Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
holky, na jaký program sušíte plíny? myslim anavy, ne čtverce. já dala syntetiku na uložení (jsem se bála dát bavlnu) a je to místy docela vlhký.
ovšem: mám opět hebký plíny
a teda filtr na žmolky byl úplně narvaný a stejně mají plíny v záhybech chlupy. ovšem „tělech“ plín už nejsou ![]()
zuzanecka81 píše:
holky, na jaký program sušíte plíny? myslim anavy, ne čtverce. já dala syntetiku na uložení (jsem se bála dát bavlnu) a je to místy docela vlhký.
ovšem: mám opět hebký plínya teda filtr na žmolky byl úplně narvaný a stejně mají plíny v záhybech chlupy. ovšem „tělech“ plín už nejsou
Dávám bavlnu a suché k uložení, jediné, co není suché, je BBH Magic. Cyklus trvá hodinu a půl.
Hoj,
unas v sesti lidech platime cca 10 tis za vodu rocne.To jde ne??
![]()
Ahoj ,tak já hnala manžela , aby se taky kouknul na platby za vodu. Máme platby za rok cca 9000,– . V pěti lidech - standardní spotřeba + mytí aut a zavlažování zahrady.
Ráďa69 píše:
Ahoj ,tak já hnala manžela , aby se taky kouknul na platby za vodu. Máme platby za rok cca 9000,– . V pěti lidech - standardní spotřeba + mytí aut a zavlažování zahrady.
U nás to dělá asi 6 tisíc ročně. Nepočítám teda ohřev vody, ale za plyn nám obvykle vracejí.
Bazén nemáme, ale zahradu zavlažujeme. Auta nemyjeme. ![]()
Chm, já s chlapem zrovna nemluvím, ale my v tomhle bytě bydlíme vlastně teprve druhý rok, tak ani nevím, kolik jsme měli. Ale tuším, že teď byl nedoplatek kolem tisícovky, což mě překvapilo, vzhledem k mým dlouhým sprchovacím rituálům. A to mám kůži tak suchou, že se šupinky sypou a stejně si nedám pokoj a nedám a louhuju se dvacet minut pod horkou sprchou. ![]()
Flyingfrog píše:
Chm, já s chlapem zrovna nemluvím, ale my v tomhle bytě bydlíme vlastně teprve druhý rok, tak ani nevím, kolik jsme měli. Ale tuším, že teď byl nedoplatek kolem tisícovky, což mě překvapilo, vzhledem k mým dlouhým sprchovacím rituálům. A to mám kůži tak suchou, že se šupinky sypou a stejně si nedám pokoj a nedám a louhuju se dvacet minut pod horkou sprchou.
Naprosto tě chápu. Mám atop jako blázen a stejně se jak říkáš „louhuju“.
Už z toho mám závislost, prostě takový rituál - „zbavím se dětí“ a špíny. ![]()
Dokud jsme byli jen tři, tak nám to dělalo tak max. 5 tisíc ročně na zálohách a obvykle vraceli, teď už jsem to zvedla a byl nedoplatek to 500. Proti EONu brnkačka. ![]()
Ráďa69 píše:
Taky jsem to chtěla zjistit, jenže u nás nevím, kolik dělá ohřev vody, protože to máme pře výměník spolu s topením a prostě nevím, kolik je to topení a kolik voda ![]()
Flyingfrog píše:
Chm, já s chlapem zrovna nemluvím
Sorry, ale to mě fakt rozesmálo
![]()
ivuska.h píše:Ráďa69 píše:Taky jsem to chtěla zjistit, jenže u nás nevím, kolik dělá ohřev vody, protože to máme pře výměník spolu s topením a prostě nevím, kolik je to topení a kolik voda
Tak ohřev taky nezjistím, máme to stejně - ohřívá se to v jednom stroji, topení i užitková voda.
Moc si myslím neprotopíme, na přechodné období máme krbovky a jinak topíme podlahovkou, ta je nízkoteplotní.
bodlinko: To je pak relax, což? Já to úplně miluju a chlap mi říká, že normální člověk by se už dávno o tu moji vodu spálil.
Ale kůže pak trpíííí.
ivuško: Mno jo, mě naštval, tak s ním nemluvím a to mi podstrojuje, zrovinka mi u počítače přistál hrnek s meltou (náš každovečerní rituál).
Já jsem hrozná. ![]()
Ahoj všem ![]()
Já zase měla dneska den
ufff jsem rád, že jsem doma.
Holky závidím vám tak levnou vodu. My máme šíleně drahý ohřev, teplá teče 2 krát do týdne žlutá a od rána do 13ti musím odpouštět min 5min vodu, aby mi tekla teplá
![]()
No mne to proste nesedi. Jeste mi rekne sousedka, kolik maji oni, louhujou se denne, dve deti… Jestli to bude podstatny rozdil, tak zakrocime. A ta studena je ale dost, 10 tisic… My uz s tim meli prave jednou potiz, spotreba byla velka, ale rikala jsem si, ze jsem doma, tak je to tim. Pak jsme byli v ty Italii a spotreba furt stejna. Dosel pan a desne se divil…
farska píše:
Hoj,
unas v sesti lidech platime cca 10 tis za vodu rocne.To jde ne??![]()
![]()
To mas i teplou, nebo jen studenou?
Asho, tak já jsem se teda kvůli Tobě mrkla na naše ceny vody
a myslím si že na tom nejste tak špatně s ohledem kolik vás je 
My za loňský rok (8m ve dvou lidech, 4m ve dvou a půl
) - máme studenou vodu za cca 3500 a teplou vodu za cca 8000 a nějakých 200kč za nějaký poplatek u vody nebo co.
Všeobecně se říká že ve Zlíně máme strašně drahou vodu.