Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Teri88 píše:
Můžu se zeptat zkušenějších maminek, jak se staráte o jednovelikostní Anavy? Můžu je prát s ostatními plenkami (čtvercové…) na 60? Je ještě nějaký způsob jak je uchovat měkké a hebké, aby neztvrdly?Díky moc…
Můžeš na 60, sušit na šňůře nebo i na topení. Nejměkčí jsou ze sušičky, nejvíc tvrdnou na topení, pomůže, když je pak suché trochu prožmouláš v rukách. Někdo dává ocet do máchání, ale jsou teorie, že to ničí bambus (já tomu moc nevěřím, ale osobně nemám otestované), obecně změkčí vodu soda na praní, ta je bezpečná. A s tekutými prášky to hrubne míň, než se sypkými.
ad lanae: no nezlob se zas tak na tu lékárnici, ono s tím je dost problém to sehnat a asi ti musela udělat jakoby základ na mast, jinak by to nemohla vyúčtovat. Mně v lékárně řekli, že to nemají /majitel/. Pak náhodou má klientka pracuje v té samé lékárně a sehnala mi to, ale nemohla to účtovat na pokladnu.
PUL: četla jsem, že na topení se nesmí sušit, raději nedávám, i tak mám všechny pleny tvrdé (nejvíce konopí a froté), soda na praní nepomáhá, zkusím mýdlové ořechy, protože po prášku a tvrdé vodě, je to hrůza.
Anavy jsou nejměkčí plenky co snad existují!!! Ještě TB bamboozle stretch. Já teda peru v Persilu
možná i proto kromě konopek nemám problém s nějak extra hrubýma plenkama…No a taky je pravda,že se snažím co nejméně sušit na topení. Ale jinak mi nejvíc pomáhá (na ty konopky) promnutí v ruce…Suché je jakoby vyždímám…
Já anavky na topení suším, protože na sušák se mi nějak nechce všechno vejít… No a pak je promnu a jsou krásně měkké.
Ale pomalu začínají dodělávat některé čtverce, začínají se třepit po okrajích
Sice chápu, že jsou to nejlevnější plínky, ale neplánovala jsem nakupovat hned všechno znovu.
Dneska jsem byla na návštěvě u maminky co látkuje (onehdy mi řekla: konečně někdo, kdo používá normální plínky), to byl takový krásný pohled, když se nikde neválí balíky s jednorázem, ale má plnej šuplík látkovek ![]()
A perete Anavky normálně dohromady s bílými čtverci? Nežmolkují…?
Anielkha: Ha, máš jiný avatar! To jsi ty? ![]()
Jinak zbaběle přiznávám, že než obcházet lékárny a říkat, co chci, koupím ten lanolin od Ulricha.
Taky mám dotaz k Anavy plenkám. Když koupím Anavy easy, dají se po vyjmutí toho savého jádra použít jako svrchní kalhotky?
Ad lanolin : ted když se vlnáky lanolinují jsou teda jaksi bíle(z modro šedých)(mam nalanolinované i ruce-to se asi neokoupu-nemá to cenu):)) to jako jak uschne tak to se jako „vstřebá“? to tu musím vypadat jak totální kravka…
Flyingfrog píše:
Anielkha: Ha, máš jiný avatar! To jsi ty?
Ano, to jsem ja.
Ja je menim porad… vzdycky se mi to hrozne okouka.
Marr píše:
Taky mám dotaz k Anavy plenkám. Když koupím Anavy easy, dají se po vyjmutí toho savého jádra použít jako svrchní kalhotky?
Teoreticky, prakticky bych rekla, ze ne, protoze vevnitr je bavlna (nebo tak neco) a ono ti to navlhne. Brzo by to podle mne smrdelo.
Efsheny píše:
Ad lanolin : ted když se vlnáky lanolinují jsou teda jaksi bíle(z modro šedých)(mam nalanolinované i ruce-to se asi neokoupu-nemá to cenu):)) to jako jak uschne tak to se jako „vstřebá“? to tu musím vypadat jak totální kravka…
Resily jsme to tady vsechny.. ![]()
Jeslti jsi je spravne nalanolinovala, tak budou po uschnuti lepit.. ale to prejde.. ![]()
Příspěvek upraven 17.01.12 v 20:47
Anielkha píše:Efsheny píše:
Ad lanolin : ted když se vlnáky lanolinují jsou teda jaksi bíle(z modro šedých)(mam nalanolinované i ruce-to se asi neokoupu-nemá to cenu):)) to jako jak uschne tak to se jako „vstřebá“? to tu musím vypadat jak totální kravka…Resili jsme to tady vsechny..
Jeslti jsi je spravne nalanolinovala, tak budou po uschnuti lepit.. ale to prejde..
No to teda vytáhnu a už neoplachuju?! jen vymačkám a nechal volne susit…
Muzu to použít opakovaně nebo vylít? myslím tím že třeba do 3-4 dnů dopletu vlnáčky č.2 tak že bych to tam potom taky šoupla-nebo už tam nebude?(všechno se „navstřebá“ na ty co tam mám ted?
fakt si pripadam jak idiot az se sama sobe směju
![]()
Efsheny píše:Anielkha píše:No to teda vytáhnu a už neoplachuju?! jen vymačkám a nechal volne susit…Efsheny píše:
Ad lanolin : ted když se vlnáky lanolinují jsou teda jaksi bíle(z modro šedých)(mam nalanolinované i ruce-to se asi neokoupu-nemá to cenu):)) to jako jak uschne tak to se jako „vstřebá“? to tu musím vypadat jak totální kravka…Resili jsme to tady vsechny..
Jeslti jsi je spravne nalanolinovala, tak budou po uschnuti lepit.. ale to prejde..
Muzu to použít opakovaně nebo vylít? myslím tím že třeba do 3-4 dnů dopletu vlnáčky č.2 tak že bych to tam potom taky šoupla-nebo už tam nebude?(všechno se „navstřebá“ na ty co tam mám ted?fakt si pripadam jak idiot az se sama sobe směju
![]()
Nene, neoplachujes, jen ususis… To nevim, to jsem nikdy nedelala.. ale nevim, co to za ty dny udela.. ale muzes to zkusit ![]()
Anielkha píše:Flyingfrog píše:
Anielkha: Ha, máš jiný avatar! To jsi ty?Ano, to jsem ja.
Ja je menim porad… vzdycky se mi to hrozne okouka.
Marr píše:Teoreticky, prakticky bych rekla, ze ne, protoze vevnitr je bavlna (nebo tak neco) a ono ti to navlhne. Brzo by to podle mne smrdelo.
Ano, souhlasím.
já nemám vůbec dobrou zkušenost s používáním kalhotek svrchních celý den, po pár hodinách mi to už smrdí a tak mám tak troje na den,ale já jsem blázen na smrady, od těhotenství ještě větší a už mi to nějak zůstalo, nebo to pak přejde, až přestanu kojit. Jo jinak dotaz z jiného soudku: mám půlku vlasů /nyní dlouhé/, furt padají, budu za chvíli bez nebo se to nějak obnoví:)?
Tak jsem neodolala a objednala jednu plenku Anavy a jedny Anavy Easy. Zkusím a uvidím. Teď jen látkovat, abych to doma obhájila
Jen mi přijde škoda dávat přes ty krásný plenky ještě svrchní kalhotky. To se pak ta nádherná plínka úplně ztratí…