Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Alecramas píše:
S paní Janou už jsem domluvená na setkání:-)
Super ![]()
Zdravím, ze synkem úspěšně látkujeme máme převážně anavy jen pár kousku jiných co používám nouzově. Teď má syn 11m a na noc jsme se dali na papírovky, nebudí se spí 11-12hodin a budit ho kvůli přebalení se mi nechce. Látkovku měl ráno úplně mokrou a vůně to taky zrovna nebyla. Jsou ty XL nebo noční fakt tak dobré, že vydrží takovoou dobu?
@Vendice Koupila bych noční XL anavy, anebo Bamboolik noční (za předpokladu že ho máš čím dovycpat, saám o sobě nestačí, ale jde do něj cokoliv přidat). A vydrží to.
Teď se mi poprvé u 18m dcery stalo že na nich nezůstala niť suchá, i sucháče byli mokré, ale na ždímání to nebylo.
@danali Bamboolika mam a moc mi nevyhovuje tak tedy zkusím tu anavku. Moc děkuji za odpověď ![]()
@Vendice jako smrad ta noční plína neeliminuje, ale pro suchost davam na noc flísovou separačku
@Vendice Smrad to fakt neovlivní, a ještě se to bude zhoršovat
@Vendice píše:
Zdravím, ze synkem úspěšně látkujeme máme převážně anavy jen pár kousku jiných co používám nouzově. Teď má syn 11m a na noc jsme se dali na papírovky, nebudí se spí 11-12hodin a budit ho kvůli přebalení se mi nechce. Látkovku měl ráno úplně mokrou a vůně to taky zrovna nebyla. Jsou ty XL nebo noční fakt tak dobré, že vydrží takovoou dobu?
Pokud chrní celou noc, nekojí se, tak bych tu Anavy zkusila. Já teď pár dní nedávám, protože mému 14m synovi nevydržela (celou noc vlastně nikdy, mám v ní ještě jednu vkládačku a obvykle jsem potřebovala dvě na noc).
@Flyingfrog A co teda dáváš teď? Jak to dělají ostatní maminy, že výhradně látkujou celé plenkové období? To dítko budí? ![]()
@Vendice No když dojdou ty čtyři plíny, tak holt jednorázovka, kdybych neměla ty, tak bych dovycpávala ještě kalhotkovku.
A já ho nebudím, mně se to dítě budí samo. Nemám ani jedno dítě, co chrní celou noc.
Holky prosím Vás, poradíte mi? Chci koupit tak 6 plenek, ale aby byly úplně super měkké, používám jednorázovky, ale vkládám kvůli nožičkám látkovou, mám novější a přijdou mi hodně drsné, jak na ní leží, trošku ho dře na zádičkách..děkuju.
@Anielka tak jsem si tyto plenky od Kikko pořídila, nejdříve 6 ks na zkoušku a pak se Ježíšek babi s dědu práskli po domluvě přes kapsu
a dokoupili jsme ještě 20 kusů, jsou sice dražší, ale opravdu heboučké a musím pochválit perfektní rychlost dodání…
@Petája @Anielka Bavíte se o Kikko bambusových čtvercích? Pokud jsou potřeba látkové plenky dočasně kvůli nožíčkám, tak asi ok volba. Jsou fakt měkkčí. Ale na dlouhodobé přebalování už bych je podruhé nepořídila, v dlouhodobém horizontu vyhozené peníze. Ač jsem je prala poctivě jen na 40, jak je na nich psáno, tak se mi stejně začaly asi po 4 měsících srážet.