Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pomeranca píše:M-a-j-a píše:No neodkladné prípady mají přijít dopoledne a čekat, až je vezme, takže klidně půl dnepomeranca píše:To mi říkej, že nemá nějakou pohotovost pro neodkladné případy? Naše zubařka začíná brát v 8:00 objednané a od 6:30 je tam „pohotovost“zuzanecka81 píše:Když ona je jinak skvělá zubařka. Kdybych se objednávala na prevenci, tak to beru, ale s problémem to fakt nechápu. Mela by mít každej den jedno místečko pro takovýhle případy. Už mám pocit jako by mě bolela půlka huby. Koupila jsem si ústní vodu, ale asi to už nezachráním…pomeranca píše:no hele to je prd! já volala před měsícem zubákovi, že mě jako bolí zub. objednali mě na říjen
Bolí mě zubPrávě jsem se objednala k zubařce… za měsíc a půl
To mi z toho zubu asi už nic nezbyde
(jako kdyby to fakt moc bolelo, tak tam můžu přijít a čekat půl dne, jestli náhodou nebude mít volno)
takže už mám 3 týdny jiného zubaře
to je blbé. ![]()
Flyingfrog píše:
No já nevěděla ani jak vypadá pastiňák.
Já to taky nevím
![]()
Maji: Nenašla jsem ji na tom mmb.
Teda našla jsem tam růžovou akorát a tu nechci. ![]()
Já si počkám, jen mám problém být ve správný čas na mailu a tím pádem odchytit novinky. ![]()
Brunifid píše:Flyingfrog píše:Já to taky nevím
No já nevěděla ani jak vypadá pastiňák.![]()
Je to podobné petrželi/mrkvi.
Nebo bych to popsala jako obří bílou mrkev. ![]()
- bodlinka - píše:Flyingfrog píše:
Holky, čím nejlépe mazat tu opruzeninu? Já ji teda nechávám hodně větrat, ale skoro mi přijde, že to má horší a horší.Jo a může to být i změnou pracího prostředku, že? Ale jako to by mě namíchlo, prala jsem v Persilu, teď mám Dedru.Mažu resp. mazala jsem Bepanthenem, Sudocremem a teď zkouším kalciovku (Calcium panthotenicum). Už to měl skoro zahojené (u nás to teda není opruzenina, ale vypadá to jako kontaktní dermatitida, takže alergie
), kdyby ho manžel nenamazal čistým aloe vera (ulomil list z té kytky a šťávou ho namazal..).
![]()
Peru plíny už jen v mýdlových ořechách, prášky na plíny nesnese žádné. A nesmím mu dát PULky, tím to začalo.
Přiznám se, že už jsem vyměkla a dávám mu Xyzal (antihistaminikum). Má to trochu lepší, ale ne o moc.Někdo tu doporučoval nevynechávat separačku, nevím už kdo.
Ad vlňáčky - střídám dvoje, větrají prostě jen co má na zadku ty druhé. Problém s tím není, a to i s ručně pletenými longieskami (neprovlhají a nesmrdí).
My musíme dávat separačku, a taky je to u nás prostě kontaktní věc a jen se to zhoršilo infekcí, takže jsme dostali od doktora míchanou vodičku, ale pořád to není stoprocentní, stačí když se víc pokajdí a je to znova
a je úplně jedno co má na sobě - jediné řešení je odplenkovat… mažeme klasickou rybilkou
Flyingfrog píše:Brunifid píše:Je to podobné petrželi/mrkvi.Flyingfrog píše:Já to taky nevím
No já nevěděla ani jak vypadá pastiňák.![]()
Nebo bych to popsala jako obří bílou mrkev.
vypadá to jako petržel ale chutná jako mrkev ![]()
M-a-j-a píše:
Katy Nevíš kde mají v Ostravě kočárky kromě sam baby?
hmm, tak to fakt nevím, právě že je v OV toho dle mě nedostatek. Jedna malá prodejna je na havní tříde v porubě, na proti Alšového náměstí, směrem kousek dolů, tak tam pár kočárku mají.
M-a-j-a píše:
Jo holky a ještě jeden dotaz. U té Starbunz je napsáno, že se má prát na 40. Můžu ji prát na 60??
Peru už tři měsíce na 60°C a zatím jí nic není.
Cuketu dělám s jedním bramborem a malá to má na jeden oběd - žravka jedna
![]()
A dýni jsem taky smíchala s bramborem. Já jí teda dávám skoro všechno s bramborem.
Někdy dám jáhly, nebo pohanku ale ty kombinace mi připadají docela střelené (mrkev s pohankou, nebo s jáhlama, brokolice s pohankou … no), ale malá žere jak divá, takže to zatím neřeším.
Ahoj holky,
Jsem dnes poprve prala v oresich…jsem si myslela,ze se nejak rozpadnou- jako na drt a pak ze je vyhodim…a oni vypadaji skoro stejne jako pred pouzitim,toz jsem z toho jelen. Jak se v nich teda pere? ![]()
Asho ja mam stredni veterinu u nas v KM. Obcas to dela i nekdo s jinou skolou,ale to dost zalezi na veterinari a vetsinou to jde proste znat ze ten clovek nema znalosti jake by mit mel…ale zase praxe je proste praxe ![]()
Hills versus eukanuba - muj sef by ti rekl,ze eukanuba prodavana v CR neni te kvality co v americe, ja uz si moc nepamatuji kde se ta pro CR vyrabi- jestli ji mas,tak mrkni na pytel…proste ta co je v CR je pro nej odpad.....ja ji v CR chvilku kupovala,ale muj pes po ni dost prdel
,takze jsem pak jela vicemene v Hills ci PP…tady kupuji Hills,Eukanubu,Royal Canin,PP - vetsinou to co ma zrovna nejakou akci. Nicmene nejak mam nejoblibenejsi Hills…me dost vadi na Purine a Eukanube,ze maji i levnejsi verze zradel…purina ma sposutu zradel i v supermarketech a to jsounty uuuuzasne barevne granule- no hnus. Ja u zradla nejvic hledim na to kolikrat pes kadi, kdyz mockrat tak je to zradlo odpad ![]()
M-a-j-a píše:
Katy Nevíš kde mají v Ostravě kočárky kromě sam baby?
Já znám ještě tohle http://www.babyexpert.cz/
Mirii píše:
Ahoj holky,
Jsem dnes poprve prala v oresich…jsem si myslela,ze se nejak rozpadnou- jako na drt a pak ze je vyhodim…a oni vypadaji skoro stejne jako pred pouzitim,toz jsem z toho jelen. Jak se v nich teda pere?
Oni se rozpadnou časem
- já v těch 6ti půl slupkách vyperu asi 5 praček.