Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
26.7.12 14:34

Já peru furt..protože mi furt smrdí :nevim: Ale mám proto taky šestery :mrgreen: No, ono to spíš bývá období kdy smrdí a pak zas neperu skoro vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
26.7.12 14:37

Svrchňáky peru vždy po noci..ten čpavek prostě nevyvětrám, je to puch, že by to s tebou třísklo dvakrát o zem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
26.7.12 14:58
@rosslyn píše:
Svrchňáky peru vždy po noci..ten čpavek prostě nevyvětrám, je to puch, že by to s tebou třísklo dvakrát o zem…
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
26.7.12 15:02

@rosslyn no to taky… vždycky dávám na noc ty které nebyly už delší dobu prané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.7.12 15:17
@rosslyn píše:

Tohle začínám pociťovat u vlňáčků po noci u malé, ne u velké, ale u malé, a to kolikrát je to plína taková nenapitá, nečůrá moc, ale nějak mi to smrdí ty vlňáky. :think:

• Citovat
  • Upravit
2202
26.7.12 17:49

Já je každý večer propláchnu v horké vodě… pokaděný předeperu a do pračky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
27.7.12 08:39
@PetkaK píše:
Tohle začínám pociťovat u vlňáčků po noci u malé, ne u velké, ale u malé, a to kolikrát je to plína taková nenapitá, nečůrá moc, ale nějak mi to smrdí ty vlňáky. :think:

Petko a jsou to pravý vlňáky? Slyšela jsem to od známé, která měla nějakou směs 80% vlny a zbytek něčeho jiného, že jí to zasmrádalo… Ale to by dělalo i té velké, že? Zajímavý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.12 18:00

Ahoj holky, když je tu teď řeč o těch vlňákách, tak na vás budu mít otázku… používám je už přes dva roky (můžete odhadnout podle věku dcerky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) a jen ty doma sebou vyrobené ;-) impregnovala jsem různýma „kůrama“ od Disany, Ulrychu tuším a už ani nevím jaké další jsou… pak jsem ale tu na radu někoho začala někdy před rokem kupovat v lékárně bezvodý lanolín a užívat ten, vše v pohodě a spokojenost maximální a mám ho raději než ty kůry… Včera jsem ale dávala impregnovat vlňáčky pro naše nastávající miminko a dělala vše jako vždy a nějak divně mi to chytlo :think: asi tak, impregnovala jsem čtvery vlňáky najednou (nic co bych jindy nedělala) a ty spodní byli nejen lepkavé čož považuji za normál, ale úplně celé nabalené a olepené lanolínem :( jako bych ho přímo na to napatlala… pak ty ostatní mi přišli ako by na nich žádný lanolín nebyl :( tak jsem ty spodí vzala, namočila trochu v teplé vodě a „rozšmrdlala“ to po celých gaťkách, ale nevím jestli jsem to tedy z toho nespláchla :think: a jestli se vůbec naimpregnovali ty ostatní :nevim: ty jedny mají trochu lanolínu na šňůrkách, třetí netuším a ty co byli úplně nahoře, tak mají taky trochu na sobě… nevim tedy jak je to naimpregnované :nevim: jako docela jsem z toho byla v šoku páč se mi to fakt ještě nikdy takhle nestalo :think: :nevim: :| myslíte že mám impregnaci zopakovat? :think:

Jináč mám vlňáčky i 50% vlna a 50% akryl, drží pěkně a nesmrdí ani mi nikdy nesmrděli :nevim: a ty co jsou 70%vlna a 30% alpaka taky v pohodě ;-) tím že pletu, tak jsem zkoušela různé vlny a materiály, stejně jako i vlnu s úpravou superwash… příčinu bych hledala jinde, jako může to být i složením moči u dítka, malé někdy plenky vůbec nesmrděli a jindy to byl puch, že jsem musela prát okamžitě snad i povlečení na které se moč ani jiná vlhkost nedostali… :nevim: nic jiného mě nenapadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
28.7.12 19:37

@Mysicka31, já jsem lanolinovala zatím poprvé a držela jsem se postupu - po vyjmutí z lanolinové lázně lehce promáchnout ve vlažné vodě a teprve potom nechat schnout - tak jsem po tvém příspěvku zvědavá, jestli jsem ten lanolin z gatěk nevymyla? Máchla jsem opravdu jen jednou, ale voda mírně zmléčněla :think:

S různým složením moči souhlasím, ale PetkaK má malou teprve cca dvouměsíční, není to na zápach brzy? :think: :think: Možný je určitě všechno, ale přece jen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.12 21:10

@Kdoule já právě většinou promáchnu jen ve vodě ve které lanolínuji… resp. jakoby promnu a pak dávám normálně vyždímat gaťky do pračky na 400 otáček, hezky si promastím pračku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A k tomu složení moči, nevím, ale řekla bych, že jestli Peťka kojí, tak to určitě bude dané i tím, už si nepamatuji jak to bylo u naší malé, přeci jen je to více jak 2 roky, ale ono je možný všechno :nevim: a v těch vedrech kort, jak člověk méně pije a moč je hustší, tak mění nejen barvu, ale i zápach, může třeba páchnout po acetonu (to je tuším při „hladovění“ ) a to jde pak hodně cítit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
29.7.12 20:10

@ivuska.h Já jsem je v tom obchodě přímo viděla právěže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
30.7.12 10:39

Dnes konečně přišly svrchňáčky a teda musím říct, že ti Imse Vimse vypadají super - mají krásně široký sucháč, takže si myslím, že budou hezky držet, ale uvidím jak se osvědčí v praxi. Druhý mám ty Thirsties a ty se mi teda tolik nelíbí, ale uvidíme. Už se těším až ozkouším!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
30.7.12 11:04

Ještě jsem se chtěla zeptat, pere vás víc v tom mýdlovém slizu. Zvažuju, že bych si vyrobila testovací várku, ale bojím se jak bude prát, někde jsem četla, že to zanáší pračku, nevím jestli mi to barevné nebo černé prádlo nebude zbytečně šisovat. Díky za názor, případně tip na jiný eko prášek, teda taky je určitě důležitá cena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
30.7.12 11:31

Já peru v klasických komerčních prášcích :roll: Bohužel eko je často i dost drahé a mýdlový sliz se mi nechce dělat… Peru v tom co je určeno na dětské prádlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
30.7.12 13:12

Andreiiko, ja ve slizu peru denne pracku, barevne i svetle, a pere mi to dobre, pracku nezanasi, pradlo nesisuje. Je s tim trocha prace, to jo, Ale fakt jen trocha, nastrouhat mydlo a pak to rozmichat. Tahnout se z praskem z obchodu je pracne asi tak stejne. Ja jsem fakt spokojena a jen doporucuju. Je to setrne pro pokozku i pro zivotni prostredi. S eko prasky nemam zkusenosti, jen se slizem a orechy ( a sliz pere lepe). Delam z marseillskeho mydla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure