Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
neczuz píše:
Tom teď jede 2 dny na bobkách. Nasadila jsem banánově mrkvovo rýžovou dietu, včetně křupek a kaše.
To máte dobrý, Eli mi banán nejí a mrkev má teda v obědě, ale to asi na to aby kadila bobany nestačí. ![]()
Vidim, ze musim zvysit prijem mrkve a bananu…to je des, u nas teda separacka roooooozhodne nestaci.
Vcera jsem sla koukat kacirsky po nocniku. Ale teda ten vyber je dost zoufalej. To jsou takovy ohavnosti ![]()
NeNo nočník? Kurnik já mám doma asi 4 po Týnce, jen ELi na nich nějak nechce být.
Posledně jsme dojeli ze školky, tak jsem jí rozbalila, posadila na nočník, jen odběhla a ELi byla už dole, si to namířila do chodby, jsem i popadla a ona cvrk, tak říkám no super, už je to na zemi, tak jí položím na přebalovká a ona crrrrrrrrrrrrr a už čůrala. ![]()
Katy nocniku taky nedavam zadnou nadeji
Ale rikala jsem si, ze zacnu zkouset a uvidi se. Mati mi tvrdi, ze ja to v roce uz umela a byla pres den bez plen, ja si ale myslim, ze uz je to tak davno, ze si to nepamatuje a nebo radsi nechce pamatovat, tak si to prikrasluje ![]()
NeNo já ti teda nevím, ale je pravda, že mi moje máti tvrdila, že jsem byla bez plen skoro dříve než můj brácha co je o rok a tři měsíce starší. ![]()
Prý když jsem se narodila, tak měla doma 120čč a prala téměř každý den, bo balila mě a bráchu. ![]()
Predpokladam, ze je taky vyvarovala? Nase mati jo…Ae 120 cc je teda sila!
Tak jak jsem Zvire pomlouvala, tak pred chvili vysedel svuj prvni poradnej bobek!!!!
To je krasna zmena oproti standartnimu lepidlu…
Jo a když se narodil můj mladší brácha, tak tam mamka furt řešila to že mu vadily ty igeliťáky, jen že v té době ještě snad nikoho nenapadlo používat vlnu, tak že bráchu přebalovala pořád, měl teda čč a na tom normální bavlněné kalhotky, tak že věčně mokro, tak furt jen balila a balila, tuším že v té době měla stejně spotřebu čč jako za mě a za bráchy když nás balila oba.
Hmmm ti nevím, myslím že nevyvařovala, teda určitě né po každé.
No ale ven to tak, že běžně dávala dvě čč, když si to znásobíš dvěma při 10ti přebalení za den, tak jsi už na 40ti plenách, plus na blinání atd, tak máš rázem téměř 50 plen na den, no a když by prala ob den, tak těch plen bylo tak akorát. ![]()
Gratuluju Zvireti k bobku!!! ja ci takyyy!
Vida, zajimave je, ze moje teta, kdyz prijela z Holandska se sestrenici, stejne starou jak ja, tak vlnaky mela, jenze se o ne moc nestarala, susila je na topeni a mamka si pamatuje, jak desne smrdeli moci. A vsichni meli pocit, ze v nich je sestrenka uvarena (no jo, jenze ona byla proti me docela burtik, takze venku na slunicku ji bylo furt vedro
)
Jinak ja stale resim Matesovo curani, ted bud jeci, ze potrebuje curat, ale jen na prebalovaku, jinde ne, nebo jeci, ze ma mokrou plinu… Ocividne si uvedomuje, ze je fajn byt v suchu, bohuzel mi s tim moc nepomaha ![]()
Já to zas zakřikla a odpoledne 3× kadění, že by se za konzistenci nestyděl plně kojený novorozenec. ![]()
Mě se taky zdá, že kluk řve, když chce čurat. Ale možná si t jen vsugerovávám. Prostě řve a za pár minut mokro a klid. ![]()
Hmm tak já vám nevím, ELi neřeší v plíně ani hovno, natož jen mokro. ![]()
Holky zrovna řeším, že chlap si stěžuje, že Eli když je počůraná že strašně smrdí ta plína, on furt tvrdí, že to smrtí ty vlňáčky, ale ty po sundání nějak močí nepáchnou, ale ta plína teda jo. Je to normální, nebo to mám řešit? Nemůže mít třeba něco v moči? Jako je to asi tak posledních 14 dní, možná dýl.
Ono po noci jde cítit, to je jasné, ale že i přes den?
Katy, já tohle řešila, když jsem koupila plíny z druhý ruky…Jakmile se do nich prcek vyčůral, strašně páchly čpavkem (jako rozloženou močí). Vyprala jsem je na 60 s předpírkou(!) a přidala dvoje máchání. Teď tak peru všechno a problém nemáme, máchání přidávám jedno.
Mám ale dojem, žes někde psala, že pereš taky tak?