Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ŽofkaV. píše:
Ahoj! Tak konečně po 14 dnech nám jde internet, tak se vám jdu pochlubit. 18.7 se nám narodil Tobiášek, 3,5 kg, 50 cm, krásné tabulkové miminko! Látkování mě zatím baví, dokonce zvládám i v noci, i když párkrát jsem už měla krizi, když jsem ho přebalila a on se vzápětí pokadil znovu nebo se poblinkala já musela převlíkat pižamko
. Ale začínáme si pomalu zvykat, tak to snad půjde dobře. Na noc dávám flísáčky Haipa Daipa přes den PULky Poppolinky nebo Imse Vimse se všemi jsem spokojená, jen bojujeme s otlačeným bříškem. Snažím se mu to méně utahovat, ale to zase protéká, tak apsoň vytahuju čtverec, aby neměl tu gumu přímo na kůži..
Chtěla jsem se zeptat na ty zavazovačky od Disany, myslíte, že teď v lété můžu zkusit bez svrchňáčku? Myslím jen čtverec, vkládačku a na tom zavazovačku? Máte zkušenosti, jak dlouho to asi vydrží? přijde mi, že v těhle vedrech se v těch PUlkách jrozně paří..
Já to tak dělám, zatím tedy jen 2 dny, protože předtím žádné extra vedro nebylo
, ale třeba dneska krom ven dostala jen VV a na to vázací Disanu a vydrželo to přes 3 hod., na povrchu to jen mírně zavlhne a po rozbalení je vícevrstvá durch, ale Disana je skoro suchá. Nejradši bych rozbalila úplně a jen podložila (mám holčičku, ta nahoru nečůrá), ale ona rozbalená neusne ![]()
@ŽofkaV. píše:
Ahoj! Tak konečně po 14 dnech nám jde internet, tak se vám jdu pochlubit. 18.7 se nám narodil Tobiášek, 3,5 kg, 50 cm, krásné tabulkové miminko! Látkování mě zatím baví, dokonce zvládám i v noci, i když párkrát jsem už měla krizi, když jsem ho přebalila a on se vzápětí pokadil znovu nebo se poblinkala já musela převlíkat pižamko
. Ale začínáme si pomalu zvykat, tak to snad půjde dobře. Na noc dávám flísáčky Haipa Daipa přes den PULky Poppolinky nebo Imse Vimse se všemi jsem spokojená, jen bojujeme s otlačeným bříškem. Snažím se mu to méně utahovat, ale to zase protéká, tak apsoň vytahuju čtverec, aby neměl tu gumu přímo na kůži..
Chtěla jsem se zeptat na ty zavazovačky od Disany, myslíte, že teď v lété můžu zkusit bez svrchňáčku? Myslím jen čtverec, vkládačku a na tom zavazovačku? Máte zkušenosti, jak dlouho to asi vydrží? přijde mi, že v těhle vedrech se v těch PUlkách jrozně paří..
Moc gratuluju k Tobiáškovi!!
Já v těchto vedrech dávám kalhotovou plínku bez svrchnáků. Ale už mám holčičku větší…
Když byla malá dávala jsem jí na podložku bez plínek a usnula mi hezky.Se zavazovačkama nemám zkušenost, tak neporadím..:(
@ŽofkaV. píše:
Ahoj! Tak konečně po 14 dnech nám jde internet, tak se vám jdu pochlubit. 18.7 se nám narodil Tobiášek, 3,5 kg, 50 cm, krásné tabulkové miminko!
gratuluji.
myslím že muzes dat disany bez svrchnacku, jen pod nej dej vic vrstev plin, dek…
@ŽofkaV. píše:
gratuluji ![]()
@ŽofkaV. zapomněla jsem napsat gratulaci k mimískovi
to je ten vykojenej mozek, omlouvám se a moc gratuluju k hošíčkovi ![]()
@ŽofkaV. píše:
gratuluju
já pod malou podkládala jen fleecovou deku (jen pod zadeček), když mimčo leží, tak to bohatě stačí
a dávám to teď v těch vedrech třeba i do autosedačky
Ty látkovky, to je ale maturita… prosím vás, jaké byste doporučily svrchňáčky pro ovorozeně, když pod ně nechci kupovat mini novorozenecké kapsové kalhotky? mám nějaké jednovelikostní anavy, chci dokoupit klasické čtverce a i pár vícevrstvých… (případné tipy na doplnění této výbavičky přivítám také ![]()
@EliskaS Já měla tyto a doporučuji: http://www.ekopleny.cz/…l156997.html a http://www.ekopleny.cz/…l155180.html
@Teri88 píše:
@EliskaS Já měla tyto a doporučuji: http://www.ekopleny.cz/…l156997.html a http://www.ekopleny.cz/…l155180.html
Díky moc Teri - a ty Imse vimse jsi měla asi velikost S, ne NB, rozumím tomu správně?
@EliskaS píše:
Díky moc Teri - a ty Imse vimse jsi měla asi velikost S, ne NB, rozumím tomu správně?
Na čtvercovku nebo vv určitě velikost NB (my nosili až do 6 kg). Na jednovelikostní to bude chtít asi už S, ale se čtvercovkou nebo vv bude velikost S zbytečně obří - na novorozenci je to hodně znát.
@EliskaS Já měla hodně malé miminko, takže jsem měla tu NB (ona měla 6 kg až někdy v půl roce…)
Začínala jsem s těma Imse Vimse NB, Thirsties č.1 a fleece Haopa Daipa
Pak jsem dokoupila fleece Anavy, Imse Vimse M a PUL Anavy…
Začínala jsem se čtvercovkama a separačkama. Časem dokoupila Anavy kalhotovky (hlavně na noc a na cesty) a AIO Anavy (k doktorovi, na parádu, pro hlídání)…
@ŽofkaV. píše:
Gratulace ![]()
@analoja píše:
gratulujujá pod malou podkládala jen fleecovou deku (jen pod zadeček), když mimčo leží, tak to bohatě stačí
a dávám to teď v těch vedrech třeba i do autosedačky
Tak to by ses možná divila, min. víkend jsme byli na výletě a v horkém dni jsem chtěla malé nechat vyvětrat zadelku po přebalení - na čtyřikrát přeložená flís. deka pod zadečkem, rozhodla se kakat - 3 čč zařvaly a potom jsem zírala, že to prošlo dekou až na kočárkovou podložku… Nesteklo to, šlo to prostředkem. A to měla předtím podobnou nálož v pleně, proto jsem ji chtěla nechat povětrat ![]()
Ahoj! Tak konečně po 14 dnech nám jde internet, tak se vám jdu pochlubit. 18.7 se nám narodil Tobiášek, 3,5 kg, 50 cm, krásné tabulkové miminko
! Látkování mě zatím baví, dokonce zvládám i v noci, i když párkrát jsem už měla krizi, když jsem ho přebalila a on se vzápětí pokadil znovu nebo se poblinkala já musela převlíkat pižamko