Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4672
31.7.12 12:29

Tak a máme tu další dotaz ;) Žehlím teď plínky - naskládala jsem si je na novosklad a dovnitř jsem dala ještě další plínku složenou na nudli a na to separačku. Ale je to takové dost macaté. A když jsem teď koukala na youtube, tak tam už tu další plínu nedávali. Tak nevím, mám tam tu další plínku dávat pro novorozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
31.7.12 12:42

@andreiika já bych nedávala. Až se narodí, uvidíš, jak často bude kadit, jak často budeš přebalovat… prostě si to uporavíš podle situace - jestli si to chceš nachystat dopředu, tak já mám naskládanej komínek nudlí a těch novoskladových a vkládám, nebo nevkládám podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
31.7.12 12:44

@analoja hmmm…sakra ;) část jsem už navkládala… no nic tak to nechám a do zbytku už to dávat nebudu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
31.7.12 12:45

@andreiika no, tak budeš mít komínky 3 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
31.7.12 13:08
@Herminka píše:
@Kdoule To bych řekla, že dáváš vody málo, pak vznikne nasycený roztok a mýdlo se nemá v čem rozpouštět (berte mě s rezervou, jsem jen chemik amatér :mrgreen:). Já dávám cca 300 g mýdla a rozpouštím možná v litru a půl vody. Jen promíchnu, na chvilku odejdu a je krásně rozpuštěno.

No já jak musím horkou dolévat, tak nakonec tam je možná ke 3 litrům, ale dobře, příště zkusím rovnou plnou konvici a uvidíme… Mám teď čerstvou várku hotovou, to se zase nebudu moct dočkat, jak to dopadne ;)

@analoja, na mrkvovém se mi sice strouhat nechce, když to jde tak dobře nahrubo, ale rozpustit to v hrnku na sporáku, to je taky dobrý nápad :palec: Jestli nevyjde přidání vody, zkusím, jak to, že mi to nenapadlo :?: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
31.7.12 13:10
@andreiika píše:
Tak a máme tu další dotaz ;) Žehlím teď plínky - naskládala jsem si je na novosklad a dovnitř jsem dala ještě další plínku složenou na nudli a na to separačku. Ale je to takové dost macaté. A když jsem teď koukala na youtube, tak tam už tu další plínu nedávali. Tak nevím, mám tam tu další plínku dávat pro novorozence?

Já mám třítýdenní a novosklad dávám s bambus. vkládačkou, i tak je to objemnější. Bez ničeho by to bylo lepší a štíhlé, ale my to pročůráme i s tou vkládačkou rychle. Druhý čtverec jsem jenom zkusila a přišlo mi to opravdu moc tlusté, to bych spíš dala až tak kolem 3. měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
31.7.12 13:25

Tak prádlo vyprané, pračka nevypěnila, vypadá v pohodě, nesmrdí nic, nevypral se mi dokonale tamponek, kterým jsem včera smývala bahenní masku - je trošičku zašedlý, ale vzhledem k tomu, že byl před praním namočený přes noc ve vodě s Arielem, tak je otázka, jestli by to vzal prášek, no, to co mi zbylo v hrnku, kde jsem to rozpouštěla ztuhlo. Konzistence jako krém, ale nalila jsem vodu, zapla plyn a do minuty znovu rozpuštěno - jo a je to jádrové mýdlo - kde jsem ho koupila už netuším, mám ho doma dýl, dvě kostky zabalené v celofánu. Jmenuje se Cleffekt.

Jinak tomu strouhání - strouhala jsem jen trošku, byly toho 4 lžíce, jestli v tom budu prát pravidelně, vytáhnu na nastrouhání robota ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
31.7.12 22:31

@analoja, robota na strouhání nemám, jinak gratuluju k dobrému vyprání. Zápach v pračce se případně objevuje až po nějaké době, lidi většinou popisují několik týdnů bezproblémového praní a potom teprve se objevuje zapírání prádla nebo zápach, ale věřím, že tvůj problém to nebude.

Já jsem se slizem spokojená a zůstanu u něj, ale díky debatě tady se možná naučím dokonaleji a rychleji rozpouštět :P, no, kéž by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
1.8.12 12:33
@andreiika píše:
A neprodraží se ten Ecover?

Mno, netuším. Nikdy nedávám dávku, kterou doporučujou na jedno praní, takže ho mám na víc vyprání. No a i když je dražší a je ho míň, tak já jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
1.8.12 12:34
@andreiika píše:

Já dávala do novoskladu jen vkládačku a separačku. Další plínu asi tak od čtyř měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
1.8.12 12:44

Mně se nechtělo kupovat ještě vkládačky, když mám těch plen takovou spoustu, ale možná jsem měla. Sakra, objednávka mi už přišla a platit znovu poštovné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
1.8.12 13:20
@andreiika píše:
Mně se nechtělo kupovat ještě vkládačky, když mám těch plen takovou spoustu, ale možná jsem měla. Sakra, objednávka mi už přišla a platit znovu poštovné :think:

Andreiiko, já bych počkala, až to na mimi zkusíš, uvidíš, jestli se ti novosklad dobře váže a vyhovuje ti. Potom můžeš zkusit poskládat tu druhou plínku různým způsobem, třeba přijdeš na variantu, kdy ti to bude připadat fajn a štíhlé na zadečku. Hodně záleží, jak velké a jak stavěné mimi se narodí a to dopředu žádná nevíme. Někomu mimi čůrá hodně, někomu maličko, někomu normálně…

Já mám novosklad ráda, protože mi jde dobře utáhnout kolem nožiček a udrží vaječinu, a to protože mi kaká 8-10× denně, tj. do každé plíny. Proto se mi vyplatilo si koupit vkládačky. Původně jsem je chtěla našít, ale až po porodu (až uvidím, jestli nám vůbec látkování půjde, abych zbytečně nevyhodila peníze za látky) a po porodu jsem zjistila, že na nástřihu nemůžu u stroje sedět :nevim: Jinak bych si je ušila. A kdybych měla hodně čtverců jako ty, určitě bych zkusila vkládat ty. Ale já jich mám těsně pod 40 a nestíhají se točit, malá hrozně likviduje podložnou plenku na přebalováku, kaká každé přebalování těsně před nasazením plenky, takže se plenky pěkně točí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
1.8.12 22:40

@andreiika Nesmuť, třeba nebudeš mít moc čůrací miminko. Mému synovi stačil samotný novosklad až do 10 měsíců (při přebalování co hodina), až potom ho bylo třeba vycpávat. Jinak dávám novosklad z plenek 70×70 cm i teď skoro v roce a půl :mrgreen:

@Kdoule Pokud Ti malá tak kaká, neuvažovala jsi, že bys to odchytila do nočníku? Já jsem BKM moc chtěla zkusit, ale syn neustále řval a nesignalizoval a nebyl miminko, které vyměšuje po rozbalení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
2.8.12 09:56
@Herminka píše:@Kdoule Pokud Ti malá tak kaká, neuvažovala jsi, že bys to odchytila do nočníku? Já jsem BKM moc chtěla zkusit, ale syn neustále řval a nesignalizoval a nebyl miminko, které vyměšuje po rozbalení.

Začala jsem zkoušet po rozbalení, mám dobrou kamarádku, která mě do toho tlačí, protože jí to u dvou dětí krásně fungovalo. Ale já nejsem moc citlivá na ty signály, vím to o sobě, taky mi přijde, že dítě toho moc nevydává. Ona tlačí téměř nepřetržitě, když mi spí v kuchyni v košíku, tak ji slyším tlačit každých cca 5 minut, střílí tam úplně kdykoliv. Těsně před probuzením je to skoro stoprocentní, jenomže jak odhadnout, kdy ji svlíknout, když tlačí takhle často. Už jsem zkusila asi 3× rozbalit, ale netrefila jsem se a ona potom už neusne, zároveň ještě nemá ten pořádný hlad a další hodiny jsou pronaříkané.

Zatím mi asi nic v klubíčku neudělala, parkrát se vyčůrala a přikakává, to jo, ale to dělá kdykoliv na přebalováku, tak spíš myslím, že to byla náhoda, reakce na rozbalení. Když je rozbalená třeba 15 minut, tak se během té doby přikákne mockrát, ne jednou a pořádně, bohužel.
Zaplaťbůh je zadeček zatím o. k., dokonce používám PUL kalhotky hlavně ven a nic zlého se neděje, jediné, co zatím udělalo zádrhel, byla AIO plenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
2.8.12 11:30

@Kdoule Aha, tak to je jiná.
A určitě bych nebudila, dokud tak pěkně spí, spíš jsem myslela odchytávat při tom přebalování. Kdysi jsem si přečetla, že spící dítě je posvátné, a bylo mi to k smíchu, ale po zkušenosti s mým nespavcem se pod to podepisuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure