Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ivuska.h píše:
Ondra zatím jen na den, v noci sice nečůrá, ale nerada bych převlíkala, kdyby náhodou ano
Taky šikula.
![]()
Já byla dneska na náhradní hodině plavání, Stela nejstarší (i když teda všechna dítka zářijová) a hádejte, které jediné dítě mělo plínu… No to moje.
Na druhou stranu mně je to teď nějak fuk, když navíc docela i spolupracuje s přebalením.
@Flyingfrog My sice chodíme na plavání kde je Al. nejmladší (všichni červen-červenec), no ale chodíme tam už od dubna a už od dubna je jediná s plínou ![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog My sice chodíme na plavání kde je Al. nejmladší (všichni červen-červenec), no ale chodíme tam už od dubna a už od dubna je jediná s plínou
No ale je nejmladší.
Stela je právě nejstarší. Na druhou stranu, aspoň přikoupím další plíny, haha.
Konečně se hnul led a bude mi doplacen rodičák za červenec, takže jako bonus se mi na účtě zjeví nějaký ten tisíc a to bych nebyla já, abych aspoń pár stovek nenacpala na plíny.
@zelazuzu píše:
Týýý brďo holky, tak to já tedy gratuluju!!! Pomerančo malý je extra šikula a Ivuško to si snad děláš srandu néé??? Vždyť ještě před 14dny nic a teď ani v tu noc nečurá??? Tak to Mája stále pravidelně do noční a odpolední plíny kadí a v noci je počuraná vždy a odpoledne není tak moc, ale taky tam něco je i krom těch bobků..
On v noci moc nikdy nečůral, hodil dávku většinou až ráno, případně pokud se nějak víc v noci budil, ale teď většinou jen 1× a navíc už nedostává mlíko, ale jen cucnout vody, takže se tak nenalívá. Odpolední spaní se už jaksi nekoná, takže to nevím, jak by bylo…
@Flyingfrog píše:
Taky šikula.![]()
Já byla dneska na náhradní hodině plavání, Stela nejstarší (i když teda všechna dítka zářijová) a hádejte, které jediné dítě mělo plínu… No to moje.
Na druhou stranu mně je to teď nějak fuk, když navíc docela i spolupracuje s přebalením.
Vždyť má čas, Ondrovi je 2.5 ![]()
@ivuska.h píše:
Vždyť má čas, Ondrovi je 2.5
Jako ale víš, že si na jednu stranu říkám, že teď na zimu není kam spěchat? Při mé smůle napadne sníh a madam bude prudit, že chce čůrat. ![]()
Uvidím uvidím. Doma běhá nahatá, teda spodek nahatý, nahoře má triko, ven má plínu a tak má no.
Jo a před záchodem tam seděla holčička na nočníku a Stela: "Hočička. Čůá do nočíku. Čenýho. " (překlad pro jistotu: Holčička. Čůrá do nočníku. Černýho.)
Hlavně, že ví, co holčička dělala, do čeho a ještě jaké barvy. ![]()
@Flyingfrog píše:
Jako ale víš, že si na jednu stranu říkám, že teď na zimu není kam spěchat? Při mé smůle napadne sníh a madam bude prudit, že chce čůrat.![]()
Uvidím uvidím. Doma běhá nahatá, teda spodek nahatý, nahoře má triko, ven má plínu a tak má no.
Jo a před záchodem tam seděla holčička na nočníku a Stela: "Hočička. Čůá do nočíku. Čenýho. " (překlad pro jistotu: Holčička. Čůrá do nočníku. Černýho.)![]()
Hlavně, že ví, co holčička dělala, do čeho a ještě jaké barvy.
No jo, tak mluví asi o 1000 procent líp, jak Ondráš
V jeho podání by ty věty bylou pouhé „Lulá!“
Já jsem ráda, že si počkal do vyššího věku a během jednoho dne nebylo co řešit, na neustálé pobíhání za děckem, posazování co půl hodiny, vytírání koberce a gauče atd. nemám nervy ![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog No a když je doma nahatá tak čůrá na zem?
Jojo, na zem. Nocnik uprostred pokoje a nezajem.
@Flyingfrog Tož na to bych neměla nerv. Já ještě teď cítím jak to hodila malá na sedačku a už je to 3 měsíce. A s kobercema všude v bytě bychom byli jak v opičinci za chvilku ![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Tož na to bych neměla nerv. Já ještě teď cítím jak to hodila malá na sedačku a už je to 3 měsíce. A s kobercema všude v bytě bychom byli jak v opičinci za chvilku
My mame parkety. Gauc pocurala jen 2× a jediny koberec v nasi pidichodbe to schytal taky 2×, tam ona moc neni. ![]()
Hm, tak ted pocurala matraci. Ma kliku, ze jen molitanovou, presto me namichla. Zacinam si ale myslet, ze ona nakonec netusi, ze i ona ma curat do nocniku, plus asi nevi, ze se ji chce, tak to pusti kdekoli. ![]()
ivusko: Dorazila plina a snappka. Moc ti dekuju. ![]()
No hele, já nechávám běhat s holým zadkem minimálně, skoro vůbec. Maximálně když vím že se vyčůrala do nočníku nebo na záchod při přebalení, tak nedávám plínu a 60× za hodinu řeknu nemáš plínu
a je mi to k prdu - sice si třeba jednou řekne, učůrne, a do 5ti minut to pustí na koberec, pak řekne že chce zase, jdeme, čůrá a do dalších 5 minut je zase na koberci - toto se stalo během 30minut. Takže čůrá prostě po kouskách a ne najednou.
Taky mám počůranou postel, naštěstí tu svoji, která je před výměnou (snad ještě letos na to najdeme finance, nějak se nám kazí věci
, od včera máme nový NB, bo stařičký už to nevzládal).
Chci jít koupit tu nálepku do nočníku, jestli to pomůže ![]()
@PetkaK Tu nálepku do nočníku si určo kup
..Jako zatím na ni od mamin slyším jen chválu. Hlavně pozor ať nemáš nočník co má kulaté dno! Třeba do Ikeáckého nočníku by nalepit nešla ![]()
@zelazuzu To nemám, máme rovné dno. Jenže u nás je „problém“ i ten že ona teď ráda chodí na záchod, na nočník ne, na záchodě to cinká a dělá žbluňk ![]()