Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ježíš holky, jak já vám závidím ty vlňáčky, ty jsou fakt nádherný
![]()
Já už jsem z toho počasí úplně zničená, prádlo neschne a neschne, ani mě nic nebaví, nic se mi pořádně nechce. Je začátek června a počasí jako v březnu, mám tlustý ponožky a svetr ![]()
pooomoooc,z toho počasí zas..mě ochořelo dítě.Má kašel a prý letní angínu,ale na štěstí to není na atb.To druhý dítko má pro změnu neštovice tudíž to ještě čeká to první dítko tak za týden.se z toho ..víte co.Dnes malýho držím v náručí a tou druhou rukou mažu Páju pudrem.Ještě,že manža jezdí domů dříve.
tak vidim,ze naladu kvuli pocasku vsude stejna - ja uz tu z toho zacinam met depku ![]()
Holky a ty nove vlnaky jste nejdrive opraly,ususily a pak nalano,nebo mokre se strcej do lanolinu?
Ja byla vcera kupovat lanolin a oni,ze maj jen 100g…
kolik tak spotrebuju na jednu lazen? Musim si nakoupit na Jersey,pac tam nesezenu…tak jestli jako potrebuju na rok kilo?? ![]()
Mirii vyprat, vymachat, a do lazne…vsechna voda stejne vlazna. Na dvoje gate do normalne velkyho lavoru davam kavovou lzicku lanolinu, a jsou teda pak dost kluzky
100g klimku se nelekej, to uzijes ![]()
Jinak marodum brzke uzdraveni! Tady taky cedi a je kosa, fuj hnus.
Efíku, tak to teda nezávidím
musí to bejt děsná otrava a navíc mě je vždycky malýho líto, když vidím, že mu není dobře. Tak ať je to brzy za váma ![]()
U nás teda neleje, naštěsí…ale je zima, zataženo a fouká. No ale ještěže fouká, jinak by to prádlo fakt neschlo vůbec. ![]()
Achdarek píše:
Koukám, že řešíte kyčle. ONo fakt záleží na přístupu doktora. S Tobíkem jsem chodila až do 18 měsíců teprve pak doktorka viděla správně jadérka. Ale široké balení doporučovala jen první tři měsíce. BYla milá, přijemná, vše vysvětlila …A vše tam šlo jak na drátku, byal jsem objednaná na 16:20 - v 16:20 jsem šla do ordinace.Ale přestěhovali jsme se na druhý konec Prahy. Tady je ortoped děs. Uvažuji, že snad s Poli budu jezdit jinam. NIc nevysvětlí, hned lifruje pryč. A navíc tam mají děsný chaos. Byla jsem tam zrovna v pátek, objednaná na 8, na řadu jsem přišla ve čtvrt na dest. Žádné zázemí pro kočárky, přebalovák yaž v ordinaci. TAkže hodinu a čtvrt jsem se Poli snažila udržet v kočáru nebo chovat. Máme dávat na noc široké balení a cvičit. Já sama měla v dětství problémy - měla jsem nožičky dokonce ve strojku - takže se snažím dodržovat.
Luciášku - a co zkusit jiného ortopeda? (Teda pokud je ta možnost)
Ad porodnice - V Krči, kde jsem rodila Tobíka, tak vždy ho odnesli a pak mi řekli, výsledky vyšetření. V HOřovicích, kde jsem rodila POlinku, tak vše dělali za mé přítomnosti
Dnes jsem opět testovala tu kapsovku ze šijem dětem. Je super. Poli ji měla v autě a kadila. Vše zadržela
Holky, děkuji za rady a podporu
(teprve teď jsem se dostala na mail a dočítám
)
Raději neustále peřinkujeme, uvidím jak dopadne kontrola a pak případně změním ortopeda. Informace, které mi měla vysvětlit doktorka během 5 minut jsem „vygooglovala“ za 2 dny ![]()
Jinak s častostí přebalování je to u nás hodně různý - někdy přebaluju každou půlhodinu, ale v noci spí v kuse třeba 10-12 hodin (se 2 kojeními, ale hned usne a když ji přebalím, tak protestuje a pak dlouho usíná - tak v noci většinou nepřebaluju)…
Takže na noc do disan dávám prefold (ráno je to celé mokré, ale vlňáčky to krásně udrží), jinak přes den jen vkládačku.
Ahoj, koukam, ze nalada se odviji u tech stastnejsich dle LA, u tech mene stastnych dle pocasi. Ja jsem z toho uz otravena, venku sice zatazeno, ale neprsi, vylezu ven JA a do 5min prsi. ![]()
Ale Mates me potesil, ted jsme byli pryc skoro 2h vydrzel v pline suchy a to se cca po hodine vzbudil a dalsi hodinu koukal, sice se chvilema trochu mlel, asi se mu fakt chtelo, ale nepustil, hned ode dveri jsem sla k prebalovaku, teprve tam ho vylozila z manduky, rozbalila, dala cistou ctvercovku pres pindu a on toho tolik vycural
Jeste kdyby byl ochoten sedet na nocniku… Ale to uz je deatil ![]()
Čiči, tak to teda závidím
Norbík sice dá vědět, že má v gatích bleeee, ale když je pozdě, že
Na nočník si sedne na vteřinu, hned vyskočí a jde se vyčůrat opodál
No u nás je to teda fakt ještě na dlouho ![]()
JO a ještě jsem se chtěla zeptat…co znamenají ty zkratky s čísly u Tebe v podpisu???? ![]()
No blee dela taky s prehledem do kalhot, ani si pak neprijde, ze ma bobek
Ona to ted spis byla nahoda, ze jsem ho mela celou dobu v manduce a jemu je preci jen trochu protisrsti, curat, kdyz je na me nalepenej.
Oskárku, byli jsme na tvé doporučení v Pekle a super. Jen manžel trval na kočáru, kluk tam samozřejmě ječel, tak jsem ho hodila do šátku na záda a manžel si tlačil prázdný kočár. U čtvrtého padlého stromu to vzdal, nechal u něj kočár a pádili jsme dál. ale dostala jsem pochvalu, že jsem vybrala hezkou procházku.
neczuz píše:
Oskárku, byli jsme na tvé doporučení v Pekle a super. Jen manžel trval na kočáru, kluk tam samozřejmě ječel, tak jsem ho hodila do šátku na záda a manžel si tlačil prázdný kočár. U čtvrtého padlého stromu to vzdal, nechal u něj kočár a pádili jsme dál. ale dostala jsem pochvalu, že jsem vybrala hezkou procházku.
Holky, prisly mi navleky, za 45 korun, jsou skvele pruzne, neotlaceci, jen maji jednu vadu, 100% polyester
Na strankach ale maji napsano 80% bavlna a 20%polyamid. Tak jsem z toho otravena, zase eshop je dobrej, ze zaslal, aniz mel poslanou platbu, ale to bude spis nedorozumneni. Tak nevim, zda je poslat zpet nebo si je nechat a zaplatit
Co myslite, ja bych si byla acrylovy fakt nekoupila, brala jsem je jen, ze meli mit vetsi obsah bavlny…
Neno diky, hned jak prijdou tak provedu ![]()
si stejne toho lanolinu koupim vic, treba nejakou lazen spackam ![]()
tady konecne neprsi
,tak treba uz ani nezacne ![]()