Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
JEdny velur, jedny AIO a ještě ty CudleBuns originál. Tak snad budou dobré.
Taky znám lidi, co mají jedno dítě z důvodu potřeby udržení životního standardu. Tenhle důvod já moc nechápu, jsem asi stavěná jinak ![]()
evi.an píše:
Holky mrkla jsem na Fler ke Kisy a koukám, že má vlňáčky…myslíte, že stojí za hřích? Mám akorát vlňáčky od Desconhecidy, tak by se mi ještě jedny celkem hodily. Myslela jsem, že počkám na Anavy, ale tohle je vážná konkurence
Já jsem si dost podobné šila na Ondru, když byl mimino, byla to vel. S, taky ze silné vlny lemované gumičkou a byly dobré, měla jsem je ráda, na další mimino opět použiju. Na fotce je Ondrovi 2,5 měsíce. Takže já bych je klidně koupila, měly by být dobré, ta vlna je určitě dobrá, tu už tady testuju delší dobu.
Brunifid píše:
Taky znám lidi, co mají jedno dítě z důvodu potřeby udržení životního standardu. Tenhle důvod já moc nechápu, jsem asi stavěná jinak
ne bruni to oni jsou jinak stavění ![]()
no az budu mít čas tak to tady klidně prolistuju, teď vážu dítě a mastim ven dokaď se mi chce ![]()
Lenholko neboj ony to sem holky zase radi hodej.....myslim ze si to i nekdo ukladal do favoritu ![]()
Ja mam taky kamosku co druhe nechteji oac se boji,ze by to nezvladli financne
no moc to neresim,kdyz si nekdo chce udrzet standart a dat diteti vsechno,tak nejak nema smysl ontom ani debatovat ![]()
Mirii píše:
Ja mam taky kamosku co druhe nechteji oac se boji,ze by to nezvladli financne
To je trochu o něčem jiném, aspoň já to tak vnímám. Bát se, že na to prostě není nebo nechtít slevit ze standardu.
Holky, já taky druhé nechci. Finančně nevím, největší problém je auto, které sotva dostane technickou na další dva roky a pak na jiné není (ale bez auta se žít dá). Ale prostě moje psychika by druhé dítě nezvládla. Přeci ne každý, kdo chce jedno dítě k tomu má důvod „nechci přijít o standard.“ Já ani nevím, co si pod tím mám představit, když vlastně jsem pořád doma a jediné, za co utrácím, jsou plíny.
Já obdivuju každého, kdo má dětí víc, vždycky sleduju metříky u fragoly, na to se krásně kouká.
Nekecám nikomu do počtu dětí a myslela bych, že kdo je rozhodnut pro jedno, má k tomu důvod a nemusí si pak číst odsuzující příspěvky. ![]()
Jo a zjistila jsem, že dítě se mi opruzuje po praných separačkách. Takže používám jen nové a pipinu i zadek má krásné.
Ahoj holky,
jsem totalni bavlneno-plinkovy analfabet, ale uz nekolik tydnu koketuju s myslenkou, ze bych vymenila jednorazovky za tyhle.
VUBEC ale nemam zkusenosti, netusim jak to chodi, co je potreba, jak se co udrzuje, pere apod.
Najde se nejaka dobra duse, ktera me do problemu zasveti od uplneho zacatku? ![]()
Mam 7m prcka ![]()
Diky vsem
Mirii píše:
Lenholko ja si ten odkaz neulozila do favoritu,ale tusim ze Barbulka ho sem davalano nekdo ho sem urcite zase hodi az budeme chvilku prudit
Bruni ted nevim jestli ty bambooo nemam ja
a ty me teda nenadchnuly
jakýpak odkaz ?
Flyingfrog píše:
Holky, já taky druhé nechci. Finančně nevím, největší problém je auto, které sotva dostane technickou na další dva roky a pak na jiné není (ale bez auta se žít dá). Ale prostě moje psychika by druhé dítě nezvládla. Přeci ne každý, kdo chce jedno dítě k tomu má důvod „nechci přijít o standard.“ Já ani nevím, co si pod tím mám představit, když vlastně jsem pořád doma a jediné, za co utrácím, jsou plíny.
Jasně, jsou další a další důvody, proč se někdo rozhodne jen pro jedno dítě. Já reagovala na ten „nechci přijít o standard“.
Tvoje důvody jsou jiné.
Ahoj, ráda bych se zeptala zkušených na praní pokakaných plenek: Vymývá se hovínko studenou nebo horkou vodou? Jaké jádrové mýdlo na potírání skvrn používáte a kde ho kupujete? Dál bych byla vděčná za nějaký tip na utírání zadečku miminka od hovínek něčím pratelným - co se osvědčilo jako látkový ubrousek a do čeho ho máčet. Vím, že jsem něco šikovného někde viděla, ale zapomněla jsem, v jaké diskusi. Díky moc za odpovědi.
Fly pokud vim tak jsi nerikala ze nechces slevit ze standardu ne… tohle kdyz nekdo rekne tak premyslim nad jeho dusevnim zdravim, kazdy na deti neni ale nemit dite abych si mohla dal dopravat to co doted to je zase neco jinyho…
ty jo myslis ze to fakt je vypranejma separackama?? me se ted mala taky osypala a je fakt ze je davam pac si rikam ze je prece nevyhodim ![]()
vercina píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala zkušených na praní pokakaných plenek: Vymývá se hovínko studenou nebo horkou vodou? Jaké jádrové mýdlo na potírání skvrn používáte a kde ho kupujete? Dál bych byla vděčná za nějaký tip na utírání zadečku miminka od hovínek něčím pratelným - co se osvědčilo jako látkový ubrousek a do čeho ho máčet. Vím, že jsem něco šikovného někde viděla, ale zapomněla jsem, v jaké diskusi. Díky moc za odpovědi.
Pokaděnou plínku sprchuju zásadně studenou vodou, na zapírání je nejlepší žlučové mýdlo, levné a dobré mají v DM (Gallseife nebo tak nějak).
Na utírání zadečku – látkové ubrousky a olejiček ve spreji Medvídek – http://eone.cz/…t_detail.php?… (prodává se k tomu ředící sprejová lahvička). Nastříká se buď přímo na zadek nebo na ubrousek, mě to víc vyhovuje prvním způsobem.
vercina píše:
Já používám teplou vodu. Pokaděný zadek myu nad umyvadlem teplou vodou. A nějaké ubrousky mám nastříhané z obyčejné čč.
vanterka píše:
Ahoj holky,jsem totalni bavlneno-plinkovy analfabet, ale uz nekolik tydnu koketuju s myslenkou, ze bych vymenila jednorazovky za tyhle.
VUBEC ale nemam zkusenosti, netusim jak to chodi, co je potreba, jak se co udrzuje, pere apod.
Diky vsem
Najde se nejaka dobra duse, ktera me do problemu zasveti od uplneho zacatku?
Mam 7m prcka
Nu, ono toho je hodně.
Já napíšu, co na sedmiměsíční používám já.
Mám anavy kalhotkové pleny a na to fleecové svrchní kalhotky, případně vlněné svrchní kalhotky. Dál používám klasické čtvercové pleny složené na rovno a na ně fleecové svrchní kalhotky. Na nošení v šátku a na cesty mám Anavy easy (já tomu říkám látková jednorázovka) a nebo Pop In.
Dítko mi zatím převážně leží, takže stačí fleecové svrchňáky. Na hemžící se a sedící plánuju používat nejvíc vlněné svrchní kalhotky.
Jak se to pere: já v pračce na 40 případně pokaděné na 60. Pokaděné dobré namatlat žlučovým mýdlem (Denkmit za 13Kč z DM drogerie) a pak vyprat v obvyklém pracím prášku, případně přidat perkarbonát sodný zvaný obecně sůl na skvrny. Plíny skladuju v kýblu od primalexu, peru ob dva dny. Nežehlím. ![]()
Jsou tu dva nebo tři deníčky ohledně látkovek, zkusím pohledat. Ono totiž co látkařka, to jiné možnosti.