Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
celestad píše:já mám zž jen 1/3
já nemám vůbec dobrou zkušenost s používáním kalhotek svrchních celý den, po pár hodinách mi to už smrdí a tak mám tak troje na den,ale já jsem blázen na smrady, od těhotenství ještě větší a už mi to nějak zůstalo, nebo to pak přejde, až přestanu kojit. Jo jinak dotaz z jiného soudku: mám půlku vlasů /nyní dlouhé/, furt padají, budu za chvíli bez nebo se to nějak obnoví:)?
celestad píše:
já nemám vůbec dobrou zkušenost s používáním kalhotek svrchních celý den, po pár hodinách mi to už smrdí a tak mám tak troje na den,ale já jsem blázen na smrady, od těhotenství ještě větší a už mi to nějak zůstalo, nebo to pak přejde, až přestanu kojit. Jo jinak dotaz z jiného soudku: mám půlku vlasů /nyní dlouhé/, furt padají, budu za chvíli bez nebo se to nějak obnoví:)?
přestanou padat, všechny nevypadají, neboj. Já mám teď asi třetinu vlasů krátkých (začaly růst po těch vypadaných) a dvě třetiny dlouhých jako byly předtím. Po dalším porodu budu vypadat velmi komicky ![]()
Marr píše:
Tak jsem neodolala a objednala jednu plenku Anavy a jedny Anavy Easy. Zkusím a uvidím. Teď jen látkovat, abych to doma obhájilaJen mi přijde škoda dávat přes ty krásný plenky ještě svrchní kalhotky. To se pak ta nádherná plínka úplně ztratí…
tak to musíš počkat do léta. Nebo doma já nechávám běhat jen v plínce, ale to zas má jen čtverce, anavky jsou na noc.. A je to hlavně potěšení při přebalování ![]()
padají plošně, jen vidím ten hubený culík, jinak lidi si toho nevšimli, snad se to zlepší, mámě se to totiž už nezlepšilo:(
holky přiznejte se kdo vykoupil v ikei ty dětské plínky/osušky barnslig. Nemají a nemají
jsem chtěla vyzkoušet, jestli jsou tak úžasné a krom toho beztak potřebuju navýšit stav plínek, pořád to nějak nestačí ![]()
pomeranca píše:
holky přiznejte se kdo vykoupil v ikei ty dětské plínky/osušky barnslig. Nemají a nemajíjsem chtěla vyzkoušet, jestli jsou tak úžasné a krom toho beztak potřebuju navýšit stav plínek, pořád to nějak nestačí
V Ostravě jich v sobotu byla hromada
- ale zatím jsem odolala ![]()
tak já mám s těmi vlasy úplně jinou zkušenost. Po porodu je mám hezčí, kojím a vlasy mi krásně rostou na délku a to mi už pár let připadá, že se jejich délka zastavila … ![]()
baronku na délku je to bezva, nikdy jsem takto dlouhé neměla:))
Jinak jsem truhlík, protože jsem si včera vyprala a stále lanolinuju všechny čtyři vlňáky, které mám a jaksi mi nedošlo, že na noc bude prd. Včera jsem to vyřešila flísákama anavy a trnula jsem , jestli ráno bude pohroma. Naštěstí trochu navlhlý overal, ale kůže to přežila dobře. Dnes znovu, neb mi neuschnou do večera a do jednorázovky se mi už prostě nechce.
Celestad - z toho už jsem naštěstí vyrostla, taky jsem párktá naložila všechny vlňáky a pak si říkala co budu dávat na noc. Teď už si dávám pozor ![]()
Ale malá to dneska nějak přehnala v noci, protože ráno vstala, v postýlce kolečko, celé gatě od pyžama mokré a to fakt durch :/ - to se běžně nestává u ní. A to měla anavku a vlňáky. Takže vlňáky už se močí v lanolinu a zbytek v pračce ![]()
holky, které používáte látkové ubrousky anava nebo suché perlička. Používáte je s vodou nebo s tou emulzí medvídek????
celestad píše:
ty jo a jaký to byly vlňáky?
Od hajkovic, pletené, lanolinované na nový rok.
A taky mi moje mamka zapomněla říct kolik toho malá vypila (včera jí hlídala skoro celý den, a malá vypila dvojnásobek čaje než obvykle - skoro 500ml), jinak bych dala asi nějakou nabušenější plínu. Ráno fakt durch, kolečko na prostěradle. To se nám ještě za celých 17m nestalo.
peti, já dneska převlíkala nel i po poledním spánku. trhla rekord, spala 3,5 hodiny. a na usnutí vysosla 2decky „mlíka“. anava na ždímání, bbh vlňáky opět mokrý bavlněný lem a od toho mokré body i dupajdy.
takže ačkoli mi dorazily BI bamboo extra a prefoldy, nemám odvahu to rovnou prdnout na noc. nejdřív je vyzkouším na denní spaní.
jo a holky, do těch BI bamb. extra dáváte navíc jen jeden prefold? a víc už nic? ![]()
zuzanecka81 píše:
jo a holky, do těch BI bamb. extra dáváte navíc jen jeden prefold? a víc už nic?
Já jen jeden, na 4× složený.
No malá tomu taky dala právě korunu ještě po odpoledním spánku, taky byla durch (spánek 3h), a to dneska nepila skoro vůbec, tak nevím jestli to měla zásoby ještě ze včera. Převlíkala jsem to až teď večer, ráno se mi nechtělo a dobře jsem udělala.
holky, dneska mi dorazila tahle merino kukla: http://www.mykidscube.cz/…lna-50-54-cm
je dvouvrstvá, ale přijde mi slabá. já nikdy nic z vlny na nel neměla, tak nevím, jestli s ní můžu jít ven jen tak s touhle kuklou
nebo jestli to je spíš na nošení na podzim a jaro ![]()