Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@PetkaK píše:
@ivuska.h To je Ondra šikovný.Naše dítě přestalo i samo smrkat, a to uměla už dlouhou. Jak říkám miminko je oproti ní bohové protože se nevzteká, ona je jak mimino a ještě se vzteká.
On právě nesmrkl nikdy v životě, včera jsem mu utírala nudli u nosu a on z ničeho nic smrkl ![]()
Jak se učí děti smrkat? Když jsem to Edíkovi ukazoval, tak na mě koukal jak na debila
A od kolika zhruba to děti mají umět? Abych si to tak nějak přepočítala na Edíkův mentální věk…
@Brokianaa Malá to uměla tak od roka a půl (plus mínus), fakt si to moc nepamatuju, přesně. Ale u nás to bylo způsobeno panickým strachem z vysavače, takže měla snahu se to asi naučit rychle. Teď má už 3 dny rýmu, smrkat nechce, ale jakmile se dotknu hadičky z odsávačky na vysavač letí pro kapesník a jak ráda se vysmrká. ![]()
@Brokianaa já jsem smrkání učila Maxíka cca od roka, dělali jsme králíčka - „jak dělá králíček?“ - nakrčit nos a fouknout, moc ho to bavilo a rychle se to naučil
ze začátku bez kapesníku a pak zkoušet s kapesníkem
@ivuska.h píše:
Po obědě už mazlíček spát nehodláA noční plenu měl načůranou, teď sleduje krtka bez pleny, tak uvidíme…
On už nespí po obědě?? No to by mě omylo
. Mája ještě většinou tak dvě-někdy i tři hodiny spí
…Jsou výjimečné dny kdy nezabere..
Bruni no to je malá šikovná, to fakt ani není možné
…Kruciš Ty už to máš fakt taky za pár!! Já se picnu!! To uletělo - to je hrozné!
Tak naše Mája se právě poprvé vyčurala na záchod!! A to bez dětského prkénka!!
Jsem s ní nahoře v druhém patře ve skladu, ona navléká korálky a já píšu a naráz že prý čurat, čurat - no a chtěla dolů na nočník, jenže dole spí brácha a to by jsme ho vzbudily, tak jsme šli na záchod (jako ve skladu mám asi 3nočníky k prodeji, ale to přece nemůžu načínat že
) - no a ona kupodivu se vyčurala!! Tak jsem jí řekla že to jdu hned napsat tetám
no úžasné!! Teď ještě to kakání vychytat a bude to supéér!
@Brokianaa píše:
Ty bláho Bruni, ty už to máš za pár![]()
Ani mi nemluv, dopoledne jsem strávila v porodnici a jsem na prášek.
@zelazuzu píše:
Bruni no to je malá šikovná, to fakt ani není možné…
No mně spíš přišla malinko retardovaná, protože všichni kolem už to uměli
Teda JÁ že jsem retardovaná a neumím jí to naučit, aby bylo jasno, dítě mám geniální, o tom se nemá cenu bavit
![]()
Ale když já jsem TAK líná matka! A rozhodla jsem se, že na nějaké vysazování prostě kašlu a dělat to nebudu, ať se kdo chce staví na hlavu a odpichuje ušima. Že jí to prostě jednoho dne vysvětlím a ona to pochopí. Hele a vono to fakt funguje! ![]()
@zelazuzu píše:
On už nespí po obědě?? No to by mě omylo. Mája ještě většinou tak dvě-někdy i tři hodiny spí
…Jsou výjimečné dny kdy nezabere..Bruni no to je malá šikovná, to fakt ani není možné
…Kruciš Ty už to máš fakt taky za pár!! Já se picnu!! To uletělo - to je hrozné!
Už tak měsíc usínal dost neochotně a teď už ho ani nedávám
Proti Klárce je to furt dobré, ta přestala po obědě spát někdy ve 21 měs.
Jinak Ondráš dnes pokračuje ve včerejším trendu, jeden bobek šel teda omylem venku na dlažbu, ale dále už vše do nočníku ![]()
@Brunifid píše:
No mně spíš přišla malinko retardovaná, protože všichni kolem už to uměliTeda JÁ že jsem retardovaná a neumím jí to naučit, aby bylo jasno, dítě mám geniální, o tom se nemá cenu bavit
![]()
Ale když já jsem TAK líná matka! A rozhodla jsem se, že na nějaké vysazování prostě kašlu a dělat to nebudu, ať se kdo chce staví na hlavu a odpichuje ušima. Že jí to prostě jednoho dne vysvětlím a ona to pochopí. Hele a vono to fakt funguje!
Jojo, u nás tato strategie taky zabrala, zdá se ![]()
@zelazuzu Já mám problém zahnat Alžbětku do postele od 18m, a to prosím chodí spát po 21h a vstává před 7h! Teď přes léto (ty vedra) se mi to ale docela daří
, ale tím že spí po O, tak jde večer ještě daleko později (včera třebas ve 22:30).
@Brunifid Jé tobě to taky uteklo, co? A jinak máš Pavlínku moc šikovnou, že to takhle rychle pochopila ![]()
@ivuska.h Takže za chvilku nadobro bez plen ![]()
Po dlouhé době nakukuju i sem
@zelazuzu velikánská gratulace k miminku a jak tak koukám na metřík, tak jsem tu pěkně dlouho nebyla ![]()
ostatním už se to taky koulí ![]()
Jo holky, já Klárku vysazovala a pořádně si sama volá asi týden, jinak jsem se jí musela ptát a když jsem jí náhodou neuhlídala, tak si většinou do kalhotek crbla
,ale na polední spaní je už asi 2 měsíce bez plíny a za tu dobu měla jenom 3čůrací nehody a jednu velkou kakací ![]()
@PetkaK píše:
@zelazuzu Já mám problém zahnat Alžbětku do postele od 18m, a to prosím chodí spát po 21h a vstává před 7h! Teď přes léto (ty vedra) se mi to ale docela daří, ale tím že spí po O, tak jde večer ještě daleko později (včera třebas ve 22:30).
@Brunifid Jé tobě to taky uteklo, co? A jinak máš Pavlínku moc šikovnou, že to takhle rychle pochopila
@ivuska.h Takže za chvilku nadobro bez plen
No trošku jsem to zakřikla, před chvílí jsem vytírala kaluž a rozpatlaný hovinec
![]()
@ivuska.h píše:
No trošku jsem to zakřikla, před chvílí jsem vytírala kaluž a rozpatlaný hovinec![]()
To je tak když děti pochválíš ![]()
@Brunifid píše:
No mně spíš přišla malinko retardovaná, protože všichni kolem už to uměliTeda JÁ že jsem retardovaná a neumím jí to naučit, aby bylo jasno, dítě mám geniální, o tom se nemá cenu bavit
![]()
Ale když já jsem TAK líná matka! A rozhodla jsem se, že na nějaké vysazování prostě kašlu a dělat to nebudu, ať se kdo chce staví na hlavu a odpichuje ušima. Že jí to prostě jednoho dne vysvětlím a ona to pochopí. Hele a vono to fakt funguje!
V tom případě můj Edíček retardíček má mamku retardku, protože já mám strategii podobnou a že tím pádem bude na plínách ještě třeba rok, dva mě nepálí…Aspoň využiju vše co mám a ještě můžu nakupovat ![]()