Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@EliskaS, na vv nebo čč mám velikost NB, my teda rosteme rychle, má teď cca 4,5kg a přes 3 týdny a začíná to být natěsno, ale v té větší vel. S to ještě netěsní a je to na novoška fakt obří.
Jednovel. kalhotkovky nemám, k tomu nemůžu přispět.
@Kdoule píše:
Tak to by ses možná divila, min. víkend jsme byli na výletě a v horkém dni jsem chtěla malé nechat vyvětrat zadelku po přebalení - na čtyřikrát přeložená flís. deka pod zadečkem, rozhodla se kakat - 3 čč zařvaly a potom jsem zírala, že to prošlo dekou až na kočárkovou podložku… Nesteklo to, šlo to prostředkem. A to měla předtím podobnou nálož v pleně, proto jsem ji chtěla nechat povětrat
a měla plínu? Já to pod ní dávám, když je v plíně - pak to fuguje, pokud by byla jen na té dece, tak to bude fungovat jako separačka - proteče to, ale běžnou vlhkost z plínky to v pohodě zvládne. Mně teda malá šetří, kadí tak jednou za dva tři dny a buď to odnese přebalovák a když plína, tak nám to nikdy neproteklo skrz. Já to tedy zatím skoro vždycky zjistila hned po akci, takže to přes plínu asi nemělo šanci protéct ![]()
… jo a ještě ty jednovelikostní Pul svrchňáky Anavy jsem sice testovala až od 4 kil, ale podle mně na novoše půjdou taky.
@analoja píše:
a měla plínu? Já to pod ní dávám, když je v plíně - pak to fuguje, pokud by byla jen na té dece, tak to bude fungovat jako separačka - proteče to, ale běžnou vlhkost z plínky to v pohodě zvládne. Mně teda malá šetří, kadí tak jednou za dva tři dny a buď to odnese přebalovák a když plína, tak nám to nikdy neproteklo skrz. Já to tedy zatím skoro vždycky zjistila hned po akci, takže to přes plínu asi nemělo šanci protéct
Aha. Já jsem to nějak pochopila, že podložíš pod rozbalenou holčinku… Moje plínu měla čerstvě vybalenou a byla položená na dvou čč, pod tím ta deka. Když začala kakat, lovila jsem to třetím čč, teprve potom jsem koukala, jak to dokáže protéct.
Občas kakající dítko můžu závidět, to jsem s žádným nezažila. Už aby aspoň přestala kakat v noci, docela bych začala látkovat na noc, ale prát to v noci se mi opravdu nechce ![]()
@Kdoule píše:
Aha. Já jsem to nějak pochopila, že podložíš pod rozbalenou holčinku… Moje plínu měla čerstvě vybalenou a byla položená na dvou čč, pod tím ta deka. Když začala kakat, lovila jsem to třetím čč, teprve potom jsem koukala, jak to dokáže protéct.
Občas kakající dítko můžu závidět, to jsem s žádným nezažila. Už aby aspoň přestala kakat v noci, docela bych začala látkovat na noc, ale prát to v noci se mi opravdu nechce
no, potvůrka mně dnes testuje - dnes už kadila dvakrát a včera večer taky - to asi naschvál, bo od včera máme pravidelnou čtyřdenní odstávku teplé vody
doufám, že je to jen výjimka, potvrzující pravidlo
jinak je to můj miláček za odměnu - třetí a poslední
@analoja píše:
no, potvůrka mně dnes testuje - dnes už kadila dvakrát a včera večer taky - to asi naschvál, bo od včera máme pravidelnou čtyřdenní odstávku teplé vody![]()
![]()
doufám, že je to jen výjimka, potvrzující pravidlo
jinak je to můj miláček za odměnu - třetí a poslední
Jak se něco řekne (napíše), hned je to zakřiknuto a naopak
, taky věřím, že jen velmi dočasně, s tou vodou je to úúúplně zákonitý. Nám jednou řešili nějakou havárku na vodovodu, bylo horké léto, cisterna asi 2 dny a do toho náš cca roční přišel po poledním spánku na to, jaké to je sundat plínu, jak kadil tou dobou jen ráno, tak samozřejmě plnou, a rozmatlat obsah po sobě, po každé šprušličce v postýlce, po prostěradle a po přilehlé zdi… Když jsem přišla, viděla jsem ještě, jak zálibně dělá prstíčkem nějaký umělecký tvar
, hned jak mě zmerčil, ale začal řvát jak tur, asi dobře tušil, že chválen nebude. Umíš si představit ten puch v horkém létě, na sobě to měl už naschlé. Odmočit to v lavorku ohřáté vody opravdu nešlo, zejména za nehýtky to zůstávalo stále živé… Nezapomenutelné, fakt ![]()
Jinak můj miláček je taky třetí a poslední, jen doufám, že ten nahoře si to myslí taky, protože nebyl plánovaný, tak aby nám někdo nenaplánoval ještě čtvrtě ![]()
@Kdoule tak to jsme na tom podobně, Anička se taky naplánovala sama
- tedy, já chtěla, sice bych radši chvilku počkala, ale vzhledem k mýmu věku už taky né moc dlouho ![]()
matlání na šprušličky muselo bejt tedy výživný ![]()
Ahoj, projela sem nabídku blueberry a anavy, bluberry se mi vhledově asi i střihově lbí více, do aio se dá vložit bambusová vložka stejně tak jako do těch svrchních kalhotek + ještě něco?
díky
@sklibatko píše:
Ahoj, projela sem nabídku blueberry a anavy, bluberry se mi vhledově asi i střihově lbí více, do aio se dá vložit bambusová vložka stejně tak jako do těch svrchních kalhotek + ještě něco?díky
Na Blueberry jsem koukala, ale připadají mi dost drahé…ale zkušenost s nimi nemám, takže neporadím…(
Zkušenost mám s Anavy, Tam se AIO prodávají s dlouhou a krátkou vkládačkou. Nám to stačí a už přes to dáváme jen tenkou celulozovou separačku. Ale vložit tam můžeš cokoliv…
Tak konečně jsem se tady taky oficiálně zaregistrovala
Látkujeme o stošest a už se nemůžu dočkat až mi přijdou nějaké penízky a budu si moct pořídit taky nějaký pořádný plínky, zatím se mi líbí kalhotkové Anavy.
Myslíte, že na ně budu potřebovat i svrchní Anavy nebo na ně půjdou i ty, které už mám (Imse, Haipa, Popolini)?
@ŽofkaV Ahoj, já přes kalhotovky Anavy používám Imse Vimse, Popolini a Anavy. Flísáčky Anavy i vlňáčky Anavy…Vítej!:)
Jdu se s vámi poradit… buď to moc řeším nebo jsou svrchnaky (látkovky) nepohodlné pleny… tyhle imse vimse na obrázku se začly dceři takhle hrnout a dřít do bříška, a když sedí, tak se jí hrozně moc zarývají do bříška. Malé jí nejsou, jsou asi do 8 nebo 9 kil. Když to povolím, sjede jí to dolů celé. Bambino mio jsou zase v pase tvrdé a dělají neco podobného. Já už fakt nevím co jí mám koupit ![]()
@Petrushenka O Bambino Mio je to známo a Imse některé maminky taky nemusí-já je mám teda moc ráda-ono záleží na proporcích dítěte. Zkusila bych koupit na patentky, když sucjáče vám nevyhovují. Na patentky dělá Anavy a Haipa-Daipa
Ty sucháčovéb ynemusely dělat neplechu taky Anavy-mají úzký sucháč a níž. Anavy jsou jednovelikostní, tak do budoucna ušetříš s nákupem větší velikosti:)
Anavy zas mají tvrdší ten sucháč… Řekla bych, že to budou dělat taky. Mi se u malého svrchňáky stáčely podobně a jak seděl, tak ho to trochu dřelo… Ale pak se to spravilo tak nějak samo
Právě, že IV mají podle mého nejjemnější sucháč. Nic proti Anavy svrchňákům - ty zas mají ten sucháč takový že déle vydrží. Jak píše Macinka - vyzkoušela bych ještě patentkové svrchňáky - buď ty haipa daipa a nebo pak jednovelikostní Imse Vimse, nebo Anavy… Ty první dvoje patentkové mám, Anavy jen na sucháč…