Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ŽofkaV.
2.8.12 17:09

Tobiášek

Ahoj! Tak konečně po 14 dnech nám jde internet, tak se vám jdu pochlubit. 18.7 se nám narodil Tobiášek, 3,5 kg, 50 cm, krásné tabulkové miminko :)! Látkování mě zatím baví, dokonce zvládám i v noci, i když párkrát jsem už měla krizi, když jsem ho přebalila a on se vzápětí pokadil znovu nebo se poblinkala já musela převlíkat pižamko :zed:. Ale začínáme si pomalu zvykat, tak to snad půjde dobře. Na noc dávám flísáčky Haipa Daipa přes den PULky Poppolinky nebo Imse Vimse se všemi jsem spokojená, jen bojujeme s otlačeným bříškem. Snažím se mu to méně utahovat, ale to zase protéká, tak apsoň vytahuju čtverec, aby neměl tu gumu přímo na kůži.. :nevim: Chtěla jsem se zeptat na ty zavazovačky od Disany, myslíte, že teď v lété můžu zkusit bez svrchňáčku? Myslím jen čtverec, vkládačku a na tom zavazovačku? Máte zkušenosti, jak dlouho to asi vydrží? přijde mi, že v těhle vedrech se v těch PUlkách jrozně paří.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
15730
2.8.12 17:23
@ŽofkaV. píše:
Ahoj! Tak konečně po 14 dnech nám jde internet, tak se vám jdu pochlubit. 18.7 se nám narodil Tobiášek, 3,5 kg, 50 cm, krásné tabulkové miminko :)! Látkování mě zatím baví, dokonce zvládám i v noci, i když párkrát jsem už měla krizi, když jsem ho přebalila a on se vzápětí pokadil znovu nebo se poblinkala já musela převlíkat pižamko :zed:. Ale začínáme si pomalu zvykat, tak to snad půjde dobře. Na noc dávám flísáčky Haipa Daipa přes den PULky Poppolinky nebo Imse Vimse se všemi jsem spokojená, jen bojujeme s otlačeným bříškem. Snažím se mu to méně utahovat, ale to zase protéká, tak apsoň vytahuju čtverec, aby neměl tu gumu přímo na kůži.. :nevim: Chtěla jsem se zeptat na ty zavazovačky od Disany, myslíte, že teď v lété můžu zkusit bez svrchňáčku? Myslím jen čtverec, vkládačku a na tom zavazovačku? Máte zkušenosti, jak dlouho to asi vydrží? přijde mi, že v těhle vedrech se v těch PUlkách jrozně paří.. :roll:

Já to tak dělám, zatím tedy jen 2 dny, protože předtím žádné extra vedro nebylo :?, ale třeba dneska krom ven dostala jen VV a na to vázací Disanu a vydrželo to přes 3 hod., na povrchu to jen mírně zavlhne a po rozbalení je vícevrstvá durch, ale Disana je skoro suchá. Nejradši bych rozbalila úplně a jen podložila (mám holčičku, ta nahoru nečůrá), ale ona rozbalená neusne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
2.8.12 17:27
@ŽofkaV. píše:
Ahoj! Tak konečně po 14 dnech nám jde internet, tak se vám jdu pochlubit. 18.7 se nám narodil Tobiášek, 3,5 kg, 50 cm, krásné tabulkové miminko :)! Látkování mě zatím baví, dokonce zvládám i v noci, i když párkrát jsem už měla krizi, když jsem ho přebalila a on se vzápětí pokadil znovu nebo se poblinkala já musela převlíkat pižamko :zed:. Ale začínáme si pomalu zvykat, tak to snad půjde dobře. Na noc dávám flísáčky Haipa Daipa přes den PULky Poppolinky nebo Imse Vimse se všemi jsem spokojená, jen bojujeme s otlačeným bříškem. Snažím se mu to méně utahovat, ale to zase protéká, tak apsoň vytahuju čtverec, aby neměl tu gumu přímo na kůži.. :nevim: Chtěla jsem se zeptat na ty zavazovačky od Disany, myslíte, že teď v lété můžu zkusit bez svrchňáčku? Myslím jen čtverec, vkládačku a na tom zavazovačku? Máte zkušenosti, jak dlouho to asi vydrží? přijde mi, že v těhle vedrech se v těch PUlkách jrozně paří.. :roll:

Moc gratuluju k Tobiáškovi!!
Já v těchto vedrech dávám kalhotovou plínku bez svrchnáků. Ale už mám holčičku větší…
Když byla malá dávala jsem jí na podložku bez plínek a usnula mi hezky.Se zavazovačkama nemám zkušenost, tak neporadím..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
2.8.12 18:04
@ŽofkaV. píše:
Ahoj! Tak konečně po 14 dnech nám jde internet, tak se vám jdu pochlubit. 18.7 se nám narodil Tobiášek, 3,5 kg, 50 cm, krásné tabulkové miminko :)!

gratuluji.
myslím že muzes dat disany bez svrchnacku, jen pod nej dej vic vrstev plin, dek… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
2.8.12 18:22
@ŽofkaV. píše:

gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
2.8.12 22:13

@ŽofkaV. zapomněla jsem napsat gratulaci k mimískovi :oops: :oops: to je ten vykojenej mozek, omlouvám se a moc gratuluju k hošíčkovi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
3.8.12 07:53
@ŽofkaV. píše:

gratuluju :kytka: já pod malou podkládala jen fleecovou deku (jen pod zadeček), když mimčo leží, tak to bohatě stačí
a dávám to teď v těch vedrech třeba i do autosedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
3.8.12 08:56

Ty látkovky, to je ale maturita… prosím vás, jaké byste doporučily svrchňáčky pro ovorozeně, když pod ně nechci kupovat mini novorozenecké kapsové kalhotky? mám nějaké jednovelikostní anavy, chci dokoupit klasické čtverce a i pár vícevrstvých… (případné tipy na doplnění této výbavičky přivítám také :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.8.12 08:57

Gratulace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
3.8.12 09:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
3.8.12 09:58
@Teri88 píše:
@EliskaS Já měla tyto a doporučuji: http://www.ekopleny.cz/…l156997.html a http://www.ekopleny.cz/…l155180.html

Díky moc Teri - a ty Imse vimse jsi měla asi velikost S, ne NB, rozumím tomu správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annn
3.8.12 10:13
@EliskaS píše:
Díky moc Teri - a ty Imse vimse jsi měla asi velikost S, ne NB, rozumím tomu správně?

Na čtvercovku nebo vv určitě velikost NB (my nosili až do 6 kg). Na jednovelikostní to bude chtít asi už S, ale se čtvercovkou nebo vv bude velikost S zbytečně obří - na novorozenci je to hodně znát.

• Citovat
  • Upravit
673
3.8.12 10:14

@EliskaS Já měla hodně malé miminko, takže jsem měla tu NB (ona měla 6 kg až někdy v půl roce…)
Začínala jsem s těma Imse Vimse NB, Thirsties č.1 a fleece Haopa Daipa
Pak jsem dokoupila fleece Anavy, Imse Vimse M a PUL Anavy…

Začínala jsem se čtvercovkama a separačkama. Časem dokoupila Anavy kalhotovky (hlavně na noc a na cesty) a AIO Anavy (k doktorovi, na parádu, pro hlídání)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
3.8.12 10:28
@ŽofkaV. píše:

Gratulace :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
3.8.12 11:11
@analoja píše:
gratuluju :kytka: já pod malou podkládala jen fleecovou deku (jen pod zadeček), když mimčo leží, tak to bohatě stačí
a dávám to teď v těch vedrech třeba i do autosedačky

Tak to by ses možná divila, min. víkend jsme byli na výletě a v horkém dni jsem chtěla malé nechat vyvětrat zadelku po přebalení - na čtyřikrát přeložená flís. deka pod zadečkem, rozhodla se kakat - 3 čč zařvaly a potom jsem zírala, že to prošlo dekou až na kočárkovou podložku… Nesteklo to, šlo to prostředkem. A to měla předtím podobnou nálož v pleně, proto jsem ji chtěla nechat povětrat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure