Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,
jdu si pro radu. Jaké plínky používáte na noc. Mám dvouměsíčního chlapečka, spíme celou noc, tak potřebuju něco, co vydrží. Zatím na noc dávám papírovku, ale vadí mi ten smrad. Přes den používáme SIO Grovia, Ecobu a prokládám to ČČ na novosklad a nic z toho mi nepřijde, že by vydrželo 11 hodin.
Díky moc
Oxana píše:
Ahojte bambulky!
S úctou vzhliadam k všetkým, čo používajú bavlnené plienky.
Ja tak starostlivá asi nie som, neviem si predstaviť, žeby som dieťa každú polhodku prebaľovala, neviem si predstaviť totiž, žeby som ju držala v mokrom.
Prebaľujem každé 2-3 hodiny, pred jedlom a malá má tú plienku takú ťažkú, že strach. Ďalej si neviem predstaviť, ako by som ich každý deň neoprala, kde by som to držala, držíte to namočené, alebo len tak špinavé v lavóre, alebo kde?
Ja by som asi s mojim prístupom nič neušetrila, lebo pri našich priestoroch v byte, by som sa musela potkýnať o ďalšiu vec a to ma dosť rozčuľuje.
Moje dieťa ciká asi každú polhodinu a predstava, že prebalím, oblečiem dieťa/teraz aj do pančúch a ostatných zvrškov pri sústavnom odliezaní malej od tejto činnosti/ a za polhodinu ma to čaká znovu, no asi by som bola na mraky po týždni, k tomu denné pranie, no na to si svoj voľný čas príliš vážim, ten mi nikdy nikto nepreplatí.
Mám o hodne mladšieho súrodenca a na svoje dospievanie si pamätám asi tak, že sa mi vynorí moja sústavne pracujúca, plienky perúca a vešajúca matka, ktorá sa nám venovala, len keď mala čas.
Samozrejme, keď to niekomu vyhovuje, tak nech to robí, ale je to strašná drina, keď chcem robiť aj niečo iné, ako že aj uvariť, ísť do zamestnania, je to neoceniteľná pomoc, ale keby som z horespomínaných dôvodov prala denne, nič neušetrím, akurát si vyrobím ďalšiu prácu.
Chápem ekologické myslenie mnohých ľudí, je to fakt záber, ale plienky sú to, čo je najmarkantnejšie, je najjednoduchšie odvolávať sa na niečo, čo je na očiach.
Je mnoho iných škodlivín, ktoré dýchame, pijeme, jeme, pracie prášky s fosfátmi tiež nie sú najlepšie a tie s enzýmami, tiež nie sú najlacnejšie.
Fofáty v spodných vodách prenikajú do vôd, ktoré pijeme, do pôdy, ktorú používame na pestovanie potravín.
Bylinkové čaje napríklad obsahujú toľko kadmia, že pri pravidelnom používaní je výsledok rovnaký, ako keby sme fajčili minimálne 5 cigariet denne.
Nič nie je jednoznačné, asi si treba vybrať, ale ak by som mala mať ešte o ďalšiu starosť viac, už by som si ťažko zvykla.
Ja sa teda jednoznačne staviam na adresu jednorázoviek, prať 2-3 krát do týždňa je už teraz namysliteňé pri dieťati, ktoré už nielen kojím, ďalej, keď sa počúra, myslím, že nepočúra len plienku a toto mám držať kde, baktérie zo stolice a moču sa mi budú množiť priamo v byte a keď to aj namočím do prášku, budem to aj dýchať, tak teda, no neviem…
Naprostý souhlas. Mě připadá, že maminky, co používají látkové pleny jsi to hrozně komplikují.
a to sis našla čas, abys nám to sem přišla napsat? Ty jsi hodná ![]()
Billi píše:
Ahoj holky,
jdu si pro radu. Jaké plínky používáte na noc. Mám dvouměsíčního chlapečka, spíme celou noc, tak potřebuju něco, co vydrží. Zatím na noc dávám papírovku, ale vadí mi ten smrad. Přes den používáme SIO Grovia, Ecobu a prokládám to ČČ na novosklad a nic z toho mi nepřijde, že by vydrželo 11 hodin.
Díky moc
já mám tříměsíční holčičku, která taky spí celou noc. rozhodně doporučuji anavy kalhotkové jednovelikostní. zatím drží vše a to tam ani nedávám tu kratší vkládačku, jen tu delší.mám troje a pořád je točím.takže za mě rozhodně anavy…
mosimaar,
totálně nechápu že musíš něco takového psát do diskuze ,,Bavlněné plínky,, to si myslíš, že tady tím někoho odradíš?! A citace co jsi sem vložila je směšná, jsem hodně na pořádek a že bych řešila bakterie v kyblíku s víkem, který vypláchnu horkou vodou a ty nejsi generace látkových plen? Jakto že jsi neumřela na bakterie? Mám velký dům, obrovskou zahradu, 3 psy, koně, manžela na služebkách atd. a zvládám bez problémů prát plenky a svoje dítě časově nezanedbávám (posadím prcka do křesílka, věším plíny a ještě si spolu pokecáme)
mosimaar píše:Oxana píše:Naprostý souhlas. Mě připadá, že maminky, co používají látkové pleny jsi to hrozně komplikují.
Ahojte bambulky!
S úctou vzhliadam k všetkým, čo používajú bavlnené plienky.
Ja tak starostlivá asi nie som, neviem si predstaviť, žeby som dieťa každú polhodku prebaľovala, neviem si predstaviť totiž, žeby som ju držala v mokrom.
Prebaľujem každé 2-3 hodiny, pred jedlom a malá má tú plienku takú ťažkú, že strach. Ďalej si neviem predstaviť, ako by som ich každý deň neoprala, kde by som to držala, držíte to namočené, alebo len tak špinavé v lavóre, alebo kde?
Ja by som asi s mojim prístupom nič neušetrila, lebo pri našich priestoroch v byte, by som sa musela potkýnať o ďalšiu vec a to ma dosť rozčuľuje.
Moje dieťa ciká asi každú polhodinu a predstava, že prebalím, oblečiem dieťa/teraz aj do pančúch a ostatných zvrškov pri sústavnom odliezaní malej od tejto činnosti/ a za polhodinu ma to čaká znovu, no asi by som bola na mraky po týždni, k tomu denné pranie, no na to si svoj voľný čas príliš vážim, ten mi nikdy nikto nepreplatí.
Mám o hodne mladšieho súrodenca a na svoje dospievanie si pamätám asi tak, že sa mi vynorí moja sústavne pracujúca, plienky perúca a vešajúca matka, ktorá sa nám venovala, len keď mala čas.
Samozrejme, keď to niekomu vyhovuje, tak nech to robí, ale je to strašná drina, keď chcem robiť aj niečo iné, ako že aj uvariť, ísť do zamestnania, je to neoceniteľná pomoc, ale keby som z horespomínaných dôvodov prala denne, nič neušetrím, akurát si vyrobím ďalšiu prácu.
Chápem ekologické myslenie mnohých ľudí, je to fakt záber, ale plienky sú to, čo je najmarkantnejšie, je najjednoduchšie odvolávať sa na niečo, čo je na očiach.
Je mnoho iných škodlivín, ktoré dýchame, pijeme, jeme, pracie prášky s fosfátmi tiež nie sú najlepšie a tie s enzýmami, tiež nie sú najlacnejšie.
Fofáty v spodných vodách prenikajú do vôd, ktoré pijeme, do pôdy, ktorú používame na pestovanie potravín.
Bylinkové čaje napríklad obsahujú toľko kadmia, že pri pravidelnom používaní je výsledok rovnaký, ako keby sme fajčili minimálne 5 cigariet denne.
Nič nie je jednoznačné, asi si treba vybrať, ale ak by som mala mať ešte o ďalšiu starosť viac, už by som si ťažko zvykla.
Ja sa teda jednoznačne staviam na adresu jednorázoviek, prať 2-3 krát do týždňa je už teraz namysliteňé pri dieťati, ktoré už nielen kojím, ďalej, keď sa počúra, myslím, že nepočúra len plienku a toto mám držať kde, baktérie zo stolice a moču sa mi budú množiť priamo v byte a keď to aj namočím do prášku, budem to aj dýchať, tak teda, no neviem…
Dík za info. Už konečně vím, proč tak děsně nestíhám, 3 děcka, z toho 2 v látkových plínách…
![]()
Jestli ona se nepřečetla začátek diskuze (tam to nejprv totiž je dohadování se které plínky) a našla to tam, tak zřejmě považovala za veledůležité to o několik tisíc stran později ocitovat
![]()
rosslyn píše:
a to sis našla čas, abys nám to sem přišla napsat? Ty jsi hodná
Milá Rosslyn,
na co chci na to si čas vždy umím udělám. Promiň, jenom jsem napsala svůj názor. Samozřejmě je to každého věc, jaké pleny používá. Chvátám na cvičení, tak se tady mějte. ![]()
pomeranca píše:
Jestli ona se nepřečetla začátek diskuze (tam to nejprv totiž je dohadování se které plínky) a našla to tam, tak zřejmě považovala za veledůležité to o několik tisíc stran později ocitovat![]()
Přesně jak píšeš. Docela mě ty Vaše příspěvky, jako nováčka, na tomto fóru odradily.
Velice se Vám všem za svůj názor omlouvám.
mosimaar píše:pomeranca píše:Přesně jak píšeš. Docela mě ty Vaše příspěvky, jako nováčka, na tomto fóru odradily.
Jestli ona se nepřečetla začátek diskuze (tam to nejprv totiž je dohadování se které plínky) a našla to tam, tak zřejmě považovala za veledůležité to o několik tisíc stran později ocitovat![]()
Tak až budeš mít příště podobný nápad, přečti si taky poslední stranu diskuze, jestli náááááhodou diskuze není úplně jinde ![]()
pomeranca píše:mosimaar píše:Tak až budeš mít příště podobný nápad, přečti si taky poslední stranu diskuze, jestli náááááhodou diskuze není úplně jindepomeranca píše:Přesně jak píšeš. Docela mě ty Vaše příspěvky, jako nováčka, na tomto fóru odradily.
Chytré supermaminky, příště už sem raději psát nebudu. Hezký večer.
Ivusko, prosím tě, ty myslím šiješ Anavy, že? Mohla bych se prosím zeptat zda nemáš zkušenost se svojí malou o kolik se potřebuje na novorozeneckou Anavy větší oblečení než na jednorázovku?
A jaké jsou do nich tak nejlepší vkládačky
Snad si nepletu nick, pokud ano, tak se omlouvám ![]()
Oxana se papírově jmenuje moje fena, ale to je inteligentní a milé zvíře ![]()
Však jo, já nepiju jedovaté bylinkové čaje, radši si dám to žváro, holt nikdo není dokonalý.
Přebalit po 3 hodinách, když vím, že dítě je za půl hodiny počúrané? Holt viz. výše, nikdo není dokonalý. Zas ale dávat to za vzor? No já nevím.
Na světě jsou horší zla než tuny odpadu z jednorázových plen. Někdo třeba týrá děti. Hergot že já se s tím mažu, asi to nahaté vyhodím na mráz. Však se nic neděje, na světě jsou horší zla, že jo. ![]()
Když si něco neumím představit, je dobré se zeptat těch, kdo s tím mají zkušenost, umí to a funguje jim to. Než vymýšlet argumenty, proč je to blbost ![]()
Navíc chlap stejně nosit nebude