Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Koukala jsem na mamaja. A pochpila jsem to správně? Poskládám čč třeba na draka, dám do ní ještě jednu čč nebo vícevrstvou nebo vkládačku a na mimi připevním snapem a na to ještě kalhotky?
Nebo se ta čč poskládá do obdelníku a dá na kalhotky? Asi jsem blbá, ale moc to nechápu. Když totiž mám vše v jednom, tak ty jsou tvořeny kalhotkami a vnitřními plenymi, většinou vkládačkama. Takže to lze řešit i takto? - svrchňáky, čč na obdelník/vkládačka, separačka?
Maminky můžu se zeptat, jaké používáte vlněné kalhotky? Jakou značku a zda odpovídají velikosti popisu? Děkuji moc.
zuzu29 - pochopila jsi to spravne - sklad, do toho dalsi cc na obdelnik, na to separacka. nasadis na dite, zajistis snappi a das svrchnaky
jinak cc a kvalitni PUL jsou urcite nejlevnejsi varianta
k tomu klidne ten sliz. Ja v nem peru- nastrouham mydlo, rozpustim ho v horky vode, prisypu krystalickou sodu (na jedno mydlo 250g) rozmicham, necham vychladnout. Pokadenou plenu pretiram zlucakem nebo mydlem od IV. + k tomu slizu na pleny prisypavam perkarbonat sodny koupeny primo u fichemy.
jo aha, jestli je to nedonošeňátko, tak to NB plenky a S bude super, my měli obříka, tak nám bylo vše brzy malé, ale takto se ti to vyplatí
jaký myslíš separační pleny, na začátku jsou k ničemu, vše proteče..
uvidíš, někomu ty čč vyhovují i snapka, mně to šíleně iritovalo, složila jsem dvakrát, snapka se mi zabodla do ruky a už to letělo, pořídila jsem pak baby lucy flanelky a organic velour a na začátek moc spokojena, ale každý je fakt jiný, někoho to moc baví skládat a žehlit a tak..
lucisek: mám Baby idea s patentkami, na den úžasné, na noc dvoje Disana, zatím nikdy neprovlhly, pak mám jedny pletené, ale zdá se mi , že budou štípat..vše mám mnohem větší, než by měl nyní mít, protože já musím hodně docpávat..
Ahoj holky, budu prodavat 6ks AIO kapsovek od Kisy z Fleru, bez vkladacek, jen telicka (mela jsem je site na zakazku), cena 220,– za kus, uvnitr je bambusovy beranek na ctyrech a na dvou takova jemna tenka bambusova latka, takze vse prirodni. Pokud byste nektera chtela, pisnete mi SZ a ja poslu fotky, jsou uplne nove, pouzite cca 3× kazda, nejak nam proste AIO neprirostly k srdci…
lucisek_cz píše:
Maminky můžu se zeptat, jaké používáte vlněné kalhotky? Jakou značku a zda odpovídají velikosti popisu? Děkuji moc.
Já měla vlněné Popolinky, ale M-ko je nám už dloho malé. Tak jsem objednala od Hájkovic a od Desconhecidy (z Fleru), obje již spokojenost. Zpočátku kousaly, ale poddalo se to. ![]()
Cel-dotaz
Myslíš flís,nebo fleece? Fleece nesaje vůbec,ne? To bych mezi savé materiály vůbec neřadila…No,nebo možná se dozvím něco nového
Je jen pro odvádění/udržení vlhkosti,ne?
Jinak sklad spíš novorozenecký na malé mimčo a holky dávají dovnitř i malou bambusovou vkládačku místo čč aby to nebylo moc objemné…
Brokianaa píše:
Cel-dotazMyslíš flís,nebo fleece? Fleece nesaje vůbec,ne? To bych mezi savé materiály vůbec neřadila…No,nebo možná se dozvím něco nového
Jinak sklad spíš novorozenecký na malé mimčo a holky dávají dovnitř i malou bambusovou vkládačku místo čč aby to nebylo moc objemné…
On flís a fleece je to samé… Je to název úpravy látky, takže je potřeba vždycky rozlišovat, jestli má člověk namysli polyesterový nebo bambusový…
Dorazily mi ty upravené Easy s flísem (polyesterovým
) zevnitř kalhotek, mám tu 2× tyrkys, 2× pistácii, 2× čoko, 2× sv. růžovou a po 1 ks tm. růžovou, sv. modrou a oranžovou. Takže kdo chce testovat, pište prosím mail (ne SZ, špatně se mi to tady eviduje a pamatuje). Od první testerky mám zprávu, že změna celkem zabrala, tak snad se to osvědčí i ostatním testerům.
Ahoj Ivuš ![]()
Už jsem napsala meila
Já jsem ochotná vyzkoušet vše
Tvoje plíny jsou u nás totiž nej. ![]()
ivuska.h píše:Brokianaa píše:On flís a fleece je to samé… Je to název úpravy látky, takže je potřeba vždycky rozlišovat, jestli má člověk namysli polyesterový nebo bambusový…
Cel-dotazMyslíš flís,nebo fleece? Fleece nesaje vůbec,ne? To bych mezi savé materiály vůbec neřadila…No,nebo možná se dozvím něco nového
Tak by mě zajímalo jako myslela Cel,protože bambusový flís ja supersavý,ne? A polyesterový zase vůbec nesaje,ne? Jinak s tím flís a fleece-já myslela,že je to právě rozdíl,protože vždycky když se psalo o bambusovém tak bylo napsané flís a když o polyesterovém tak fleece…
Možná jen náhoda,ale proto jsem si to tak uložila do mozečku ![]()