Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@neprihlasena Kdoule píše:
U holcicek zase s pouzivanim nasobne narostl vyskyt srustani stydkych pysku, pry to taky souvisi s papir. plenami - chemikalie plus vyssi teplota… takze ja bych u holcicky za latkovani byla rada a myslim, ze to je zdravejsi
Faaaakt? A neni to treba tim, ze s papirovkama se min prebaluje? To mne docela zaujalo.
U holcicek zase s pouzivanim nasobne narostl vyskyt srustani stydkych pysku, pry to taky souvisi s papir. plenami - chemikalie plus vyssi teplota… takze ja bych u holcicky za latkovani byla rada a myslim, ze to je zdravejsi
Taky už jsem to slyšela…
@Brokianaa
Když zbyde čas, tak proč ne
Aspon pokecáme s někým normálním. U nás doma to nehrozí
@Anielkha píše:
Faaaakt? A neni to treba tim, ze s papirovkama se min prebaluje? To mne docela zaujalo.
Bráchova bejvalka je dětská gynekoložka a říkala, že nejčastěji se s tím setkávají u matek, které na hygienu dost dbají, tudíž i na časté přebalování, takže frekvence spíš ne. Podezřelé jsou chemikálie v jednorázovkách i v jednorázových ubrouscích, je to prý podobné jako u kluků (taky prý mají větší počet zarůstání předkožky, ale žádného známého urologa nemám, abych zjistila, jestli to není domněnka
). Je prý toho o dost víc ve věku do 3 let v posledních 15 letech, což přibližně je i doba, kdy se rozšířily papírovky. I proto jsem měla chuť udržet holčičku v látce, když jsem zjistila, že tu holčičku opravdu nosím ![]()
@andreiika Já jsem žehlila čtvercové plíny s první dcerou až do narození druhé dcery. Teď už nežehlím
není čas a používám prostě rovnou z věšáku - složím do skladu, připravím si to na stůl a je hotovo.
Já už taky nemám dát kde ten sušák na prádlo
když je hezky tak na balkóně, což je super, ale teď je to na nic a místo na něj mám už jen v průchodu mezi obývákem a předsíni, nevětrané místo, je to na nic. ![]()
@rosslyn píše:
@Hellísek jeden den jsem zaplatila (mají stejnou banku) a druhý den byla plína doma.
děkuju moc
nám ještě stále nic nepřišlo
máme to přes PPL a platit budem až na místě, tak třeba proto to trvá dýl. Už je to ale hraniční, čekáme na ně, jak na smilování boží ![]()
@Brokianaa píše:
Mě úplně překvapuje kolik lidí teď má sušičku… Já pořád v tom moc nevidím smysl pomociJako kdyby to za mně to prádlo skládalo a žehlilo tak jasné, ale vzhledem k tomu že se suší prádlo samo
Jako nemyslím to nějak blbě, jen by se mi prostě nechtělo vyhazovat peníze za něco co se ve skotečnosti dá dělat zadarmo a bez práce
Jako jinápokud bych měla dost peněz, ale i tak zas na druhou stranu to žere elektřiny dost ne?
Do jisté míry to za tebe žehlí, trička a dětské věci hned poskládáš. Taky věšení a sbírání zabere nějaký čas, já to teda poznám hodně, teď přes léto je mi blbé sušičkovat a fakt je to znát, ten čas, který tím strávím.
Já teda vidím souvislost i ve vlhčených ubrouscích a nejsem s tímto názorem sama. Ostatně když je použiju na cestách, tak vidím, že kůže má po nich znatelně jiný povrch, jakoby divně odmaštěná a „vrzavá“ a ta sliznice je z toho divně oschlá nebo jak to říct.
@adra1 píše:
Máte někdo zkušenost s bavlněnými plínkami z obchodu Halle?
Vůbec neznám, kdyžtak dej odkaz.
Tak konečně tu mohu z pověření Zuzky přidat fotky Petříka! Je to fešák a Zuzka vypadá, jak kdyby ani nerodila
Fotky jsou z prvních dní, prý už značně zastaralé, protože teď už váží přes 4 kg ![]()
@ivuska.h, jj ty ubrusky jsou dalsi vec uz jsem to nekde taky psala. Ale jsou lidi co to nepouzivaji, jen ty jednorazovky, jak jsem vyslechla.
Jinak ja ubrouskem vubec mezii nejdu, jen pod vodou ![]()
Prosim te Ivusko, mam anavy prsni, 3 pary bambus a jedny maji takovy sametovy povrch, neni to bambus. aksamit, ale objednane jsem mela vsechny bambus… Tyto "sametove " saji nejlip, nemas tuseni co je to za slozeni kdybych chtela priobjednat? Jinak ty aksamitove urcite potrebuji seprat zatim to po nich steka - tusis kolikere oprani by uz mohlo stacit na dobrou funkcnost? Moc diky ![]()