Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
22.1.12 15:39
Lizzi píše:
Dobrý den, můžete mi prosím poradit? :-) Čekáme první mimi a jako každá maminka uvažuju, co bude nejlepší pro miminko. Látkové pleny jsou mi blízké, ale přemýšlím, jestli se skutečně vyplatí finančně. Co se týče nakupování, je to jasné, že látkové jsou levnější. Co ale elektřina a voda, když se musí častěji prát? Nevyjde to ve finále nastejno? Nepočítala jste to některá?
Děkuji za odpověď :kytka:

To dost záleží na tom, jakou spotřebu vody a elektřiny má tvoje pračka, jediná možnost je spočítat si to sama dle vašich cen… Taky ceny pracích prostředků se hodně liší. Ale obecně jsou ty náklady na praní cca kolem 2 tisíc na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
22.1.12 16:20

Děkuji za odpověď :-)

• Citovat
  • Upravit
4373
22.1.12 18:18
ivuska.h píše:
eivlis píše:
farska píše:
eivlis píše:
ivusko - plenka s bambusoveho veluru mi zacala pelichat (mam ji tak 10 mesicu) - hlavne na kridylkach kolem patentek jsou takova bila mista. Zatim jsem si toho vsimla u oranzove barvy. Ostatni vypadaji v pohode. Je mozne, ze to byl nejaky „vadny“ material nebo se to po takove dobe postupne stane se vsema?
Mam to uplne stejne,take oranzovy velur,s prouzky 8)
hmm, tak to jsou uz dve ruzne latky - ja mam cely oranzovy bez prouzku.
A taky ti do delaji jen ta kridylka nebo vsude?
Tak u oranžové je to novinka, dosud se tento problém vyskytoval jen u proužků (všech, ale nejvíc oranž-hnědý) :? Je to samozřejmě na reklamaci a výměnu. Bohužel výrobce materiálu se k tomu staví dost blbě, takže za látky asi nedostaneme zpět (já a dovozkyně) ani korunu :zed: Ony to nedělají zdaleka všechny pleny z těchto látek, byla to jen vadná místa v materiálu, ne komplet všechno, proto z toho šijeme dál (ale už se dopotřebovávají skladové zásoby).

ne, ivuško já nic reklamovat nechci. Jen by jsi na tom tratila ty. Spíš mě zajímalo, zda je to normální nebo ne. A jsem ráda, že u ostatních plínek mi to teda velmi pravděpodobně nehrozí. Jednu vadnou snesu :mrgreen: a vím, které barvy příště nekupovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.1.12 18:40
eivlis píše:
ivuska.h píše:
eivlis píše:
farska píše:
eivlis píše:
ivusko - plenka s bambusoveho veluru mi zacala pelichat (mam ji tak 10 mesicu) - hlavne na kridylkach kolem patentek jsou takova bila mista. Zatim jsem si toho vsimla u oranzove barvy. Ostatni vypadaji v pohode. Je mozne, ze to byl nejaky „vadny“ material nebo se to po takove dobe postupne stane se vsema?
Tak u oranžové je to novinka, dosud se tento problém vyskytoval jen u proužků (všech, ale nejvíc oranž-hnědý) :? Je to samozřejmě na reklamaci a výměnu. Bohužel výrobce materiálu se k tomu staví dost blbě, takže za látky asi nedostaneme zpět (já a dovozkyně) ani korunu :zed: Ony to nedělají zdaleka všechny pleny z těchto látek, byla to jen vadná místa v materiálu, ne komplet všechno, proto z toho šijeme dál (ale už se dopotřebovávají skladové zásoby).
ne, ivuško já nic reklamovat nechci. Jen by jsi na tom tratila ty. Spíš mě zajímalo, zda je to normální nebo ne. A jsem ráda, že u ostatních plínek mi to teda velmi pravděpodobně nehrozí. Jednu vadnou snesu :mrgreen: a vím, které barvy příště nekupovat :mrgreen:

Dík :oops: Každopádně o tom řeknu dovozkyni, aby věděla, že se to vyskytlo i u další barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
22.1.12 19:11
ivuska.h píše:
eivlis píše:
farska píše:
eivlis píše:

Jojo,oranz.hnedy mam a pelicha vsude. potvora :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.12 20:20

Dotaz nováčka :)

Zdravím zkušené maminky, čekáme první mimi a vážně uvažujeme o koupi moderních látkových plen. Našla jsem si „Rostoucí kapsová kalhotová plena Popolini Komfort pocket“, ale je tam takový dovětek, „že je podobně veliká jako plenka Pop-in, hodí se tedy spíše pro drobnější děti.“ Netuší někdo, co si pod tím mám představit? Má s tímto typem plen někdo zkušenosti? Popřípadě, jak velké či malé dítě plenu může nosit, jestli se to dá takhle rozlišovat? I když mě to dosti mate, když je to vlastně plena od narození po nočník, jak tam také uvádějí. Našla jsem tento dovětek jen na jedněch stránkách, u ostatních nic takového nepsali. A to jsem se dívala na stejné typy plen - porovnávala ceny atd. Tak se bojím, abych nekoupila plenky a pak to mimču nebylo. Popřípadě ještě, jestli má někdo zkušenosti s tímto typem a jak s nimi byl spokojený. Díky moc za odpovědi a postřehy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
24.1.12 21:25

ja mam zlusenosti jen s POP-in a je pravda, ze ji malej nosil jen cca do 6-7 mesicu, pak uz jsem mu ji prestala davat, mel od ni moc velky otlaky a nestacila kapacitne, je fakt mala :think: schovala sem ji na dalsi… do autosedacky jsem s ni byla moc spokojena, na ven taky, skoda, ze pak uz nesedela. Mam cvalika a vetsi dite
takze vzhledem k dovetku bych z tech plen urcite nedelala celou vybavu. Jestli se ti libi a chces ji zkusit, kup si jeden KS. Tezko rict, jak budes mit mimi velke, tak aby ti z nevyrostlo z plen po pul roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
24.1.12 22:19

Zdravím, moc prosím o radu. Mám tříměsíčního prcka, používáme látkovky-zatím hlavně čtverce a na zkoušku mám Imse vimse biofrote snap a Haipa-daipa pastelky. S obojím jsem moc pokojená a chtěla bych si dokoupit další kousky, než to ale udělám, ráda bych věděla, jak je to s těmito plenkami u potom staršího prcka-jsou lepsi pastelky nebo Imse? Moc děkuji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.12 08:09

Díky za radu Hani. Mám o čem přemýšlet. Termín máme v květnu, tak mi ještě nějaký čas zbývá na prolézání stránek o plenách a diskusí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
25.1.12 08:12
pansy píše:
Zdravím, moc prosím o radu. Mám tříměsíčního prcka, používáme látkovky-zatím hlavně čtverce a na zkoušku mám Imse vimse biofrote snap a Haipa-daipa pastelky. S obojím jsem moc pokojená a chtěla bych si dokoupit další kousky, než to ale udělám, ráda bych věděla, jak je to s těmito plenkami u potom staršího prcka-jsou lepsi pastelky nebo Imse? Moc děkuji!!

Pansy podle mě teda IV na starší děti je nedostatečný, určitě nevydrží dvě hodiny :-( a HD nevím ty jsme nikdy neměli :-)

• Citovat
  • Upravit
5502
25.1.12 08:34

HD pastelka se musí ještě dovycpat u staršího aby vydržela… Já mám tři na doma- jsou štíhlounké a dovycpávám froté vkládačkou. Ale ven bych s tím nešla… Za mě pořád ať přemýšlím,jak přemýšlím vychází pořád nej nej nej Anavy na patentky a na noc BI bamboo extra… Vždycky mám chuť zkusit nějakou novou plenku,ale nakonec vždy si řeknu,ne,počkám a došetřím na krasavici Anavy :mrgreen: Savost na jedna a líbí se mi i ta variabilita vkládaček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
25.1.12 08:35
VeroniqueH píše:
Zdravím zkušené maminky, čekáme první mimi a vážně uvažujeme o koupi moderních látkových plen. Našla jsem si „Rostoucí kapsová kalhotová plena Popolini Komfort pocket“, ale je tam takový dovětek, „že je podobně veliká jako plenka Pop-in, hodí se tedy spíše pro drobnější děti.“ Netuší někdo, co si pod tím mám představit? Má s tímto typem plen někdo zkušenosti? Popřípadě, jak velké či malé dítě plenu může nosit, jestli se to dá takhle rozlišovat? I když mě to dosti mate, když je to vlastně plena od narození po nočník, jak tam také uvádějí. Našla jsem tento dovětek jen na jedněch stránkách, u ostatních nic takového nepsali. A to jsem se dívala na stejné typy plen - porovnávala ceny atd. Tak se bojím, abych nekoupila plenky a pak to mimču nebylo. Popřípadě ještě, jestli má někdo zkušenosti s tímto typem a jak s nimi byl spokojený. Díky moc za odpovědi a postřehy. :)

Mám obě plíny a Popolini nebrat, je děsně malinká, malej jí už v 6měsících měl jak bokovky, koukala mu rejha, skoro nic nepobere. A navíc je děsně umělá. Jestli chceš, pošlu Ti jí za nějakou malou cenu ;) Mám i Pop-In a ty má ještě teď v 9měsících. Je fakt, že jak už čůrá víc, tak vydrží jen 2hodinky, ale je mu dobře a nikde ho netlačí(není hubeňour) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
25.1.12 10:19
Brokianaa píše:
HD pastelka se musí ještě dovycpat u staršího aby vydržela… Já mám tři na doma- jsou štíhlounké a dovycpávám froté vkládačkou. Ale ven bych s tím nešla… Za mě pořád ať přemýšlím,jak přemýšlím vychází pořád nej nej nej Anavy na patentky a na noc BI bamboo extra… Vždycky mám chuť zkusit nějakou novou plenku,ale nakonec vždy si řeknu,ne,počkám a došetřím na krasavici Anavy :mrgreen: Savost na jedna a líbí se mi i ta variabilita vkládaček…

Takze spise ty anavy??Nemam s nimi zkusenost…jeste mam doma pop-in bamboo tu novou verzi, taky jsou fajn,ale zdaji se mi male potom na vetsi mimco…ach jo…je to veda:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.1.12 10:42

Anavy jsou nejlepší (že Ivi :twisted: ) Syn má aktuálně tipuju 11,5 kilo a jsou mu krásně, do konce plínkování doufám vydrží. Když ne, dá se vždycky zabalit do vycpané zavazovačky…

ááá jdu si udělat radost, jdu nakupovat plínečky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
25.1.12 11:01

Teď mě ještě napadá- ty chceš AIO? Já mluvila o kalhotkových plenkách,ne o AIO… AIO nám skoro všechny protékají…Jinak AIO Anavy…zas až tak každému nesedí…Ale záleží co chceš:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure