat,abych pak nebyla rozčarovaná :think: .
Mmch, koukala jsem, že vlňáčky Zlatý blatouch jdou na dračku :-) .

Ty jsou krásný. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
Flyingfrog píše:
Holky, čím nejlépe mazat tu opruzeninu? Já ji teda nechávám hodně větrat, ale skoro mi přijde, že to má horší a horší.Jo a může to být i změnou pracího prostředku, že? Ale jako to by mě namíchlo, prala jsem v Persilu, teď mám Dedru.

Mažu resp. mazala jsem Bepanthenem, Sudocremem a teď zkouším kalciovku (Calcium panthotenicum). Už to měl skoro zahojené (u nás to teda není opruzenina, ale vypadá to jako kontaktní dermatitida, takže alergie :zed: ), kdyby ho manžel nenamazal čistým aloe vera (ulomil list z té kytky a šťávou ho namazal..). :zed: :pocitac:
Peru plíny už jen v mýdlových ořechách, prášky na plíny nesnese žádné. A nesmím mu dát PULky, tím to začalo.
Přiznám se, že už jsem vyměkla a dávám mu Xyzal (antihistaminikum). Má to trochu lepší, ale ne o moc.

Někdo tu doporučoval nevynechávat separačku, nevím už kdo. :oops:

Ad vlňáčky - střídám dvoje, větrají prostě jen co má na zadku ty druhé. Problém s tím není, a to i s ručně pletenými longieskami (neprovlhají a nesmrdí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
13.4.11 11:36

lenholko: Nechutná jí vůbec nic? :-(

Bruni: Já teď fakt dumám, čím to může být a teď mě ještě napadlo, že jím teď často olivy. :-( Takže vynechám olivy, dedru se mi podezřívat nechce.

bodlinko: Já právě mažu taky bepanthenem, vždycky zabíral, teď prd. A hodně ji nechávám větrat. NO zkusím vynechat ze svého jídelníčku ty olivy. Separačku dávám pořád. A docela jí sedí fleece.

evi.an: Ty vlňáčky jsou nádherné. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
13.4.11 11:37
asha píše:
palošek píše:
Ráďa69 píše:
TAk už jsem se taky zapojila do diskuze „hnusky“ . už jsem to „nevydejchala“…ale nadávám , jaká je to ztráta času to vůbec číst , místo toho bych se měla věnovat malé, když už jí zanedbávám kvůli praní a věšení plen :wink: :mrgreen:
To jo…to praní hlavně zabere tooolik času :lol: . Někumu nevysvětlíš… :mrgreen:
No to teda zabere! Ta nase chudinka se za cely den skoro nezastavi. Ani na svych 5 min! Asi ji budu chvalit nejen rano, ale i vecer :andel: ..no dneska mela kliku, mela jen dopoledni, pac lilo jak z konve :cert:

Jasně, že pračce zabere…i celý den. Ale nám ne, máme přece automatku a ne valchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
13.4.11 11:38
Flyingfrog píše:
Holky, čím nejlépe mazat tu opruzeninu? Já ji teda nechávám hodně větrat, ale skoro mi přijde, že to má horší a horší.Jo a může to být i změnou pracího prostředku, že? Ale jako to by mě namíchlo, prala jsem v Persilu, teď mám Dedru.

Fly mi se včera malá tak šíleně oprudila, že po šáhnutí na zadek teplou žínkou ječela jako pavián, tak jsem ji ani nekoupala, jen omyla vlažnou vodou a bylo. Nevím čím to může být. Celý den v pohodě a večer tohle :cert: a to neměla plínu dlouho. Ale je pravda, že v ní měla naložena, ale dlouho určitě ne. Asi jsou fakt ty příkrmy agresivní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
13.4.11 11:39
lenholka píše:
to moje dite proste zrat nebude :pocitac: fakt uz jsem nasr… ptz kojit by chtela po hodina a moje prsa uz to nejak nezvladaj, tkz kdyby aspon jedno kojeni vymizelo skakala bych do stropu, ale to by princezne muselo neco smakovat :cert:

Jak tak to je mi tě líto. TO malá jí, ale zase pořád kadí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
13.4.11 11:43

Já podezřívám ještě ten „srací“ bacil, co ho měl minulý týden. To se mi po dlouhé době pokadil do plíny a jemu fakt stačí chvilka a už flekatí. :zed:
Na prášek mi reagoval až po chvíli, ne hned, takže bych tu Dedru sice nevylučovala, ale zas tak podezřelá není.

Starší se vloni příšerně rozjel atopický ekzém po blbé viroze, vypadala jak olezlá ještěrka, takže těch příčin, proč se oprudí, může být fakt moc. Chjo..

S příkrmama neporadím, já mám obě děti kyseliny. Jen samotnou mrkvičku nee. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.4.11 11:44
palošek píše:
asha píše:
palošek píše:
Ráďa69 píše:
TAk už jsem se taky zapojila do diskuze „hnusky“ . už jsem to „nevydejchala“…ale nadávám , jaká je to ztráta času to vůbec číst , místo toho bych se měla věnovat malé, když už jí zanedbávám kvůli praní a věšení plen :wink: :mrgreen:
To jo…to praní hlavně zabere tooolik času :lol: . Někumu nevysvětlíš… :mrgreen:
No to teda zabere! Ta nase chudinka se za cely den skoro nezastavi. Ani na svych 5 min! Asi ji budu chvalit nejen rano, ale i vecer :andel: ..no dneska mela kliku, mela jen dopoledni, pac lilo jak z konve :cert:
Jasně, že pračce zabere…i celý den. Ale nám ne, máme přece automatku a ne valchu :lol:

No prave…ta moje ma teda dneska relax den, prave jsem ji vydrbala a ted ji prohanim octem, musim to chudince nejak oplatit :hug: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
13.4.11 12:06
asha píše:
zuzanecka81 píše:
asho, tip dobrej, ale mě je to prd platný, neb mám plnej mrazák mýho mlíka :zed: si furt dělám zásoby na horší časy :mrgreen:
No a myslis, ze ty horsi casy to stihnou do tri mesicu? :mrgreen: Ja to delala s Matysem, a pak to vsechno vyhazovala… Ono teda ani nebylo o co stat, to rozmrazeny mliko je docela fujtajbl..

no hele já ty zásoby na horší časy průběžně obměnuju už skoro 6 měsíců :lol: teď zrovna tahám únorové mlíko a rvu tam nové :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
13.4.11 12:07
zuzanecka81 píše:
no hele já ty zásoby na horší časy průběžně obměnuju už skoro 6 měsíců :lol: teď zrovna tahám únorové mlíko a rvu tam nové :mrgreen:

Já bych se na to na půl roce už vyprdla.

• Citovat
  • Upravit
5393
13.4.11 12:09
Mirii píše:
Zuzanecko je to prave dietni zradlo, koupis jen unveterinare a maji ruzne prichute, vejce,kachna,kralik…proste je too vic,nebo aspon byvalo kdyz jsem jeste pracovala :lol:
Meli jsme tam pejska kterej mel silene prujmy z jidla…majitele byli proste kreteni a nechteli platit za zadne poadne vysetreni,nebyli schopni psa uhlidat,aby nezrak nic nez granule jedne znacky,jednou nam jej dovezli,ze uz to chtek ukoncit- pejsek mel sotva rok. Tak jsem si ji vzala a davali jsme ji tezce dohromady,nakonec se ji natrvalo ujala kolegyne a co je na D/D tak je uplne bez problemu- figl byl v tom dat ji neco co jeste nemela nikdy v zadnych granuli ci jidle( u nich to vyhrala tusim kachna). Problem nastane kdyz nekde neco ukoristi :zed: nakonec jsme nezjistovali pricinu,pac dozivoti nanjednech granulich je ok.....

jj, některý lidi jsou fakt hovada. jsem si taky říkala, že každý by se s bobinou takhle nepáral jako my.
u nás to naštěstí všichni rychle pochopili, že nic, než své jídlo nesmí. teď teda dostává: miluje ovoce a zeleninu :lol: tak si vždycky vysomruje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure