Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
17.1.12 18:20
Teri88 píše:
Můžu se zeptat zkušenějších maminek, jak se staráte o jednovelikostní Anavy? Můžu je prát s ostatními plenkami (čtvercové…) na 60? Je ještě nějaký způsob jak je uchovat měkké a hebké, aby neztvrdly?Díky moc…

Můžeš na 60, sušit na šňůře nebo i na topení. Nejměkčí jsou ze sušičky, nejvíc tvrdnou na topení, pomůže, když je pak suché trochu prožmouláš v rukách. Někdo dává ocet do máchání, ale jsou teorie, že to ničí bambus (já tomu moc nevěřím, ale osobně nemám otestované), obecně změkčí vodu soda na praní, ta je bezpečná. A s tekutými prášky to hrubne míň, než se sypkými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
17.1.12 18:34

ad lanae: no nezlob se zas tak na tu lékárnici, ono s tím je dost problém to sehnat a asi ti musela udělat jakoby základ na mast, jinak by to nemohla vyúčtovat. Mně v lékárně řekli, že to nemají /majitel/. Pak náhodou má klientka pracuje v té samé lékárně a sehnala mi to, ale nemohla to účtovat na pokladnu.
PUL: četla jsem, že na topení se nesmí sušit, raději nedávám, i tak mám všechny pleny tvrdé (nejvíce konopí a froté), soda na praní nepomáhá, zkusím mýdlové ořechy, protože po prášku a tvrdé vodě, je to hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.1.12 18:52

Anavy jsou nejměkčí plenky co snad existují!!! Ještě TB bamboozle stretch. Já teda peru v Persilu :oops: možná i proto kromě konopek nemám problém s nějak extra hrubýma plenkama…No a taky je pravda,že se snažím co nejméně sušit na topení. Ale jinak mi nejvíc pomáhá (na ty konopky) promnutí v ruce…Suché je jakoby vyždímám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
17.1.12 19:26

Já anavky na topení suším, protože na sušák se mi nějak nechce všechno vejít… No a pak je promnu a jsou krásně měkké.

Ale pomalu začínají dodělávat některé čtverce, začínají se třepit po okrajích :? Sice chápu, že jsou to nejlevnější plínky, ale neplánovala jsem nakupovat hned všechno znovu.

Dneska jsem byla na návštěvě u maminky co látkuje (onehdy mi řekla: konečně někdo, kdo používá normální plínky), to byl takový krásný pohled, když se nikde neválí balíky s jednorázem, ale má plnej šuplík látkovek :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
17.1.12 19:30

A perete Anavky normálně dohromady s bílými čtverci? Nežmolkují…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
17.1.12 20:21

Anielkha: Ha, máš jiný avatar! To jsi ty? :-)

Jinak zbaběle přiznávám, že než obcházet lékárny a říkat, co chci, koupím ten lanolin od Ulricha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.1.12 20:21

Taky mám dotaz k Anavy plenkám. Když koupím Anavy easy, dají se po vyjmutí toho savého jádra použít jako svrchní kalhotky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
17.1.12 20:33

Ad lanolin : ted když se vlnáky lanolinují jsou teda jaksi bíle(z modro šedých)(mam nalanolinované i ruce-to se asi neokoupu-nemá to cenu):)) to jako jak uschne tak to se jako „vstřebá“? to tu musím vypadat jak totální kravka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.1.12 20:33
Flyingfrog píše:
Anielkha: Ha, máš jiný avatar! To jsi ty? :-)

Ano, to jsem ja. ;)) Ja je menim porad… vzdycky se mi to hrozne okouka.

Marr píše:
Taky mám dotaz k Anavy plenkám. Když koupím Anavy easy, dají se po vyjmutí toho savého jádra použít jako svrchní kalhotky?

Teoreticky, prakticky bych rekla, ze ne, protoze vevnitr je bavlna (nebo tak neco) a ono ti to navlhne. Brzo by to podle mne smrdelo.

• Citovat
  • Upravit
Any11
17.1.12 20:35
Efsheny píše:
Ad lanolin : ted když se vlnáky lanolinují jsou teda jaksi bíle(z modro šedých)(mam nalanolinované i ruce-to se asi neokoupu-nemá to cenu):)) to jako jak uschne tak to se jako „vstřebá“? to tu musím vypadat jak totální kravka…

Resily jsme to tady vsechny.. ;)

Jeslti jsi je spravne nalanolinovala, tak budou po uschnuti lepit.. ale to prejde.. :)

Příspěvek upraven 17.01.12 v 20:47

• Citovat
  • Upravit
3999
17.1.12 20:43
Anielkha píše:
Efsheny píše:

Resili jsme to tady vsechny.. ;)

Jeslti jsi je spravne nalanolinovala, tak budou po uschnuti lepit.. ale to prejde.. :)

No to teda vytáhnu a už neoplachuju?! jen vymačkám a nechal volne susit…
Muzu to použít opakovaně nebo vylít? myslím tím že třeba do 3-4 dnů dopletu vlnáčky č.2 tak že bych to tam potom taky šoupla-nebo už tam nebude?(všechno se „navstřebá“ na ty co tam mám ted? :) fakt si pripadam jak idiot az se sama sobe směju :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.1.12 20:47
Efsheny píše:
Anielkha píše:
Efsheny píše:

Resili jsme to tady vsechny.. ;)

Jeslti jsi je spravne nalanolinovala, tak budou po uschnuti lepit.. ale to prejde.. :)
No to teda vytáhnu a už neoplachuju?! jen vymačkám a nechal volne susit…
Muzu to použít opakovaně nebo vylít? myslím tím že třeba do 3-4 dnů dopletu vlnáčky č.2 tak že bych to tam potom taky šoupla-nebo už tam nebude?(všechno se „navstřebá“ na ty co tam mám ted? :) fakt si pripadam jak idiot az se sama sobe směju :mrgreen: :cert:

Nene, neoplachujes, jen ususis… To nevim, to jsem nikdy nedelala.. ale nevim, co to za ty dny udela.. ale muzes to zkusit ;)

• Citovat
  • Upravit
8651
17.1.12 21:05
Anielkha píše:
Flyingfrog píše:
Anielkha: Ha, máš jiný avatar! To jsi ty? :-)

Ano, to jsem ja. ;)) Ja je menim porad… vzdycky se mi to hrozne okouka.

Marr píše:
Teoreticky, prakticky bych rekla, ze ne, protoze vevnitr je bavlna (nebo tak neco) a ono ti to navlhne. Brzo by to podle mne smrdelo.

Ano, souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
17.1.12 22:10

já nemám vůbec dobrou zkušenost s používáním kalhotek svrchních celý den, po pár hodinách mi to už smrdí a tak mám tak troje na den,ale já jsem blázen na smrady, od těhotenství ještě větší a už mi to nějak zůstalo, nebo to pak přejde, až přestanu kojit. Jo jinak dotaz z jiného soudku: mám půlku vlasů /nyní dlouhé/, furt padají, budu za chvíli bez nebo se to nějak obnoví:)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.1.12 22:20

Tak jsem neodolala a objednala jednu plenku Anavy a jedny Anavy Easy. Zkusím a uvidím. Teď jen látkovat, abych to doma obhájila :) Jen mi přijde škoda dávat přes ty krásný plenky ještě svrchní kalhotky. To se pak ta nádherná plínka úplně ztratí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure