Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hanule píše:
Ivusko, prosím tě, ty myslím šiješ Anavy, že? Mohla bych se prosím zeptat zda nemáš zkušenost se svojí malou o kolik se potřebuje na novorozeneckou Anavy větší oblečení než na jednorázovku?A jaké jsou do nich tak nejlepší vkládačky
Snad si nepletu nick, pokud ano, tak se omlouvám
Jo, to jsem já
Oblečení přes novorozeneckou stejné, jako přes jednoráz, je fakt maličká, viz foto, Julča tam má 5 dní, cca 3.5 kg. Vkládačka tam už jedna je, savostí to celkem stačí, ale samozřejmě záleží, jak moc dítě čůrá, mě teď Julča fakt hodně (drží si to a pouští hodně naráz, když nestihnem včas nad umyvadlo
), takže někdy přidávám krátkou vkládačku z jednovel. Anavy, pak to ale tak hezky netěsní kolem nožek, protože je vkládačka trošku moc široká a leze do gumiček.
Jejda, zase si pletu vkládačku a separačku
Jsem od staršího zvyklá jen na čtverce a že do nich tu separačku vkládám ![]()
Tak to možná časem nakoupím, zatím jsem koupila dvě novorozenecké z bazaru, ale ty větší (jendovelikostní) bych chtěla pak nové, protože mi přijde že se to strašně rychle spírá
A hlavně ty bazarové nejsou zas o tolik levnější než nové. Kupovala jsem si jen tak pro srandu nové anavy ubrousky, abych viděla jak rychle se spírají barvy a nejlépe na tom s výdrží je asi ten co vypadá jako froté (myslím že na tom jsou stavební stroje). Tak ještě objednám holčičí edici a uvidíme jak to dopadne ![]()
Hanule píše:
Jejda, zase si pletu vkládačku a separačku![]()
Jsem od staršího zvyklá jen na čtverce a že do nich tu separačku vkládám
Tak to možná časem nakoupím, zatím jsem koupila dvě novorozenecké z bazaru, ale ty větší (jendovelikostní) bych chtěla pak nové, protože mi přijde že se to strašně rychle spírá
A hlavně ty bazarové nejsou zas o tolik levnější než nové. Kupovala jsem si jen tak pro srandu nové anavy ubrousky, abych viděla jak rychle se spírají barvy a nejlépe na tom s výdrží je asi ten co vypadá jako froté (myslím že na tom jsou stavební stroje). Tak ještě objednám holčičí edici a uvidíme jak to dopadne
Ty potisky se výdrží liší, některé se opírají víc. Taky když někdo dává prášek s bělidlama nebo používá často perkarbonát, dost to tomu potisku dává zabrat.
Jinak teda separačky na vaječinu nedávám.
Já právě pidimimi na látce vyzkoušeno nemám, začali jsme v roce staršího .)
Chtěla jsem se ještě zeptat, nebudeš ještě někdy dělat ty přírodní jednovelikostní na snappi sponku, s duhovým obšitím? Jsem zaváhala a teď nejsou ani nové, ani nošené nikde ![]()
Hanule píše:
Já právě pidimimi na látce vyzkoušeno nemám, začali jsme v roce staršího .)Chtěla jsem se ještě zeptat, nebudeš ještě někdy dělat ty přírodní jednovelikostní na snappi sponku, s duhovým obšitím? Jsem zaváhala a teď nejsou ani nové, ani nošené nikde
Budeme, ale přestali nám vyrábět materiál, tak hledám náhradu…
A na novorozence doporučuju ještě bambusové vícevrstvé S a od cca 4 kg sedí dobře M, Ska už jsou Julče v pase skoro malé.
Mi se teda Anavy nesepraly zatím žádné ani trošku
Asi mám nějaké super kousky ![]()
Tak já osobně mám vyzkoušené jen vložky a ubrousky
A tam se spírají hlavně bublinky
Peru jak kdy - persil, ariel, ořechy… Jsme se o tom bavily se známou, možná to bude i tím, že to suším venku na sluníčku. Ale vždy jsem se snažila věšet to tak, aby bavlněná strana byla od sluníčka a ke sluníčku ta savá, jak plenky, tak vložky, tak ubrousky ![]()
Hanule píše:
Tak já osobně mám vyzkoušené jen vložky a ubrouskyA tam se spírají hlavně bublinky
Peru jak kdy - persil, ariel, ořechy… Jsme se o tom bavily se známou, možná to bude i tím, že to suším venku na sluníčku. Ale vždy jsem se snažila věšet to tak, aby bavlněná strana byla od sluníčka a ke sluníčku ta savá, jak plenky, tak vložky, tak ubrousky
To je zvláštní…Já taky peru v Persilu-sensitive… Ale plenky mám cca půl roku,možná ještě zblednou ![]()
ja mam nektere plenky pres rok a neprojdou mi seprany.jako novy jsou ty svetle barevny se zviratkama ![]()
Teda Bruni,to jsem se dnes pobavila…četla jsem si staré deníčky a narazila na počátky tvého látkování :
Já nevím, používám papírové plíny a čich mám v pořádku, ale nesmrdí mi to. A to ani z koše – použité házím do odpadkového, vynáším když je plný.
Látkové jsem, přiznám se, nepochopila, když kouknu na nějaké stránky, tak to vypadá jinak než na co jsem byla před 19 lety zvyklá u dvojčat, k tomu ta terminologie (nevím co to znamená, ale uráží mě to
)
Já nevím… Vysloveně bych se tomu nebránila, ale pořád nevidím ten jasný důvod proč ANO. ![]()
A co točí mne jsou řeči o lenosti. Chlap taky neřeže rámovou pilou, ale má motorovku, je proto línej?!
To bych do tebe neřekla
Ale hlavně,že ses tak pěkně rozhodla ![]()
Brokianaa píše:
Teda Bruni,to jsem se dnes pobavila…četla jsem si staré deníčky a narazila na počátky tvého látkování :
Já nevím, používám papírové plíny a čich mám v pořádku, ale nesmrdí mi to. A to ani z koše – použité házím do odpadkového, vynáším když je plný.
Látkové jsem, přiznám se, nepochopila, když kouknu na nějaké stránky, tak to vypadá jinak než na co jsem byla před 19 lety zvyklá u dvojčat, k tomu ta terminologie (nevím co to znamená, ale uráží mě to)
Já nevím… Vysloveně bych se tomu nebránila, ale pořád nevidím ten jasný důvod proč ANO.
A co točí mne jsou řeči o lenosti. Chlap taky neřeže rámovou pilou, ale má motorovku, je proto línej?!
To bych do tebe neřeklaAle hlavně,že ses tak pěkně rozhodla
Však Bruni je známá konvertitka
Mám dojem, že pak založila diskuzi něco jako „Přesvědčíte mě na látkování?“ ![]()
ivuska.h píše:Brokianaa píše:Však Bruni je známá konvertitka
Látkové jsem, přiznám se, nepochopila, když kouknu na nějaké stránky, tak to vypadá jinak než na co jsem byla před 19 lety zvyklá u dvojčat, k tomu ta terminologie (nevím co to znamená, ale uráží mě to)
Já nevím… Vysloveně bych se tomu nebránila, ale pořád nevidím ten jasný důvod proč ANO.
To bych do tebe neřeklaAle hlavně,že ses tak pěkně rozhodla
Mám dojem, že pak založila diskuzi něco jako „Přesvědčíte mě na látkování?“
To jo
? Tak to jdu hledat ![]()
Ne ne, já žádnou diskuzi nikdy nezakládala.
Já po těch látkových sem tam koukla už dřív, ale prostě jsem to nepochopila.
Když mě po pár podobných výlevech pár lidí neposlalo tam, kde slunce nesvítí, ale měli (spíš měly) se mnou trpělivost, tak jsem to konečně pochopila a od té doby neměla malá jednoráz na zadku. Takže nemůžu posoudit, jestli už mi to smrdí
![]()
Brunifid píše:
Ne ne, já žádnou diskuzi nikdy nezakládala.
Já po těch látkových sem tam koukla už dřív, ale prostě jsem to nepochopila.Když mě po pár podobných výlevech pár lidí neposlalo tam, kde slunce nesvítí, ale měli (spíš měly) se mnou trpělivost, tak jsem to konečně pochopila a od té doby neměla malá jednoráz na zadku. Takže nemůžu posoudit, jestli už mi to smrdí
![]()
Tak to byl asi někdo jinej ![]()