Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
22.7.12 15:19
@Mirii píše:
@Anielkha Musi to byt hormonama, pac Deniska moje starsi byla do roka na papirovkach, utirala jsem komercnima ubrouskama, hygienu pipky mela stopro mensi a je totalne v pohode :nevim: u Izi jsme odmala dost cistotni ( ne zase prehnane) ale proste i na navsteve jsem ji po pokadeni osprchovala ve vane apod, fakt zadne drhnuti hovna ubrouskama :poblion: a stejne se srustani nezabranilo :roll: u nas je to o to horsi ze se tu tim nikdo nezabyva a jedine co mame doma je hormonalni krem. Prej se to rozlepi v puberte samo a nemame to resit :roll: 8o no a ted rad zda to neresit a doufat ze nekecaji :cert: :zed: ja to mazu proste jen kremama a masiruju, dokud tam aspon nejaka dirka je sem rozhodnuta krem nepouzit. A nejsem si zcela jista zda bych ji to nechala nasilne rozdelit v CR :think: ale zase ve mne hloda cervik co kdyby pak musela na operaci :zed:

holky a jak to jako srusta? Jako primo kuze na kuzi nebo tam je neco mezi tim, co to jakoby slepi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
22.7.12 18:08

To sledování srůstání je teď snad trend, nebo co :nevim: já mám kromě prcků ještě 14-tiletou puberťačku a tehdy se nic takovýho nesledovalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.7.12 18:54
@neprihlasena Kdoule píše:
@ivuska.h, jj ty ubrusky jsou dalsi vec uz jsem to nekde taky psala. Ale jsou lidi co to nepouzivaji, jen ty jednorazovky, jak jsem vyslechla.

Jinak ja ubrouskem vubec mezii nejdu, jen pod vodou :think:

Prosim te Ivusko, mam anavy prsni, 3 pary bambus a jedny maji takovy sametovy povrch, neni to bambus. aksamit, ale objednane jsem mela vsechny bambus… Tyto "sametove " saji nejlip, nemas tuseni co je to za slozeni kdybych chtela priobjednat? Jinak ty aksamitove urcite potrebuji seprat zatim to po nich steka - tusis kolikere oprani by uz mohlo stacit na dobrou funkcnost? Moc diky :kytka:

To je zajímavé, ty bambusové by měly mít z jedné strany aksamit (jako mají naše plenky) a z druhé froté (jako na našich vícevrstvých)… Nemůžeš tam mít omylem jednu s nepropustnou vrstvou? Tam by pak byl z jedné strany aksamit a z druhé flís, ten je takový jinak chlupatý, ale zas prakticky nesaje… Kdyžtak to vyfoť, třeba pak budu moudřejší. Nebo to jsou nějaké barevné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.7.12 18:55
@careynka píše:
co to je za tu hnedou plenku?

To je kapsovka po naší Jůle :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.7.12 18:58
@Flyingfrog píše:
Juuu, já vidím poprvé Zuzku. :palec: Petřík krásný, Zuzka taky a Marianka taky. :-)Jo a začínám mít pocit, že nemám holčičku, ale čuně. Jí je úplně jedno, že se pokadí, nic nezahlásí, takže jdu po čuchu a to ji ještě musím odchytávat. No, TP se blíží celkem rychle, čili dvě děti na plínách opravdu mít budu.

Jojo, Jůla má půl roku pryč a u Onry jsou jen malé pokroky, co se týká jeho plenkování… Už aspoň ví, co je to „lulá“, jak on říká a dokáže se venku vyčůrat, ale na nočník odmítá a kadění nehlásí vůbec, už ani po :zed:

Jinak srůstání u holčiček jsem naštěstí nikdy neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena Kdoule
22.7.12 19:24
@ivuska.h píše:
To je zajímavé, ty bambusové by měly mít z jedné strany aksamit (jako mají naše plenky) a z druhé froté (jako na našich vícevrstvých)… Nemůžeš tam mít omylem jednu s nepropustnou vrstvou? Tam by pak byl z jedné strany aksamit a z druhé flís, ten je takový jinak chlupatý, ale zas prakticky nesaje… Kdyžtak to vyfoť, třeba pak budu moudřejší. Nebo to jsou nějaké barevné?

Ivusko, jsou barevne a z jedne strany s flisem. Nevedela jsem, ze mate i zcela prodysne tak jsem je nepopsala dost presne. Troje maji jako kontakt. vrstvu aksamit, ruzove ale cosi jine, jako samet - jemny husty chloupek, ani mi to jako bambus neprijde a savy pocit s nimi mam nejlepsi, z aksamitovych mi to (zatim) steka… verim, ze se operou 8)

• Citovat
  • Upravit
8651
22.7.12 19:38
@neprihlasena Kdoule píše:
Ivusko, jsou barevne a z jedne strany s flisem. Nevedela jsem, ze mate i zcela prodysne tak jsem je nepopsala dost presne. Troje maji jako kontakt. vrstvu aksamit, ruzove ale cosi jine, jako samet - jemny husty chloupek, ani mi to jako bambus neprijde a savy pocit s nimi mam nejlepsi, z aksamitovych mi to (zatim) steka… verim, ze se operou 8)

Jo tak to bude bavlněný velur, má kratší vlas a jakoby matnější povrch, proti bambusu, ten je lesklý. Opravdu bývá savý dříve, než bambus, je to tím kratším vlasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
22.7.12 19:52
@Flyingfrog píše: Žehlit netřeba. Já nežehlím od doby, co jsem se naučila pěkně složit plíny rukou, což je tak od dvou měsíců holky. Asi.

No já myslela to žehlení kvůli „desinfekci“…ze začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.7.12 20:32
@careynka píše:
holky a jak to jako srusta? Jako primo kuze na kuzi nebo tam je neco mezi tim, co to jakoby slepi?

Kouknes na pipku abtammkde je normalni dirka vidis ze se ti tvori blanka. Izi ji ma aktualne tak pul na pul :think: pul dirky a pul blanky takze ma proste malinkej posevni otvor :zed:
Ja tak nejak prave verim anglicanum v jejich teorii ze to bude dobry, pac driv nikdo nic takoveho neresil a neznam nikoho komu by museli delat operaci :nevim: ale samo ze zarust ji ji nenecham. I kdyz ted mazu a msiruji jen jednou denne a neni ji to prijemny, tak nevim :nevim: pri predstave ze ro delam treba v 6 letech 8o :zed: ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.7.12 20:34

Fly a ja to teda doma resila tak ze jsme mela naredeneho medvidka v te rozprasovaci lahvicce co se k nemu da koupit a pokazde jsme male postrikala adek a pak utirala ubrouskama z latky ;) ale vim ze si lidi namaceji ty ubrousky uz v nejake krabicce co se da zavirat :-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
22.7.12 20:43
@Mirii píše:
Kouknes na pipku abtammkde je normalni dirka vidis ze se ti tvori blanka. Izi ji ma aktualne tak pul na pul :think: pul dirky a pul blanky takze ma proste malinkej posevni otvor :zed:
Ja tak nejak prave verim anglicanum v jejich teorii ze to bude dobry, pac driv nikdo nic takoveho neresil a neznam nikoho komu by museli delat operaci :nevim: ale samo ze zarust ji ji nenecham. I kdyz ted mazu a msiruji jen jednou denne a neni ji to prijemny, tak nevim :nevim: pri predstave ze ro delam treba v 6 letech 8o :zed: ach jo

mama tohle treba ani nezna, kdyz jsme byli maly, ani od nikoho z okoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
22.7.12 20:51
@Brunifid píše:
Ta moje je zas dost hlučná, no to ještě lidi neslyšeli její matku! :mrgreen:
:lol: Moje je zase užvaněná… No když bude někdo chvilku poslouchat mě, bude jasné, po kom. :lol:
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Já to s tím hovnem přilepeným na zadku taky nechápu, ona ho kolikrát stihne ještě i vytlačit ven z plíny, protože schválně začne dělat hopy hopy a skáče přitom na prdel. Řekla bych že u ní je momentálně větší spotřeba svrchňáků než u malé :cert:

Tak tohle se Stele ještě nikdy nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.7.12 20:57

@careynka Moje mama taky ne a prave ani nikdo kolem, doktor tady nam rekl ze nam na to da hormonalni krem, ale ze to stejne zase zaroste a v puberte se to rozlepi, tak at to neresime :nevim: jako musi to tu takhle resit roky a neslysela jsem jeste o nikom kdo by s tim sel na operaci :nevim: ale cervik ve mne hloda porad, tak aspon mazeme a masiruju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
22.7.12 21:02
@andreiika píše:
No já myslela to žehlení kvůli „desinfekci“…ze začátku

No tak kvůli tomu jsem to nikdy nedělala. Mě spíš štvalo, že nejsou rovné. Te´d umím uhladit a úplně rovné nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
22.7.12 22:00

K tomu srůstání - není to žádný nový problém, nové je, že to v cca posledních 15-20 letech násobně přibylo - ta známá říkala, že dřív to bylo 1-2 děvčátka ze 100 a nyní je to cca 6-7 ze sta, což je fakt viditelný rozdíl. Dřív to existovalo, hormon. masti tehdy nebyly a když byl srůst takový, že bránil močení, muselo se rozrušovat operativně. Není pravda, že by všechny děti měly mít něco z plín, protože i dřív to bylo u těch 2 ze sta, tyhle zůstaly dál. Ale to, co přibylo, to se hodně přičítá změně hygieny s plenkami (nebo ubrousky, nebo celkově zvýšené hygieně jako takové). Co gynekologové tvrdí jako fakt, že jedna z příčin je NADMĚRNÁ hygiena rodidel malé holčičky, ne tedy nedostatečná. Opakované mytí zejména mýdlem, vytírání prostoru mezi stydkými pysky, potírání různými mastmi.
S plínkami nebo ubrousky je to spíš silné podezření, jak jsem pochopila, časově to sedí, dětí to má o hodně víc, ale nevím o tom moc. Holčičku mám až teď a bývalá je už bráchovo hodně bývalá, mám na ni než mailový kontakt…

A není to hormonální problém, holčičky žádné hormony nemají, proto to taky srůstá, jakmile se v těle hormony začnou tvořit (před pubertou), mělo by se to začít rozlepovat, jak se sliznice vlivem hormonů mění (zesiluje a mění se prokrvení). Proto se na to začaly dávat ty masti, které dodají hormon zvenku v době, kdy holčička žádné hormony sama nemá. Jde o to, že část dětí má srůst takový, že je problém s močením nebo záněty rodidel a nějak rozlepit by se to mělo, když nezaberou masti, zbývá jen chir. zákrok. Druhá skupina maminek potom rozdělení srůstů chce, ale to je míň naléhavé.
Módní to není, jen bohužel více časté. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí