Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
317
25.1.12 20:51

Chtěla bych zkusit vlňáky ale pořád se nějak k tomu nemám, je složitá údržba (praní, atd.)? Měla jsem představu že musí být v nich horko, a neproteče nic? Já taky často přebaluju (mám 6-ti měsíčního), na den nám čč, separačka a svrchňáky vyhovují. Ty Anavy, můžete mi poslat odkaz ať vím přesně a je tady někdo z Ostravy a okolí, nevím jestli se dají někde koupit Anavy nebo je musím objednat…
A jakou značku vlňáků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
25.1.12 20:56

Já jsem z Ostravy-zatím :mrgreen: :mavam: Aaaach ještě někdo jiný než já a xlin v Ově používá látkovky? :mrgreen: Odkud z Ostravy jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
25.1.12 21:04

ahoj, holky, taky jdu pro radu- za par dnu mam termin a mam koupene Anavy- doufam, ze nam sednou, protoze jsem je nakoupila predem- dohromady 21 (17 jednovel. patentky a 4 A.Easy) plus hodne ctvercu kdyby to nestacilo- co asi nebude, Ze? Davate do do ctvercovek jeste nejake vycpavacky (krom separacky) nebo jenom poskladate na novosklad anebo nejak jinak a na to svrchnaky? Kolik plinek mimco za den asi zaspini? Myslite, ze Anavy budou dobre uz na „cerstve“ miminko anebo jsou uz na odrostlejsi? dekuji, Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
25.1.12 21:05

Nejsem přesně z Ovy ale z Krmelína, kousek za Ostravou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.1.12 23:10

Vlňáky se skoro neperou, pokud se zrovna neprokadí z plínky… Jednou za měsíc je naložíš do lanolínu a pak necháš usušit… Což je nejhorší, trvá to třeba 2 dny.
Já mám natahovací od disany. Jestli je v tom teplo to nevím, asi trochu jo, ale zase nejlíp větrají;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.1.12 23:16

Odkaz na anavy je www.anavy.cz. Ale mívají je i v dalších obchodech. V Ostravě teda nevím co je, to Ti snad někdo poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.1.12 23:25

Mmrk: anavy jsou podle mě lepší na trochu větší miminko, na úplně maličké budou asi dost objemné… Ale nezkoušela jsem. Na začátku jsem používala hlavně čtverce na novosklad a do něj už nic. Později jsem přidávala druhý čtverec složený na rovno a když z toho vyrostl, tak jsem začala skládat na draka (dovnitř čtverec nebo bambus čtverec)
Ale určitě se dá dovnitř dát nějaká vkládačka.

Mimino zašpiní tolik plínek, kolikrát jsi ochotná přebalovat ;-). Říká se že novorozenec močí 20-25 denně. Já přebalovala a vlastně pořád přebaluji 10-12 krát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
26.1.12 08:43

Ahoj, chtěla bych vědět jaké značky vlňáčků doporučujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.1.12 10:09
pomeranca píše:
Mmrk: anavy jsou podle mě lepší na trochu větší miminko, na úplně maličké budou asi dost objemné… Ale nezkoušela jsem. Na začátku jsem používala hlavně čtverce na novosklad a do něj už nic. Později jsem přidávala druhý čtverec složený na rovno a když z toho vyrostl, tak jsem začala skládat na draka (dovnitř čtverec nebo bambus čtverec)
Ale určitě se dá dovnitř dát nějaká vkládačka.Mimino zašpiní tolik plínek, kolikrát jsi ochotná přebalovat ;-). Říká se že novorozenec močí 20-25 denně. Já přebalovala a vlastně pořád přebaluji 10-12 krát denně.

Celkem to jde, tady Julča 3 týdny, cca 4 kg. Sed zkrácený na prostřední nastavení, nejmenší jsem ani nezkoušela… Má tam jen dlouhou vkládačku složenou napůl. Jinak jí dávám hlavně bamb. vv na kalhotkový sklad, S už moc nedostačují kapacitou, tak dávám M zahnuté vzadu a dovycpané krátkou vkládačkou z jednovel. plínek. Novorzenecké jí pořád sedí hezky, už neutahuju na maximum, ale o jeden patentek míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
26.1.12 10:20
Monique1 píše:
Ahoj, chtěla bych vědět jaké značky vlňáčků doporučujete?

na den mam Anavy, Merinostar, samadoma, na noc Kisy z Fleru (ted tusim nesije) a jsem spokojena :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
26.1.12 11:21

Ahojte,

Chtěla bych začít látkovat, ale nevím moc jak začít. Mám asi takovouto představu - nechci vše v jednom, ale chtěla bych používat čtvercovky nebo vícevrstvé pleny plus svrchní kalhotky.

Jde mi hlavně o to, jakým způsobem se skládají pleny do kalhotek. Já to nikde nenašla a nevím si rady. A ještě jaký materiál je nej - jestli svrchňáčky PUL nebo vlňáčky či fleesové. A co říkáte na froté plenky?
Ty vícevrstvé se mi líbí zn kikko - má s nimi někdo zkušenost? Popřípadě, jestli už koupit M - malý váží 5.5kg.

A ještě v čem prát - já používám pro dospěláky INN a jsme s ním spokojená, mohla bych v něm i plenky nebo je mám prát v Lovele jako dětské oblečení?

Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
26.1.12 12:45
zuzu29 píše:
Ahojte,

Chtěla bych začít látkovat, ale nevím moc jak začít. Mám asi takovouto představu - nechci vše v jednom, ale chtěla bych používat čtvercovky nebo vícevrstvé pleny plus svrchní kalhotky.

Jde mi hlavně o to, jakým způsobem se skládají pleny do kalhotek. Já to nikde nenašla a nevím si rady. A ještě jaký materiál je nej - jestli svrchňáčky PUL nebo vlňáčky či fleesové. A co říkáte na froté plenky?
Ty vícevrstvé se mi líbí zn kikko - má s nimi někdo zkušenost? Popřípadě, jestli už koupit M - malý váží 5.5kg.

A ještě v čem prát - já používám pro dospěláky INN a jsme s ním spokojená, mohla bych v něm i plenky nebo je mám prát v Lovele jako dětské oblečení?

Díky za rady

Každý to má jinak. Záleží na preferencích látek, dítěti, financích apod. Tak za mě: sklady jsou na mamaja.cz. Materiál nej neexistuje. Každý má svá pro a proti. Flís je umělý, něco udrží, ale ne všechno, rychle schne, na svrchní mi nevadí, na kůži nedávám. PUL neproteče, pokud vyhovuje střih, rychle schne, nedělá objem. Vlňáky: z počátku jsem je zatracovala, dnes na ně nedám dopustit a koupila jsem i vlněný spací pytel. Je to úžasný materiál, dýchá, nejsou opruzeniny, neprovlhne, pokud je dobře nalanolinovaný. Froté plenky v hrubé vodě zhrubnou na struhadlo, v měkké nevím. Ad VV (vícevrstvé)S bych nekupovala , jsou děsné malé. Inn neznám, peru v eko prášku, nemá se dávat aviváž a prací prášky komerční kvůli možným alerg. reakcím. Lovela není eko, ale lepší asi než běžný prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
26.1.12 12:59
Kkomik píše:
Chtěla bych zkusit vlňáky ale pořád se nějak k tomu nemám, je složitá údržba (praní, atd.)? Měla jsem představu že musí být v nich horko, a neproteče nic? Já taky často přebaluju (mám 6-ti měsíčního), na den nám čč, separačka a svrchňáky vyhovují. Ty Anavy, můžete mi poslat odkaz ať vím přesně a je tady někdo z Ostravy a okolí, nevím jestli se dají někde koupit Anavy nebo je musím objednat…
A jakou značku vlňáků?

Já jsem taky z okolí OV :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
26.1.12 13:00

Ivuš Jůlinka je krásná :-) Takové výstavní miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
26.1.12 13:25

M-a-j-a díky - o eko prášku taky uvažuju, ale musím být opatrná na to naše nedonošenátko. Je fakt, že ty vícevrstvé se mi taky zdají malé.

Tak se zeptám takto - když budu používat čč a na to ještě separační vložku - stačí to? Je teda fakt, že malej někdy dost čurá a kadění má tak 2× za den, ale pořádný.

No a ktěm froté, mi taky přijde, že to musí zhrubnout. Jako svrchňáky se mi líbí Pul haipa daipa, honey monkey a Imse vimse.

No finančně to chci co nejlevněji, naše mimi je dost náročné, splácíme a potřebuju šetřit na motivační hračky a pomůcky na vývoj, což je drahá záležitost.

Já si říkala, že 20-30čč, 3-5 svrchňáků, separační pleny. Stačilo by to na začátek?
A když nám to půjde, tak časem třeba i ty vše v jednom na cesty a tak. Chci zatím v noci ještě dávat jednorázovky a na cesty taky, než bych se v tom rozběhla.

A taky jsem si říkala - prát ve slizu nebo ten eko prášek. Můžu se zeptat, jaký používáš.

Jo a vlňáky se mi taky líbí, ale je to pracnější na údržbu, že?

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí