Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
suvik píše:
pošťáka budu vyhlížet ve středu celý dopoledne (kdyby věděl co nese)
Kdyby to vedel, tak Ti to samozrejme neda, postaci jdou po latkovych plenach jak divy…
NeNa píše:
Babo,to teda jsou! Ja nastesti objevila, ze obecni urad v ramci ochrany zivotniho prostredi proplaci urcitou castku na praci pleny,tak se muzu krapet rozsoupnout.
To sem nemas vubec co psat. Neni na to tady dost zavistive slintajici smajlik.
NeNa píše:
Ja nastesti objevila, ze obecni urad v ramci ochrany zivotniho prostredi proplaci urcitou castku na praci pleny,tak se muzu krapet rozsoupnout.
Proč to taky nenapadne někoho tady???!!!
Hlavně, že za malého platíme za odpad stejně jako za nás a přitom vyprodukuje méně odpadu, když není v hnuskách, má domácí ubrousky nebo ekoubrousky, jídlo doma vařené a ve valné většině i z domácích zdrojů (zbytky jdou na kompost), … . Spíše bychom asi měli platit více za vodu
.
Doma topíme plynem nebo dřevem.
No nic, trochu mě to zvedlo ze židle
.
Pajo, tady ta moznost sice je, ale kdybych se o to nezajimala, tak o tom nic nevim. Samo ze vsude do cloveka cpou plastikace, kdyz jsme byli se zviretem poprvne na kontrole u doktora, tak koukal jak blazen, nikdy tam zadnyho prcka v pracich plenkach nemel.
Tak jedna další osvěta
.
Dnes mi přišel domů časopis Family Star a je tam 6-ti stránkový speciál o plenkách. A holky, o látkovkách jsou hnedle 2 stránky. Sice, podle popisu, paní redaktorka pod názvem vkládací pleny popisuje vlastně separačky
(nebo, že bych to měla pomotané já
), tento pojem v článku naopak vůbec není.
Jako negativum ještě uvádí objemný zadeček bránící v pohybu ( tak to neviděla s ohromným zadkem lítat našeho mladého
) a při nevhodně zvolených materiálech - přehřívání pohlavních orgánů u chlapců
. No jako, že další nevýhodou je praní a sušení, mi bylo jasné hned
.
Ale jinak si myslím, že docela fajně napsané - jednalo se totiž o popis různých plen - jednorázovky(i včetně ekoplen), látkovky, bezplenková metoda.
NeNo, já jsem byla naopak mile překvapena u naší mudry, že vůbec nehnula ani brvou, když jsem toho našeho kulíška poprvé vybalila z látkovky. Hold, asi, což je potěšující, nejsem u ní první látkující mamina
.
Tak já jsem na kyčličkách Matýska svlíkla v čekárně, ale strčila jsem ho jen tak do jedné plenky na nvorozence, ať mě nepočurá nebo nepokaká. No a když jsem ho tam pokládala, tak sestřička hned nadšeně na ortopedku, ať se podívá, jak máme krásně složenou plenku. Takže ortopedi mají látkovky určitě rádi.
Pájo, zdalipak uvedli i u papírovek jako nevýhodu přehřívání pohl. orgánů? Skoro bych i tipla, že ne…
Vkládačka je sací vrstva navíc, ne?
Jasně v papírovkách se přehřívají víc. Naše dr. byla ráda, že máme látkovky, ta je toho názoru, že jsou zdravější. Byla jsem překvapená a ráda.
Tak my u ortopeda taky dostali pochvalu když viděl že jsme v látce. A dětská dr. ta se vždy rozplývá jaké máme krásně pelečky a až uvidí kopretinky, to bude teprve koukat. ![]()
Jasně
. Zrovna jsme je s Katy objednaly z Anglie a paní hned napsala, že je dneska posílá.
Suvi no a vzhledem k tomu, že kopretinky už mám objednané, tak mi ty od Babu nemusíš posílat na zkoušku. ![]()
Katy OK OK, doufám, že na mě něco u Angličanky zbyde. kolik jste toho vzaly a co?
suvi já brala jednu červenou M, jednu modrou M a dvě ty fialkové, a Halucinka brala taky 2 a 2.
JO a paní prý strašně rychlá, hned Halucince odpovídala, tak že snad to bude vše v pohodě. ![]()
Pájo, zdalipak uvedli i u papírovek jako nevýhodu přehřívání pohl. orgánů? Skoro bych i tipla, že ne…
Vkládačka je sací vrstva navíc, ne?
Trefila jsi to
.