Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Achdarku to je dobre ze to probehlo o.k.
Zuzko taky jsem takhle dopadla…vcera mela mala aio venku, kdyz jsem ji doma rozbalila, byla zaparena a pruh pupinku a rano uz mela celou prdku osypanou
tkz dneska mela venku alanu a az bude takhle teplo tak uz najedu na vlnacky nebo bez svrchnaku…
jinak ted ma byt zase hnusne tak se to da zase do kupy, uz to ma lepsi, jenom kolem pipiny se ji to drzi ![]()
ACHDARKU
![]()
Holky,znam natahovaci Disany/mame na noc/,ale jaksi se vytahuji a jsou v pase volne.Mate nekdo zkusenost s temi Popolinackymi? Jsou pruznejsi a tudiz ne tak vytahavejsi
![]()
farska, já mám ty disany taky na noc - mám velikost 12 - 24 měsíců a tomu mýmu prckovi drží, nic se netahá ![]()
teď dumám nad nějakými letními vlňáčkami na ven
co máte vy? babyidea neradit, o těch vím ![]()
Zuzanecko,
no jo,ale kdyz ja koupila Sofi uz tu velikost XL,at ji dlouho vydrzi,no…
![]()
Vlňáčky na léto - já mám v plánu používat doma šité ze svetrů. Mám dvoje takové tenčí, nejsou to sice extra držáky, ale na léto budou fajn.
Ale pevně doufám, že přes léto Apolenku odplenkuji.
vlnacky na leto me taky zajimaj… mam akorat od babyidea, jedny disany ale ty uz moc dlouho mit nebude, hodne ji skrtej na stehnech a pak od deshondecidy tak nevim jestli to neni moc teply…
Ahoj , já mám zkušenost s Bundles . Jsou super držáky , ale tlusté , v létě je asi moc dávat nebudem , jsou dvouvrstvé.
A máme asi plechovou prdelku , protože teď se mi 2× stalo, že byla v AIO docela dlouho
a nic to s ní neudělalo.
květinko: Používáš separačky? Pereš je? Jestli jsi třeba nezměnila prášek.
Vlňáčky na léto mám od ivušky.
A fakt blbá otázka, není jim i v těch shorties teplo? Já o nich uvažuju, i znova o disanách, ale se bojím, aby jí nebylo teplo.
A ještě mě napadá jedna otázka. Teď to vypadá na celkem dost cestování při teple, co oblékat, aby se tolik nepotila? Plánuju nakoupit engel bodyčka, ale to abych jich koupila aspoň pět. ![]()
Fly, já jsem včera dala malé tričko, vlňáky krátké, ponožky a vyjeli jsme
a všichni čučeli do kočáru a na mě jak na blba že má malá na dupě svetr ![]()
achdarku taky je mi to líto
ale je dobře že to zvládáš v pohodě ![]()
a holky asi to tu trochu rozvířím ale fakt mě to zajímá… když tu tak pročítám tu diskuzi tak se dost často potýkáte s opruzeninama
malej se mi zatím nikdy v jednorázovkách neoprudil a jsem teda zvědavá jak bude reagovat na látku. jako po pravdě než abych furt bojovala s opruzeninama to bych se raději vrátila k hnuskám ale štvalo by mě že si to u všech tak strašně chválím a okecávám a pak bych to vzdala
jako občas už mu látku dám, už něco doma mám ale z větší části furt hnuskujeme takže zatím reakce a poznatky veškeré žádné ![]()
Flyingfrog píše:
květinko: Používáš separačky? Pereš je? Jestli jsi třeba nezměnila prášek.
Pouzivam flisove, par dni ted mel viskozove, tak jestli to neni z toho. Peru vzdy v Persilu, obcas orechy. Ted mu uz separacky nedavam zadne, pro jistotu. A asi u toho taky zustanu, likvidace hovinka je pak stejna.
Phoebe píše:
a holky asi to tu trochu rozvířím ale fakt mě to zajímá… když tu tak pročítám tu diskuzi tak se dost často potýkáte s opruzeninamamalej se mi zatím nikdy v jednorázovkách neoprudil a jsem teda zvědavá jak bude reagovat na látku. jako po pravdě než abych furt bojovala s opruzeninama to bych se raději vrátila k hnuskám ale štvalo by mě že si to u všech tak strašně chválím a okecávám a pak bych to vzdala
![]()
jako občas už mu látku dám, už něco doma mám ale z větší části furt hnuskujeme takže zatím reakce a poznatky veškeré žádné
Me se Misa nikdy neoprudil, az ted a to mu bude 14 mesicu. Opruzeni je obcas zpusobeno agresivnejsi moci nebo stolici, napr. kdyz rostou zuby (coz jemu ted rostou), nezalezi to na plinkach (nekdy).
Phoebe píše:
a holky asi to tu trochu rozvířím ale fakt mě to zajímá… když tu tak pročítám tu diskuzi tak se dost často potýkáte s opruzeninamamalej se mi zatím nikdy v jednorázovkách neoprudil a jsem teda zvědavá jak bude reagovat na látku. jako po pravdě než abych furt bojovala s opruzeninama to bych se raději vrátila k hnuskám ale štvalo by mě že si to u všech tak strašně chválím a okecávám a pak bych to vzdala
![]()
jako občas už mu látku dám, už něco doma mám ale z větší části furt hnuskujeme takže zatím reakce a poznatky veškeré žádné
hm, já myslím, že hodně mam s miminem s citlivou pokožkou skončí právě kvůli tomu u látkovek
že měly v hnuskách větší problémy ![]()
mě se teda povedlo neluši poněkud zpařit zadek, páč jsem blbá
ale namáznutí rybilkou, vyvětrání a vlňáky to spravily ![]()
Tak ono je to logicky…v jednorazovce neni primo v kontaktu s moci. Sice se z ni uvolnujou horsi sajrajty, ale kuze samotna to vetsinou zvladne (i kdyz jsou deti, ktery jsou opruzeny prave v jednorazovce). Kdyz by se latkovka prebalila hned po vycurani, jak se to vetsinou delalo kdysi, tak s tim taky neni problem a hodne holek to tak dela. To uz je jo smula, kdyz dite nesnese latku samotnou. Jenze ted frci hodne savy pliny, ktery vydrzi stejne dlouho jako jednorazovka, ale ten kontakt s moci je vetsi, pokud nejsou dobre vychytany separacky (a proste ani ta separacka neudela poradny sucho, nejlip snad flisovy, ale flis zas nemusi snaset dite
).
Ben se oprudi pri prujmu vzdycky a kdyz dobre nevysusim a nenamazu (i kdyz ted mazu min, dochazi olej), tak taky trochu. V Alanach problem nemel nikdy. Je to na tohle trochu narocnejsi prebalovani, aspon u nekoho, ale ty pozitiva urcite prevazujou.
Blby je jen, kdyz ty opruzeniny jsou hlavne z latky, to se pak nenadela nic.
petka.konecna píše:
Fly, já jsem včera dala malé tričko, vlňáky krátké, ponožky a vyjeli jsmea všichni čučeli do kočáru a na mě jak na blba že má malá na dupě svetr
Peti, to mi připomíná, když jsem kdysi byla s Norbíkem na kontrole na plicním, tak jsem tam s klukem nakráčela a měl na sobě Shortiesky. Byla tam taková stará sestra a hned mě sprdla, že má malej na sobě punčošky, že je venku teplo
No radši jsem nic nevysvětlovala. Ty se mi taky na léto hodně osvědčily. Jsou příjemný a nikdy se v tom nepařil. Myslím Shorties od BI.
Achdárkutak to je fajn, že jsi relativně v pohodě
já se s tím tenkrát vnitřně dost prala.
Ad opruzeniny…moje děti byly opruzené jen tehdy, pokud měly v plíně dýl kakoše(synek dost rád zapíral), nebo hlavně když rostly zuby, ale to si nemyslím, že by v hnuskách bylo lepší. Hlavně přes léto může být mrňous bez svrchňáků a větrat, což v hnusce nejde.