Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mirii píše:
Katy tyy jo,tak ta je velkaTam by se asi ztratila…no uvidim, pokud prodam nejaky satek tak se necham zapsat na poradnik
kdy jste platily penize? Mozna bych se mohla nechat zapsat a pak pripadne jen couvnout,ze
Ještě jsem nic neplatila, paltí se až když je nosidlo ušité.
Ta fotka co jsem házela je focená u Mahji, tuším že to bylo v červnu, to Eli neměla ještě ani dva roky.
No a fotku Skaldina si viděla teď nedávno na nosnicích, Skaldino je fakt menší.
Mirii píše:
Ivus a Katy jakou velikost pandy jste objednavaly - uz tu nejvetsi od tri let?premtslim kdybych ho brala pro Izi tak kterou vzit kdyz ted mela rok a nositko bude az za pul roku
abych pak nenosila jen pul roku a nezjistila ze uz ho nema od kolinka ke kolinku
Já tu standard.
Clarins píše:
Ivus, co to máš za vlnu a čím to barvíš?
Vlnu mám z Anglie (http://www.knitglobal.com/acwood/), u nás jsem nesehnala dobré merino bez superwash úpravy. Takže mám merino v tloušťce aran a potom Blue Faced Leicester (to je anglické plemeno ovce, vlna stejně jemná jako merino, ale míň žmolkuje), tu mám v tloušťce DK, na vlňáky ještě taky jde. Mají tam super výběr. Barvím acid dyes od Jacquardu, místo octa dávám kys. citronovou, tudíž se to obejde bez smradu.
Katy2 píše:Mirii píše:Já pro ELi už brala tu od 3 let a je opravdu dost velká, na Izi bych brala tu menší.
Ivus a Katy jakou velikost pandy jste objednavaly - uz tu nejvetsi od tri let?premtslim kdybych ho brala pro Izi tak kterou vzit kdyz ted mela rok a nositko bude az za pul roku
abych pak nenosila jen pul roku a nezjistila ze uz ho nema od kolinka ke kolinku
Brokianaa píše:Katy2 píše:Mirii píše:Já pro ELi už brala tu od 3 let a je opravdu dost velká, na Izi bych brala tu menší.
![]()
![]()
Ale tohle ještě není to moje.
![]()
ivuska.h píše:Clarins píše:Vlnu mám z Anglie (http://www.knitglobal.com/acwood/), u nás jsem nesehnala dobré merino bez superwash úpravy. Takže mám merino v tloušťce aran a potom Blue Faced Leicester (to je anglické plemeno ovce, vlna stejně jemná jako merino, ale míň žmolkuje), tu mám v tloušťce DK, na vlňáky ještě taky jde. Mají tam super výběr. Barvím acid dyes od Jacquardu, místo octa dávám kys. citronovou, tudíž se to obejde bez smradu.
Ivus, co to máš za vlnu a čím to barvíš?
Dík. ![]()
Ahoj , koukám , že probirate nosidla..... Mám Petite pandu standard a je akorát , malé je 2 a čtvrt. Ta největší by byla moc velká…
Katy2 píše:Brokianaa píše:Ale tohle ještě není to moje.Katy2 píše:Mirii píše:Já pro ELi už brala tu od 3 let a je opravdu dost velká, na Izi bych brala tu menší.
![]()
![]()
![]()
To nevadí,ale je kráááásnéééé
Samá škoda,že jsem zhnilá nosit…Ale můj kočárek je taky nádherný
![]()
Ráďa69 píše:
Ahoj , koukám , že probirate nosidla..... Mám Petite pandu standard a je akorát , malé je 2 a čtvrt. Ta největší by byla moc velká…
Dik
Tak ask popremyslim nad Pandou ![]()
Brokianaa píše:
To nevadí,ale je kráááásnééééSamá škoda,že jsem zhnilá nosit…Ale můj kočárek je taky nádherný
![]()
Já jsem na tom podobně, ale teď přemýšlím že si koupím na mrně šátek - jen nevím vůbec jaký a nic.
Ale hlavně se chci zeptat, jak dlouho ten šátek vydrží - když tady teď řešíte ty nosítka, vydrží mi šátek alespoň do dvou let?
PetkaK píše:Brokianaa píše:
To nevadí,ale je kráááásnééééSamá škoda,že jsem zhnilá nosit…Ale můj kočárek je taky nádherný
![]()
Já jsem na tom podobně, ale teď přemýšlím že si koupím na mrně šátek - jen nevím vůbec jaký a nic.
Ale hlavně se chci zeptat, jak dlouho ten šátek vydrží - když tady teď řešíte ty nosítka, vydrží mi šátek alespoň do dvou let?
Já na dítě tak do roka nosítko vůbec ráda nemám, šátek se líp přizpůsobí, zvlášť dokud je to dítě takové „hadrové“. Ondrovi se v nosítku ani moc nelíbilo, byl tam takový moc odhalený a asi se cítil nesvůj. Naposled jsem ho nesla cca před 2 měsíci (pak už mi víc vyskočilo břicho a už to nejde, leda na zádech, ale já na zádech nosit nemůžu), měl 12 kg a v hodně nosném šátku (Pávi) jsem ani nevěděla, že něco nesu, cca 2 hodiny, potřebovala jsem, aby spal.
Takže omezené to je jen a pouze tím, co uneseš, pokud můžeš nosit na zádech, je to výhoda (uneseš tam víc). A hodně záleží na šátku.
Jaký šátek – za sebe jako dobrý poměr cena výkon a univerzál na novorzence i batole doporučuji libovolný Girasol.
PetkaK píše:
Já kupovala univerzála Storchenwiege. Z MMB - obecně se zanošenými šátky se váže líp, nové se musí zanosit. Nosný je dost, klidně by dvouleťáka zvládnul. Akorát jsem se teda potom rozmlsala a už mám šátky čtyři, takže předsevzetí jeden na furt vzalo za své
![]()
Od půl roka nosím na zádech, to je nebe a dudy. Vážu vysoko, takže mi dítě kouká přes rameno a krásně vidí. To v nosítkách, co jsem koukala, často tak není, tam je dítě níž a vidí jen do stran. Na zádech se ta váha jinak rozloží, navíc nepřekáží, a prý se tam úžasně spí
No dvě hodiny žádná doba, nebát se toho ![]()
Brunifid píše:PetkaK píše:Já kupovala univerzála Storchenwiege. Z MMB - obecně se zanošenými šátky se váže líp, nové se musí zanosit. Nosný je dost, klidně by dvouleťáka zvládnul. Akorát jsem se teda potom rozmlsala a už mám šátky čtyři, takže předsevzetí jeden na furt vzalo za své
Ale hlavně se chci zeptat, jak dlouho ten šátek vydrží - když tady teď řešíte ty nosítka, vydrží mi šátek alespoň do dvou let?![]()
Od půl roka nosím na zádech, to je nebe a dudy. Vážu vysoko, takže mi dítě kouká přes rameno a krásně vidí. To v nosítkách, co jsem koukala, často tak není, tam je dítě níž a vidí jen do stran. Na zádech se ta váha jinak rozloží, navíc nepřekáží, a prý se tam úžasně spíNo dvě hodiny žádná doba, nebát se toho
Bruni jen k tomu nosítku, i v nosítku jde dát vysoko, jen bederák pak není na bedrech, ale pod prsama, kadopádně to ale jde. ![]()