Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
pomeranca píše:
Anavy jsou nejlepší (že Ivi) Syn má aktuálně tipuju 11,5 kilo a jsou mu krásně, do konce plínkování doufám vydrží. Když ne, dá se vždycky zabalit do vycpané zavazovačky…ááá jdu si udělat radost, jdu nakupovat plínečky
Závidím,taky bych nakupovala
![]()
Pěkné hodnoty ![]()
No AIO chci jen na cesty nebo k Mudr…na doma bych chtela pouzivat kalhotkove.Koupila jsem od vseho 1 ks,jen ty Imse mam tu sadu po 4. Vse je na trimesicni mimi supr,ale potrebuji poradit,jak je to pak u vetsiho…koukala jsem na Anavy a jsou docela drahy…taky mam hodne ctvercu…tak nevim,jestli nemam dokoupit pastelky a pak je vycpavat ctvercema-nebude to ale moc tluste anebude mit ditko problem s pohybem??? Omlouvam se,ze se tak vypravam,ale nechci koupit zajice v pytli…preci jen to nestoji uplne malo:-)
uvidíš, ono se to dost mění, my teď máme sedm měsíců a dost plen už nám nesedí, nebo protékají, budu prodávat AIO, ale předtím jsem byla nadšená, ono záleží na čůrání, kam čůrá a jak mnoho , na obvodu nožek apod.
pansy píše:
No AIO chci jen na cesty nebo k Mudr…na doma bych chtela pouzivat kalhotkove.Koupila jsem od vseho 1 ks,jen ty Imse mam tu sadu po 4. Vse je na trimesicni mimi supr,ale potrebuji poradit,jak je to pak u vetsiho…koukala jsem na Anavy a jsou docela drahy…taky mam hodne ctvercu…tak nevim,jestli nemam dokoupit pastelky a pak je vycpavat ctvercema-nebude to ale moc tluste anebude mit ditko problem s pohybem??? Omlouvam se,ze se tak vypravam,ale nechci koupit zajice v pytli…preci jen to nestoji uplne malo:-)
tak nám třeba HD pastelka nevyhovovala. Moc nesála a když jsem ji musela dovycpat, tak to byl pěknej balík. Šla z domu v půl roce dcerky. Přijde mi mezi nožkama moc široká.
Já hlasuju za kalhotový Anavy. Používám od 3 měsíců, aktuálně je malé 15 měsíců a pořád dobrý. Jsou teda nižší, ale nám vyhovují. Simča má cca 10 kg a 76 cm.
Navíc u nás teda nepřipadá v úvahu plenka na snapku nebo zavazovačka. Malá zásadně neleží na zádech, takže plenku oblíkám ve stoje či za pochodu. Na to jsou patentky ideál.
Brokianaa píše:pomeranca píše:Závidím,taky bych nakupovala
Anavy jsou nejlepší (že Ivi) Syn má aktuálně tipuju 11,5 kilo a jsou mu krásně, do konce plínkování doufám vydrží. Když ne, dá se vždycky zabalit do vycpané zavazovačky…ááá jdu si udělat radost, jdu nakupovat plínečky
![]()
Pěkné hodnoty
no já musím, druhé mimi se blíží a když mi teď skoro nestačí plínky na Šimona, tak určitě nebudou stačit na dvě plenkované děti. Koupila jsem ale jen jedno balení kalsika čtverců a počítám s tím, že budu prát každý den, ty čtverce budou rychle schnout, tak to půjde. Jinak jsem nakoupila separačky do zásoby, ekologické plínky do porodnice, olej na masáž hráze, vložky anavy… a tak podobně, prostě to co budu potřebovat, nic pro radost. Jo a dvoje vlňáky pro Šimona, z těch co mají být velikostně do roka, tak už prostě vyrůstá, takže je schováme…
Hodnoty jsou pěkné, to jo, ještě si to chci jednou zopakovat. Dělala jsem si test jen doma, tak pro kontrolu.
testu na cukrovku, ale v domácím provedení (což pravda není stejné jako ten oficiální, ale předpokládám, že mít cukrovku, tak se něco ukáže) Hraniční hodnoty jsou 5,6 - 8,8 - 7,8
Aha, no to já jsem musela na ofiko test - a čekám na výsledky, ale vzhledem k tomu že už je to 14 dní tak doufám že to je v klidu. A to jsem si tak říkala že tentokrát tam nepůjdu, jenže jsem měla cukr v moči, tak jsem musela, resp už i chtěla - raději.
PetkaK píše:
Aha, no to já jsem musela na ofiko test - a čekám na výsledky, ale vzhledem k tomu že už je to 14 dní tak doufám že to je v klidu. A to jsem si tak říkala že tentokrát tam nepůjdu, jenže jsem měla cukr v moči, tak jsem musela, resp už i chtěla - raději.
tak jestli se ti objevil cukr v moči, tak to chápu, to bych taky šla
Petko,zavolej si o výsledky radši na gyndu…mohli tě zapomenout informovat…Výsledky mají hotové ještě ten den…Já bych teda radši zavolala…
Jinak jak už jsem psala,tak radši postupně bych nakupovala Anavy-u těch máš víceméně jistotu,že vám sednou,než pastelky,které dopředu víš,že budeš vycpávat…Anavy jsou takové hodně variabilní…
Brokianaa píše:
Petko,zavolej si o výsledky radši na gyndu…mohli tě zapomenout informovat…Výsledky mají hotové ještě ten den…Já bych teda radši zavolala…
Já jdu v pátek na KO (po 5ti týdnech
- a právě před těmi 5ti týdny jsem měla ten cukr v moči). Navíc teda ten test probíhal úplně jinde než na gyndě, takže než se to k nim dostane, říkali mi u toho testu že tak týden než to dají na gyndu.
Já doufám že když mi volala sestra minulý týden že ruší KO z důvodu nemoci Dr, tak by mi snad něco řekla
, já se na to zapomněla zeptat páč jsem neměla čas na vykecávání ![]()
Tak jak jdeš v pátek na KO tak to už je jedno
Snad to bude OK!!!:-) Cukr se ti může vyplavit i když sníž něco hooooodně sladkého,nebo i z dalších jiných důvodů…
Ahoj, založila jsem diskuzi ale moc odpovědí se mi tam nedostalo. Přes den látkuju (čč+separačka+svrchňáky Imse Vimse Organic) na noc jsem dávala jednorázovku ale malému už nestačí (a jiné nemůže mít), zkusila jsem tedy to samé co na den a také to nestačí. Četla jsem, že nejsavější je bambus ale nechci bezhlavě kupovat. Původně jsem chtěla nějaké AIO (kvůli manipulaci) ale ty prý nejsou moc savé. Existuje prý noční Anavy. Prosím co používáte vy? (Ještě se v látkování moc nevyznám, chtěla bych to podrobněji a i vaše oblíbené značky). Moc děkuji…
na den převážně čč + vlňáky a velmi často přebaluju (v jedné diskuzi jsem se dověděla, že je přehnané, aby dítě v roce a půl mělo 12 plínek na den
nebo dám čč a do toho babus čtverec, nebo zavazovačku s něčím.
Na noc většinou stačí anavy, když chci něco savějšího, tak je super z anavy vyndat krátkou vkládačku a dát tam baby idea twofold, to stačilo vždy. Navrch vlňáky.
S noční anavy nemám zkušenosti, ale asi bude savější než klasika.
Pokud chceš něco savého, tak je opravdu nejlepší bambus. S anavy neuděláš chybu. a ty baby idea vkládačky jsou taky super, je to bambusový flauš, který není tak objemný a hodně nasaje.
Ještě si holky chválí baby idea bamboo extra, tu ale neznám ![]()
tak uz mame taky vytrhlej patentek u vlnaku
vubec nevim jak se mi to povedlo a hlavne kdy, vsimla jsem si toho az kdyz jsem je znova nandavala, zatim to na fci nema vliv, patentku je tam dost tak jsem zvedava kterej bude dalsi na rade, muhehehe ![]()