Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
13.4.11 18:23

A jeste jsem si vzpomnela…meli jsme tam psa, kteryho majitele totalne znicili..davali mu jenom maso. Chteli sice to nejlepsi a vubec jim nedoslo, ze jen maso nestaci, pes mel nadbytek fosforu, malo vapniku, kostra v prisernym stavu…takovymhle fakt radsi ty granule. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
13.4.11 18:26
asha píše:
Car ja uz par let na pytle nekoukala, ale byvalo, ze superpremiovky mely maso na 1. a pak obiloviny. Premiovky maso na 2. a economy dost ruzne, tam se toho naslo…
Ale je to cim dal vetsi byznys, takze je mozny vsechno. Ja uz bych dneska nic takovyho nekupovala, protoze velkym koncernum ze zasady neverim 8-)

No jo, jen že když se na pytlu uvádí 20% masa a pak následujou další kukuřice, ječmen atd., tak dle mě je ve finále těch obilovin více než 20%. A ještě je na pytnu napsáno s bohatým obsahem masa, pro mě teda 20% moc bohatý obsah masa fakt není. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.4.11 18:33
Katy2 píše:
asha píše:
Car ja uz par let na pytle nekoukala, ale byvalo, ze superpremiovky mely maso na 1. a pak obiloviny. Premiovky maso na 2. a economy dost ruzne, tam se toho naslo…
Ale je to cim dal vetsi byznys, takze je mozny vsechno. Ja uz bych dneska nic takovyho nekupovala, protoze velkym koncernum ze zasady neverim 8-)
No jo, jen že když se na pytlu uvádí 20% masa a pak následujou další kukuřice, ječmen atd., tak dle mě je ve finále těch obilovin více než 20%. A ještě je na pytnu napsáno s bohatým obsahem masa, pro mě teda 20% moc bohatý obsah masa fakt není. :nevim: :nevim:

No a vem si, kdyz mas ty obiloviny jeste k tomu na prvnim miste. Ty slozky se uvadi v poradi, v jakym jsou zastoupeny a byvalo, ze maso bylo brany celkove. Ale jak je to ted, to nevim. Ale vubec nejlepsi test je, kdyz to ochutnate…to jsou rozdily, ze jsem cumela, neco se fakt zrat nedalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
13.4.11 18:36
asha píše:
Katy2 píše:
asha píše:
No jo, jen že když se na pytlu uvádí 20% masa a pak následujou další kukuřice, ječmen atd., tak dle mě je ve finále těch obilovin více než 20%. A ještě je na pytnu napsáno s bohatým obsahem masa, pro mě teda 20% moc bohatý obsah masa fakt není. :nevim: :nevim:
No a vem si, kdyz mas ty obiloviny jeste k tomu na prvnim miste. Ty slozky se uvadi v poradi, v jakym jsou zastoupeny a byvalo, ze maso bylo brany celkove. Ale jak je to ted, to nevim. Ale vubec nejlepsi test je, kdyz to ochutnate…to jsou rozdily, ze jsem cumela, neco se fakt zrat nedalo :mrgreen:

NO jen že když jsou obiloviny napsány na prvním místě a jsou celkově, tak to beru, ale pokud je napsáno maso a pak vypsány další jako kukuřice, rýže, ječmen, tak prostě celkově to jsou obiloviny a mají být na prvním místě ne, protože určitě jich je více než těch 20% masa. :mrgreen:
Např. RC Gigant puppy mají na prvním místě rovnou rýži, tak že za mě teda krmivo taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.4.11 18:46
Katy2 píše:
asha píše:
Katy2 píše:
asha píše:
No a vem si, kdyz mas ty obiloviny jeste k tomu na prvnim miste. Ty slozky se uvadi v poradi, v jakym jsou zastoupeny a byvalo, ze maso bylo brany celkove. Ale jak je to ted, to nevim. Ale vubec nejlepsi test je, kdyz to ochutnate…to jsou rozdily, ze jsem cumela, neco se fakt zrat nedalo :mrgreen:
NO jen že když jsou obiloviny napsány na prvním místě a jsou celkově, tak to beru, ale pokud je napsáno maso a pak vypsány další jako kukuřice, rýže, ječmen, tak prostě celkově to jsou obiloviny a mají být na prvním místě ne, protože určitě jich je více než těch 20% masa. :mrgreen:
Např. RC Gigant puppy mají na prvním místě rovnou rýži, tak že za mě teda krmivo taky nic moc.

No jenze to je prave ten giant :mrgreen: Ja fakt nevim, jaky ted plati normy. Navic po ruce zadnou premiovku nemam, ted jsem koukla na prastary pytel od Proplanky a mela 20 maso, 15 ryze a kukurice. Pak jeste nejaky ziv. bilkoviny, tuk a vedlejsi masovy produkty, takze to „maso“ maso je taky zastoupeny vic. Ale to uz mas fuk. Proste je to prumysl pro liny, no :lol:
A radsi to utnem, nebo dostanem vyhazov :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.4.11 19:00

Hm a ja zjistuju, ze se na mne koukaji lidi nejak divne. Mam pliny na balkone a dite nosim na zadech. A to uz jsem myslela, ze je lepsi doba… :zed: No abych byla konkretnejsi, koukaji se na mne divne spis ty mladsi, „kamaradky“ a podobne. Ach jo. Do oci mi nic nereknou. :-? A navic jeste obcas chodim pro decka dyl a to je jasny (jaktoze je neberu po obede, kdyz jsem doma???) Ale jak jako, kdyz mi B. spi a ja jsem stastna, ze konecne trochu zacal.
Tak jsem si postezovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.4.11 19:09

Já jsem dneska byla na cvičení s malou (chodíme každý týden, dnes podruhé) a POPRVÉ jsem tam potkala maminku s látkovkama :dance: - tak jsme pokecaly :)

A šla jsem dneska ve Zlíně na trh, a nekoupila jsem tam pro malou teda nic :( - asi to zelináři zabalili protože to počasí :cert: . Tak třeba zítra :)

• Citovat
  • Upravit
51750
13.4.11 19:17
asha píše:
Hm a ja zjistuju, ze se na mne koukaji lidi nejak divne. Mam pliny na balkone a dite nosim na zadech. A to uz jsem myslela, ze je lepsi doba… :zed: No abych byla konkretnejsi, koukaji se na mne divne spis ty mladsi, „kamaradky“ a podobne. Ach jo. Do oci mi nic nereknou. :-? A navic jeste obcas chodim pro decka dyl a to je jasny (jaktoze je neberu po obede, kdyz jsem doma???) Ale jak jako, kdyz mi B. spi a ja jsem stastna, ze konecne trochu zacal.
Tak jsem si postezovala…

Hele no tak já šla posledně s holkama na procházku, Týna na spešl trojkolce loped s vodíci tyčí tu jsem držela, Eli na zádech ve Skaldinu a v druhé ruce vodítko se psem. No a lidi na mě taky blbě čuměli a to bydlíme na vesnici. :mrgreen:
Jo a zapoměl jsem vám napsat, Eli je pro velký úspěch opět nemocná, pro změnu hnisavá angína, tu jsme ještě neměli. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
13.4.11 19:18
asha píše:
Tak jsem si postezovala…

Co máš z toho, já jsem taky za exota. :pankac: Na naší vísce sice nejsem jediná látkařka (kamarádka taky látkuje), ale s šátkem teda nikoho dalšího nepotkávám. A do školky taky chodím „pozdě“ - proč taky ne, když malá vřeští, když musí už po obědě. :nevim:
Na mě zas víc „čučí“ starší ročníky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.4.11 19:18
Katy2 píše:
Jo a zapoměl jsem vám napsat, Eli je pro velký úspěch opět nemocná, pro změnu hnisavá angína, tu jsme ještě neměli. :zed: :zed: :zed:

Tak to mě mrzí, tak ať se brzy uzdraví :)

• Citovat
  • Upravit
1720
13.4.11 19:24

Fly zaujalo mě, ty vypeckováváš cuketu??? 8-o :think: . Cuketu nevypeckovávám,jen oloupu, nakrájím na kostičky, povařím s mrkví/brokolicí/bramborem - prostě co je zrovna na „menu“, mixnu a hotovo. Ani mě to nenapadlo :think: .
A padla tady dýně…kde ji kupujete? Furt v krámě čučím, co bych malýmu dala, ale buď se mi to nelíbí kvalitou a nebo si říkám, že je na ten typ zeleniny moc malý… po měsíci přikrmování zná jen mrkev, brambor,brokolici, cuketu a krůtí maso (měl dvakrát)+ teď jsme zavedli ovocnou přesnídávku. Ale je fakt, že to co zná, tak žere jak zjednanej, 160 g zeleniny není problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.4.11 19:28

evi.an - já jsem někde četla že by se cuketa měla vypeckovat. Ale já to taky nedělala, protože tam skoro žádné pecičky nebyli. Já jsem měla takovou hodně malou cuketu. A postupovala jsem stejně jako ty, nakrájela, povařila a rozmačkala vidličkou (malé už nevadí kousky).

Dýni neporadím, to je jediné co jsem měla BIO(=ostravské BIO) - z babiččiny zahrádky.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.4.11 19:36
Katy2 píše:
asha píše:
Tak jsem si postezovala…
Hele no tak já šla posledně s holkama na procházku, Týna na spešl trojkolce loped s vodíci tyčí tu jsem držela, Eli na zádech ve Skaldinu a v druhé ruce vodítko se psem. No a lidi na mě taky blbě čuměli a to bydlíme na vesnici. :mrgreen:
Jo a zapoměl jsem vám napsat, Eli je pro velký úspěch opět nemocná, pro změnu hnisavá angína, tu jsme ještě neměli. :zed: :zed: :zed:

No ono to zamrzi, kdyz to leta netusis a pak se to dozvis. A jedna kamoska se mnou nemluvi zrejme kvuli tomu, ze s jinou kamoskou si obcas berem deti, chodi spolu do MS a ZS. Jeji decka chodi po o ze skolky, ona do prace a desne se ji dotklo, ze ji je nevyzvedavam… hrozne mne resi, ze si jeste svoje decka nechavam vyzvednout :roll: No to mne sebralo jeste vic. Ja taky nesleduju, jestli jeji dite nepretahuje ty 4 hodiny, kdyz je ona jeste na RD (a ze pretahuje).
No ja mam teda dneska naladu, to je tim pocasim, ty podelany (a vyprany :mrgreen: ) pliny ne a ne uschnout :cert:

Ja proste nechapu, kde lidi jeste berou cas na to, vsimat si jinejch (jako co jim treba visi na balkone)…

A ta angina teda! Mrcha jedna, at je rychle pryc!  :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
13.4.11 19:36

ahoj!
byla jsem v tescu a viděla tam na vlastní oči fenykl :lol: a mají ho v jakési akci, kilo za 29,90 :palec: tak mají, utíkej pro něj

a acana je sračka? tak to byly jedny z mála granulí, které našemu mrzákovi vyhovovaly :nevim: ale už se nedělají, byl to losos s bramborem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.4.11 19:41

Nestíhám, jen letecky jsem zachytila psí krmení, takže moje zkušenost:

Pro Plan – fena po 6 štěňatech v těžkém šoku z nedostatku vápníku, prostě sebou sekla na zem 8-o Žrala zátěžovku, nechápu. Dostala pár kapaček a byla dobrá, ale Pro Plan už od té doby nekupujem.

Acana – po spoustě vyzkoušených žrádel nejlepší cena/výkon. Perfektní srst, kojící feny v kondici… Žádné problémy.

Eukanuba – hrůza, štěňata po tom rostly moc do výšky, celkově divné a předražené žrádlo.

Hills – ujde, moc kukuřice, divně žluté bobky :lol: Chovatelka od naší interšampionky z Finska krmí vše jen Hillsem a je spokojená.

Pedigree Advance – kdysi tady bylo, pak dlouho ne a současný stav neznám. Super krmení, krmili tím angličani, kde jsem byla 2 měsíce na „stáži“.

Royal C. – dobré, ale moc drahé, žádné plus proti Acaně

K9 – asi nejlepší z těch „ekonomických“

Jinak dneska jsme byli na očkování, Klárka MMR a Ondra hexu, tak jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure