Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@PetkaK píše:
To je tak když děti pochválíš
Jj, já už se tu radši nechlubím, protože to vždy je poslední úspěch a vracíme se ke starému ![]()
Bruni: Tak retardovana bude spis ta moje. Posazovana taky nebyla, k cemu nocnik je vi, vi, kde ho najde a to je tak vse. Ale tak holt budu latkovat 2. ![]()
Jo a na fb na fotkach vzdycky hledam, kde jako mas bricho.
![]()
Ad smrkani. Snazim se to Stelu ucit od prvni rymy a bez uspechu. Hlavne, ze umi barvy, zpiva a recituje a prakticke veci nic. ![]()
A teda po tom, co ctu tady, tak jsem zvedava na Stely reakci na mimino.
@Flyingfrog píše:
Bruni: Tak retardovana bude spis ta moje. Posazovana taky nebyla, k cemu nocnik je vi, vi, kde ho najde a to je tak vse. Ale tak holt budu latkovat 2.![]()
Jo a na fb na fotkach vzdycky hledam, kde jako mas bricho.
![]()
Ad smrkani. Snazim se to Stelu ucit od prvni rymy a bez uspechu. Hlavne, ze umi barvy, zpiva a recituje a prakticke veci nic.
A teda po tom, co ctu tady, tak jsem zvedava na Stely reakci na mimino.
Neboj se předem zbytečně, naši byli oba v pohodě a nikdy neubližovali, jen Klárka jednou stoupla Ondrovi na hlavu (zřejmě příčina všech jeho „dochylek“
) a Ondra párkrát píchl Jůlu do oka, jinak dobrý ![]()
Ivusko: Nadeji vlevas, ale ja se radeji budu desit a pak se prijemne prekvapim. ![]()
Zuzu: Gratuluju k Majinemu curani do zachodu. Sikula. ![]()
Holky, nelatkovaci dotaz: Ze neni zadne OČR na to, ze ja budu v porodnici a chlap se starat o dite? Podle me na to padne dovolena. Nebo bude mit nejaky narok?
@Flyingfrog No tak je to lepší, očekávat to horší. Optimista nemůže být příjemně překvapen
(jinak u nás teda nic moc, zlobí ho skoro furt, nejlíp u kojení
)
Ad smrkání: Šimona jsem to učila asi v roce a půl, byla zima, tak nějakou tu rýmu chytil. A teď už to celkem zvládá. Nicméně usoudil, že je potřeba Matouše uchránit před příkořím způsobeným odsávačkou a učí ho to už teď ![]()
@Flyingfrog píše:
Ivusko: Nadeji vlevas, ale ja se radeji budu desit a pak se prijemne prekvapim.![]()
Zuzu: Gratuluju k Majinemu curani do zachodu. Sikula.
Holky, nelatkovaci dotaz: Ze neni zadne OČR na to, ze ja budu v porodnici a chlap se starat o dite? Podle me na to padne dovolena. Nebo bude mit nejaky narok?
jj OČR, v porodce mu dají papír
jinak můj Honzík na mimčo nereagoval vůbec - začal tak před měsícem, dvěma - nosil jí cumlík - no, občas jí ho strkal do oka
A teď se k ní občas tulí a smějou se na sebe - tak 14 dní - to zas hlídám, aby ji nezalehl ![]()
Díky za odpovědi a ujištění, že nelátkuji současně dvě děti sama ![]()
Zuzi, gratuluji k miminku, látkuješ hned od začátku?
Ta moje beruška měla nakonec dvě kila, takže jsem s látkováním začala až tak po šestinedělí. Jak trochu povyrostla. Ze začátku jí všechno bylo ohromný a teď už jí ve 4. měsíci zapínám Anavy úplně stejně jako synovi (2,5 roku), bomba co? Má stejné bříško jako on, ale syn je teda extrémně malej a hubenej ![]()
ivusko dik moc, zkusime mydlo. Ona tomu svagrova vubec neveri - jako mydlu - je takova antieko a ja ju s tim satkem a latkovkama kazim
![]()
@vvero píše:
Díky za odpovědi a ujištění, že nelátkuji současně dvě děti sama
Zuzi, gratuluji k miminku, látkuješ hned od začátku?
Ta moje beruška měla nakonec dvě kila, takže jsem s látkováním začala až tak po šestinedělí. Jak trochu povyrostla. Ze začátku jí všechno bylo ohromný a teď už jí ve 4. měsíci zapínám Anavy úplně stejně jako synovi (2,5 roku), bomba co? Má stejné bříško jako on, ale syn je teda extrémně malej a hubenej
Ahoj Veru. Tak to malá byla opravdu pidimiminko - no vidíš a jak to dohnala ![]()
Jo, já jsem látkovala hned po příchodu z porodnice, ale bohužel malý trpí hodně na prdíky, tak jsem začala látkové střídat s jednorázovkama a poslední 2dny už jen jednorázovkujeme
- bohužel nemám nervy na to, ho pořád jen vybalovat kdykoli začne křičet a kroutit se, což je poslední 3dny neustále..Chuďato..No už se těším až to přejde a budeme moct látkovat na plno - bo ten odpad, zapařená prdelka a v neposlední řadě i ty vyhozené peníze do koše mě neskutečně štvou..Co by za to bylo krásných plín
..Já totiž malocha přebaluju skoro furt, tak těch peněz už to stálo mraky ![]()
@zelazuzu chuďátko malý, snad to bude brzy dobré. Mě taky neskutečně štvalo používání jednorázovek, protože nemám na to rozbalit miminko a znova ho zabalit do použité pleny. Takže co učůrnutí, to nová plena. Taky jsme teď byli na látkovkách asi 14 dní, na dovolené, na chatě pračku nemáme, jinak bych vzala látkovky. Aspoň jsem si trochu odpočinula od praní a teď se do toho vrhám s novým elánem
Dneska jsem na dětském hřišti hrdě ukazovala novou růžovoučkou Anavu easy - hned si toho jedna maminka všimla, jak to maličké slušelo ![]()
A ještě dotaz: jak to, holky, řešíte, když jsou taková vedra? Látkovky krásně luftují, to jo, ale je to hodně vrstev, tak jsem prostě aspoň vynechávala flísáky a dávala jen samotnou Anavu a to častěji, dokonce i na noc. Občas to trochu proteklo, ale tak co, pod malou byla zavinka a tu jsem vyprala taky.
@vvero píše:
@zelazuzu chuďátko malý, snad to bude brzy dobré. Mě taky neskutečně štvalo používání jednorázovek, protože nemám na to rozbalit miminko a znova ho zabalit do použité pleny. Takže co učůrnutí, to nová plena. Taky jsme teď byli na látkovkách asi 14 dní, na dovolené, na chatě pračku nemáme, jinak bych vzala látkovky. Aspoň jsem si trochu odpočinula od praní a teď se do toho vrhám s novým elánemDneska jsem na dětském hřišti hrdě ukazovala novou růžovoučkou Anavu easy - hned si toho jedna maminka všimla, jak to maličké slušelo
A ještě dotaz: jak to, holky, řešíte, když jsou taková vedra? Látkovky krásně luftují, to jo, ale je to hodně vrstev, tak jsem prostě aspoň vynechávala flísáky a dávala jen samotnou Anavu a to častěji, dokonce i na noc. Občas to trochu proteklo, ale tak co, pod malou byla zavinka a tu jsem vyprala taky.
Tak s tím naším pidimiminem jsem to taky tak řešila
. Byl jen v novoskladu či Anavě a to i v kočárku a pod něho jsem dala přebalovací podložku - na noc jsem nad tím taky přemýšlela, ale nakonec z toho sešlo skrz ty prdíky
..
Nic, jdu spat…maloch mě bude za chvíli budit a já tady dobrovolně ponocuju
..
@Flyingfrog píše:
Jo a na fb na fotkach vzdycky hledam, kde jako mas bricho.![]()
Třeba tady, to je z neděle. ![]()