Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@zelazuzu píše:
Ahoj Žofko, vítám Tě tady. No jo, holt všichni jsme byli k těm našim sourozencům nedobří - já tedy ne, brácha je ode mě o 9let, tak to jsem ho jen pěstovala
, ale jak je věkový rozdíl malý, tak to je boj.
Jak máš staré miminko a je to kluk? Krásně na prcky sedí ty novorozenecké Anavky, jen některé mimča z nich hrozně rychle vyrostou…Třeba Mája by je mohla nosit dlouho, ale Péťa je nosil měsíc..on je totiž otesánek..
Tobíkovi je dnes 5 týdnů a má 4 kg, myslím, že pokud poroste tak rychle pořád budou mu ty anavky brzy
Nechtělo se mi právě vyhazovat za ty novorozenecké, když by mu byly jen chvíli..
Taky vám je tak líto schovávat ty krásné vzory na kalhotkách pod svrchňáčky?..i když možná, že teď v létě se dají nosit bez svrchňáků..
@ŽofkaV píše:@zelazuzu píše:
Ahoj Žofko, vítám Tě tady. No jo, holt všichni jsme byli k těm našim sourozencům nedobří - já tedy ne, brácha je ode mě o 9let, tak to jsem ho jen pěstovala
, ale jak je věkový rozdíl malý, tak to je boj.
Jak máš staré miminko a je to kluk? Krásně na prcky sedí ty novorozenecké Anavky, jen některé mimča z nich hrozně rychle vyrostou…Třeba Mája by je mohla nosit dlouho, ale Péťa je nosil měsíc..on je totiž otesánek..Tobíkovi je dnes 5 týdnů a má 4 kg, myslím, že pokud poroste tak rychle pořád budou mu ty anavky brzy
Nechtělo se mi právě vyhazovat za ty novorozenecké, když by mu byly jen chvíli..
Taky vám je tak líto schovávat ty krásné vzory na kalhotkách pod svrchňáčky?..i když možná, že teď v létě se dají nosit bez svrchňáků..
No to už novorozenecké určitě nekupuj
..Ty by jsi mu nasadila tak 3×. Malému jedinná novorozenecká co mu teď je, je Imse Vimse NB - ta je větší - malý má 5,5kg.
No zrovna teď v tom hicu je malý v kočárku na přebalovací podložce a má na sobě Anavu bez svrchňáků - konkrétně tuto
@analoja píše:
jj OČR, v porodce mu dají papírjinak můj Honzík na mimčo nereagoval vůbec - začal tak před měsícem, dvěma - nosil jí cumlík - no, občas jí ho strkal do okaA teď se k ní občas tulí a smějou se na sebe - tak 14 dní - to zas hlídám, aby ji nezalehl
Díky za info. Tohle jsem vůbec netušila. ![]()
@Brunifid píše:
Třeba tady, to je z neděle.
Pcha! Takové bříško, vždy´t máš za chvíli rodit.
A sluší vám to. ![]()
Já se nějak neodvážila vzít Stelu na autodrom a jak vidno, chodí i mladší. ![]()
@PetkaK píše:
No prostě bere Danielku jako soupeře a vyžaduje se pozorností tím že jí dělá AU a ještě se u toho směje a hlásí mi to že udělala Dany bebí![]()
Strká jí prsty do očí, uši, pusy (nedávno tak, že se Danielka poblila obloukem i nosem), divím se, že nemá ještě Danielka vykloubené rameno (přitáhne si jí když je v postýlce na druhé straně za ruku), hází po ní hračky, když dám Danielku na zem, tak si hned chce lehnout vedle ní, no ale nevydrží to dlouho, pak se u ní vrtí takže leží spíše na ní, když vstává tak zásadně opřená rukou o její břicho (nikdy ne tou druhou kde Danielka neleží). Když kojím tak sedí u nás a neustále jí píchá do břicha nebo do hlavy a tvrdí mi že dělá malá malá. Odtahuje Danielku od prsa. Nedávno jsem jí načapala jak jí přebaluje (Danielka ležela v postýlce, už měla odepnuté body i plínu a Alžbětka prstem zkoumala pipku
A to si myslím že se Danielce nijak extra nevěnuju, aby se cítila odstrčená.). Jako nevím je na ní prostě hrubá.
Tohle dělal kamarádky syn na o dva roky mladší ségru. Ta ti je zocelená. Teď se mají rádi a vyhrají si.
@Flyingfrog píše:
Já se nějak neodvážila vzít Stelu na autodrom a jak vidno, chodí i mladší.
To už byla podruhé, poprvé na pouti někdy v létě, s tatínkem. Tentokrát měl tatínek dvě píva, tak jsem řídila já ![]()
Ona jezdí i na koni ![]()
@Brunifid píše:
To už byla podruhé, poprvé na pouti někdy v létě, s tatínkem. Tentokrát měl tatínek dvě píva, tak jsem řídila já
Ona jezdí i na koni
Jojo, to jsem koukala.
Když tady koně nevidno. Vy k těm zvířatům máte blíž. Celkem závidím. ![]()
Tak ji holt vezme tatík na autodrom o víkendu, je pouť kousek od nás. Ale musíme asi jen v neděli, protože za tu chrudimskou jsme nechali za Stelu 700Kč a 200Kč naši. ![]()
Jinak přes léto nedávám svrchňáky na kalhotkovky, pak holce z šatů čouhají různé krásné plíny. ![]()
A teda to se mi fakt „dobře“ čte, tyhlety žárlivosti sourozenců. No uvidím jak u nás.
Stela se jakože těžko těší na mimino, páč podle mě furt nechápe, že tady bude. Ale pomalá příprava je. V obýváku od včera trčí postýlka na mimino, tak kolem ní dneska chvilku chodila, pak do ní vlezla, vyhodila plyšové slony a „moje postýka“. Přitom se postýlky sama vzdala a chrní už víc jak 14 dní ve velké posteli.
@Brokianaa píše:
@Brunifid No to ti tak věřím…to je Uma Thurman, ne ty
Jee a ja vzdycky oremyslim koho ze mi Bruni pripomina!
odbarvit ji na blond a je jasna ![]()
@Flyingfrog píše:
Tohle dělal kamarádky syn na o dva roky mladší ségru. Ta ti je zocelená. Teď se mají rádi a vyhrají si.
Jo, mladší sourozenci bývají zoocelení, ale taky někdy až moc „nebezpeční“ potom v kolektivu. Zažila jsem to když jsem chodila s Al. do kroužku, u dvou děti co mají doma o dva roky starší sourozence, tak jen doufám že Danielka taková nebude. ![]()
@Flyingfrog Naše dítě kolotoče odmítá, ona jen trampolínu, tam by vydržela klidně celý den. Autodrom nechtěla, vláček taky ne. Ušetříme ![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Naše dítě kolotoče odmítá, ona jen trampolínu, tam by vydržela klidně celý den. Autodrom nechtěla, vláček taky ne. Ušetříme
Stela trampolínu taky miluje. No a na pouti vláček, houpačky, skákací hrad.
To jí stačilo bohatě a ono když z toho skácího hradu nebyla možnost ji dostat, tak holt stál hrad stovku…
Autodrom sledovala se zaujetím, stejně tak ruské kolo, labutě… Prostě všechno. Ale na nic, co je vysoko toho cvoka nevezmu.
Ještě se jí líbila centrifuga a tyhle příšerné atrakce. ![]()
@Flyingfrog Skákací hrad jsem odmítla já, když jsem viděla jak se tam moc skáče, tak jsem měla strach jí mezi ty děcka (tak 6let) pustit. Ona teda i na trampolíně musí být sama, jinak se jí tam nelíbí. A jinak mi u každého kolotoče řekla že se bojí (asi bude po mámě
, já vlezu max na ten autodrom, jinak na nic).
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Skákací hrad jsem odmítla já, když jsem viděla jak se tam moc skáče, tak jsem měla strach jí mezi ty děcka (tak 6let) pustit. Ona teda i na trampolíně musí být sama, jinak se jí tam nelíbí. A jinak mi u každého kolotoče řekla že se bojí (asi bude po mámě, já vlezu max na ten autodrom, jinak na nic).
Stela si na hradě vystačila tak, že si pohopsávala sama, děti prolejzaly, klouzaly se a moje dítě tam jen tak pohopsávalo. Na trampolínu taky nemám ráda, když je s někým. Jí to teda nevadí, ale mám zkušenost, že starší schválně skáčou k ní. ![]()
Holka bude po tatínkovi, ten miluje hrůzy typu centrifuga… Já ten kolotoč tak maximálně.:-D
@zelazuzu Vikcu mam dlouho odplenkovanou… kaka na zachode i na nocnik, ale odpoledne je jistota, ze bude neco v plence
uz ani nevim, kdy se odpoledne probudila nepokakana. (A to ji to i probudi.) Beru, ze to tak ma.
Ono se to casem srovna.