Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@doriang píše:
Ahojte,
mam dotaz asi na Ivusku - zkousime flisaky anavy a nejako nam protikaji, davam je na spani pres den a pokazde protekly, pokazde zepredu(a to ani nebyla nejak extra procurana plinka) i svagrove se to stava a deti vazi obe kolem 6-7kg, jedno spi na brise, jedno na boku. Napadlo nas je nalanolinovat - muze se to na flis, nebo to nefunguje? Dik
Lanolín bych asi nedávala, to by bylo ulepené, ale pomůže vyprat v mýdle. Co pod ně dáváte za plenky?
@PetkaK píše:
@vvero Nám se taky nedaří, ale nám se hodně mala „šprajcla“ po narození ségry. Prostě se chová úplně brutálně teďkom. Chtěla jsem to řešit s klidem, ale už se to nedá. Takže přichází i plácání přes prdel a podobné „tresty“ - leč nějak se to míjí účinkem. (asi je pravda že čím větší trest tím víc to bude dělat). Hlavně ona „devastuje“ Danielku… a opravdu poslední dobou je jako miminko - zeptám se co budeš snídat, mlíko, co budeš obědvat mlíko, co budeme svačit mlíko… atd. Nevím no, jak jsem psala, už dva dny je na jogurtu a UM, snědla tuším jeden banán a jeden okurek. Jinak fakt nic. A jak dlouho to bude trvat nevím.
Jako by jsi psala o nás. Prostě se spojila žárlivost a vzdor. Takže kluk je občas na zabití. Dneska bych mu ale křivdila, dokonce šel s tatínkem jedenkrát na nočník. Jinak mu radši dávám plínku a ani se nesnažím, čekám, až bude sám chtít, když se šprajcne, stejně s ním nehne nic a já se nehodlám k miminku ještě rozčilovat. Stačí, že ho denně přemlouvám k jídlu a stejně nic kloudného nesní. Třeba jen suchou rýži, rohlík se kterým za ním pořád běhám, pár sušenek, mlíko ale jen v suchém stavu, žervé jen samotné a nabírá si ho nožem, to je poslední dva měsíce jeho jídelníček ![]()
Jak jsem ho před měsícem nechala půl dne bez plen, chodil na nočník a pak to hned vylíval na koberec
A to předtím vynášel i do záchodu a nikde nerozlil. No, prostě se mu teď nechce a basta. A jinak si ve svém věku ještě nikdy neřekl a to mluví ve větách ![]()
@vvero Tak mě malá nočník nevylívá, vždy se jen podívá a zaraduje se že se vyčůrala. Ale že by si sama řekla to ne. Dneska teda nebyla ani jednou, včera kadila na záchodě.
Byli jsme 14 dnů u babičky a pod vlivem babičky a hlavně dědy chodila několikrát denně na nočník a sama hlásila kakání (někdy i čůrání), a doma opět nic, jako kdyby jí někdo vymněnil (hold u babičky na ní bylo více času, byli jsme na dvě holky pořád 3-4 dospělí, měla tam akce zábavu, doma se hold se mnou nudí, jsem na ní od rána do večera sama, kolikrárt nemám ani sílu dojít na to pískoviště). Takže se asi doma zase šprajcla, že na ní není tolik času. Nevím no. Je to takové složité období teď, starší na zabití, mladší nepřibírá (je kojená), zatím naštěstí nehubne, a od rána do večera bez táty, ten chodí jak už se mladší uspává a starší chystá koupat. Už remcám hodně dlouho, ale až já se jednou zbalím a odejdu na pár dnů pryč tak bude čumět.
Myšleno samozřejmě tak že holky nechám doma (což zatím skrze kojení nejde).
@vvero píše:
Ahoj holky, je tu někdo, kdo látkuje dvě děti zaráz? Našemu staršímu se nějak pořád nechce, jak se narodila malá sestřička, tak mi všechno bojkotuje včetně nočníku i prkýnka na WC. Vyčurá se akorát tak někam do rohu nebo do postelenebo ještě tak na chatě do trávy. Ale tam jsme jen o víkendech. Tak má pořád plínku (2,5 roku). Snad nejsme jediní, kdo v tomto věku ještě nosí plíny
už se pomalu začínám stydět za to, že ještě nejsme bez plín, všichni kolem nás to pořád řeší, kdy už to bude
Peru skoro denně, protože ti dva počurají celý kýbl plen za den. Ale zase jsem aspoň měla důvod pořídit malé růžovo-fialovou výbavičku celou z Anav
Jo, já
Díky magické samolepce tedy dnes ani jedna plena, 1× nehoda a dokonce i 2× bobek v nočníku
Zázraky se dějí ![]()
Holky no jak vás tak čtu, tak naše Mája je ještě zlatá co se malého týče..
a to si stěžuju…Nočník tedy jen čurání - kakání jí nejde, to odnese Anavy Dreamy při odpoledním či nočním spaní…Aprp. tím odpovídám na otázku, že i moje dvouleťačka nosí plíny, ale naštěstí jen na spaní. Jinak občas nehodu přes den má, ale to spíš jen když je jí chladno a zapomene se - resp. spíš nestihne…Nálepku an nočník doporučuju, je fakt super
..Jen tedy opravdu hledím jak až Ivuščinému Ondrovi zabrala - takový megaúspěch jsem fakt nečekala..Ivo vždyť ji máš doma od Soboty - nebo tedy od Pátku a prcek už na nočník i kaká…to já u Máji nedocílila - jí to chuděře prostě nějak nejde
.
@zelazuzu No já taky zírám. Dnes se dokonce i poprvé vysmrkal
Ještě začne mluvit a mě klepne
![]()
@ivuska.h píše:
@zelazuzu No já taky zírám. Dnes se dokonce i poprvé vysmrkalJeště začne mluvit a mě klepne
![]()
No jo
- to teď půjde ráz na ráz
…No já jsem ráda, že jsem se trochu zapříčinila na tom nočníku s tou nálepkou
..to mě fakt těší..
Hele, osobo..jakto že nespíš???
![]()
@zelazuzu píše:
No jo- to teď půjde ráz na ráz
…No já jsem ráda, že jsem se trochu zapříčinila na tom nočníku s tou nálepkou
..to mě fakt těší..Hele, osobo..jakto že nespíš???
![]()
Kojím a večeřím ![]()
@ivuska.h píše:
Jo, jáDíky magické samolepce tedy dnes ani jedna plena, 1× nehoda a dokonce i 2× bobek v nočníku
Zázraky se dějí
Tý brďo!! Jako ani jedna plína jo?? Počkej ale na spaní ji měl počuranou ne? Nebo to jako udržel i přes spánek? To se mě nechce ani věřit ![]()
Já se vytahovala už včera, ale asi moc, takže místo odeslání příspěvku spadlo celé eMimino.
![]()
U nás se chodí na nočník, kupříkladu včera za celý den jediná plína a ta se nepočítá, ta byla na spaní
Nácvik trval asi pět minut - jednoho odpoledne jsem jí sundala plínu, ukázala na nočník, že až bude chtít, tak si má dojít na něj. Posazování nikdy nehrozilo, ne že by se nenechala posadit, ale za pět sekund slezla, krmení na nočníku nikdy nehrozilo. No a za chvilku koukám a ona jde a sedne a čúrá!
Málem jsem to obrečela, vylily jsme to spolu do záchoda za velké slávy a od té doby o tom vím až když slyším, jak se hrabe na záchodě ![]()
Fakt to tak bylo, nekecám! ![]()
@Brunifid píše:
Já se vytahovala už včera, ale asi moc, takže místo odeslání příspěvku spadlo celé eMimino.![]()
U nás se chodí na nočník, kupříkladu včera za celý den jediná plína a ta se nepočítá, ta byla na spaníNácvik trval asi pět minut - jednoho odpoledne jsem jí sundala plínu, ukázala na nočník, že až bude chtít, tak si má dojít na něj. Posazování nikdy nehrozilo, ne že by se nenechala posadit, ale za pět sekund slezla, krmení na nočníku nikdy nehrozilo. No a za chvilku koukám a ona jde a sedne a čúrá!
Málem jsem to obrečela, vylily jsme to spolu do záchoda za velké slávy a od té doby o tom vím až když slyším, jak se hrabe na záchodě
Fakt to tak bylo, nekecám!
@ivuska.h To je Ondra šikovný.
Naše dítě přestalo i samo smrkat, a to uměla už dlouhou. Jak říkám miminko je oproti ní bohové protože se nevzteká, ona je jak mimino a ještě se vzteká. ![]()
@zelazuzu píše:
Tý brďo!! Jako ani jedna plína jo?? Počkej ale na spaní ji měl počuranou ne? Nebo to jako udržel i přes spánek? To se mě nechce ani věřit
Po obědě už mazlíček spát nehodlá
A noční plenu měl načůranou, teď sleduje krtka bez pleny, tak uvidíme…
@vvero Nám se taky nedaří, ale nám se hodně mala „šprajcla“ po narození ségry. Prostě se chová úplně brutálně teďkom. Chtěla jsem to řešit s klidem, ale už se to nedá. Takže přichází i plácání přes prdel a podobné „tresty“ - leč nějak se to míjí účinkem. (asi je pravda že čím větší trest tím víc to bude dělat). Hlavně ona „devastuje“ Danielku… a opravdu poslední dobou je jako miminko - zeptám se co budeš snídat, mlíko, co budeš obědvat mlíko, co budeme svačit mlíko… atd. Nevím no, jak jsem psala, už dva dny je na jogurtu a UM, snědla tuším jeden banán a jeden okurek. Jinak fakt nic. A jak dlouho to bude trvat nevím.