Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10170
1.2.10 22:00

Posílání peněz zatím neřešte. Až je budu mít doma, tak vám dám vědět. Manželovi chodí balíky z US třeba i měsíc :-( , takže nečekám, že přijde nějak extra brzo.

V Praze si je můžeme nějak předat osobně, ostatním pošlu poštou. Pokud je někomu můžu zaslat dohromady, tak mi pak řeknete (asi Katy a Halucinka), abych toho nemusela tolik balit. čím míň balíčků tím líp. :mrgreen: Dnes jsem jich na poště odesílala asi deset. To vypisování podacích lístků bylo tááááák dlouhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.2.10 08:04

Praní fleecových látkovek

Ahoj, zahlídla jsem tady, že by se neměly látkovky s fleecem prát mýdlovým slizem. Tak jsem se chtěla zeptat, proč mýdlový sliz tomu fleecu vadí. Peru v jádrovém mýdlu starší dceři, protože má problémy s ekzémem, prala jsem jí i fleecové oblečení. Pokud přidám jedno nebo dvě máchání (čistou vodou), tak z fleecu to mýdlo úplně vymyje. Pokud tam zůstalo, tak žluklo a smrdělo to. Proč je s tím ale problém u těch plín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.2.10 08:20

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Suvik je presne tak strelena, jak sem si myslela. Fakt na balik napsala Baba, a ja ji neverila, ze to udela.
Diky :kytka:

Amy, fleec v pline pak nesaje tak rychle a moc pak muze stekat po povrchu a protect ven. U obleceni by to asi tak nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
2.2.10 08:41

Tak jsem si včera udělala sliz s mýdlových vloček Vladěna, no udělala jsem toho jen trochu asi 100g vločeka a 100g sody a 4l vody...........teda jen nevím zda ten sliz má tak vypadat, já ho mám fakt úúúplně tuhý. 8-o No ale ráno jsem ho vyzkoušela a to tak, že jsem do něho namočila pokaďěnou noční plenku a co to za půl hodiny nevidím, na plence ani flíček. 8-o Tak že já už vím na co budu používat mýdlový sliz, budu do něho namáčet pokaděné plenky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
2.2.10 09:23

Katy, ten sliz je takhle v pohodě. Dala jsi tam míň vody, tak proto ho máš takový :wink: Na 175g mýdla má přijít 10-12 l. :wink: :wink: Já mám menší kyblík, tak to dělám taky tak a mám ho stejný jako ty :-D

Achdárku, tak jo, pak napiš kolik a na jaký účet :kytka:

• Fakt na balik napsala Baba, a ja ji neverila, ze to udela.*

BAbo… :lol: se divíš? :lol:
HOlky a v čem teda perete ten fleece? Mě pořád protékají ty hambáče a je to určitě tím :cry: dá se s tím ještě něco dělat? Nebo jsou úplně v háji? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
2.2.10 09:35

Pastelko jak ti ty hambáče protékají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.2.10 09:40
Pastelka píše:
  • Fakt na balik napsala Baba, a ja ji neverila, ze to udela.*

BAbo… :lol: se divíš? :lol:

Ty to tam napises taky, co? :lol:

(mozna Ti to Suvik psala… s temi Fuzzi tam je jeste sherpa od Igulee, my ji mame na noc )

Vsechno peru v tom ceskem prasku na Q . Sliz nemam rada. Ani mydlovy a vlastne ani jakykoli jiny.
Pastelko, zkus to presmydlat kartackem, nekde to kdosi psal, ze to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
2.2.10 09:54

Vsechno peru v tom ceskem prasku na Q .
A to co je za práček na Q?
Já tem sliz zkusila a říkám, líbi se mi že jsem tam jen namočila pokaděnou plenku, teda před tím jsem jí hodila ještě sprchu, no a fakt tam na ní nic není a to jsem to nějak nepřepírala.
Jinak já včera v DM si koupila Ecover, měli ho tam slevněný, dírka ve víčku či co, tak jsem si ho vzala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
2.2.10 09:54

Mýdlový sliz - já jsem na webu našla několik růných receptů POměry mýdla (vloček), sody a vody se fakt liší. TAk jsem to prostě udělala od oka. Teď se v něm perou plenky.

Katy - to je dobrý tip použít slizn na namáčení plen :-)

JInak k tomu fleecu. našla jsem, že mýdlo vytváří na fleecu vrstvu, která nepropouští tekutinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.2.10 09:58
Katy2 píše:
Vsechno peru v tom ceskem prasku na Q .
A to co je za práček na Q?Jinak já včera v DM si koupila Ecover, měli ho tam slevněný, dírka ve víčku či co, tak jsem si ho vzala. :lol:

To neni kviz, to jen ja mam sklerozu…
Si me donutila se jit podivat - Qalt Excel, zaboha si to nemuzu zapamatovat, nejcasteji rikam Quantum :roll:
Ecover na prani nemam rada, ale univerzalni cistic od nich je fajn.

Příspěvek upraven 02.02.10 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.2.10 09:59

Myslíte, že se dají tyhle plíny,které už byly vyprané mýdlem vyprat znovu tak, aby zase propouštěly nebo jsou zralé na vyhození?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
2.2.10 10:03

Babo a kde ten prášek kupuješ? A pere dobře? Kurnik já už mám na praní toho nějak moc.
Ořechy, Ecover, sliz a ještě taky zbytek lovely. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
2.2.10 10:04

Babo, snazis se mi namluvit, ze uz ti to prislo? Ze ty sis tu plinu nekde pujcila… :lol: Co to prooha Koblize s tema longiesema delas? My takhle v rannem detstvi s holkama nosily na hlave silonky a snazily se vsem namluvit, ze to jsou prece prekrasne dlouhe, do copu spletene vlasy.

Katy, jak psala Baba, sedi to dobre. U nas zatezkavaci zkouska probehla, zvire od soboty nekadilo, takze kdyz to z nej vcera vylitlo, stalo to za to. Futral samozrejme zahovneny, ale co je dulezite, nedostalo se to ven. Vyprat to slo taky lehce. Zkratka luxusni pulky, co si budem namlouvat, ale v porovnani s normalnima pulkama,mam ty od TotsBots, krasne mekkoucky a zdaleka ne tak plastikovy. Do lazni si myslim budes spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
2.2.10 10:07

Mohlo be se zdat, ze Zvire v tom ma prdel jak Ferma Mravenec, ale v realu to opravdu tak desne nevypada. Katy, doufam,ze ti dorazi taky co by dup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.2.10 10:10
Amy Wong píše:
Myslíte, že se dají tyhle plíny,které už byly vyprané mýdlem vyprat znovu tak, aby zase propouštěly nebo jsou zralé na vyhození?

tady mas zkopirovane z BC
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Skalda napsal:
No mě kapsovky taky protíkají, zkouším kde co.
Mám je z druhé ruky, co když je někdo přede mnou pral ve slizu?
Jak je zase spravím, oživím?

Někde na americkém fóru jsem četla, že někomu zabralo vydrhnout ten fleece kartáčkem pracím prostředkem s přidanou kys. citronovou. A jedně ženské se to takhle pravidelně zanášelo vodním kamenem, takže ta nemohla plínky s fleecem používat vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure