Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
neprihlasena Kdoule
20.7.12 21:32
@andreiika píše:
@Teri88 jo? myslíš, že je to pro to dítě o tolik zdravější? vím, že kamarádi co mají kluka říkali, že u těch jednorázových se jím přehřívá pytlík, což určitě není dobré ;) A kamarád mi říkal, že je prý z jednoho miminka 1 tuna použitých plen. Ale nejsem si úplně jistá jestli ty prací jsou o tolik ekologičtější - přeci jen pere se myslím ob den, k tomu se používá prášek, někdo suší v sušičce, pak se žehlí. Ale tak nějak mám pocit, že ty látkové jsou prostě přirozenější, ale bohužel jsem tvor trochu líný, takže mám strach že to vzdám. Ale kalhotky jsem si objednala moooc krásné, tak mě to třeba donutí :D

U holcicek zase s pouzivanim nasobne narostl vyskyt srustani stydkych pysku, pry to taky souvisi s papir. plenami - chemikalie plus vyssi teplota… takze ja bych u holcicky za latkovani byla rada a myslim, ze to je zdravejsi :!

• Citovat
  • Upravit
Any11
20.7.12 21:43
@neprihlasena Kdoule píše:
U holcicek zase s pouzivanim nasobne narostl vyskyt srustani stydkych pysku, pry to taky souvisi s papir. plenami - chemikalie plus vyssi teplota… takze ja bych u holcicky za latkovani byla rada a myslim, ze to je zdravejsi :!

Faaaakt? A neni to treba tim, ze s papirovkama se min prebaluje? To mne docela zaujalo.

• Citovat
  • Upravit
5502
20.7.12 22:12
U holcicek zase s pouzivanim nasobne narostl vyskyt srustani stydkych pysku, pry to taky souvisi s papir. plenami - chemikalie plus vyssi teplota… takze ja bych u holcicky za latkovani byla rada a myslim, ze to je zdravejsi :!

Taky už jsem to slyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
20.7.12 23:55

@Brokianaa
Když zbyde čas, tak proč ne :-) Aspon pokecáme s někým normálním. U nás doma to nehrozí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.7.12 06:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
21.7.12 15:37
@Anielkha píše:
Faaaakt? A neni to treba tim, ze s papirovkama se min prebaluje? To mne docela zaujalo.

Bráchova bejvalka je dětská gynekoložka a říkala, že nejčastěji se s tím setkávají u matek, které na hygienu dost dbají, tudíž i na časté přebalování, takže frekvence spíš ne. Podezřelé jsou chemikálie v jednorázovkách i v jednorázových ubrouscích, je to prý podobné jako u kluků (taky prý mají větší počet zarůstání předkožky, ale žádného známého urologa nemám, abych zjistila, jestli to není domněnka ;) ). Je prý toho o dost víc ve věku do 3 let v posledních 15 letech, což přibližně je i doba, kdy se rozšířily papírovky. I proto jsem měla chuť udržet holčičku v látce, když jsem zjistila, že tu holčičku opravdu nosím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
21.7.12 16:24

@andreiika Já jsem žehlila čtvercové plíny s první dcerou až do narození druhé dcery. Teď už nežehlím :) není čas a používám prostě rovnou z věšáku - složím do skladu, připravím si to na stůl a je hotovo.

Já už taky nemám dát kde ten sušák na prádlo :zed: :pocitac: když je hezky tak na balkóně, což je super, ale teď je to na nic a místo na něj mám už jen v průchodu mezi obývákem a předsíni, nevětrané místo, je to na nic. :(

• Citovat
  • Upravit
253
21.7.12 16:40

Máte někdo zkušenost s bavlněnými plínkami z obchodu Halle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
21.7.12 20:48
@rosslyn píše:
@Hellísek jeden den jsem zaplatila (mají stejnou banku) a druhý den byla plína doma.

děkuju moc ;) nám ještě stále nic nepřišlo :nevim: máme to přes PPL a platit budem až na místě, tak třeba proto to trvá dýl. Už je to ale hraniční, čekáme na ně, jak na smilování boží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.7.12 22:36
@Brokianaa píše:
Mě úplně překvapuje kolik lidí teď má sušičku… Já pořád v tom moc nevidím smysl pomoci :lol: Jako kdyby to za mně to prádlo skládalo a žehlilo tak jasné, ale vzhledem k tomu že se suší prádlo samo :lol: Jako nemyslím to nějak blbě, jen by se mi prostě nechtělo vyhazovat peníze za něco co se ve skotečnosti dá dělat zadarmo a bez práce :nevim: Jako jinápokud bych měla dost peněz, ale i tak zas na druhou stranu to žere elektřiny dost ne?

Do jisté míry to za tebe žehlí, trička a dětské věci hned poskládáš. Taky věšení a sbírání zabere nějaký čas, já to teda poznám hodně, teď přes léto je mi blbé sušičkovat a fakt je to znát, ten čas, který tím strávím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.7.12 22:38

Já teda vidím souvislost i ve vlhčených ubrouscích a nejsem s tímto názorem sama. Ostatně když je použiju na cestách, tak vidím, že kůže má po nich znatelně jiný povrch, jakoby divně odmaštěná a „vrzavá“ a ta sliznice je z toho divně oschlá nebo jak to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.7.12 22:40
@adra1 píše:
Máte někdo zkušenost s bavlněnými plínkami z obchodu Halle?

Vůbec neznám, kdyžtak dej odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.7.12 22:44

Tak konečně tu mohu z pověření Zuzky přidat fotky Petříka! Je to fešák a Zuzka vypadá, jak kdyby ani nerodila :palec: Fotky jsou z prvních dní, prý už značně zastaralé, protože teď už váží přes 4 kg :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
22.7.12 09:35

Krásné fotečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena Kdoule
22.7.12 09:56

@ivuska.h, jj ty ubrusky jsou dalsi vec uz jsem to nekde taky psala. Ale jsou lidi co to nepouzivaji, jen ty jednorazovky, jak jsem vyslechla.

Jinak ja ubrouskem vubec mezii nejdu, jen pod vodou :think:

Prosim te Ivusko, mam anavy prsni, 3 pary bambus a jedny maji takovy sametovy povrch, neni to bambus. aksamit, ale objednane jsem mela vsechny bambus… Tyto "sametove " saji nejlip, nemas tuseni co je to za slozeni kdybych chtela priobjednat? Jinak ty aksamitove urcite potrebuji seprat zatim to po nich steka - tusis kolikere oprani by uz mohlo stacit na dobrou funkcnost? Moc diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí