Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8297
29.5.10 13:10

Hergot, ja chci holku :zed:

No nic, ja ted teda zehnam vazackam disana, protoze Mates zas kadi polotekute, leze mu to vzadu nahoru :roll:

A sloupal se mu pinda, nejdriv tam mel jen takove supinky a ted po koupani se to odrolilo, zustalo jeste nejake mistecko, zkratka sucha kuze 8-o A pindu ma taky zhrublyho a trochu nacervenalou spicku :roll: Takze prebaluju jak das, ted se to i bojim namazat olejickem s mesickem, aby ho to jeste vic nevysusilo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.5.10 13:14

čiči teda, že by další zub? :think:

Pastelko první vlňáčky z Las Vegas mě vyšly na cca 320kč, tuším že to tak nějak bylo. :think: No k Neně to bylo 15USD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
29.5.10 21:24

Ahoj maminy,
dnes si uzivam posledniho dne v Nemecku a zitra hura do Cr ke tchyni na mesic :-D
Koukam,ze same dobre zprav y - megerka,vlnaky :dance: :dance: :dance:

Tak vas zdravim a padim se zase venovat rodince… nakouknu snad co nejdrive…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
29.5.10 21:43

Uz jsem se rozplyvala nad tim, jak bajecny jsou Twofoldy? Jsem z nich uplne paf… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciášek7
29.5.10 22:37

Ahoj látkařky :mavam:
Máte některá zkušenosti s používáním látkovek pokud miminko musí nosit celodenně abdukční peřinku?
Látkujeme od narození (momentálně máme 7 týdnů) - doktorku jsem upozorňovala, že používáme látkovky, ale ona pořád mluvila jen o „pemprskách“. :-( :think: :think:
V některé z diskuzí jsem se dočetla, že na objemnější plenky peřinka hůř sedí… :nevim:
Používáme hlavně zavazovací disany nebo HHS s prefoldem nebo bambusovou vkládačkou + natahovací vlňáčky.
Neřešila jste některá něco podobného?
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
51750
30.5.10 09:21

LUciášek podobný prodlém jsem neřešila, ale kdybych ho řešit musela, tak bych to dělala asi takto http://www.vbavlnce.cz/index.php?… , což asi vlastně děláš, co? Vlastně ani nevím jak peřinka vypadá, zda je fakt nutno dávat i přes dosti široké balení v zavazovačkách. :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciášek7
30.5.10 12:02

Katy, děkuji za odkaz - takto můžu balit jenom když budu např. peřinku prát - alespoň vuž vím jak :-) :kytka:
Podle nálezu doporučují jako 1. stupeň široké balení, jako 2. peřinku a jako 3. jsou třmínky.
Hezky jsem peřinku nafotila, ale nemůžu najít kabel do PC :pocitac: , tak jsem si půjčila obrázek z netu (raději jsem to hodně ořízla - majitelce obrázku se omlouvám :oops: )
V peřince jsou kolínka v jedné rovině se zadečkem, toho asi žádným balením nedosáhnu :nevim: :nevim: :nevim:
Ještě jsem dnes zkoušela různá balení - asi by mělo být co nejtenčí na zadečku, aby se peřinka opírala nad kolínkama a nepáčilo to kolínka nebo lýtka. Okraje peřinky mám s látkovkama na kolínkách - tak nevím, jestli to nevadí :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1426
31.5.10 11:16

Pardon, že sem vpadám, ale zaujala mě ta peřinka na široké balení… Mě to přijde blbost, fakt… někteří lékaři to přehání.. A dávají ty pomůcky automaticky..
Mám 3syny, všichni v porodnici dobré a v 6týdnech -„musíte široce balit“ Vždy jsem látkovala. A tak se snažila široce, k tomu cvičení miminka na bříšku..nožky jako žabička a přitlačit prdelku.. Nicméně se to lékařům najevilo jako dobré(myslím nález) tak až do půl roku balit široko. Jenže pardoxně poslední syn, nebyl balený skoro vůbec, jelikož jsem objevila BKM. Akorát spal na bříšku a cvičila jsem s ním.. no a hned na 2.ko to bylo v pohodě, ta je myslím kolem 4měsíce :think: pak už jsme tam nešli. Teda fakt se omlouvám, ale musela jsem to napsat.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pami
31.5.10 11:47

tak já první mimi nebalila vůbec jen do jednorázovek a bylo vše v poho.Malý měl nález už v porodnici a pak jsem jen látkovala.Dávala jsem popolinky,který mě přišly nejširší a prý dostačující i podle ortopedky.Noožky měl stále špatný až do šesti měsíců,ale to ničemu nevadilo,protože si ještě sám nesedal a ani se nijak nesnažil postavit.Měl to dobrý až kolem toho šestýho měsíce,takže si myslím,pokud má malá opravdu vadu,tak se to spraví,ale ta peřinka je teda maso. ženský my pupínkujeme-navštívil nás pan neštovičák.Zatím teda malá,ale Míša to buide mít určitě,co nevidět.Dorazily vám už megerky?Efík

• Citovat
  • Upravit
Luciášek7
31.5.10 12:06

Hmmm :think: , taky se mi to zdá přehnaný - v porodnici to bylo o.k. a najednou v 7 týdnech hned peřinka… ale na netu jsem četla i o případech, kdy se skutečně kyčelní kloub nevyvinul správně - zvlášť holčičky na to prý trpí - ve 20-ti letech je pak kloub na odpis… Tak raději peřinkujeme :nevim:
Ale je to omezení - nemůže na bříško ani na bok (největší problém je to při kojení…) Stále zkouším, jaké plenky použít, aby byly co nejtenčí - nejvív se osvědčily zavazovací disany + prefold jen napůl - je to tenké a široké :nevim: Když dojdou prefoldy, tak vv napůl.
Snad za 7 týdnů dovolí jen široké balení - budu vycpávat disany vším co najdu :lol:

• Citovat
  • Upravit
3588
31.5.10 12:08

to já bych rači šátkovala než peřinkovala :D

jsem zaspala nějakou hromadnou objednávku vlňáčku co?
Hmm musím nakukovat častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciášek7
31.5.10 12:15

Moni, šátkuju právě teď :lol: Ale 24h denně to nezvládnu :-D :lol:

• Citovat
  • Upravit
51750
31.5.10 12:25

NO já bych zase tu peřinku až tak nezavrhovala, ono je rozdíl dávat široké balení a rozdíl peřinka, ta už nějaké odůvodnění opravdu má. Ono široké balení se doporučuje spíš preventivně, ale jak jsem psala na peřinku už musí být nějaký nález, tak že raději peřinkovat, či šátkovat dle možností, než něco zanedbat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
31.5.10 12:27

Luciašek v porodnici dělali UTZ kyčlí a nebo bylo vyšeření jen pohmatem? U nás se dělá jen pohmatem a pak další kontrola je teprve UTZ. Tak že pokud nebylo vyšetření v porodnicí UTZ, tak k tomu se asi nějde nějak přiklánět že to bylo dobrý a najednou není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciášek7
31.5.10 12:34

Katy, naprosto souhlasím :pankac: Strávila jsem hodně času na netu - je tam dost informací, bohužel i protichůdných :nevim:
Byla jsem rozčarovaná z přístupu ortopedky - jediné co řekla bylo, že je na jedné kyčli nález (z papírů jsem pak vykoukala, že IIc), ukázala na plyšovém medvídkovi, jak se peřinka dává - a jediné doporučení bylo, nechat 24h denně a koupit o dvě čísla větší dupačky, že pod peřinkou nesmí nic být (jen „pemprska“ ) - to bych jí musela dát aspoň svoje tepláky, aby se to vešlo :roll:
A hned nás lifrovala ven - byla plná čekárna.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí